mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 13:39:19

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Lulanje na sto načinov  |  Tema: Kakanje/lulanje intervali...
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Kakanje/lulanje intervali...  (Prebrano 6360 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Biuse
novinec
*
Sporočil: 5


WWW
« : ponedeljek, 20.06.2011 : 09:25:33 »

Zdravo,zanima me kaj naj poskušam narediti da bi svojega 2 mesečnega stafforda navadil na neke intervale sprehodov da bi lahko zdržal noč ne da bi se pokalal/polulal?Vem da je star šele 2 meseca toda čimprei ga naučim buljše bo za mene in za njega Smiley (ima namreč veliko kuhinjo za sebe kjer je zelo lahko pospravt umazanijo za njim).

Zanima me kdaj bi bilo najboljše psa peljati na sprehode... vsak dan ob istem času če je le možno? Jst ga namreč večkrat tako izpustim iz hiše na dvorišče da opravi potrebo tudi preden grem na sprehode...(ponavadi grema okoli 7.00 in nato še zvečer ob kakih 8 ali 10-z vmesnimi kratkimi divjanji po dvorišču kjer uživa Smiley) zj pa ka je najboljše.. kateri čas izbrati in ali je mogoče še premajhen da bi ga zle začel morit z tem... sigurno so imeli vsi enak "problem" pri svojih ljubljenčkih ko so bili še mjhni.
Logiran
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #1 : ponedeljek, 20.06.2011 : 09:49:09 »

Vsakič, ko se zbudi. Vsakič, ko poje. Vsakič, ko se neha igrat. Zelo zgodaj zjutraj in zelo pozno zvečer in še vse vmes. Skratka, zelo pogosto. Nekih intervalov "na uro" še ne moreš pričakovati.
Logiran
riry
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.052


« Odgovor #2 : ponedeljek, 20.06.2011 : 09:56:41 »

Pes je še premajhen, da bi se on tebi prilagajal Tongue. Kar lepo na urco in pol, dve (oz.tako kot je napisala SunnyDay) ga nesi na travico. Če ti kaj pomaga - mi smo našo nazadnje peljali ven ob polnoči (ali še kasneje), auf pa je bil med 4h in 5-to zjutraj Wink - pri mladiču se pač bolj malo spi Grin, se pa postopoma ta čas podaljšuje, tako da nekje pri njegovih 5/6 mesecih, boš ponoči že zelo verjetno lahko v miru spal (in se naspal Wink).
Logiran
riry
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.052


« Odgovor #3 : ponedeljek, 20.06.2011 : 09:58:56 »

pa še offtopic- zakaj si nobeden ne prebere že obstoječih tem, ki jih je malo morje na to temo in je treba vedno znova odpirati nove? Huh...saj je pri vseh mladičih ista procedura, ne glede na to katere pasme je...
Logiran
Biuse
novinec
*
Sporočil: 5


WWW
« Odgovor #4 : ponedeljek, 20.06.2011 : 10:11:48 »

No sj drgač jst ga vsakih 30-60 min ven spustim pa na sprehod pelem .. in preden grem spat ga dan ven da lula in ka pač rab da se mal zmatra .. pol ga pa zjutri spustim spet vn.. no sj se mi je zdel da je še premal Smiley drgač pa jst spim.. sam mi punca teži k ona pa ne spi tko k jst hehehe Cheesy in jo pol tmau budi .. laja pa tko k da bi biu mali otrok in se mi pol kr zasmili Smiley no hvala za odgovore vsem Smiley
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #5 : ponedeljek, 20.06.2011 : 10:14:15 »

Sorry, saj nočem biti tečna, ampak tvoje pisanje je povsem neberljivo in prosim, da se v bodoče držiš osnovnih pravil, h katerim spadajo pisni izdelki v slovenskem jeziku.
Hvala.
Logiran

Biuse
novinec
*
Sporočil: 5


WWW
« Odgovor #6 : ponedeljek, 20.06.2011 : 10:20:54 »

Prou.
Logiran
Houdini
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.128


WWW
« Odgovor #7 : ponedeljek, 20.06.2011 : 10:34:08 »

Biuse - riry ni govorila o tem, da ti ne bi spal, ker te pes moti, ampak da ne spiš zato, ker je treba psa ven nest/peljat (pa čeprav mogoče niti ne joka), če hočeš, da bo hitro čist.

Skrivnost do sobne čistotsti je namreč v tem, da bo veliko prej čist, če mu boš čim manjkrat nudil možnost, da se polla/pokaka noter. Tako, da je vse odvisno od tebe oz. od vaju. Če bosta zelo pridna in dosledna je lahko delo končano že čez dober mesec, če bosta malo bolj lena (in boš ti recimo spal, ko bi moral vstat) bo pač trajalo mesec ali dva dalj.

Mu pa ni treba ravno v vsem ustreči samo zato ker joka. Se iz tega razvije potem tudi izsiljevanje in nevzgojeni psi. Eno je,če ga tišči ven, povsem drugo pa, če mu je sredi noči samo dolgčas in se hoče igrat oz. si želi pozornosti.
Logiran
Biuse
novinec
*
Sporočil: 5


WWW
« Odgovor #8 : ponedeljek, 20.06.2011 : 11:50:33 »

No sej,drugače čez dan ga od 6-23 zvečer vsake 30-60 min malo ven spustim,grem tudi z njem na sprehod,ko lula/kaka ga nagradim in vse.. samo ponoči ko grem spat pa do zjutri mi v kuhinji pusti presenečenje.. in me je zanimalo samo če bo to preneho ko bo malo starejši ratal.. ker zdi se mi da je isto kot pri ljudeh..mali otroci ne morejo tako zadrževati kot starejši. Smiley

Drugače sem pa samo povedal da ponoči ko pes cvili jst spim ga niti ne slišim,žensko pa moti vsak šum Smiley hehe samo to.. nisem rekel da me ovira hehe Smiley
Posvečam se mu pa non stop tako da bo vzgojen pes.. in v pasjo šolo ga bom pelu Smiley
Logiran
riry
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.052


« Odgovor #9 : ponedeljek, 20.06.2011 : 12:09:30 »

Kaj pa če cvili, ker mora it lulat (naša nas je z laježem zbudila, da je nuja, že kot micena)? Jaz bi na tvojem mestu uvedla še nočno lulanje. Pa glede dnevnih izhodov - na 30 minut po mojem tudi ni smorno ven hodit. Od kolegice psička je imela skozi dostop do vrta v prvih mesecih (pomlad, poletje), ko so se začeli hladni dnevi je pa nastal problem, ker je bil neomejen  izhod na vrt zaprt in je bila tako psička pri pol leta starosti še vedno sobno nečista. Vseeno se drži neke rutine, da ne bo preveč na "fraj" z opravljanjem potrebe - s časom se bo moral navaditi tudi malo počakat (seveda ne tega pričakovat že sedaj, čez pol leta pa že Smiley).
Logiran
Biuse
novinec
*
Sporočil: 5


WWW
« Odgovor #10 : ponedeljek, 20.06.2011 : 14:12:22 »

riry prou si povedala Smiley vidiš tega se nism spomnu...bom to vključo notr in to bi moglo bit to Smiley
Logiran
Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Lulanje na sto načinov  |  Tema: Kakanje/lulanje intervali...
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines