mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 07:05:55

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Nastavljanje strupa
Strani: [1] 2 3 4 5 6 7   Dol
Natisni
Avtor Tema: Nastavljanje strupa  (Prebrano 40588 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Ewa
rad pišem
****
Sporočil: 462


WWW
« : četrtek, 02.06.2011 : 21:23:05 »

To je kopirano s FB strani zavetišča Maribor:

OPOZORILO!

Prejeli smo več obvestil, da neznanci ob sprehajalnih poteh na Piramido in Kalvarijo nastavljajo vabe s strupom. Baje gre za koncentriran strup, več psov je poginilo le dve uri po zaužitju.

Prosimo, bodite posebej pazljivi na svoje kosmatince ter jih na omenjenih lokacijah ne spuščajte s povodcev! Opozorilo velja seveda tudi vsem staršem majhnih otrok. O nastavljenem strupu obvestite svoje znance in tako pomagajte preprečiti nepotrebne žrtve!
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #1 : sreda, 08.06.2011 : 15:43:36 »

Psi naj bi poginili v le dveh urah
Maribor, 08.06.2011, 16:10 | Ni.J.
Društvo za varstvo in proti mučenju živali Maribor sprehajalce psov opozarja, naj bodo previdni zaradi strupenih vab. Prejeli so namreč več obvestil, v katerih je pisalo, da naj bi bile vabe postavljene ob sprehajalnih poteh.

Informacije o strupenih vabah sicer niso uradno potrjene. Na policiji so povedali, da niso prejeli nobene prijave. Na Društvu pa so dejali, da ne morejo zagotovo reči, ali so psi poginili zaradi strupa, saj bi to lahko ugotovili le, če bi veterinarji opravili obdukcijo psov.

Društvo pa poziva ljudi, naj v primeru, če vabo najdejo, obvestijo znance, da tako preprečijo nepotrebne nesreče. Najditelj naj o najdbi obvesti tudi pristojne organe.

http://24ur.com/novice/slovenija/psi-naj-bi-poginili-v-le-dveh-urah.html
Logiran

Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #2 : sreda, 08.06.2011 : 16:47:56 »

Zanimivo pri teh obvestilih je to, da nikoli nihče ne obvesti policije. Ne v Mariboru, ne nekaj prej v primorju. zaradi tega se sprašujem, ali sploh res gre za namerno zastrupljanje, ali pa so se psi zastrupili z nemarno postavljenim strupom za polže (ki dejansko lahko ubije psa tudi v pol ure, če ga požre dovolj). še zlasti zato, ker se je ponavadi panika začela po dežju (ko pridejo ven polži in se jih največ zastruplja)
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #3 : sreda, 08.06.2011 : 16:50:31 »

Pozor, v Mariboru strup ubija nedolžne pse
Objavljeno: sre, 08.06.2011 15:20
S. N.
Štirinožci so se zastrupili med Piramido in Kalvarijo.

Kot pravi Gregor Schiemann, urednik spletne strani Društva za varstvo in proti mučenju živali Maribor, so dobili informacije, da sta dva kužka že poginila.

Od ust do ust o dogodku
»O strupu obvestite svoje znance in tako pomagajte preprečiti nepotrebne žrtve!« sporočajo iz zavetišča Maribor, o strupu jih je namreč obvestila ena od nesrečnih lastnic psov.

Je pa zanimivo, da lastniki psov tega niso prijavili policiji. Ni nenavadno, vseeno pa bi pričakovali, da bodo o tem obveščeni tudi varuhi reda in miru. Po zadnjih podatkih nesrečna primera morda nista samo dva, saj so dobili v zavestišče kar štiri obvestila.

Na policiji brez prijave
Poklicali smo tudi na PU Maribor, tiskovni predstavnik Bartolo Lampret pa je potrdil, da niso dobili nobene prijave o takšnem ali podobnem dogodku.

Kaj pravi Vurs?
Obrnili smo se tudi na Veterinarsko upravo Republike Slovenije (Vurs), kjer pravijo, da se lotijo zadeve šele takrat, ko dobijo prijavo, zato o konkretnem mariborskem primeru ne morejo govoriti niti ga komentirati. Nam je pa Matjaž Emeršič, ki je pristojen za stike z javnostjo, postregel s podatkom, da so namerne zastrupitve redke, zadnja se je zgodila v Kopru.

V štajerski prestolnici povečano število psov, ki so bruhali in imeli drisko
V Veterinarski bolnici Maribor, poslovalnici Maribor (Šentiljska cesta 109), so v minulih dneh resda obravnavali nekaj več primerov psov, ki so imeli znake zastrupitve. A so nas nemudoma opozorili, da lahko o zastrupitvi govorimo šele takrat, ko je ta dokazana od uradnih ustanov.

Franjo Kebrič, dr. vet. med., trdi, da so imeli psi klasične znake zastrupitve (driska, bruhanje in mišični krči). V takšnih primerih psom dajo antidot (antistrup), v pomoč pa so jim seveda vse informacije o tem, kaj je pes zaužil.

Dr. Kebrič še poudarja, naj lastniki zastrupljenega psa čim prej privedejo k veterinarju!

http://www.slovenskenovice.si/clanek/156824

Me veseli, da je enkrat v teh cajtngah korektnejši članek.
Sicer pa je res zanimivo, da vsi vpijejo, nihče pa ne naredi tistega, kar bi bilo potrebno - očitno nihče ne prijavi. Celo več, MB društvo poziva k "prenašanju od ust do ust", namesto da bi napotili tiste, ki obveščajo o zastrupitvah, na prijavo. Osebno se celo nagibam k temu, da sta v resnici dva primera, s pozivanjem pa so nastala štiri obvestila in tako štirje zastrupljeni psi in nova histerija.
Po FB so že vsi usrani, kako nihče (policija, vurs ...) nič ne naredi. Zgleda, da je postalo površno branje in nepreverjanje informacij slovenski nacionalni šport.

Upam, da je preplah lažen in da so v članku navedeni primeri nepovezani.
Vsekakor je treba paziti na pse, ob težavah pa je treba ustrezno ukrepati, kamor poleg veterinarske oskrbe psa spada tudi prijava pristojnim.
Logiran

moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #4 : četrtek, 09.06.2011 : 08:51:02 »

No, jaz pa (žal) poznam primer iz prve roke, ko je najdba nastavljenega strupa (v mesu) bila prijavljena policiji in to kar dvakrat. Policisti so prišli, opravili razgovor z osebo, ki jo je lastnik psa prijavil, dokazov o tem, da je prav ta oseba nastavila strup pa seveda ni bilo moč dobiti. No, vsaj zaenkrat, ker obupali pa res nismo pevka Je pa res, da v večini primerov skrbniki psov ne gredo do policije, kar se mi zdi milo rečeno neodgovorno in kaže na malce čuden odnos, ki ga imajo do lastnih živali.
Logiran
Sleepy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.129


« Odgovor #5 : četrtek, 09.06.2011 : 09:13:34 »

Zanimivo pri teh obvestilih je to, da nikoli nihče ne obvesti policije. Ne v Mariboru, ne nekaj prej v primorju.

Je pa zanimivo, da lastniki psov tega niso prijavili policiji. Ni nenavadno, vseeno pa bi pričakovali, da bodo o tem obveščeni tudi varuhi reda in miru. Po zadnjih podatkih nesrečna primera morda nista samo dva, saj so dobili v zavestišče kar štiri obvestila.

Na policiji brez prijave
Poklicali smo tudi na PU Maribor, tiskovni predstavnik Bartolo Lampret pa je potrdil, da niso dobili nobene prijave o takšnem ali podobnem dogodku.

Kaj pravi Vurs?
Obrnili smo se tudi na Veterinarsko upravo Republike Slovenije (Vurs), kjer pravijo, da se lotijo zadeve šele takrat, ko dobijo prijavo, zato o konkretnem mariborskem primeru ne morejo govoriti niti ga komentirati. Nam je pa Matjaž Emeršič, ki je pristojen za stike z javnostjo, postregel s podatkom, da so namerne zastrupitve redke, zadnja se je zgodila v Kopru.


Khm.  Undecided Tole s prijavami je hecna reč. Kolko folk res prijavi al ne sicer ne vem, vem pa, da to ni ravno najlažje, predvsem kadar ni "škode" (ne spomnim se dobro ali je bila uporabljena ta beseda, je bila pa v tem kontekstu, katerakoli je že bila.)
Namreč greš z najdenim mesom, posutim s sumljivo stvarjo na policijo, počakaš policaja, ki naj bi sprejel kazensko ovadbo, pa ti reče, da je ne moreš vložit, ker ne veš, če je to v resnici strup in da tega tudi on ve. Potem policaju, ki dvomi, rečeš da naj zadevo proba, če je prepričan, da ni, pa jasno to ne gre skozi in ti razloži, da moraš najprej plačat forenzično preiskavo v višini cca 1000 €, ki bo potrdila ali gre za strup ali ne.  Potem se malo pregovarjaš in slej ko prej obupaš. Greš na veterino, kjer ti potrdijo da gre za strup, ampak ti brez laboratorijskih preiskav tega logično ne morejo napisat (ampak sej je itak jasno, da pohan zrezek verjetno ni posut z vitamini in dobronamerno nastavljen na škarpi... ) in te pošljejo na območni urad VURS podat prijavo, ker jasno da gre za strup in je to treba prijavit. Pa seveda greš - in ti povejo isto kot policaj - ne bo šlo, ker ne veš, če je to res strup in naj tisti veterinar, ki je povedal, da gre za strup, to tudi napiše... Torej ne moreš podat prijave, če imaš to srečo, da ne najdeš zastrupljene živali z zrezkom v gobcu.

Me ne čudi, če bolj običajen in od najdbe šokiran prebivalec obupa že po pogovoru s policajem... Malo manj običajen prebivalec gre  
nazaj na policijo in eno stopničko višje. Prijave sicer brez forenzične preiskave še vedno ne more vložit, ker ni bilo "škode", doseže pa vsaj to, da je opravljen kakšen informativni razgovor (v upanju, da ideja o zrezkih s "prilogo" ne bi padla še komu še kdaj na pamet). Ampak prijave pa ni.... in dokler je strup dostopen v prosti prodaji je menda dokazovanje zlonamerne uporabe menda težko.

Si nekako predstavljam, da če imaš v roki zrezek s strupum, pa nimaš mrtve živali, to ni dovolj za prijavo, verjetno ni dovolj niti, če imaš zastrupljeno žival, pa nimaš zrezka s strupom, ker ga je pač pojedla...  

Je pa najbrž fajn slišat, da ni bilo nobene prijave - potem problema torej ni. Tudi da ukrepajo šele, ko dobijo prijavo, se fajn sliši. Če bi se še prijavo lahko podalo predno  so posledice hude, bi bilo pa sploh fajn.

No, jaz pa (žal) poznam primer iz prve roke, ko je najdba nastavljenega strupa (v mesu) bila prijavljena policiji in to kar dvakrat. Policisti so prišli, opravili razgovor z osebo, ki jo je lastnik psa prijavil, dokazov o tem, da je prav ta oseba nastavila strup pa seveda ni bilo moč dobiti. No, vsaj zaenkrat, ker obupali pa res nismo pevka Je pa res, da v večini primerov skrbniki psov ne gredo do policije, kar se mi zdi milo rečeno neodgovorno in kaže na malce čuden odnos, ki ga imajo do lastnih živali.

Sicer se bojim, da bi znalo bit res, da ne gredo, se mi pa dozdeva, da zna bit, da grejo, pa prijave podat ne morejo. Še vedno pa trdim, da je vsako tako najdbo treba prijavit, tudi če neuspešno težiš. Ker če ne drugo, bo slej ko prej morala ven past kakšna sistemska napaka. Če pa prijav ni, pa ne bo in problema torej ni.
Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #6 : četrtek, 09.06.2011 : 09:29:22 »

No, "naš" primer (hvalabogu ne moje psice, pač pa pes našega neposrednega soseda) je tak: trikrat (!!!) strup v mesni polpetki direktno pred vrati, tako da ko je mala prišla zjutraj ven je takoj nabasala na zalogaj. Sledilo je seveda šibanje na veterino, kjer so ugotovili, da je pes dejansko bil zastrupljen. Po drugi epizodi je poleg šibanja na veterino in ponovne ugotovitve zastrupitve sledila prijava na policijo, podkrepljena z materialnim dokazom (na vrtu so jih našli kar nekaj). Policisti so opravili razgovor z osebo, ki jo je lastnik psa "označil" za morebitnega storilca (ne bom se tu spuščala v podrobnosti zakaj, ampak besedo "morebiten" uporabljam zgolj zaradi lepšega) in tu je bilo (zaenkrat) vsega konec, ker pač dokazov, da je ta oseba nastavila zalogaj ni bilo. Tretja epizoda se je končala bolje, ker so darilce pravočasno opazili.
Prijavljati je potrebno, se čisto strinjam. Če ni prijave, ni dogodka, ni zastrupljene živali.
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #7 : četrtek, 09.06.2011 : 09:30:59 »

jap ob takem stanju države ni drugega kot organizirat se mimo uradnih poti..... pol se bodo pa nekoč vsi čudili, da ljudje jemljejo pravico v svoje roke.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #8 : četrtek, 09.06.2011 : 09:47:36 »

Jaz ne govorim o prijavah, kjer "se ni nič zgodilo, pa bi se lahko", temveč o prijavah psov, ki so poginili zaradi zastrupitve (ok, sum na zastrupitev) ali bili veterinarsko oskrbljeni zaradi zastrupitve (ok, suma zastrupitve), kot je razbrati iz poziva MB društva.

»O strupu obvestite svoje znance in tako pomagajte preprečiti nepotrebne žrtve!« sporočajo iz zavetišča Maribor, o strupu jih je namreč obvestila ena od nesrečnih lastnic psov.

Klicanje k histeriji zaradi kakšnih podatkov? Tudi jaz lahko mariborskemu društvu na mail pošljem sporočilo, lahko jih celo pokličem in jim naložim ustno, da se je zgodilo "vse sorte" in naj mobilizirajo mariborsko rajo.

Ok, obvestiti društvo je seveda povsem na mestu, vendar je ob tem treba obvestiti tudi tistega, ki je pristojen, da da (po nekaj primerih) oceno, ali gre za en slučajen primer ali gre za morebitno zastrupljanje.

Je pa zanimivo, da lastniki psov tega niso prijavili policiji. Ni nenavadno, vseeno pa bi pričakovali, da bodo o tem obveščeni tudi varuhi reda in miru. Po zadnjih podatkih nesrečna primera morda nista samo dva, saj so dobili v zavestišče kar štiri obvestila.

In kakšna obvestila so to v resnici bila? Morda sem jih jaz poslala, pa živim 80 km stran in nikoli nisem bila ne sama, še manj s psom na območju, na katerem se naj bi zastrupljanje dogajalo.

Obrnili smo se tudi na Veterinarsko upravo Republike Slovenije (Vurs), kjer pravijo, da se lotijo zadeve šele takrat, ko dobijo prijavo, zato o konkretnem mariborskem primeru ne morejo govoriti niti ga komentirati.

Torej, tudi na VURS se lahko da prijava o sumih zastrupitev. In? Je ni?

V Veterinarski bolnici Maribor, poslovalnici Maribor (Šentiljska cesta 109), so v minulih dneh resda obravnavali nekaj več primerov psov, ki so imeli znake zastrupitve.
Franjo Kebrič, dr. vet. med., trdi, da so imeli psi klasične znake zastrupitve (driska, bruhanje in mišični krči). V takšnih primerih psom dajo antidot (antistrup), v pomoč pa so jim seveda vse informacije o tem, kaj je pes zaužil.


Nekaj več primerov? Koliko? So psi poginili ali preživeli? Koliko katerih? Dva? Štiri? Dva zmultiplicirana na štiri? Deset? Na katerem območju so se giblali ti psi pred zastrupitvijo?
Znajo bit informacije res v pomoč, če lastnik psa s sumom zastrupitve sploh ve, kje in kaj je pes požrl. Zelo pogosto pa se dogaja, da lastniki sploh ne vedo, kje in kaj je pes požrl, vedo morda samo, po kateri cesti ali gmajni so se tisti dan z njim šetali ali pa še to ne - pes je pač prišel s samostojnega sprehoda zastrupljen.

Jaz govorim o tem, da je lahko podlaga za histerijo nekje drugje in ne v nekaj sporočilih, o katerih vesta nekaj malega samo pisec in prejemnik. Še posebej pa se mi zdi sporno produciranje histerije s strani društev. Moksin primer se je dogajal na "domačem pragu", tale, o katerem debatiramo, se "naj bi" dogajal nekje sredi Maribora, kjer menda hodi več lastnikov psov in glede na to, da je moksa naredila tisto, kar se v takih primerih pričakuje (žal brez epiloga), se to še bolj pričakuje od tistih, ki delajo histerijo za neko območje, na katerem je nevarnost toliko večja za več psov, otrok ... Ampak s podlago, sicer bomo pač počasi nehali hoditi okrog, ker bo vedno kje kakšen, ki bo sporočil na kakšno društvo, da se je nekje "nekaj dogajalo". OK, kakor kdo bere.
Logiran

Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #9 : četrtek, 09.06.2011 : 09:56:53 »

Ja ne vem kako policija odreagira drugot, ko sem v naši  meji našla raztreseno manjša količino sumljive snovi (niti mislila nisem da bi kdo namerno hotel zastrupiti pse, ampak da je pač nekomu pri prekladanju počil žakel ali kaj podobnega) so prišli takoj, vzeli vzorce, poklicali komunalce, da so pospravili, potem pa so me še obvestili, da ni bilo nič nevarnega, samo na modro obarvan kaolin.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #10 : četrtek, 09.06.2011 : 10:07:47 »

Hm ..., na FB strani DRUŠTVO ZA VARSTVO IN PROTI MUČENJU ŽIVALI MARIBOR - ZAVETIŠČE ZA ŽIVALI je obvestilo enkrat samkrat objavil "admin" profila, torej v imenu društva (brez komentarjev o morebitnih novih kasnejših ugotovitvah), in to 2. junija ob 22:13, potem je zadeva seveda zmultiplicirana v skladu s pozivom - celo nazaj na njihov profil nekajkrat. In še vedno se multiplicira vsak dan na vseh mogočih punktih, zraven pa norijo komentatorji z raznimi vešali za ... Na uradni spletni strani Zavetišča, ki je zgleda tudi uradna stran društva ne najdem niti namiga o zastrupljanjih, kaj šele "udarne" novice in poziva k "ukrepanju". Torej, o kakšnem množičnem zastrupljanju in kakšnih "neznancih, ki ob sprehajalnih poteh na Piramido in Kalvarijo nastavljajo vabe s strupom" govorimo?
Logiran

AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #11 : četrtek, 09.06.2011 : 10:21:05 »

Lanabela, si prijavla...
Logiran
Sleepy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.129


« Odgovor #12 : četrtek, 09.06.2011 : 10:52:05 »

Včasih se res nardi panika brez potrebe, včasih pa lahko to kakšni živali tudi življenje reši. Jaz se sicer vedno malo bojim, da bo z razširjanjem takih obvestil, še več "brihtnih", ki jim bedarije padajo na pamet, po drugi strani pa upam, da se vseeno kdo ustraši, da ga dobijo. Pa če je rezultat take "histerije" samo tak, da je zato kakšen pes več na povodcu in kakšen manj luta okoli sam, hvala bogu, tudi če strupa ni. Če pa strup je in je zato kakšen pes zastrupljen manj, pa še toliko bolj.

Lansko poletje naj bi bilo na obali precej strupa "raztrosenega". Tudi na koprski veterini so povedali (med drugim tudi meni), da so imeli kar nekaj zastrupljenih primerov v kratkem času. Neredko tam, kjer se "domnevno" pojavi strup, dostikrat potem zginevajo mačke. Jaz vsakega pošljem na policijo, če pa dejansko to naredi (ali mu sploh uspe), pa ne vem. Sama vem za 3 mačke in enega psa, ki naj bi poginili zaradi zastrupitve in dva zastrupljena, ki sta zvozila potem oba, če se prav spomnim. Vse lansko poletje in vse na obali, vključno z zrezkom s "prilogo". Obveščanje ni nujno vedno nepotrebna histerija.

jap ob takem stanju države ni drugega kot organizirat se mimo uradnih poti..... pol se bodo pa nekoč vsi čudili, da ljudje jemljejo pravico v svoje roke.
 

Mene to sploh ne čudi več...

Ja ne vem kako policija odreagira drugot..

Hja glede na to, da imava z mokso podobne izkušnje v različnih občinah na obali, se moraš zgleda vsaj na našem koncu precej potrudit, da prav daleč ne prideš...  Jaz se ne čudim, če se komu zdi, da je edina koristna možnost razširjanje obvestila. In niti ne vem, če je to za zamerit.
Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #13 : četrtek, 09.06.2011 : 11:10:37 »

Hja glede na to, da imava z mokso podobne izkušnje v različnih občinah na obali, se moraš zgleda vsaj na našem koncu precej potrudit, da prav daleč ne prideš...  Jaz se ne čudim, če se komu zdi, da je edina koristna možnost razširjanje obvestila. In niti ne vem, če je to za zamerit.
Samo malo - mojo izkušnjo smatram za pozitivno, ker je potrebno razločevati med pristojnostmi posameznih služb in žal policija več od informativnega pogovora z domnevnim storilcem ne more kaj prida, že zaradi pomanjkanja dokazov (strup ni dovolj - modela je potrebno presenetiti med delom). V "mojem" primeru je policija povsem primerno reagirala in postopala, je pa bilo za pričakovati, da domnevnega storilca ne bodo zasačili z rokami v žaklju, saj ni toliko blesav. Lastniku psa so celo svetovali, kako lahko na povsem legalen način pridobi dokaze. Je pa pač tako, da moraš tudi sam migat, če želiš neki zadevi priti do dna.
Logiran
Sleepy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.129


« Odgovor #14 : četrtek, 09.06.2011 : 12:22:53 »

No  Smiley Policija je organ pregona in ima strašno veliko pristojnosti in pooblastil, tudi za pridobivanje dokazov. Informativni razgovor je že ok, če veš kam jih poslat. In če se stvar potem neha je sploh fajn. Če pa ne veš (in recimo nastavljen strup najde tvoj pes na sprehajalni poti), jih pa nimaš kam poslat. Nekako dvomim, da je pridobivanje dokazov in iskanje storilca v domeni lastnika psa. Na lastno željo sicer že lahko migaš in pomagaš, ne bi pa to smelo pasat pod "moraš".

In za kakšen ukrep (oziroma kazen) informativni pogovor tudi ni dovolj, ker "intervjuvanec" verjetno ne bo sam povedal, mu strup v polpete pade, potem pa vse skupaj nekje zunaj zgubi. Jaz imam še vedno v skrinji zrezek s prilogo. Po nasvetu pristojnih, jasno, da naj ga shranim, če bo kaj treba... Ga ne morem stran zabrisat, ker se mi zdi, da če ga bom, se bo čez dva dni pojavila potreba po tem, da ga kam dostavim, po drugi strani se mi pa enako ali pa še bolj zdi, da tista reč v moji skrinji nima kaj delat...

O tem ali bi bila izkušnja pozitivna ali ne pa res nimam pojma, ker nisem razmišljala o tem. Dejstvo je, da brez forenzične priskave, ki bi potrdila sum, da gre za strup, niso hoteli sprejet prijave ne na vursu in ne na policiji, ker pač ni bilo "škode". No, vsaj najdene ne... 

Sledilo je seveda šibanje na veterino, kjer so ugotovili, da je pes dejansko bil zastrupljen. Po drugi epizodi je poleg šibanja na veterino in ponovne ugotovitve zastrupitve sledila prijava na policijo, podkrepljena z materialnim dokazom (na vrtu so jih našli kar nekaj). Policisti so opravili razgovor z osebo, ki jo je lastnik psa "označil" za morebitnega storilca (ne bom se tu spuščala v podrobnosti zakaj, ampak besedo "morebiten" uporabljam zgolj zaradi lepšega) in tu je bilo (zaenkrat) vsega konec, ker pač dokazov, da je ta oseba nastavila zalogaj ni bilo.

Tole bi mislim da moralo bit dovolj za kazensko ovadbo in pregon in ne razumem, zakaj bi se moralo ustavit pri razgovoru. No, razen kadar se oškodovanec ne odloči za pregon in upa, da bo informativni razgovor dovolj. Koliko dokazov več bi pa še bilo treba?
Logiran
Strani: [1] 2 3 4 5 6 7   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Nastavljanje strupa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines