mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.04.2024 : 02:05:18

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Koža in dlaka  |  Tema: obcutljiva koza na tackah
Strani: 1 [2] 3 4   Dol
Natisni
Avtor Tema: obcutljiva koza na tackah  (Prebrano 28913 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #15 : petek, 17.09.2004 : 07:32:40 »

Med blazinicami ima mokro ravno zaradi vnetja! Undecided

Ko greste ven obvezno vrecko gor (taksno, ki se ne bo za prvim ovinkom strgala - pritrdis jo najlazje s sirokim selotejpom - se cudno slisi, ampak je res najlazje Grin), doma pa pazite, da si ne bo lizala! Wink

Skinsept moras po nalitju in spenjenju pobrisati - z gazo! Wink Pa doma ni potrebno povijati, ker se pocasneje celi, pa se posusi se tezko! Undecided

Za "kostno-misicne" Wink zadeve pa ne bi vedela! Sem "upala", da je povezano le z vnetjem! Undecided
Logiran
MISSA
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 813


« Odgovor #16 : petek, 17.09.2004 : 08:52:21 »

LP!
Ste že probale s čebeljim voskom? Priporočajo ga tudi za otišance. Cenovno malo dražja zadeva, a popolnoma naravna.
LP,Miša
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #17 : petek, 17.09.2004 : 09:05:56 »

Ste že probale s čebeljim voskom? Priporočajo ga tudi za otišance. Cenovno malo dražja zadeva, a popolnoma naravna.

Ne. To je verjetno namenjeno zasciti - se mi zdi, da sem ze brala na sosednji temi - in ne za zdravljenje, ali pac?!
Logiran
MISSA
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 813


« Odgovor #18 : petek, 17.09.2004 : 09:21:26 »

LP!
Linchaich, samo predlagam. Osebno uporabljam za svoje pse in ljudi čebelje izdelke ( vosek, propolis, med, sveče...). Tudi za odprte rane. Pa za tiste zoprne alergijske izpuščajčke in seveda tudi za zaščito. Res je, da so čebelji produkti eni med dražjimi. Če pa veš pri katerem čebelarju jemlješ izdelke se splača. Najbolj cenjena zadeva je čebelji vosek in propolis. Meni uspe veliko zadev pozdraviti brez veterinarja. Micek je med na kruhu. Mojemu Bučku sem mazala šapice, sedaj na SBT zdravim alergijsko zadevo. In povsod je učinkovito. Sama sem mnenja, da premalo cenimo čebelje izdelke in škoda, da jih ne znamo s pridom uporabljati. Meni osebno kemija ni pri srcu, razen v izjemno redkih exstremnih primerih.  Kot sem rekla, samo predlagam na podlagi svojih izkušenj.
LP,Miša
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #19 : petek, 17.09.2004 : 09:28:03 »

In mi (no, vsaj jaz) smo s predlogi cisto zadovoljni!  Wink

Nisem vedela! Res cebeljih stvari nic ne uporabljamo! Undecided
Logiran
MISSA
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 813


« Odgovor #20 : petek, 17.09.2004 : 09:37:23 »

LP!
Linchaich, tole ne paše v temo, pa vseeno. Sem pogledala v album in mi ni jasno od kod trije boxerji. A nimaš ti dveh punc?
LP,Miša
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.533


« Odgovor #21 : petek, 17.09.2004 : 09:57:46 »

Miša,

a naj najprej namažem s propolisom (predvidevam, da s tistim brez alkohola) in ko se posuši, še s čebeljim voskom (domnevam, da je to za zaščito pred vlago)?
Kje pa ti nabavljaš čebelje zadeve?

Hvala & lp,
Tina
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #22 : petek, 17.09.2004 : 10:17:32 »

Mi čebelje zadeve Grin kupujemo v Čebelarskem centru v Lukovici. Med je precej ceneje, ker se ga lahko kupi na litre, še cenejši pa je v Kmetijskem inštitutu prav tako v Lukovici. Vse ostale čebelje izdelke se prav tako dobi v centru dosti ceneje kot v lekarnah ali trgovinah.
Logiran
MISSA
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 813


« Odgovor #23 : petek, 17.09.2004 : 10:34:16 »

LP!
TinaZ, moje mnenje je, da najprej namaži tačke s propolisom. Če so tačke ranjene oz. so ranice odprte je priporočljivo uporabiti propilos z alkoholom zaradi dezinfekcije. Šele, ko se rane zaprejo po parih dnevih preklopi na uporabo voska. Oboje uporabljaj v zmernih količinah. Ne zaradi tega, ker je drago ampak, ker boš enak učinek dosegla tudi z zmernostjo. Za samo zaščito tačk, ko jih boš namazala, pa uporabi stare nogavičke. Da bi se izognila lepljenju s selotejpom ti svetujem, da uporabiš lasne gumice iz blaga ali navadne podvezice. Najbolj efikasni so tisti medicinski krokodilčki na elastiko, enostavni za snemanje in dolg rok uporabe.
Jaz se izogibam nakupu čebeljih produktov v trgovinah oz. tam kjer je proizvod industrijskega porekla. V Slo je veliko čebelarjev in velika večina jih svoje izdelke tudi prodaja. Zato  kupujem te zadeve privat in tudi cena je ugodnejša, kvaliteta  pa neprimerljiva. Sem že imela priložnost primerjati med medexovimi in privatnimi proizvodi in sem se odločila za privat čebelarja. Za primerjavo: steklenička 0,75 ml čistega propolisa privat samo 1.100 sit ( zame, ker kupujem mesečno po 10 l medu).
 Na podlagi izkušenj toplo priporočam!
LP,Miša
Logiran
Lucy
novinec
*
Sporočil: 38


« Odgovor #24 : ponedeljek, 20.09.2004 : 08:11:56 »

Pozdravljeni!
Pri naši višavki se pa vsake toliko časa dogaja, da si začne tačke grist in lizat (na nartu in prstih). Tako si grize, da je tisti del popolnoma brez dlake. Veterinarji vsakokrat pravijo drugače:- prvič je bila kriva žleza, drugič vnetje ušes, sedaj pa hrana.
Se ji pa to praskanje in grizenje  pojavlja le tu in tam, čeprav ničesar ne spremenimo v hranjenju.
Dve leti smo uprabljali hrano Royal Canin-perutnina, pred nekaj dnevi smo pa prešli na Nutro-ovčetina, riž. Sedaj se mi zdi še slabše. Včeraj sem ji dala samo konzervo Belcando, ker nisem upala več Nutro briketov. Pa se mi zdi, da se ni tako praskala.
Ne vem več-sem že čisto obupana. Ali naj grem nazaj na RC ali naj poskusim, po nasvetu prodajalke Eucanubu dermetin (tako nekako). Ta je samo za pse s kožnimi problemi.
Mi je pa ena lastnica višavske terierka svetovala naj ji umivam tačke z Oronasol šamponom vsak dan in obvezno jih do suhega posušiti. Enkrat je tudi to pomagalo. Danes sem zaćela tudi s to kuro (3 dni zaporedoma, potem pa enkrat na teden tri tedne).
L.P.
Logiran
holly
novinec
*
Sporočil: 8


« Odgovor #25 : ponedeljek, 20.09.2004 : 08:32:28 »

Jaz ima tudi višavko. Sedaj je stara 5,5 mesecev, vendar pa imam izkušnje s kužiko od prijateljice. Pri obeh je bilo že tako, da sta si lizali tačke. Baje je vzrok za to alergija, h kateri so višavci precej nagnjeni. Starejša je dobila že hormonske tablete (malo dozo) in so ji zelo pomagale. Vendar, ko jih ne je se stanje spet poslabša. Treba bi bilo najti vzrok alergije pa ga do sedaj še nismo.
Pri mlajši pa se je to zgodilo 1x, ko je imela hudo drisko. Ko se je pozdravila, je bilo spet v redu. Vendar traja nekaj časa preden je dlaka spet bela. Poleg tačk pa se ji obarva tudi dlaka okoli gobčka. Sedaj občasno vidim, da se liže in sumim, da je to takrat kadar poje kaj več mlečnih izdelkov.
Naš veterinar dr. Savič iz veterinarstva Trstenjak-Zajc je starejšo samo pogledal in je vedel, da je alergija in ji predpisal tiste tablete.
Upam, da sem ti kaj pomagala.
Logiran
retrieverka
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 734


« Odgovor #26 : torek, 28.06.2005 : 17:38:02 »

Tudi jaz imam problem. Starejsa psica si je zlizala tacko (oz. po prstu in med prsti) da se ji je naredila kar rana. Se hoce kar malo gnojit. Najprej sem izpirala z jodom - betadinom. Skoraj ze pomagalo, pa si je v 10 minutah ko je nisem imela na oceh zdaj se bolj pokvarila. Zdaj sem poskusila s preprostim mazilom za rane. Problem je predvsem v tem, da ce pustim brez povoja si lize, ce povijem ne diha (sploh med prsti) in se skoraj ne celi... Undecided

Kako so se vasim psom pozdravile te zadeve?

K veterinarju se nismo sli, niti se mi ne sanja kaj oz. zakaj se je to naredilo. Ima samo na eni tacki in predvsem po enem prstu in na enem mestu vmes med prsti. Ne izgleda da bi se kaj urezala, zbodla ipd. oz. ne izgleda da bi se ji kaj zapicilo tja.... Undecided

Se kak nasvet?
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.533


« Odgovor #27 : četrtek, 30.06.2005 : 09:06:09 »

Kaj pa če bi ji po nanosu Betadina dala dor nogavičko? Vsaj toliko, da se tekočina vpije- skozi nogavičko koža vseeno diha, povoj je pa malo predebel.
Pri nas je isti problem- najprej smo mislili, da je alergija na mlečne izdelke, zdaj pa smo vedno bolj prepričani, da je posledica vlage, saj si punca liže kožo med blazinicami vsakič, kadar je zunaj mokro... Lahko pa da je tudi psihičnega izvora- sem pri Bubi opazila, da se spravi na tačke, kadar je dlje časa sama ali pa če sva midva kaj preveč živčna, pa se spravi na tačko  Wink
Vseeno pa bi šla na tvojem mestu k veterinarju- sploh če se ji rana že gnoji. Nikakor pa ji ne dajaj tablet proti alergiji kar tako, če ne boste ugotovili, na kaj je alergična. Tablete ne pozdravijo vzroka alergije, ampak samo simptome...
Logiran
retrieverka
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 734


« Odgovor #28 : torek, 05.07.2005 : 22:08:13 »

No da porocam...

Ko sem obupala nad Betadinom sem skocila v lekarno po nasvet in kako mazico. "Rano" sem fino sprala s fiziolosko raztopino - da se je razmocila in je sel gnoj ven, potem pa namazala z navadnim mazilom za rane. S tem sem mazala kaka dva dni potem pa pustila da se zadeva posusi - seveda smo kar nekaj dni vztrajali z nogavicko. Raja pa je veselo protestirala Wink Zdaj smo ze dva dni brez nogavicke (seveda jo imamo na oceh). Zadevica se je posusila in izgleda ok - ce si ne bo spet kaj zlizala...Ko smo obiskali veterinarja zaradi necesa drugega sem vprasala se za to. Je rekel da je glavni cilj da se prepreci lizanje, da si psi naredijo najvec skode v takih primerih sami - torej nogavicka in pika! Wink

TinaZ hvala za nasvete. Na alergijo v tem primeru nisem niti pomislila ker je slo res za eno tacko in se to ne celo. Morda se je kaj urezala, morda zbodla v kako trdo ostro travo...ne vem...sem pomislila da bi bilo tudi malo psihicno...Upam da bo zdaj ok in je ze mimo Wink
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.533


« Odgovor #29 : sreda, 06.07.2005 : 08:05:59 »

Super! Me veseli, da ste pozdravili ubogo tačko  Wink Štumfki so res zakon (čeprav najprej sploh ne pomisliš na tako rešitev, ker je res preprosta)  Cheesy
Logiran
Strani: 1 [2] 3 4   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Koža in dlaka  |  Tema: obcutljiva koza na tackah
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines