mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa
Kdo je tukaj?
admin: 0 | gosti: 21  

ISSN 1581-3258
2000-2020 © Jana

mojpes.net na Facebooku


Šport, veselje in delo : 1. festival nemških dog in Zlata doga 2011
Dodal/a jana 17.10.2011 23:01:25 (2087 prebrano)

1. festival nemških dog in Zlata doga 2011

Slovenski klub za nemške doge je v soboto, 15. oktobra 2011, v atriju nekdanjega samostana v Studenicah pripravil 1. SloDDC festival nemških dog. Osrednji dogodek festivala je bila revijalna razstava 'Zlata doga 2011', na kateri je bilo prijavljenih 50 nemških dog, med katerimi so se lahko pred mednarodno sodnico, specialistko za nemške doge Ksenijo Oseli pokazale tudi sive harlekin doge, ki sicer na državnih in mednarodnih razstavah psov zaradi svoje barve zaenkrat še ne morejo sodelovati. Revijalna razstava je potekala po pravilih in pod okriljem Kinološke zveze Slovenije. V posebnem, netekmovalnem delu prireditve, se je predstavilo tudi 5 psov, ki spadajo med razstavno nauspešnejše doge v slovenski lasti oziroma solasti. Naziv 'zlate doge Slovenije 2011' je osvojila mlada modra psička Breza della Baia Azzurra, lastnika Roberta Jakopača iz Hrvaške.


zlata doga Slovenije 2011 Breza della Baia Azzurra


najlepše nemške doge razstave po barvah:
- črna Taira Pulsatilla grandis
- harlekin Zippo della Baia Azzurra
- modra Breza della Baia Azzurra
- sivi harlekin Nostradamus from Valvasor's Land
- rumena Vita Pulsatilla grandis


najlepši mladič razstave Kim Bassinger le Domaine de Froimont
najlepša zrela doga razstave Taira Pulsatilla grandis
najlepša mlada doga razstave Breza della Baia Azzurra

Obiskovalci so imeli možnost na informativnih točkah izvedeti vse o socializaciji, vzgoji in zdravju nemških dog, na stojnici klubske sekcije 'Doga v stiski' pa pridobiti informacije o odgovornem lastništvu in skrbništvu psov, zakonskih obveznostih lastnika in vlogi vzrejnih referentov, ter vpisati svojega psa med pasje krvodajalce. Sekcija je na dobrodelnem srečelovu pridobila svoja prva sredstva za pomoč nemškim dogam, ki zaradi raznih razlogov zaidejo v stisko.

Za prijetno vzdušje je že ob otvoritvi poskrbelo Turistično društvo Studenice z nastopi glasbene in folklorne skupine, kasneje pa ves dan razvajalo obiskovalce z lokalnimi dobrotami in ponudbo.

Slovenski klub za nemške doge je z organizacijo te prireditve naredil nadvse uspešen prvi korak na svoji poti organizatorja kinoloških prireditev. Že v decembru pa klub pripravlja specialno razstavo nemških dog v okviru mednarodne razstave CACIB Celje, ko se bodo doge znova lahko zbrale in pokazale. Vljudno vabljeni!Pripravila Jana Pahovnik
Foto Mirč
Več fotografij si lahko ogledate v mojpesGaleriji

1. SloDDC festival nemških dog v oddaji O živalih in ljudeh (7:50)

Tiskanju prijazna stran Pošlji prispevek prijatelju
domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2020 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.