mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 18.04.2024 : 18:39:39

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Prevozi psov  |  Tema: Transporter za psa-izkušnje
Strani: [1] 2  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Transporter za psa-izkušnje  (Prebrano 13821 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
čičipoki
novinec
*
Sporočil: 7


WWW
« : ponedeljek, 18.07.2011 : 19:52:21 »

Pozdravljeni.
Psičko imava v avtu trenutno privezano, na sedežih pa klasično rjuho... Ampak mi ta sistem nekako ni preveč všeč, zato se zanimam za nakup transporterja. Najraje bi kupila takega iz platna/blaga, ne plastičnega, enega imam že ogledanega, pa ne vem, če smem napisati znamko. Zanima me, kako se pri vas obnesejo transporterji, kako se kuža v njih počuti/obnaša, kako se zadeva nasploh obnese med vožnjo, ali zadevo dodatno pritrdite na sedež itd itd. Vsake informacije bom vesela. Hvala!
Logiran
takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #1 : torek, 19.07.2011 : 07:53:35 »

Jaz bi se odločila za običajen, plastičen transporter ki psu nudi več varnosti. Moj 15 let star posvojenček ga je zelo hitro sprejel,čeprav ga od prej ni poznal. Poskusila sem tudi vožnjo na zadnjih sedežih s pripenjanjem na varnosti pas, a je mali jokal, skakal in sploh n ibilo ok. Sedaj ga lepo spakiram v boks, dam na sopotnikov sedež, boks pripnem z varnostnim pasom in se peljemo brez joka in stoka  Wink. Lepo se vleže in zadrema. Čip, moj drugi pes, se vozi na zadnjih sedežeh pripet na varnostnem pasu. Sicer pa je obnašanje odvisno od psa, vendar če boš vztrajna, če ne boš popustila morebitnemu pritoževanju na začetku, mislim da mora biti ok.
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #2 : torek, 19.07.2011 : 08:09:02 »

Platnen ni primeren za avto. Živali ne nudi prav nobene zaščite, vam pa tudi ne.
Za v avto so primerni različni plastični boksi (točno kateri je odvisno tudi od oblike avtomobila) ali kovinski, ampak NE žičnati!

Kovinske oz. aluminjsate se da naročit tudi po meri.
Logiran
čičipoki
novinec
*
Sporočil: 7


WWW
« Odgovor #3 : torek, 19.07.2011 : 09:20:44 »

no, saj ne vem, če sem se prav izrazila. v mislih imam nakup tegale:

***
Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #4 : torek, 19.07.2011 : 09:29:40 »

Če želiš psu nuditi tudi zaščito, to žal ni primerna izbira.
Platnen ni primeren za avto. Živali ne nudi prav nobene zaščite, vam pa tudi ne.
Za v avto so primerni različni plastični boksi (točno kateri je odvisno tudi od oblike avtomobila) ali kovinski, ampak NE žičnati!

Kovinske oz. aluminjsate se da naročit tudi po meri.
Logiran
Cats
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.266


« Odgovor #5 : torek, 19.07.2011 : 09:30:28 »

Pred nakupom si prvo tole preberi: http://www.motorevija.si/l3.asp?L1_ID=33&L2_ID=699
Logiran
čičipoki
novinec
*
Sporočil: 7


WWW
« Odgovor #6 : torek, 19.07.2011 : 09:50:07 »

Hvala za tole povezavo. Trenutno jo torej vozimo na najslabši možen način (ne štejem seveda tistega, ko je pes povsem prost v avtu. Če gledam striktno na ta članek, potem menim, da ni nujno, da kupim plastično, če bo pes med prednjim sedežem in zadnjo klopjo (ker je velikokrat nemirna v avtu, smo jo tudi tako že peljali, samo me je motilo, ker ni bila privezana.
Logiran
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #7 : torek, 19.07.2011 : 09:57:41 »

Če pes ni res zelo majhen, boksa med sedeže ne boš mogla stlačit Sad. Mačji še gre, več pa že ne, vsaj v mojem avtu ne. In če že greš kupovat boks za avto, res ne razumem, zakaj vztrajaš na platnenem, če vse govori v prid plastičnemu oz. kovinskemu?
Logiran
čičipoki
novinec
*
Sporočil: 7


WWW
« Odgovor #8 : torek, 19.07.2011 : 10:05:21 »

Če boksa ne bi mogla dati v ta prostor, potem mi tudi na klopi ne koristi preveč, četudi je plastičen ali kovinski. Citiram:

Zaščitna kletka za mačke in majhne pse, pripeta z varnostnim pasom na zadnjo klop, se na preskusnem trku ni izkazala. Krivdo gre pripisati neustrezno speljanim vodilom za pritrditev z varnostnim pasom in neustreznim vratom zaščitne kletke; ob trku je mačja lutka priletela v vratica, jih odtrgala s tečajev in s skoraj polno hitrostjo priletela v naslonjalo voznikovega sedeža. Ob tem so se močno poškodovala tudi pritrdilna vodila na zaščitni kletki – ob le nekaj večji hitrosti trka bi povsem odpovedala in kletka bi zletela po potniški kabini.

Zaščitna kletka, položena v prostor za noge med zadnjo klopjo in prednjim sedežem, se je izkazala za najvarnejše mesto v avtomobilu. Ker kletka ni imela veliko prostora za gibanje, je ob trku ostala cela, dodatne sile na voznikov sedeže pa so bile zanemarljive. Žal je takša namestitev primerna le za majhne kletke.

In, verjetno imam majhnega psa, če ga želim dati v ta prostor, ja.
Logiran
Cats
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.266


« Odgovor #9 : torek, 19.07.2011 : 10:13:37 »

Če misliš psa dat za sovoznikov sedež na tla brez boksa, moraš vedeti, da ga bo sila pri trku zabrisala ob ali pod sedež in se bo bistveno bolj poškodoval, kot če trči ob boks. Sil pri trku si težko predstavljamo, so pa ogromne.

Ne me narobe razumet, toda žal sem imela priložnost videti, kako zgleda neprivezan pes (in, še hujše, dojenček) po nesreči, in si tega nikomur ne privoščim. Raje malo več varnosti, kot premalo.
Logiran
čičipoki
novinec
*
Sporočil: 7


WWW
« Odgovor #10 : torek, 19.07.2011 : 10:21:43 »

Ne, saj zato pa kupujem boks. Ampak sem, zmotno, mislila, da je varno, če je boks na zadnji klopi. Po tem, kar sem prebrala, pa vidim, da je varno edino, če je pes v boksu za sovoznikovim sedežem. Saj sem napisala, da smo jo tudi že dali za sedež, ampak tega ne počnemo več, ker ni bila nikamor privezana. Zato je sedaj še vedno privezana na zadnji klopi, kar pa tudi ni najbolj varna izbira. Zato se še enkrat zahvaljujem za link, saj sem tako izvedela, da mora pes, če se le da, biti v boksu med prednjim in zadnjim sedežem, kar bomo sedaj tudi naredili, k sreči imamo majhnega psa.
Seveda si želim psa prevažati čim bolj varno, trenutno se počutim prav neodgovorno... ker pa mi ta boks izgleda bolj prijazno od plastičnega ali celo kovinskega, sem želela izvedeti, če ima kdo izkušnje z njim, ker ga lahko kupim le v spletnih trgovinah ali pa v eni trgovini, ki pa je zelo daleč od mojega doma. Boks bom torej kupila v vsakem primeru, vprašanje je le še, katerega.
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #11 : torek, 19.07.2011 : 10:40:28 »

Za sedežem ali, če je pa pes večji pa v prtljažniku ustrezno pritrjen.
Logiran
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #12 : torek, 19.07.2011 : 11:21:59 »

Ampak sem, zmotno, mislila, da je varno, če je boks na zadnji klopi.
V bistvu naj ne bi bilo z vidika varnosti na zadnjih sedežih ničesar (razen ljudi, seveda). Vsaka stvar v primeru trčenja lahko zleti z zadnjih sedežev od zadaj v glavo.
Logiran
barbaras7
novinec
*
Sporočil: 3


WWW
« Odgovor #13 : petek, 06.04.2012 : 18:51:14 »

mene pa zanima kakšen transporter kupit za angleški buldog.
Logiran
viamia
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 479


« Odgovor #14 : sreda, 25.09.2013 : 20:49:26 »

Veliko berem zadnje čase o plastičnih boksih za avto.  Ker želim Vio kar najbolje zaščititi sem se odločila da ga kupim. Tu pa nastane težava. Via ima plečno višino 45 cm, po teh standardih sodeč bi ji morala kupiti boks višine 50 cm (takega sem gledala) ampak je stvar tako velika, da ni šans da ga spravim za sovoznikov sedež. Spraševala sem v trgovini in mi je prodajalka rekla, naj ga postavim na zadnje sedeže, da ona svojega tako vozi butnglavc. Ja pa kaj še, da se mi bo poškodovala na prvem ovinku. Avto ima pa prtljažnik posebej tako da tudi ne pride v poštev. Ali se dobijo in kje kakšni trakovi za pritrditev boksa, in ali bi bilo morda bolj smotrno kupiti malo manjši boks, tudi to sem že dobila za nasvet, da ni treba da pes ravno stoji v njem,glede na to da se nikoli ne vozim par ur skupaj če je Via v avtu.
Vsak nasvet bo dobrodošel  Smiley
Logiran
Strani: [1] 2  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Prevozi psov  |  Tema: Transporter za psa-izkušnje
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines