mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 01:37:11

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  Tema: Lastniki večjih / manjših psov
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 ... 24   Dol
Natisni
Avtor Tema: Lastniki večjih / manjših psov  (Prebrano 74637 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #90 : nedelja, 07.08.2005 : 09:31:14 »

No  pa pustimo  popolni svet Wink  Gremo nazaj  na  lastnike  in njihove pse.

Se  še spominjate  napada  dveh  RW  na  tisto  punco,  nekje drugje, pod  to temo je  tekla  vroča  debata o  odgovornosti lastnikov.  In neka lastnica  pudlja  je  napisala  "  pes naj bo pes  in ne  neka  šolana pokveka."  Meni  se je  ob tej izjavi  dvignilo kosilo  v grlo.  Pa  , da ne boste  mislili  ni  edina  z takim  mnenjem.  
V moji okolici  živi  lastnica  male  maltežanke(  o njej  sem  že pisala  v tem forumu-  pasja ljubezen)  Tudi  ona je takega  mnenja.  Pač  maltežanka  je  mala  ljubka  psička po izgledu  in  ni  sposobna  narediti  večje  škode  nekomu.  Ravno  14  dni  nazaj  se  je  pripetil  incident  z  to isto  psičko.....  ugriznila  je  otroka  starega  tri leta.  Kdo  je  kriv???
Tretji  primer:  moja sestrična-  lastnica  nekega  majhnega  cefizeljna-mešanca  med  čivavo in  še  nečim  pritlikavim.  Njen  Jonny  je  porazen.  Pa  je  stalno z njim.  Samo  osnovnega  šolanja mu  pa ni  sposobna  nudit.  Pes  oblaja  (  po tamalem)  vsakogar,  sploh ni pomembno  ali je to pes  ali  človek  ali otrok.  Cefizelj je  vsemogočen-  absoluten vladar  okolice.  Seveda  ko  "zagusti"  in  ko  se  nekemu  psu  Jonny-jevo  obnašanje  popne  do  vrha  živcev  in  ko naredi  grbo,  pa  moja predraga  sestrična  dvigne  Johnnyja  v naročje.....  in  potem  on dobi  še večjo  moč  in oblast.... ker  potem  pa ni  več  majhen  kužek  ampak  "  kralj na betajnovi".
Pa  da ne  bomo  sedaj  zopet  metali  vseh lastnikov  majhnih  psov v  isti koš......  obstajajo  tudi  lastniki  večjih  psov,  kateri  svojega  nevzgojenega  psa  pustijo  drezati v druge.  
Tako  , da tukaj  razglabljat  in  definirat  pse na majhne in velike  je  totalno  brez  veze.  Obstajajo  predvsem  vzgojeni  psi  in nevzgojeni  psi.  Vestni lastniki in nevestni  lastniki.
Tudi  mojega  Damsterja je napadla  psica  NO  , ko je bil  star 3 mesece in pol.  Pa  danes  zaradi tega  nima nobenih problemov z  srečanji.  To  smo  odpravili  v mali šoli.  Res pa je, da  od  takrat  malo bolj previdno  izbira kolega  za igro.  V  kolikor  mu  nasprotni  pes  nakaže  pri  igri,  da je  šel  korak predaleč  z  svojo  strapanostjo  se  umiri.
V  primeru  napada, na mojega psa  na povodcu  iz strani  drugega,  pa  ordinira njegova vrla  lastnica(  to sem pa jaz Cool Grin Wink)  
Zadnji  incident  z  malim nevzgojenim  "ščenetom" in njegovo prevzetno lastnico   se je  pač  končal ;  za  "ščeneta"  v potoku-  za  lastnico  pa  hladen  tuš psovk  in  moralnega  lajanja   o  vzgoji  iz  moje strani.  Od takrat  naprej  se me  lastniki  nevzgojenih  psov  izogibajo. Wink Roll Eyes Grin
Logiran
Tara04
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 481


« Odgovor #91 : nedelja, 07.08.2005 : 11:04:50 »

Problem je v tem, da če velik pes napade velikega, jo odnese večinoma z poškodbo, Če pa napade majhnega pa malemu ni pomoči, ker ga enkrat stisne in je konec. Kdor nima majhnega psa tega seveda ne more razumet.
Jaz verjamem, da so vaši psi prijazni in vzgojeni ampak so še vedno psi in ne moreš nikoli vedet kaj ga v trenutku piči, lahko ga še tako dobro poznaš. Še jaz za mojega malega ne morem dat roko v ogenj da nebi kakega vgriznil.
Zato pa jaz 100% podpiram da morajo biti VSI psi na povodcih in tako nebi bilo nobenega straha in problema.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #92 : nedelja, 07.08.2005 : 11:24:54 »

 
Problem je v tem, da če velik pes napade velikega, jo odnese večinoma z poškodbo, Če pa napade majhnega pa malemu ni pomoči, ker ga enkrat stisne in je konec. Kdor nima majhnega psa tega seveda ne more razumet.


Vsi smo imeli na začetku majhne pse,  in  to  zelo nebogljene Wink Smiley
Logiran
dogue de bordeaux
rad pišem
****
Sporočil: 481


« Odgovor #93 : nedelja, 07.08.2005 : 12:55:41 »

Problem je v tem, da èe velik pes napade velikega, jo odnese veèinoma z poškodbo, Èe pa napade majhnega pa malemu ni pomoèi, ker ga enkrat stisne in je konec. Kdor nima majhnega psa tega seveda ne more razumet.
Jaz verjamem, da so vaši psi prijazni in vzgojeni ampak so še vedno psi in ne moreš nikoli vedet kaj ga v trenutku pièi, lahko ga še tako dobro poznaš. Še jaz za mojega malega ne morem dat roko v ogenj da nebi kakega vgriznil.
Zato pa jaz 100% podpiram da morajo biti VSI psi na povodcih in tako nebi bilo nobenega straha in problema.

tara pes je se vedno pes? zakaj si podcenjevalna do psov. zakaj nebi bili vsi ljudje na povodcih?? ker je vecja moznost, da te bo napadel clovek kot pa pes. kot da bi poslusal hitlerja, sam da mas namesto zidov pse. jaz dam roko v ogenj, da moj brez razloga ne bo ugriznil. jaz ne vrjamem, da sploh, kateri pes ugrizne brez razloga. pa tudi, ce je razlog slaba vzgoja, razlog je vedno. damayanti moj prvi pes je imel 70kg.    a bomo dali vsako zivo bitje na vrvico, sam zato, da se ljudje ne bodo bali?? nemci so ubijali zide iz straha da bojo prevzeli njihove sluzbe. strah ni razlog za ubijanje mucenje ali kaksno drugo zlorablanje zivali.
Logiran
tjashybosty
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 122


« Odgovor #94 : nedelja, 07.08.2005 : 13:04:02 »

Itak se buldogu že iz aviona vidi, da se mu komaj da hoditi, kaj šele, da bi koga ugriznil.  Grin

No, tole ne leti direktno nate in na vse buldoge, a nekaj časa nazaj se je en tak 'len' odvezan buldog zakadil za mojo štirimesečno maltežanko, ki je šla na povodcu mimo njega oddaljena dva metra Angry. V trenutku sem spustila iz rok vse, od torb, do fleksija in sem lovila mojo Šio, ki je bežala pred očitno norim buldogom. K sreči ji ni bilo nič, ugriznil jo je 'samo' za dlako, a reva je imela rep med nogami še dobre pol ure, njegov lastnik, Italijan, pa iz sebe ni spravil drugega kot: 'Alora, alora...'? Angry Undecided! Sem mu povedala oziroma izkričala svoje, ter mu zagrozila s policijo, v koliko se ne pobere drugam. Nič nimam proti buldogom, a če je popadljiv, bi pač moral biti privezan in po možnosti nositi še nagobčnik. K sreči se naslednjega psa ni ustrašila, sem se ga pa zato jaz, čeprav je pitbull izgledal čisto prijazen, in mala je šla na drugo stran ceste. Čez eno uro smo se ponovno srečali in sem, sicer s strahom, pustila psa, da gresta drug mimo drugega. Pitbull je veselo mahal z repom in se oblizoval, Šia ga pa ni niti pogledala Tongue.

S kužiko obiskujeva malo šolo, nato bova šli še v nadaljevalne tečaje - za tiste, ki ne poznate šolanih malih psov Wink, na sprehodu po urbanih predelih je VEDNO na povodcu, povoha se z vsakim psom, s katerim se hoče, pa naj bo to pinč ali argentinska doga, včasih se s kakšnim tudi poigra. In ja, včasih tudi laja na kakega psa, se mu obeša po ušeskih in tako naprej, a konec koncev je še mladič in pričakujem, da jo bo to minilo. Če pa vidim, da k nama teče spuščen pes, pa malo obvezno dvignem, ker sama prosi za v naročje, se pač ustraši nekoga, ki tristo na uro prišiba k njej Huh.

Tudi še nisem srečala lastnika 'velikega' psa, ki bi se obregnil ob mojega, da je na baterije - se pa to dogaja, ja - poleg tega pa z vsakim poklepetam, medtem ko se psa ovohavata in večina 'velikih' psov je izredno previdnih in pazijo, da 'malega' psa ne bi pohodili.

Skratka, moj mali histerični cucek se šola, je na povodcu in se ne zaganja v pse in ljudi Wink.

Pozdravček, Tjaša.
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #95 : nedelja, 07.08.2005 : 13:16:57 »

jaz ne vrjamem, da sploh, kateri pes ugrizne brez razloga. pa tudi, ce je razlog slaba vzgoja, razlog je vedno.

Tukaj se podpišem;)
Logiran
n3wfka
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 343


« Odgovor #96 : nedelja, 07.08.2005 : 13:20:07 »

tara pes je se vedno pes? zakaj si podcenjevalna do psov. zakaj nebi bili vsi ljudje na povodcih?? ker je vecja moznost, da te bo napadel clovek kot pa pes. kot da bi poslusal hitlerja, sam da mas namesto zidov pse. jaz dam roko v ogenj, da moj brez razloga ne bo ugriznil. jaz ne vrjamem, da sploh, kateri pes ugrizne brez razloga. pa tudi, ce je razlog slaba vzgoja, razlog je vedno. damayanti moj prvi pes je imel 70kg. a bomo dali vsako zivo bitje na vrvico, sam zato, da se ljudje ne bodo bali?? nemci so ubijali zide iz straha da bojo prevzeli njihove sluzbe. strah ni razlog za ubijanje mucenje ali kaksno drugo zlorablanje zivali.

Daj, dogue, bodi realen! In beri tisto, kar piše! Tudi jaz ne verjamem, da psi napadajo brez razloga, ne verjamem pa tudi, da jaz(ali pa kdo drug) poznam vse razloge, ki bi mojega (ali pa kakšnega drugega)  psa pripeljali do tega, da bi napadel. In pes mora biti na vrvici, pa ne glede na to, če bi ti dal roko v ogenj, da nikogar ne bi napadel. To je zaradi njegove varnosti in obzirnosti do drugih ljudi. Misliš, da vsi zaupajo tvojemu psu in, da vsi vedo, da ne bo nikogar napadel? Sploh pa, ali nisi ti v neki temi pisal o tem, da ne bi pobiral kakcev, ker ti, medtem, ko ti pobiraš kakec, pes lahko zgrize kakšnega otroka? Kaj potem: Imaš psa na vrvici ali ne? Je popadljiv ali ni? Mu zaupaš ali ne?

Lp
Logiran
Maja.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.065


« Odgovor #97 : nedelja, 07.08.2005 : 13:20:48 »

No, tole ne leti direktno nate in na vse buldoge, a nekaj časa nazaj se je en tak 'len' odvezan buldog zakadil za mojo štirimesečno maltežanko, ki je šla na povodcu mimo njega oddaljena dva metra Angry. V trenutku sem spustila iz rok vse, od torb, do fleksija in sem lovila mojo Šio, ki je bežala pred očitno norim buldogom. K sreči ji ni bilo nič, ugriznil jo je 'samo' za dlako, a reva je imela rep med nogami še dobre pol ure, njegov lastnik, Italijan, pa iz sebe ni spravil drugega kot: 'Alora, alora...'? Angry Undecided! Sem mu povedala oziroma izkričala svoje, ter mu zagrozila s policijo, v koliko se ne pobere drugam. Nič nimam proti buldogom, a če je popadljiv, bi pač moral biti privezan in po možnosti nositi še nagobčnik.

A pa si ti 100% da je bil buldog?

Še nikoli nisem videla buldoga, ki bi se zagnal v karkoli...  Huh saj ne rečem, da ni mogoče, ampak vseeno... Undecided
Logiran
n3wfka
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 343


« Odgovor #98 : nedelja, 07.08.2005 : 13:34:36 »

Citat
ni vazno kak je pes socialziran vedno je moznost ugriza. drugace ni napadalen, niti ne kaze znakov agresije, razen ko me ni zraven(kar je znacilnost pasme), pa ko je noc. ne znam razlozit sam ko je tema so mu vsi sumljivi.

Dogue de Bordeaux, tole si ti napisal!  Tongue  Se pravi, da bi morali biti psi na vrvici.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #99 : nedelja, 07.08.2005 : 15:23:05 »

damayanti moj prvi pes je imel 70kg. a bomo dali vsako zivo bitje na vrvico, sam zato, da se ljudje ne bodo bali?? nemci so ubijali zide iz straha da bojo prevzeli njihove sluzbe. strah ni razlog za ubijanje mucenje ali kaksno drugo zlorablanje zivali.

S tem, ko si imel(imaš)  70 kg psa , si  imel(imaš)  enako odgovornost  kot nek lastnik 4 kg psa.To bi moral predvideti  , takoj ko si  ga  nabavil-,da bo pes  nekoč  70Kg  in  se ga bodo ljudje zaradi velikosti bali.
   In  nekateri   ljudje pač ne marajo psov,    nekateri se jih bojijo, nekaterim se psi gnusijo....  itd.  Skratka  določenim ljudem je neprijetno v pasji družbi, nekaterim v mačji,  v kačji  itd....  Nekaterim je  že celo neprijetno v  človeški družbi......100 ljudi -100 čudi.  Wink
(  jaz osebno ne maram pajkov in  ostale golazni,  in zaradi mene je lahko plemensko-raztavna-lepotna prvakinja   tarantela pa bi jo  zaplinila  z najvičjim užitkom Tongue  Toliko o  nacizmu-  iz tega  vidika me  lahko mirno  primerjate z njimi. Tongue)

 Samo  ljudje se imamo za  superiorna bitja  in smo si  nekatera  druga bitja podredili, jih iztrgali iz njihovega naravnega okolja(  že stoletja nazaj- recimo pse )....  Sedaj je pa naša  naloga  , da za ta bitja poskrbimo......Ali  ne?  A  je fer?

In  primerjat  nekoga  ki  psa  pripne na povodec ob srečanju  z  drugim psom, z Nacisti med drugo svetovno vojno je  pa  totalno  mimo. Roll Eyes 
Temu da  psa  daš na povodec ,se prej reče  odgovornost.   Včasih je potrebno  samo  dve minuti  povodca  , ko greš mimo nekoga  , ki se psa boji.  Potem pa lahko  zopet mirno odpneš psa  in ti  prosto hodi  poleg ali pred tabo.
Z  omenjenim dejanjem zgolj  pokažeš  spoštovanje do okolice in mimoidočih. Wink

Logiran
dogue de bordeaux
rad pišem
****
Sporočil: 481


« Odgovor #100 : nedelja, 07.08.2005 : 16:02:51 »

Daj, dogue, bodi realen! In beri tisto, kar piše! Tudi jaz ne verjamem, da psi napadajo brez razloga, ne verjamem pa tudi, da jaz(ali pa kdo drug) poznam vse razloge, ki bi mojega (ali pa kakšnega drugega)  psa pripeljali do tega, da bi napadel. In pes mora biti na vrvici, pa ne glede na to, èe bi ti dal roko v ogenj, da nikogar ne bi napadel. To je zaradi njegove varnosti in obzirnosti do drugih ljudi. Misliš, da vsi zaupajo tvojemu psu in, da vsi vedo, da ne bo nikogar napadel? Sploh pa, ali nisi ti v neki temi pisal o tem, da ne bi pobiral kakcev, ker ti, medtem, ko ti pobiraš kakec, pes lahko zgrize kakšnega otroka? Kaj potem: Imaš psa na vrvici ali ne? Je popadljiv ali ni? Mu zaupaš ali ne?
Lp
je na vrvici, ker mi je ze enkrat skocil na cesto. ni popadljiv v tisti temi sem pa mislil, da ce bi jaz stran gledo in bi ga kaka puncka izivala. zagotovo je zmozen napada, ampak ne napada brez razloga.

damayanti tebi sem napisal samo prvi stavek odstavka, ki si ga citirala. to da je bil moj pes 70kg, ker si napisala da smo vsi imeli na zacetku male.
Logiran
Ory
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.750


« Odgovor #101 : nedelja, 07.08.2005 : 17:29:17 »

Citat
ni popadljiv v tisti temi sem pa mislil, da ce bi jaz stran gledo in bi ga kaka puncka izivala.
Ne glede na to, da bi ga punčka izzivala, odgovornost za napad bi bila tvoja. Njeni starši bi tožili tebe...... skratka, nikoli nisi 100% kako bo pes reagiral. Majhen ali velik, oba morata biti v urbanem okolju pod kontrolo. Živimo pač v družbi, kjer imajo vsi pravico svobodno in brez strahu hoditi po ulici (s tem mislim ljudi, ki se psov zaradi tega ali onega razloga bojijo).

lp
Logiran
Ozzy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 545


WWW
« Odgovor #102 : nedelja, 07.08.2005 : 17:30:20 »

Ivana, kot prvo nisem govorila o spuscenih psih, ampak o igri dveh psov totalno razlicne velikosti, ki pa ju to ne moti. In ce enega velik pes ne moti, mislim, da se da tudi ostale vzgojit na taksen nacin.     o pa je potem s kom bos ti dovolil igro tvojemu psu ali s katerim psom se bo tvoj pes rad igral.  Pa BTW (se ze ponavljam) sem bila tudi sama lastnica maltezana in se je zelo dobro razumel tudi s sloni. Prav nic ga ni motilo, ko je njegov slonji prijatelj pridirkal proti njemu, ker je bil pac tako naucen. Za tuje pse in pse, ki jih ne poznam pa se strinjam da ne mores kar pustit. V takih primerih me moti samo to, da ko grem na sprehod s svojim privezanim slonom, ki gre lepo svojo pot, me na cesti vcasih tudi po 5x zmotijo mali psicki, ki od dalec skacejo v mojega in rencijo. To zame ni socializiran pes in samo zato, ker je majhen in ga lahko lastnik z enim prstkom drzi za vrvico tudi ko vlece, se ne pomeni, da to lahko pocne. Vsak pes mora v solo...moj malti je naredil A izpit in mu prav nic ni skodilo. Ce ne     o, je bil vsaj socializiran in ni histericno skakal v vse kar je bilo vecje od njega.
Balu - jaz vem za primere oblacenja civav in celo skupni znanci to pocnejo v koordinaciji z lastno opravo za ven Wink
Logiran
tjashybosty
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 122


« Odgovor #103 : nedelja, 07.08.2005 : 18:12:04 »

A pa si ti 100% da je bil buldog?

Še nikoli nisem videla buldoga, ki bi se zagnal v karkoli...  Huh saj ne rečem, da ni mogoče, ampak vseeno... Undecided

Ja. Maja, sem bila tudi jaz ZELO presenečena, ravno zaradi njihove lenobnosti...
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #104 : nedelja, 07.08.2005 : 18:23:00 »

damayanti tebi sem napisal samo prvi stavek odstavka, ki si ga citirala. to da je bil moj pes 70kg, ker si napisala da smo vsi imeli na zacetku male.

Mislim, da se vidva nista ravno dobro razumela. Damayanti je napisala, da smo imeli vsi nekoč majhne pse, s čimer je mislila na mladičke, ki so, normalno, bili majhni, pa so srečevali tudi z velikimi psi in so se morali naučiti "preživeti" Wink -to je napisala kot odgovor na Tarin04 post.
Dogue de Bordeaux, ti si pa to očitno razumel kot, da je želela sporočiti, da vsak ki se prvič odloči za psa, ima najprej majhno pasmo, šele potem se odloči za večjo (če se)  Grin .
Sicer pa tudi Damayantina teorija ne drži povsem, če upoštevamo, da si nekateri "nabavijo" že odrasle pse (recimo iz zavetišča).

Toliko za pojasnilo.
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 ... 24   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  Tema: Lastniki večjih / manjših psov
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines