mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 23.04.2024 : 22:15:52

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Psi brez povodca
Strani: 1 ... 45 46 47 48 49 [50] 51   Dol
Natisni
Avtor Tema: Psi brez povodca  (Prebrano 139467 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Manca Z.
novinec
*
Sporočil: 44


« Odgovor #735 : četrtek, 28.05.2015 : 15:42:56 »

Živjo, se opravičujem če bi morala to vpr zastaviti v temi napad psa, ampak se moje vpr nekako prekriva z obema temama zato pišem sem  Smiley Torej imam en manjši problem, svoji dve psici sprehajam po naselju...obe sta na flexiju...vsake toliko na sprehodu srečamo gospo s TT-jevko, ki je spuščena ali na flexiju (odvisno)...psička je zelo agresivna ko je na flexiju se začne zaganjat v moje pse, ko je spuščena enako, s tem da v drugem primeru, se nam približa na cca 1m, renči, laja, kaže zobe v moje pse...seveda odpoklica ne pozna  Roll Eyes lastnica jo lahko kliče po mili volji pa se ne bo odmaknila od nas, ampak bo tako dolgo renčala in lajala, dokler ne pride do nje in jo dobesedno odvleče stran. Ko do tega pride (da psica prinori do nas) se vedno ustavim in počakam da jo pridejo iskat, ker če se slučajno premaknemo bo dokončno skočila v moje pse. To se je zgodilo enkrat vendar sem lahko pravočasno odreagirala.
Ena izmed mojih psic je bila zelo hudo napadena s strani drugega psa, seveda jo imam na povodcu pod 100% nadzorom, vendar se še vedno ustraši in tudi ona, ko se ta TT-jevka spravi na nas začne renčat. Ne naredi nič, ali da bi napadla nazaj, ker jo jaz močno držim.
Zaradi preteklega napada imam pri sebi vedno obrambni sprej, kupljen v specializirani trgovini, prav za namen, če bi spet prišlo do napada.

Zdaj me pa zanima, ker se to ponavlja vedno ko srečamo psico, ali lahko v primeru, če je spuščena in se začne dogajati kar sem opisala zgoraj, uporabim sprej in pošpricam to psico? Lastnici sem že mnogokrat rekla, naj jo ima na povodcu, če je ne obvlada (je ne), vendar se še vedno zgodi, da je spuščena. Njen najpogostejši odg je tudi moja je bila napadena in se zato boji  Undecided hmmm to še ne pomeni, da lahko zdaj napada moje pse  Shocked

Verjetno bo kdo predlagal, naj ju ne sprehajam tam kjer je verjetnost, da se srečamo...ja se poskušam čimbolj izognit tem situacijam, vendar, kljub velikemu naselju se vseeno lahko srečamo...delam na tem da je to čimmanj pogosto. Danes smo se spet srečali, vendar je bila na srečo privezana, tako da razen lajanja in renčanja ni bilo drugega.

Hvala za odgovore in nasvete  Kiss
Logiran
Binas
rad pišem
****
Sporočil: 298


WWW
« Odgovor #736 : četrtek, 28.05.2015 : 19:15:39 »

Daš svoje na čakanje, primeš psico s povodcem in gospe pokažeš kako umiri psa. "look at that".
Ker tole je histerija, je strah. Sicer ne bi iz varne razdalje lajala.
To sem nazadnje storila jaz, s tem je moja približno 20M stran čakala. V mojem primeru je bila lastnica živčnega psa vesela moje intervencije. Najprej sicer začudena. Ampak meni se je pes smilil, ker se je nanj drla, cukala, psa pa očitno strah. Je tudi vbil 2x napaden, od takrat se pa bojita oba, pes in lastnica...Moja je tudi bila že večkrat zrukana...Nazadnje, je šlo za življenje, če ne bi bilo hitrega posredovanja...Ampak s pravim vodenjem se da psa umirit, dvignit samozavest....in imeti sproščen sprehod. Je pa treba delat.

druga opcija je, da narediš lok okoli njih. Da postaviš svoje pse v nekonflikten položaj. Pravokotno na psico, z umaknjenim pogledom, glavo in v rahlem loku stran.

Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #737 : petek, 29.05.2015 : 06:38:34 »

Če ta ženska ni pripravljena niti dati psa na povodec, dvomim, da je pripravljena delat še kaj več s svojim cuckom  Lips Sealed
Jaz umikala se nebi. In če ni pripravljena na pogovor in delo s svojim psom in sploh ni odziva, kot izgleda iz pisanja, se meni ta napadalec pač nebi nič smilu. Lahko da izipadem zlobno, ampak imam takih čisto dovolj... takih, ki mislijo, da njihov pes lahko dela kar hoče...  Angry

Še zmeraj jo pa lahko prijaviš in ne pošpricaš...
Logiran
Binas
rad pišem
****
Sporočil: 298


WWW
« Odgovor #738 : petek, 29.05.2015 : 08:26:11 »

Mogoče pa bi bil VAU efekt, ko bi njen hov-hov mirno šel mimo psa?

Sicer, jaz se umaknem en mičkeno, toliko da lastne psice ne spravljam pod stres...Poleg tega, vedno je tavelik najslabši, ko zarohni nazaj, pa sploh ugrizne ne, moja je prevelika prpa za kaj takega. :/
Logiran
Manca Z.
novinec
*
Sporočil: 44


« Odgovor #739 : petek, 29.05.2015 : 09:04:53 »

Gospa ni pripravljena na nikakrsno pomoc. Sem ji zelela svetovati in ji pomagat, ker sem sama sla cez to. Pa sem bila z njene strani verbalno napadena, naj se brigam zase in za svoje pse, da mene ze ne bo poslusala (to je zelo milo napisano, ce bi uporabila njene besede, bi me Jana cenzurirala iz foruma).
in psica je agresivna, ne samo da se boji.
Mene osebno spusceni psi ne motijo, ce so vzgojeni tako da se odzivajo na ukaze lastnika. Po napadu na mojo psico imamo se vedno tezave, ker je bila na splosno bojeca (posvojenka) in po napadu se je to samo se stopnjevalo. Ona se ustrasi vsakega spuscenega psa, ki prinori do nas, posledica napada. Ce je pes "normalen" ga bo povohala, vendar se vedno bala in zelela stran. Zato me to najbolj moti, da ta psica prinori in se zacne zaganjat v nas.
Sem dobila nasvet, da naj naslednjic, ko se to zgodi, gospo se enkrat opozorim naj je nima spuscene in ji vnaprej povem, da naslednjic ko se bo to zgodilo bom uporabila sprej. Pa mi je ne bi bilo treba na nic opozarjati in bi jo lahko poscpricala, ce bi menila, da njena psica ogroza mene in moje pse (kar me, ker ce se bom premaknila bo skocila v moje pse).
Meni je psicke zal in je ne bi spricala na vrat na nos, ni ona kriva da ima tako lastnico, ki je ne zna obvladat in je bolj papeska od papeza. Vendar ko gre za to, da zascitim svoje pse, bom naredila cisto vse mi je zelo zal, ampak tako je. Ne bom pustila, da se nad njima izvaja kakrsnakoli agresija s strani drugih psov.
Logiran
agi
novinec
*
Sporočil: 29


WWW
« Odgovor #740 : petek, 29.05.2015 : 10:41:27 »

Mislim da psa lahko prijaviš tudi če samo grozi. Za prijavo je dovolj že to, da pes renči nate oz. na druge pse in te na ta način ustrahuje in ne rabiš čakat, da pride do napada. Vsaj take informacije sem jaz dobila.
Logiran
Binas
rad pišem
****
Sporočil: 298


WWW
« Odgovor #741 : petek, 29.05.2015 : 14:35:54 »

Za prijavo je dosti, da se ustrašiš. Pes skoči vate, renči, laja, se zaganja. Ne rabiš biti poškodovan. Če bi jaz pred 6 leti naredila prijavo zaradi tega (hvaljena bodi moja norost, da sem pregnala pse)....Bi morda preprečila ugrize sedaj. Ampak, takrat nisem vedela da je zadosten razlog strah zaradi vedenja.

Ko se naslednjič zgodi, samo pokliči. Ker je več kot očitno to ponavljajoča se zgodba. Prvič še oprostiš, če je nek normalen odnos zadaj in pes ni poškodovan ali pa ti.
Logiran
joe cool
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 83


WWW
« Odgovor #742 : nedelja, 31.05.2015 : 14:18:18 »

Mislim, da imamo vsi pravico v miru sprehajati svoje pse, ne da bi ob tem prihajali v neprijetne situacije. Jaz načeloma ne paničarim, če pride kdo s spuščenim psom nasproti. Tisti, ki obvladujejo svojega kosmatinca - ne glede na pasmo, ga ponavadi pokličejo k sebi in pridržijo, da greva mimo (moj pes - ki sicer ne teži drugim- je na povodcu). Konec lanskega leta pa me je nekaj situacij z brezupnimi lastniki (3 napadi v enem dnevu, ki so se na srečo končali brez posledic) priporavilo do tega, da sem kupila sprej. Žal sem ga morala že tudi uporabiti, ker se je lastnica nekega ridgebacka delala gluho in glupo, ko sem jo trikrat lepo prosila, da pokliče psa k sebi. Pes se je prihuljeno bližal in govorica telesa je dajala vedeti, da ne z dobrimi nameni Sad in ženska je še potem blebetala, kako se morata sama zmenit (bigl in ridgeback)  Angry Angry Me zanima, če bi njo izza grma naskočil kak stopetdestkilski dvometraš, kako bi ji bilo všeč, če bi ji na policiji rekli "naj se kar sama zmenita" Wink  Grin
Logiran
binulja
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.446


Ben


« Odgovor #743 : nedelja, 31.05.2015 : 18:57:33 »

Ko smo že v primerni temi...danes je odvezana psica (bi rekla stafordka ali nekaj "sorodnega", niti ni tako važno) na sprehodu, najprej zaštartala mimo mojih psov in se trikrat v krogu zavrtela okrog moje triletne hčere. Ker se je tamala ustrašila, se je pričela ritensko umikat psici, in pri tem na makadamu padla. Psica je skočila nanjo (od entuziazma, ne zaradi agresije) in ji rinila v glavo. Otroka smo pobrali, psico je lastnica uspela privezat. Rabila sem 20 min. da sem otroku, ki je zrasel s psi razložila, da kuža ni hotel nič hudega. Na smrt se je prestrašila in priznam, da sem se tudi jaz. Res ne razumem, zakaj je treba tega. Ženska je slišala nekaj mojih precej nejevoljnih stavkov, se je pa vsaj opravičila.
Logiran

Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #744 : sreda, 17.02.2016 : 13:52:37 »

Pri nas že par mesecev kljub prošnjam, zahtevam ipd. problem z enim in istim lastnikom in njegovima psoma. Tip mirno sprehaja svoja chow-chow-a, odvezana seveda, ne ubogata, ne poslušata, nič. Ko vidita psa, se zaženeta vanj, skačeta po psih, ne da se ju ne odgnati, niti se jima ne moreš umakniti ali se izogniti, ker priletita od kjerkoli pač že sta. In zadnjič ponovno, čakam kot idijot, se poskušam znebit psov, tip 20m+ stran, na koncu moja psica že popolnoma znori, saj ne mara stikov z neznanimi psi (ne na način, da priletijo vanjo in skačejo po njej) in začne opozorilno renčat. Začnem klicat lastnika, naj odpokliče psa oz. ju pride iskat. Ko se končno primaje, se psa ne pustita prijeti, niti nočeta z njim. Sem mu rekla, naj ju ima privezana in na koncu je on mene nadrl, da njegova ne napadata, da napada moja (je občasno zarenčala, ko je kateri od psov skočil vanjo/nanjo). No, razplet, tipu po par minutah končno uspe nekako privabit psa k sebi. Seveda ju ne pripne, a vseeno nam uspe oditi vsak na svojo stran. Slabo minuto po tem zaslišim panično klicanje, se obrnem in vidim istega tipa, kako panično kriči in teče proti cesti k tunelu pod Lj. Gradom, kamor je odbrzel eden od njegovih tako zelo poslušnih psov, ki ju nikakor ni treba privezovat. Upam sicer, da psa ni povozilo (nisem videla) in pa, da je lastnika vsaj to izučilo, če mu je že za vse ostalo popolnoma vseeno.
Logiran
Xena
živim tukaj
***
Sporočil: 7.968


« Odgovor #745 : sreda, 17.02.2016 : 13:56:35 »

en pes mlajši, skoraj bel?
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #746 : sreda, 17.02.2016 : 17:32:39 »

en pes mlajši, skoraj bel?

Ja. Drugi je pa bolj lisičje barve. In ta mlajši in manjši je psica, mislim, da ji je ime Pika.
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #747 : sreda, 17.02.2016 : 17:33:13 »

p.s. Zraven ima včasih še majhnega dolgodlakega belega psa.
Logiran
Binas
rad pišem
****
Sporočil: 298


WWW
« Odgovor #748 : sreda, 17.02.2016 : 19:32:25 »

Na FB sem zasledila odlično idejo....ena lastnica je drugi dala orng lekcijo. Podobna situacija,  a samo z enim psom....No, ta lastnica, ki ji pač ni bilo všeč, da drug pes vletava v njeno psico, njeni psici pa tudi ne...Je letela v lastnico spuščene in jo krepko objela in kušnila na usta. "Saj sem vas morala samo pozdravit!"

Mogoče se lotiš podobne taktike, s tem da desca orng vžgeš po riti.  Grin
Logiran
Xena
živim tukaj
***
Sporočil: 7.968


« Odgovor #749 : sreda, 17.02.2016 : 20:05:47 »

Ja. Drugi je pa bolj lisičje barve. In ta mlajši in manjši je psica, mislim, da ji je ime Pika.

Aha, potem to ni to. Poznam par samcev, a še nisem slišala, da bi ju imeli takole na frej. Sem vseeno vprašala, da po potrebi opozorim lastnika ampak tale ni pravi.
Logiran
Strani: 1 ... 45 46 47 48 49 [50] 51   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Psi brez povodca
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines