mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 22:09:35

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Tema: Petarda na štirih šapicah
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Petarda na štirih šapicah  (Prebrano 5673 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
PravaBiBa
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 236


WWW
« : sobota, 18.06.2011 : 20:05:29 »

No, po nekem friki naključju smo dobili novega člana familije Leonarda. Leo je mešanica štirih pasem; pinča, čivave in terierja in faktorja x...skratka petarda na štirih šapah. Problem, ki se je začel pojavljati je sledeč: Misha je mešanka s shihtzujem, totalno neproblematična razen, da ima kompleks velikega psa. To pomeni, da je vsa junaška in bevskajoča, dokler je pes daleč, ko se približa in ona oceni, da je večji od nje pa rep med noge, kar pa ni veljalo za domača psa beagla in francoskega buldoga, ki sta se lahko sprehajala tudi o celem stanovanju BP. ...dokler ni prišel k hiši Leo. Od kar ga imamo (tega je dva tedna) se je pesjanka spremenila. V hišo ne sme več noben pes, ker ga total nahruli. Kadar smo zunaj in sosedov NO prestopi mejo ga spodi na domače dvorišče, prej pa je cvilila, ko je prišel preblizu. Beagla in francoza na dvorišču še nisem stestirala, ampak v stanovanju ju več ne prenese.
Zanimivo pa je, da mali petardici dopušča vse...lahko se ji obesi na rep, na ušesa, lahko jo grabi za goltanec, skače po njej ko leži...ona sploh ne trzne.....v eni od tem sem pisala kako smo začasno skrbeli za izgubljenega pesjankota dva dni:
 http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,39291.0.html


obnašanje takrat in tokrat je povsem drugačno. Kot, da je tega mladiča vzela za svojega??......

Ali ima že kdo podobne izkušnje? Ali bom od sedaj imela dve petardici na štirih šapah? Sad
Logiran
PravaBiBa
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 236


WWW
« Odgovor #1 : sobota, 18.06.2011 : 20:11:42 »

Aja pa še slikce:



Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #2 : sobota, 18.06.2011 : 20:18:49 »

Ja. če imaš več psov in pripelješ mladiča, se pogosto zgodi, da en od njih postane mladičkov zaščitnik. Ko tamau malo zraste, mu ponavadi ne pusti več vsega in ga zdisciplinira, ampak ponavadi je pri tem precej bolj nežen kot bi bila prava mama do odraščajočega mladiča. In načeloma potem, ko tamau odraste ostaneta zaveznika.
Logiran
PravaBiBa
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 236


WWW
« Odgovor #3 : sobota, 18.06.2011 : 20:22:55 »

Imam samo Misho...beagl in francoz sta psa od sestr, ki so pač občasno na obiskih (pred leotom kar pogosto)......čudno mi je, ker je bila do začasnika sovražna, tega pa brani huje kot bi bil njen.....a misliš, da bo tole minilo samo od sebe?
Logiran
PravaBiBa
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 236


WWW
« Odgovor #4 : sobota, 18.06.2011 : 21:47:18 »

Aja pa še slikce:






pozabila sem komentirati slikico. Tukaj Misha išče način kako odstraniti privesek iz njenega repa.....Tamali jo zagrabi za rep in ne spusti, ona ga poskuša odvrniti, ampak ne zahruli nanj, temveč skače toliko časa, da mali klop sam odpade.........tukaj prosim tudi za nasvet ali se vmešati ali pustiti, da se sama zmenita??
Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #5 : nedelja, 19.06.2011 : 07:49:32 »

Pri nas doma smo imeli podobno situacijo, sicer malce na glavo postavljeno: ko je Mora kot mladič prišla k hiši, je Tara imela pet let, je pa Tara bila zelo zelo drobcen in predvsem vseskozi bolehen pes in kot je Mora odraščala, jo je nekako vzela za svojo in čutila sveto dolžnost, da jo ščiti pred vsem in vsemi, tudi pred vetrom, če je bilo potrebno. Nam se je vse skupaj zdelo celo zabavno in smo si mislili "hej, glej kako ve, da je treba tamalo ščititi", pa je vse skupaj ekskaliralo do te mere, da se v urbano okolje ni več dalo iti z obema hkrati, ker je Mora norela na kogarkoli, ki se je skušal Tari niti približati. Čim se ji je kdo približal ali pa samo nakazal, da se ji bo približal, je ponorela in se umirila šele, ko smo Taro dvignili v naročje (danes se mi zdi to noro). Svetujem vam, da Mishi takoj prepovedate tako obnašanje, ker nima se kaj "duvati" pred ostalimi, ko za to ne obstaja noben razlog, pa četudi ona misli drugače. Mogoče bi bilo pametno peljati ju skupaj v pasjo šolo, tako da Misha obenem vidi, da se malemu nič groznega ne zgodi v interakciji z drugimi pesjani.
Logiran
PravaBiBa
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 236


WWW
« Odgovor #6 : nedelja, 19.06.2011 : 20:09:34 »

hvala moksa....bom poskušala to njeno vedenje preprečiti.....

Opazila sem, da kadar Mishe ni zraven, petardica Leo lepo funkcionira z ostalimi psi...previdno se jim približa in preda (izjema sestrin beagle, ki je znorel ko se je sestrica slinila nad tamalim, preden sem ga uspela seznaniti z beaglom brez njene prisotnosti....to bo trd oreh)...najprej bom poskušala z domačimi psi rešiti situacijo, te poznam in tudi sosedovega NO bom vključila......
Logiran
Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Tema: Petarda na štirih šapicah
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines