mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 29.04.2024 : 06:40:37

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Psi brez povodca
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 ... 51   Dol
Natisni
Avtor Tema: Psi brez povodca  (Prebrano 139724 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #60 : ponedeljek, 26.09.2005 : 13:38:52 »

Damayanti, samo eno vprašanje, pa ne razumi ga kot napad Wink:

kaj pa če bi imela ti gonečo se psico in ne bi želela da se spari? Okoliščine sicer enake, samo obrnjena spola psov. Zalezovalec s samcem in ti s samico ki se goni.

Bi jo v tem primeru privezala oz zadržala ali bi vztrajala na svojem da je tam tvoj prostor in naj se tisti tip pobere stran ter s tem tvegala da se ti psica spari?

Lp, Fortuna.

Tudi  to me še čaka Wink  Goneča psica Smiley...  sedaj  trenutno je stara  5  mesecev  .    Verjemi  mi , da  je ne   bom  sprehajala  odvezane  po sredi  vasi.
Takrat  v  času  gonitve  bomo pa hodili ven  ločeno.  Najprej z psico...  na  zelo  osamljen kraj.  In potem  še  z  Damčem.
Jih pa  gledam ja  določene  ljudi  kako  hodijo  po potkah  ... psice na povodcu...  vodnik pa  z  preklo  v roki...  za njima  pa  trop  vaških  " lover boyev"
In razumem  Fortuna  vprašanje.    Ni  to  to.  Sem  prišla  do tega.  Tukaj je vas  in  to  ni  edini  kraj kjer lahko  psico pelješ na sprehod  ne da bi te  vaški lover-boyi  zasledovali.
Do tega  travnika  je  zelo  grda  pot...    in z  avtomobilom se je potrebno  peljat.
Obstajajo  tudi  drugi  travniki  prav tako na samem  brez  motečih  dejavnikov(  psov- ljudi)  do katerih  so  lepše poti-  ceste.

Ta  travnik    je res z namenom  (  ločje-  grmičevje)  in  ni  idealno  za  ostale pse.   Je  pa idealno za  šolat moja dva  ker sta  ptičarja.
ravno zato sem prišla  na  to  ugotovitev...  da  " model"  hodi  z namenom  za  nami.
Logiran
sanci_cat
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 947


« Odgovor #61 : ponedeljek, 26.09.2005 : 21:58:04 »

Mislim da ste že prav dolgočasni s tem tuljenjem po forumih, kako so mali psi zoprni pa tečni, pa bevskajo, pa se zaganjajo, pa terorizirajo okolico..nekje sem celo prebrala da ogrožajo življenja  Grin Če vam je všeč ali ne, še vedno so PSI!


Pa dajte no! Saj vem, da so lahko zoprni in vse..ampak spravljajte se na lastnike ne na pse...a začnem jaz tulit, kako se nevarni psi sprehajajo okoli, ko jaz svoje "ščene" peljem ven?? Pa zoprni NO, pa nevarni ABPT/AST, pa še bolj zporni Huskiji...pa,pa,pa... In vendar tega ne bom storila! Ker sem ena izmed tistih, ki prepričuje ljudi okoli, da nevarnih pasem ni...Ker sem proti stereotipom!

Hočem samo povedat - ne imejte dvojih meril glede označevanja in začnite že enkrat govor o nevzgojenih PSIH! in ne zoprnih malih bevskajočih pasmah.

LP,
Diana



Se opravičujem, ampak vsaj tukaj pri nas je večina manjših psov lepo spuščenih...
Večji so ponavadi privezani, tamali pa veselo poskakujejo naokoli...

Nimam nič proti majhnim pasmam, ampak hudiča če je kot praviš pes pes, naj bo tud tamal potem na povodcu!

In mislim, da je tukaj največji stereotip prav to, da so tamali ful pridni in nedolžni... V čem je problem?

Resnično mi gre na živce ko se kakšen sosedov pekinezer postavi na pot in se dere mislim laja in zraven še kroge del -  mojega psa in mene to živcira in zakaj mi mora biti sprehod nemiren?


Pa še ena pritožba (jih mam kr neki). Včasih sem z velikim veseljem hodila v bližnjo hostico na sprehod - sedaj se sploh ne upam.
Iz sosednjega naselja ima en moški dva zlata prinašalca, ki ne marata preveč psov - ampak on jih veselo sprehaja lepo oba spuščena.
In koliko je še takih (ja, tudi večje pasme) tam notr, tako da si z Elmotom ne upam tja. Še sama ne, ker me je že ene parkrat skoraj podrl kak pes, ki je tekel za zajcem (lastnikov pa ni bilo nikjer naokrog)...
Logiran
marička
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 148


« Odgovor #62 : ponedeljek, 26.09.2005 : 22:30:09 »

No, malo preveč posploševanja je tukaj.
je pa res, da so mali psi večinoma spuščeni, čeprav mislim, da se to spreminja. Vsaj pri nas je tega zelo malo, pa živim v zelo velikem naselju, ki je bilo tudi omenjeno tukaj. Imam malega psa in je privezan, čeprav ne laja na nikogar. Pač ga imam privezanega zaradi otrok in drugih psov, ki ga preveč privlačijo.
lp
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #63 : torek, 27.09.2005 : 09:48:52 »

No    jaz sem danes  dobila pojasnilo.  zakaj je psica  odvezana  in zakaj  jo ravno  tam sprehaja.
Danes  sem jih  opazila že prej,  in nahitro psa  zbasala v avto , ter  zakorakala  k  "  descu"  in ga kar  naravnost  vprašala  kaj  hoče.
In dobila  odgovor.  " odločili smo se  , da bo  psica    vsaj enkrat imela  mladiče, ampak  ne   kar  s  katerim koli psom, ampak  z takim , da bodo  mladiči  vsaj nekam podobni"....... Lips Sealed

No   in  potem(  ker  se  mi ni dalo  razlagat  kaj si mislim o  tem  produciranju)  sem  mu lepo  flegma  odgovorila  .. " ok.     moj pes je moj pes...  in če hočete imeti  spodobne mladiče   boste lepo plačali za naskok.  1500eur  pa jo  bo nabrisal."..... Grin Grin Grin Wink
" desca"  je skoraj na rit  vrglo Cheesy Grin
In   danes  se je pa on razburil Grin Grin
Mi je rekel  če sem  trapasta ,  da on pa ne bo  plačeval  da se bodo  cucki  "nategovali"..... Grin
In potem sem  mu lepo  rekla. " Ja potem takem  pa nič..  ali    peneze  na  dan  ali pa  via".
In  odpujsala  sta  domov Grin Grin  (  in celo  na povodec jo je dal Grin)
Zdej pa upam , da bo mir Angry... Smiley Wink

Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #64 : torek, 27.09.2005 : 09:51:50 »

Grin Grin Grin Grin Grin Toiko o produciranju mesancev in ljubezni, se 1500e ne dajo! Wink
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Ory
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.750


« Odgovor #65 : torek, 27.09.2005 : 10:07:13 »

Ko smo že omenjali, da je večina majhnih "cuckov" spuščenih. Jaz Billija nikoli nimam spuščenega v urbanem okolju (ker mu dejansko ne zaupam, da ne bo za kakšnim metuljčkom pobrisal na cesto), sem pa zato veliko bolj jezna, ker ima toliko drugih spuščene svoje pse. V malega vlagam veliko energije, da se ne bo bal velikih psov in počasi se temu cilju že bližava. Sem pa včeraj odšla na sprehod po naši ulici in se pripelje gospod na kolesu, zraven njega pa en lep Labri....brez povodca seveda. Zagleda Billija in se z vso silo zažene k njemu. Billy se skoraj pogrezne v zemljo od strahu, gospod pa se od daleč dere "saj ni hud!". Komaj sem ga dvignila (ker tudi slučajno ne mislim tvegati bližnjega srečanja 35kg z 1400g). Verjamem, da ni napadalen in da ne misli nič slabega, ampak takšna brzina in kilogrami naredijo svoje. Moj se je ustrašil in sedaj lahko cel trening navajanja na večje pse začnem od začetka  Sad. Ali se človek res ne more več v miru sprehajati po ulici!!?
In kaj mi je predrzneš še zabrusil, ko sem mu rekla, da se moj kuža boji.... "ah, saj se mora itak navadit psov"!!! Ja, ampak na način, ki si ga bom jaz zbrala, ne pa on.....

lp
Logiran
marička
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 148


« Odgovor #66 : torek, 27.09.2005 : 10:12:16 »

Kakor jaz vem, tudi ti ne pomagaš s tem, da psa dviguješ. Jaz svojega nisem nikoli dvignila, pa je imel komaj eno kilco, ko se je špilal z velikimi mrcinami. Če je kakšen pes, ki je "hud", ti bo lastnik že povedal in bosta šla en mimo drugega ali pa naredila kakšen ovinek. Vsaj pri meni je bilo tako. Nikoli ga nisem dvignila, pa je bil najmanjši pesek daleč naokrog. Zdaj pa komaj čaka, da sreča kakega peseka Wink
lp
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #67 : torek, 27.09.2005 : 10:16:39 »

Ory ... kar je najslabse je, da v takih primerih dvignes psa! Ni cudno, da mali psi niso navajeni psov, ko jih pa vsi dvigujete - se nekdo je napisal enako!
Namesto, da bi ga dvignila bi stopila pred njega, tako da ne bi prislo do bliznjega srecanja z vso hitrostjo, ker bi pred psom nastala ovira - ti. Ce pa sploh ne zelis bliznjega srecanja s psom ga pa vozi nekje, kjer ni niti potepuskih psov ... se pravi ... hmm .. nikjer?
Pa se to ... pes brez lastnika (ali pes, ki sploh ne uboga) bo veliko raje skocil nate, ce bos imela psa v narocju (ozrioma opazijo, da nekaj dvigujes in skrivas) ... na tleh ga mogoce ne bo niti opazil!

Ce ga zelis navaditi na velike pse pridi kdaj v Zajcjo, ampak s pogojem, da sam ni nadlezen. Tudi civavica Zak od Big Guy-ja je ze velikokrat prisel in so se prav lepo igrali - ampak ni siten!!!

Lp, Ursa
Logiran
Ory
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.750


« Odgovor #68 : torek, 27.09.2005 : 10:24:27 »

Hodiva v šolo s samimi velikimi kužki (okoli 20 jih je), pa ni nobenih problemov, ker jih spoznava počasi in odgovorno. Skratka vsi so pod kontrolo. Nisem za dvigovanje malih kužkov in to tudi nikoli ne delam, če vem da mu ne grozi direktna nevarnost. Je pa res, da v tem trenutku NOČEM prestrašenega psa izpostavljati prevelikemu stresu. Potem bo šele postal "tečen" do velikih psov. Navodila Dr. Starihe! Ona sama mi je rekla....nič siliti v stike. Počasi in previdno. Dokler ne bo popolnoma sproščen ob večjih psih, jih glejta samo od daleč. Ko bo sam dovolj prepričan vase pa naj se povohajo....... v primeru, da priteče neprivezan pes ga zaenkrat še dvigni. Ker moj dejansko zganja paniko in se trga z vrvice. Tuli, kot da ga nekdo daje s kože. Tak pač je in zato sem se obrnila na strokovno pomoč, ker sama pač nimam toliko izkušenj  Sad......

Žak je izkušen odrasel pes, ki je ene par kilc težji od mojega  Wink...... poj je pa 5 mesečna, 1400 gramska podganica.

lp
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #69 : torek, 27.09.2005 : 10:30:05 »

Ja, Ory, psi, ki niso na povodcu, znajo res biti zoprni, lastniki pa se bolj. Je jasno, da ima vsak najbolje vzgojenega psa, ki je lahko nonstop spuscen (zakaj hudica potem ne pride, ko ga poklicejo, mi ni jasno) in podobni bla bla bla-ji.
Saj velikokrat lahko ze po teku in nacinu priblizevana predvidevas kaj bo. Jaz v kolikor je priblizevanje tako klovnasto, vcasih kar pustim, da pride do Tarija, ki ga itak tako nadere, da revez ne ve kaj bi in odpeketa stran. Lastnik pa ves zacuden vprasa, ce je moj hud. Mislim,...dobro jutro, mona. Eni so pac pauri, nimas kaj.

Kal*, ja, ko se je spilal... Kaj pa ce se ne bi spilal in bi ga zelel oni napasti? Jaz bi v takem primeru, ce bi imela "drobizek", tega verjetno vzela v narocje in poklicala policijo.
Saj pravim, jaz nosim sprej sabo, vcasih grem pa na drugo stran ceste, saj je verjetnost, da psa zbije avto preden pride do naju, kar velika.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #70 : torek, 27.09.2005 : 10:47:55 »

Eh, kristus no, da ne bo zvenelo kot da sem ZA dviganje v narocje. Sem Tarija menda samo parkrat vzela v narocje, obakrat je bilo zelo resno. Aja! Pa ko greva mimo konj ga moram vcasih vzet, ker noce hodit in ni druge kot da ga nesem. Sicer pa-dvigovanje za vsak drek, ne. Apriori proti-ces, nikoli psa v narocje-tega pa tudi ravno ne zagovarjam. Sigurno je kak primer, ko je to dobrodosla opcija. Se mi zdi sicer, da smo o tem ze debatirali?
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Ory
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.750


« Odgovor #71 : torek, 27.09.2005 : 10:50:25 »

Nanook, tale s sprejem niti ni napačna ideja. Bi bilo uporabno pri malemu in pri tavelki psički. Kal*, verjami da nimam nič proti igri malega z velikimi psi, ampak takrat ko se ON odloči za to. Ti imaš na tvojo srečo psa, ki se ne boji nikogar, nekateri imamo pač pse, ki rabijo nekoliko več vložene energije. Pse, ki zahtevajo drugačen pristop. Še vedno imam pravico sama odločati s kom se bo moj pes srečal in kako! Imam pravico hoditi po svetu, ne da bi se počutila ogroženo. In nihče me ne bo prepričal v nasprotno........ ne me narobe razumeti, v večini primerov je moj pes na tleh in sama ne delam nobene panike. V takšnih ekstremnih primerih pa bom vseeno upoštevala navodila, ki sem jih dobila od ljudi, ki se s pasjo psiho profesionalno ukvarjajo.

lp
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #72 : torek, 27.09.2005 : 10:52:30 »

Saj velikokrat lahko ze po teku in nacinu priblizevana predvidevas kaj bo. Jaz v kolikor je priblizevanje tako klovnasto, vcasih kar pustim, da pride do Tarija, ki ga itak tako nadere, da revez ne ve kaj bi in odpeketa stran. Lastnik pa ves zacuden vprasa, ce je moj hud. Mislim,...dobro jutro, mona. Eni so pac pauri, nimas kaj.

Kal*, ja, ko se je spilal... Kaj pa ce se ne bi spilal in bi ga zelel oni napasti? Jaz bi v takem primeru, ce bi imela "drobizek", tega verjetno vzela v narocje in poklicala policijo.
Saj pravim, jaz nosim sprej sabo, vcasih grem pa na drugo stran ceste, saj je verjetnost, da psa zbije avto preden pride do naju, kar velika.

ja uboga Nanook, kako se mi smiliš  Grin Grin Wink , v kakšnem groznem svetu živiš  Shocked  in kako te razjeda paranoja  Roll Eyes Grin Grin Grin

Za zdravljenje razvrvanih živcev Wink  , te vabim na redne sprehode z mojim celim krdelom po naših področjih ,kjer se pretežno sprehajajo sami normalni psi.  Smiley

PS.
Sam,o ne vem, če živiva v isti dimenziji  Grin Grin
Logiran
marička
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 148


« Odgovor #73 : torek, 27.09.2005 : 10:57:04 »

Saj jaz nisem nobenega napadala, samo povedala sem, kaj si mislim. Očitno pa imaš bolj plašnega kužka in je lepo, da si poiskala pomoč pri strokovnjakih. Upam, da bo vse v redu s socializacijo in bo zrastel v prelepega peseka  Wink Jaz sem po navadi take dirkajoče pse opozorila z kakšnimi zvoki, npr. POČASI ali OO, kaj takega glasnega, da so zabremzali Shocked, je pa tudi res, da sem srečala zelo malo kar tako spuščenih psov, pa živim na Fužinah. Sem imela mogoče samo srečo??!!
lp
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #74 : torek, 27.09.2005 : 11:04:02 »

Prejšnji teden smo se   pogovarjali v mali  šoli(  pasji)  o  temlem dvigovanju  malih psov v naročje.(  imamo namreč  nekaj  manjših  kužkov  in ena  od  vodnic  , ga vedno  ko  pride  večji pes  -v  igri,  dvigne v naročje)

Inštruktor  je navedel en primer,   neke  ženske  in malega  kužka.  
Bila sta  žrtvi napada  velikega  mešanca , kateri je  pritekel  spuščen  proti njima,  ženska  seveda  dvignila  malčka v naročje,  pes- napadalec pa je  skočil  nad  malčka  v  višino.  
Sedaj  pa  naj  vsi  tisti,  ki  zagovarjajo  tako  dejanje  premislijo,  kako nevarno zna biti  to.
Ženska je  namreč  dobila  ugriz  v  obraz  (  trajni  spomin Wink)  Med tem  je  psička  spustila  na tla (    šok-bolečina..itd)  in  pes-napadalec je dokončal  svoje   delo.

Vse  to  bi se lahko  drugače  končalo, če  ga  ženska  ne bi  dvignila v naročje  in    bi   svojega  psička  preprosto  potegnila  za  sebe  in  napadalca  z  nogo  nabasala   v glavo(  ali  nasprejala-  pa  makar  z navadnim lakom za lase).  
Logiran
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 ... 51   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Psi brez povodca
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines