mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 19.03.2024 : 12:54:35

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: KZS ne mara novih članov?
Strani: 1 [2]  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: KZS ne mara novih članov?  (Prebrano 19743 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
ahasver
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 285


« Odgovor #15 : ponedeljek, 07.06.2010 : 23:19:22 »

Za tiste ki vas v tej zadevi zanima več ****. Isto se zdaj ponavlja samo in eni uporabljajo in izrabljajo že obstoječe vizije.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.259


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #16 : ponedeljek, 07.06.2010 : 23:26:21 »

Ahasver, se strinjam, da je bil en klub za doge ze pred leti ustanovljen. Uradno zakaj niste mogli v KZS, ne vem, oz. vem, da ste zeleli v KZS, pa tam niste pristali. Se tudi strinjam, da to ni prav, v kolikor ste izpolnjevali pravila v statutu KZS, ki je veljal takrat. Ce se ne motim, je bilo to leta 2004, torej po prejsnjem statutu (ta, ki je zdaj objavljen, velja od aprila 2007). Tudi tega ne vem, kdo vas je zavrnil, ker ne vem, kdo je takrat sedel v upravnem odboru KZS. Razloge poznate vi, prav tako poti, ki ste jo verjetno za pritozbo na morda nezakonito ravnanje ubrali, oz. razloge, da ste odnehali.

Izbrisala sem povezavo, ker ni relevantna za to temo in na strani so vzreditelji, ki niso clani mojpes.neta.

Ne razumem povsem, kaj mislis z izrabljanjem ze obstojecih vizij? Vam je kdo kaj ukradel?
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.259


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #17 : ponedeljek, 07.06.2010 : 23:27:30 »

ahasver, ce menis, da je treba komu tukaj kaj povedat, potem nam napisi in nas ne posiljaj brat drugam.
Logiran

ahasver
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 285


« Odgovor #18 : torek, 08.06.2010 : 08:46:12 »

Tako kot moj sin reče. Glej...pol pa začne.  Preprosto mi ni več do tega da razlagam vesoljni sloveniji tisto kar ne more dojeti še manj pa tistim ki tega ne želijo.
Pisal sem dosti in opozarjal na eno in drugo a to je kot bi se se šel politiko. Saj sama veš kaj vse si dala skozi in ne na koncu kaj sva tudi mi2 dala skozi a ti imaš svoj prav jaz pa svoj. To je to. Če pa pridemo do točke trenutno aktalne "medijacije" ali "arbitraže" se znajo stvari postaviti na glavo.

Stanje v klubu SKVPM je katastrofalno in izjemno anarhično in to traja že zelo preveč. Vsekakor bo negdo plačal račun. Jaz sem na to opozarjal več let in na koncu so z tretjo spremembo statuta "nelegalno" dosegli da so me črtali iz članstva.
Lahko vsi na spletni strani SKVPM pogledate datum overovitve spremembe statuta in datum skupščine katera je izvedla spremembo. UE Lendava je že v postopku a ostali že pridejo na vrsto. Vsekakor epilog bo..
SKVPM je odgovoren za veliko kršitev.
Škoda da si črtala link. Tisti ki si želite prečitati eno od mojih opozoril  poiščite na spletni strani kluba dogA pod skupščino 2007.
Da sploh ne govorim o pritožbah na katere sploh nisem dobil odgovora ne z strani SKVPM in ne z strani KZS.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.259


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #19 : sreda, 09.06.2010 : 12:42:08 »

Se nadaljuje:

From: Igor Rac [mailto:igor.rac@siol.net]
Sent: Friday, June 04, 2010 5:31 PM
To: 'rjgrah@cmp.si'; 'angel.vidmar@gmail.com'
Subject:
Importance: High

Spoštovani predsednik in člana Nadzornega odbora Kinološke zveze Slovenije!

Dne 21. maja 2010 je Kinološka zveza Slovenije prejela pritožbo Slovenskega kluba za nemške doge zoper sklep Upravnega odbora 8/8 z dne 11. maja 2010, za katerega smatramo, da je nepravičen, predvsem pa nezakonit. S sklepom, pritožbo in nekaj vsebinskimi pojasnili smo istega dne poleg predsednika KZS seznanili tudi člane Upravnega in Nadzornega odbora KZS.

Nadzorni odbor KZS ponovno in posebej obveščamo o spornem, po našem prepričanju nezakonitem, ravnanju Upravnega odbora KZS.

Prosimo vas, da našo zadevo še pred zasedanjem skupščine, sklicanem za 19. junij 2010, proučite, obravnavate in zavzamete ustrezno stališče. Nadalje vas prosimo, da na samem zasedanju skupščine s predlogom razširitve dnevnega reda zagotovite, da se bo skupščina  s pritožbo seznanila in o njej odločala.

Zaradi dejstva, da je sklic skupščine že opravljen in da v predlaganem dnevnem redu obravnave naše pritožbe ni, pa tudi zaradi "molka" Upravnega odbora KZS, predvidevamo, da se bo Upravni odbor KZS poskušal izogniti obravnavi pritožbe na tej skupščini. Sami razširitve dnevnega reda neposredno ne moremo predlagati.

Osebno nam je zelo žal, da je do takšnega zapleta sploh prišlo. Prepričani smo, da ne po naši krivdi.

Vlogo za sprejem v KZS smo podali in opremili z v statutu KZS zahtevano dokumentacijo in ponudili vsa morebiti potrebna dodatna pojasnila. Skratka, vlogo smo predali po "pravilih igre", ki si jih je KZS sama postavila in so objavljena na uradni spletni strani KZS.

Če bi bila "pravila igre" drugačna, bi vlogo podali na drugačen, v njih opredeljen način. Ali pa sploh ne, če nam včlanitev v njih ne bi bila dopuščena.

Kakorkoli že, "pravila igre" so trenutno taka kot so. In iz obrazložitve zavrnitvenega sklepa nikjer ne izhaja, da naša vloga ne bi bila popolna oziroma ne podana po zahtevanih "pravilih igre". Vsebinsko opletanje z načelnimi mnenji, soglasji, predvidevanji, špekulacijami,... je lahko le podlaga za razpravo o nujnosti spremembe "pravil igre", nikakor pa ne za njihovo nespoštovanje.

Dodatno "čudno" luč pa na odločitev Upravnega odbora in žal, kakor se zdaj kaže,  vlogo predsednika KZS pri njej, meče zapisnik Sekcije za nemške doge s seje dne 27.5.2010 (v prilogi). V njem je zapisano:
"G. Kavčič hoče, da  Alenka Černe naj napiše ponovni odgovor kluba SKVPM."

Je stališče SKVPM iz obstoječega mnenja komu nevšečno? Je mogoče neskladno z zapisanim v obrazložitvi zavrnitvenega sklepa? Je to mogoče reakcija na zapisano v našem Odprtem pismu predsedniku??? Tam je zapisano:

"Kakorkoli že, SKVPM je v svojem pisnem mnenju zapisal, da do včlanitve Slovenskega kluba za nemške doge (kot ljubiteljske organizacije) v članstvo KZS nima zadržkov.
Kdo je UO predstavil stališče SKVPM? Kdo ga je potvoril?"


Je mogoče, da je to bil sam g. predsednik? Je potrebno zdaj stališča SKVPM prilagoditi ali celo dokumente iz postopka prikrojiti? Menda ja ne. Pa saj to ničesar ne spreminja, mnenje kogarkoli ni nikjer zahtevano. Je potrebno "oprati" podobo kogarkoli? Se kdo komu želi "skriti za hrbet"? Če, potem to pomeni le, da predsednik KZS nezakonitega sklepa ne namerava odpraviti. To nikakor ne bo dobro, saj je Upravni odbor KZS s predsednikom KZS na čelu kršil določila Statuta KZS, Zakona o društvih, Ustave Republike Slovenije in Evropske konvencije o varstvu človekovih pravic in temeljnih svoboščin. 

Ravnanja Upravnega odbora prikazujejo KZS v podobi "privatnega elitističnega golf kluba", ki si lahko za včlanitvene kriterije izmisli najbolj bizarne pogoje. Ali pa sploh nobenih in včlanjuje na podlagi osebnih simpatij, priporočil ali kakršnihkoli že preizkušenj.

KZS pa vendarle ni taka organizacija. Je organizacija civilne družbe z nekaterimi javnimi pooblastili in, ne nepomembno, monopolnimi pooblastili FCI. Zato nosi tudi določeno družbeno odgovornost. Najmanj, kar tisti, katerim je taka organizacija namenjena, lahko pričakujemo, je, da se drži "svojih" pravil igre. Saj je namenjena (zveza društev) društvom in ne obratno?

Predsednika KZS smo v odprtem pismu pozvali, da na podlagi svojih pristojnosti in dolžnosti nezakonitost odpravi. Nobene reakcije, molk. Do sredine tega tedna odprtega pisma nismo dali v javnost, zdaj je javno.

Zato prosimo še enkrat vas, nadzorni odbor, da v okviru svojih pristojnosti kot strokovni "varuh" zakonitega poslovanja Kinološke zveze Slovenije in njenih organov zagotovite spoštovanje lastnega temeljnega akta (statuta) pred ali na zasedanju skupščine. Že zdaj smo vsi, vpleteni na obeh straneh v ta zaplet, poraženci. Da o tistih (psih namreč), zaradi katerih smo se sploh zapletli, raje ne govorimo.

Za dodatne informacije in pojasnila smo vam zmeraj na voljo.

Slovenski klub za nemške doge
Igor Rac

P.S.: V zapisniku Sekcije za nemške doge se pojavljajo nepravilne interpretacije o našem včlanjevanju v EuDDC. Da nadzorni svet ne bo v dvomih, prilagamo v priponki vabilo na zasedanje v Litvi.

Ravne na Koroškem, 4. junija 2010


Priloge:
- Zapisnik Sekcije za nemške doge pri SKVPM
- Povabilo EuDDC
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.259


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #20 : četrtek, 10.06.2010 : 22:20:48 »

Aktivnosti se ocitno intenzivno nadaljujejo:

From: Igor Rac [mailto:igor.rac@siol.net]
Sent: Tuesday, June 08, 2010 10:43 AM
To: 'lidija@kinoloska-zveza.si'
Cc: 'blaz.f.kavcic@siol.net'; 'as@petrol.si'; 'ac.cesnik@siol.net'; 'alenka.pokorn@siol.net'; 'andrej.kocar@siol.com'; 'ANDREJA NOVAK'; 'marjan.gselman@siol.net'; 'maja@moetica.com'; 'joze@vidic.org'; 'jozef.vercko@amis.net'; 'trcek.iztok@gmail.com'; 'rjgrah@cmp.si'; 'angel.vidmar@gmail.com'
Subject: Slovenski klub za nemške doge
Importance: High

Spoštovani predsednik KZS, člani Upravnega in Nadzornega odbora!

Število kršitev in nekorektnih dejanj KZS oziroma njenih organov zoper Slovenski klub za nemške doge se kopiči.

Včeraj smo namreč prejeli dopis EuDDC, da se zaradi posredovanja KZS naše vključevanje v EuDDC začasno ustavi, "ker trenutno ne izpolnjujemo pogojev za včlanitev v KZS" (priponka).

Nas ne bi prav nič motilo, če bi KZS obvestil EuDDC, da je bila vloga Slovenskega kluba za nemške doge zavrnjena in da je v teku reševanje pritožbe, v kateri se pritožnik sklicuje na kršitve Statuta KZS, Zakona o društvih, Ustave RS in Statuta FCI.

Tako obvestilo bi smatrali za korektno, čeprav je motiv obveščanja vreden pomilovanja.

Ne mi ne naš pravni zastopnik pa tudi po večkratnem prebiranju zavrnitvenega sklepa št. 8/8, njegove obrazložitve in Statuta KZS ne moremo ugotoviti, kateri so ti pogoji, ki jih ne izponjujemo.

Gre torej za obvestilo KZS, sestavljeno in poslano zlonamerno, z namenom škoditi drugemu.

Je to dejanje korektno? Je namenjeno krepitvi ugleda KZS? Je to nediskriminatoren odnos, ki ga zahteva 3. člen Statuta FCI? Je to v skladu z odstavkom (a) 4. člena statuta FCI, ki od vsake osebe in organizacije, vključene v "svet psov", zahteva, da upošteva statut, pravila in načela "poštene igre"?

Če je tistemu (tistim), ki je čutil silno potrebo, da nekorektno obvešča EuDDC o "situaciji" v Sloveniji, malo mar za njegovo osebno čast, ugled in dostojanstvo ter seveda ugled KZS (saj je to storil v njenem imenu), nam za našo čast, ugled in dostojanstvo ni vseeno. Tudi za povzročeno veliko moralno in precejšnjo materialno škodo nam ni vseeno.

Odškodnino za oboje bomo v ustreznih postopkih seveda zahtevali, tako od KZS kot od osebno vpletenih.

Nobenih zadržkov več nimamo do posredovanja celotnega spisa FCI. Sami bomo to storili korektno, z verodostojnimi dokumenti.

Tudi EuDDC bomo na tak način informirali.

Menimo, da je zadnji čas, da se ta "komedija" konča. Je tako težko priznati in odpraviti napako?

S kinološkimi pozdravi,
Slovenski klub za nemške doge

Igor Rac

P.S.: v priponki je tudi sodni prevod potrdila KZS o prejeti vlogi za sprejem v članstvo KZS, s katerim smo vlogo za sprejem v članstvo EuDDC opremili, v sami vlogi pa zapisali, da ga bomo takoj po sprejemu v KZS nadomestili z ustreznim potrdilom


Priloge:
- Pismo z EUDDC
- Potrdilo KZS o prejeti vlogi

Za sirse razumevanje:
- Vloga EUDDC
- Povabilo z EuDDC
Logiran

ahasver
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 285


« Odgovor #21 : ponedeljek, 14.06.2010 : 08:33:24 »

Kinološka zveza Slovenije
Zapoge 3D
1217 Vodice


ZADEVA:   Informacija o stališčih kluba dogA na osnovi novonastale situacije in zahteva po  rešitvi iste.


Spoštovani!

Priča smo dejstvu da so vaši organi zavrnili članstvo že drugi asocijaciji za nemške doge ki se je pojavila v našem prostoru.
Naša prizadevanja za članstvo v KZS so z vaše strain izničena in je naš klub vkljub dvema poskusoma še vedno brez članstva. Zanimiva zgodba se je v zadnjem času zgodil tudi drugemu klubu z podobnimi ali lahko rečemo kopiranimi idejami in vizijami ki so vsekakor že takrat bile izdelane na realnih potrebah pasme in realni situaciji. Opozarjamo na dejstvo da je v času naših prizadevanj vzreja nemških dog v Sloveniji zasedala izredno visoko 3.mesto med vsemi pasmami.
Naša pasivnost v zadnjem času glede našega statusa in sprejema v članstvo je produkt dveh mnenj naših struktur. Eno je preprosto, nismo se želeli bojevati z mlini na veter ker ta način ni za naša gledanja normalen in za to nismo ustanovljeni ter drugi,ki nam daje več možnosti in sicer pravna pot za katero smo si vzeli čas in nam se nemudi ker bodo za nas delo opravili drugi. Sedanja situacija nas ne pušča ravnodušne in moramo reagirati.
Opozarjamo vas da je UE Lendava že v postopku glede overovitve statuta kluba SKVPM in pravtako kmalu bodo v postopku tudi člani tega kluba in vsekakor organi KZS ki so v tej navezi in blokadi našega kluba.
Naš klub ni in ne bo zahteval članstva po pravni poti a vsekakor bo zahteval odškodnino ki bo precej visoka.
Želeli bi vas opozoriti še na dejstvo da je klub dogA prvi registrirani klub za nemške doge v Sloveniji in ste nam na nelegalen način odklonili članstvo. Prejšnja vaša struktura  ni znala ali ni hotela razumeti besed vašega statuta a po tem čemu smo priča danes se ni nič spremenilo.
Nemoremo razumeti dejstva da ne ločite med članstvom in pravicami do vzreje. Če je vam ta preprosta formulacija nerazumljiva potem pa poskusite spremeniti statut da ga bodo razumeli tudi ostali predvsem pa tisti ki bodo reševali spore po sodnih poteh.

Zahtevamo da se v okvirju rasprave ki bo vsekakor mogla biti uvrščena na naslednjo sejo UO zraven problematike novonastalega kluba za nemške doge obravnava tudi naša informacija in naša zahteva po rešitvi problema.
Prav tako zahtevamo da pritožbi novonastalega  kluba ugodite  a nikakor ne na način da preslišite problematiko ki je še odprta in nerešena v zvezi z članstvom kluba dogA.

Na osnovi nastale škode ki jo je utrpel naš klub in njegovi posamezni člani vam predlagamo sporazumno rešitev pred pričetkom pravdnih postopkov.
Pričakujemo inicijativo z vaše strani in vsekakor odgovor in stališče in nenazadnje  relacijo ki isključuje sodelovanje kluba SKVPM ker v naši zgodbi in zgodbi novonastalega kluba nimajo kaj početi ne pravno ne formalno in nam ni jasno zakaj se v to mešajo in zakaj zahtevate njihovo mnenje. Za to ne oni in tudi vi nimate nobene osnove.

V pričakovanu produktivne rasprave in poprave storjenih krivic bomo v klubu pripravili naslednji naš korak ki je vsekakor odvisen od vaših stališč.


Kinološki pozdrav, klub dogA

Studenice 08.06.2010

Predsednik kluba
Miloš Trbulin


V vednost:
1. Slovenski klub za nemške doge
2. SKVPM
3. Forum mojpes.net
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.259


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #22 : petek, 16.07.2010 : 00:28:56 »

Zapisnik 9. redne seje UO KZS, 15. junija 2010

K sklepu UO 8/8:
Problematiko je obravnaval tudi NO in je bil med drugim mnenja, da je bil sprejeti sklep UO KZS premalo instruktiven. Zato UO sprejme dopolnilni sklep:

Sklep UO KZS 3/9: Upravni odbor KZS bo Slovenskemu klubu za nemške doge sporočil določno katera določila njihovega statuta morajo popraviti v skladu s stališči Statutarne komisije, da bi se lahko včlanili v KZS kot ljubiteljsko društvo.
Statut Slovenskega kluba za nemške doge se pošlje v presojo Statutarni komisiji, ki naj poda svoja natančna določila.
ZA/PROTI:
7/0


vir: www.kinoloska-zveza.si
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.259


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #23 : petek, 16.07.2010 : 00:30:19 »

"premalo instruktiven" Grin predaja
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.259


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #24 : petek, 16.07.2010 : 01:06:39 »

Zapisnik skupščine Kinološke zveze Slovenije (KZS)
19. junij 2010

a. ) Sprejem Slovenskega kluba za nemške doge med članice KZS

G. Rac; je povedal, da je Slovenski klub za nemške doge izkoristil vsa pravna sredstva v okviru KZS, zato se je z vprašanji obrnil na Skupščino KZS, ter predlagal sprejem naslednjih sklepov:
− Skupščina KZS odpravi sklep UO 8/8
− Slovenski klub za nemške doge se sprejme med članice KZS
− Podaljšanje roka za uskladitev Statuta slovenskega kluba za nemške doge s Statutom KZS.

Na zahteve g. Raca je odgovoril g. Kavčič. Potrebno je povedati, da je klub pripravil zelo zanimiv, strateški, ambiciozen načrt delovanja, ter se prijavil v evropsko zvezo za nemške doge, ki vključuje smo pasemske klube za nemške doge. V UO si želimo, da bi v Sloveniji deloval samostojen klub za nemške doge, vendar je pred tem potrebno razjasniti ali se želi klub včlaniti v KZS kot ljubiteljsko ali kot pasemsko društvo, saj v 21. členu, 6. točka Statuta KZS jasno zapisano, da je na območju R Slovenije lahko ustanovljen samo eno pasemsko društvo, ki mora izpolnjevati pravila določena v Statutu KZS, v primeru, da se želi ukvarjati samo ljubiteljsko pa bo iz njihovega statuta potrebno umakniti določene definicije, ki se nanašajo na vzrejo in vodenje vzreje. Nastala je zmeda in nastaja zmeda v odnosu do že delujoče članice KZS – Kluba za velike pasme in molose, ta klub je pismo podprl včlanitev kluba za nemške doge kot ljubiteljske organizacije. Predlaga, da se zadeve umirijo, Skupščina je pritožbeni organ za sklepe, ki jih izda UO, ki je imel za izdajo sklepa 8/8 je imel vso pravno podlago. Naknadno bo na zahtevo NO klubu izdan dopolnilni sklep v katerem mora UO klubu natančneje sporočiti kateri členi statuta so v koliziji. UO je dal pred tenom dni statut v podroben pregled statutarni komisiji, na podlagi ugotovitev statutarne komisije se bo kandidat za članstvo odločil ali se bodo včlanili kot pasemsko ali kot ljubiteljsko društvo.

G. Rac je želel pojasnilo o pravni utemeljenosti sklepa UO. Želel je vedeti na podlagi katerega člena Statuta KZS je sklep UO pravno utemeljen.
NO je podal dopolnilno mnenje k sklepu UO v katerem je zapisano, da je UO preuranjeno sprejel sklep. Preuranjenost je lahko razlog, zato sklep z dne 14. 6. zadeva se vleče že dva meseca, kljub zaprosilom za srečanje nas ni nihče poslušal.

Tanja Samec Grad; predvsem bi pozvala, da se skupščina vodi demokratično, vsem članom naj bi bila dana možnost odmerjanja enakega časa govora. Vprašala je, zakaj je predsednik KZS, če ne spoštuje lastnega statuta. Med tistim kar govorite in kar pišete je velik prepad, to kar delate s sprejemom kluba za nemške doge je mešanje megle tudi pred to skupščino.

G. Grah; NO je vlogo vzel resno, odvetnike so povprašali za mnenje, NO je iskal rešitev, beseda preuranjeno je malo krivična tudi do UO, saj v Statutu nikjer ni zapisano, da UO mora dati Statut v presojo Statutarni komisiji. NO ni izpodbijal sklepa UO, vendar je poskušal umiriti stvari, in statut vrniti Statutarni komisiji, ki ga bo podrobno pregledala in obvestila kandidata za članstvo v KZS kaj je potrebno spremeniti.

G. Kavčič je podal dodatna pojasnilo o poteku sprejemanja, o članicah in pogojih za članstvo govori 20. člen statuta KZS. UO pričakuje, da se bo društvo odločilo ali je ljubiteljsko ali je pasemski klub.

G. Franc Šterman; NO ni dolžan širše obveščati o svojih sklepih, tokrat je bilo to narejeno izjemoma, da se danes ne bi prerekali, UO je sprejel priporočila NO-a, in na podlagi priporočil NO sprejel sklep.

Po razpravi je predsedujoči predlagal naslednji predlog sklepa.

16. Sklep
Slovenski klub za nemške doge naj se do dokončne odločitve UO KZS vzdrži vseh pravnih postopkov. Strokovni organi KZS (Statutarna komisija) nadaljuje s proučevanjem Statuta kluba, ga vrne v odločanje UO, ki bo odločil o sprejemu kluba v članstvo KZS.
ZA predlog sklepa je glasovalo 44 članic, 18 PROTI, 1 VZDRŽANI.

----------

G. Franček Šterman; je povedal, da želel repliko k prejšnji točki. NO je od pravnega
zastopnika Alenke Černe prejel zahtevo za presojo regularnosti postopka. Glede na 14. člen je bil sklep skupščine preuranjen, saj je v tem sklepu zapisano, da skupščina odloča o sklepih NO, UO in statutarne komisije. Preuranjeno je bil sprejet sklep in skupščino naproša, da ponovno premisli o zadevi Alenke Černe.

G. Kavčič je povedal, da o zadevi lahko razmislimo, vendar NO nima vloge vrhovnega sodišča, o svojih ugotovitvah poroča skupščini, NO ni pritožbeni organ na sklepe UO. Če bodo po pravnomočnosti sklepov dani pogoji je po Statutu pritožbeni organ skupščina. V tem trenutku še niso podani pogoji.

Tanja Samec Grad; Skupščina je najvišji upravni organ KZS, zato bi lahko odločala o vseh predlaganih zadevah. To moč skupščini daje Statut. Iz program g. Kavčiča je prebrala, da so se odnosi med KZS in članicami v zadnjih letih razvili problemi kot so: prevelika centralizacija moči, odločanje v rokah posameznikov namesto v rokah pristojnih (komisij, skupščine ipd.). Sprašuje se, kje so vse te zadeve o katerih pišete v programu, o katerih ste imeli dve leti možnosti, da jih članicam predstavite. Na eni strani govorite o spoštovanju Statuta, na drugi strani pa jih kršite. Naša pot bo šla naprej, vendar legalno.

Predsedujoči je predlagal sklep:
Pritožniki, ki se želijo želi pritožiti na skupščino, da se jim razveljavijo sklepi posameznih organov morajo predhodno predložiti pisno dokumentacijo, ki bo priloga vabilu za sklic skupščine.

Skupščina ni bila več sklepčna, zato o predlaganem sklepu ni bilo glasovanja.

vir www.kinoloska-zveza.si
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.259


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #25 : sreda, 09.03.2011 : 00:33:11 »

Po malo več kot desetih mesecih, od kar je tale klub oddal vlogo za sprejem v članstvo na KZS, lahko danes beremo v zapisniku 12. redne seje UO KZS, ki je bila v četrtek, 24. februarja 2011, takle spklep:

Ad 7. Včlanitev ljubiteljskega kluba za nemške doge v KZS Sklep UO KZS 13/12: Klub ljubiteljev nemških dog se sprejme v članstvo KZS. Ker zaradi napake pisarne statut ni bil popolnoma popravljen (sporna je še 4. alineja 59. člena statuta v delu "predvsem vzreditelji", in pa samo ime društva ki v imenu nima besede "ljubiteljski"), bomo v smislu priporočila predlagali društvu, da to upoštevajo pri prvi morebitni naslednji spremembi društvenega statuta.
vir www.kinoloska-zveza.si
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.259


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #26 : torek, 18.10.2011 : 15:46:08 »

Po vseh peripetijah, ki so spremljale vstop Slovenskega kluba za nemške doge v KZS, je klub v soboto, 15. oktobra 2011, organiziral svojo prvo kinološko prireditev - 1. SloDDC festival nemških dog - več informacij

Klub ne bo po organizaciji tega dogodka dolgo 'spal', temveč vabi 17. decembra 2011 ljubitelje pasme na CACIB Celje, kjer bo v okviru te mednarodne razstave tudi specialna razstava nemških dog - več informacij

Pa še ena informacija zagotovo sodi v to temo - Slovenskemu klubu za nemške doge je EuDDC (Evropska zveza nacionalnih klubov za nemške doge) za leto 2020 zaupala organizacijo in izvedbo prestižne in številčno vedno izjemno obiskane EuDDC specialne razstave nemških dog in vseh spremljevalnih programov (zasedanja delegatov, komisije za zdravje in vzrejo ter sodniške komisije) - več informacij

Marsikdo bo rekel, da je do leta 2020 še zelo daleč, vendar časa za priprave na izpiljeno izvedbo take prireditve ni nikoli preveč. Do tedaj bo, poleg vseh ostalih klubskih aktivnosti pridno, nabiral izkušnje tudi na mnogih vmesnih prireditvah.
Želim jim vse dobro na tej poti!
Logiran

Strani: 1 [2]  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: KZS ne mara novih članov?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines