mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 23.04.2024 : 11:10:18

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Težave z vedenjem  |  Tema: Dominantna psička
Strani: 1 [2]  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Dominantna psička  (Prebrano 11804 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #15 : petek, 02.09.2011 : 12:14:19 »

Ko sva jo dobila iz legla (mislim,da so jih oddajali predvsem zaradi stroškov s hrano,saj mati ni želela več dojiti-mleko v prahu za pse, pa je kar drago)
A drago?  Roll Eyes Angry Kaj takega ...  jezen Seveda še zdaleč ni poceni leglo gor spravit, še posebno, če si sicer vajen za pasjo hrano porabit 10 EUR na mesec. Ampak kod je odgovoren za to, da so se skotili? Zakaj pa niso poskrbeli, da se psica ne bi sparila ali za naknadno sterilizacijo, če se že je? Na svet so spravili xy novih mešancev, ki jih ni bilo treba, in jih potem pri štirih (?!?!) tednih potalali naokrog ... ker je mleko drago Lips Sealed. Naivnim in neinformiranim ljudem po možnosti brez izkušenj, ki se jim je zdelo normalno, da se pes oddaja pri 4 tednih še napol slep in nepripravljen na samostojnost, torej z zelo slabo popotnico za življenje. Po zakonu gredo lahko mladiči od samice pri osmih tednih!
Sej je off topic, ampak mi pa res dvigne pokrov.
Logiran
Houdini
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.128


WWW
« Odgovor #16 : petek, 02.09.2011 : 18:58:15 »

Lastniki drugih psov pravijo naj jo držim v tla, ko me ne uboga

Tega tudi ni kar za počet vse povprek in za vsako figo. Ni treba vsakega vele pametnega lastnika poslušat, ki mimo pride. Mnogokateri preveč gledajo TV.
Logiran
špela007tomaž
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 53


WWW
« Odgovor #17 : petek, 02.09.2011 : 19:17:38 »

Mislim, da ne veljajo vsi ukrepi za vsakega psa. naša bella je zelo zjamrana, danes jo je potisnil v tla (ko je našla kost na tleh in jo je želel vzeti iz gobčka, pa ga je želela ugrizniti), ni je zelo, ampak ona pa je tako zacmevalka, da sem mislila, da ji pol glave fali....
Res je, da sama nimam pravega odnosa s psom, sj je ona moja mini šefica, ki me pelje, kamor želi Smiley ampak s podkupovanjem (priboljški) pa daleč pridem Smiley)
Logiran
Houdini
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.128


WWW
« Odgovor #18 : petek, 02.09.2011 : 20:15:40 »

Priboljški so lahko podkupovanje ali pa nagrada.

Podkupovanje izgleda (večinoma) tako, da psici priboljšek vnaprej pokažeš in ga po možnosti ves čas "dela" gleda, potem ga pa še dobi porhu vsega.

Nagrada deluje pa tako, da psici ničesar vnaprej ne pokažeš, priboljške imaš v žepu,  torbici za priboljšške itd. in šele ko psica naredi vse tako, kot to od nje pričakuješ, z roko sežeš po priboljšek in ji ga daš. Sprva to počneš es čas (ko naredi uredu seveda), potem pa za osnovne stari (sedi, prostor...) nagrajevanje počasi opustiš. Čez noč seveda ne gre in navsezadnje je še mladič, čakaj da res dobro puberteta zagrabi Smiley
Preberi si recimo malo o treningu s klikerjem, ki deluje na podobnem principu, mogoče boš sebe lažje disciplinirala če boš uporabljala še kliker.



Meni je potiskanje v tla večinoma precej "mimo" če že potem zvračanje na bok, pa še to le v zelo posebnih situacijah. Zavedati se moraš, da je vse to način kako psa podrediš, nekako je to ultimativen način kako se pokaže prevlado in prav nič dobrega se ne bo zgodilo, če jo bosta na takšen način kar naprej "obdelovala", sploh če je psica do sedaj živela z mnenjem, da je šefica ona. Pošiljata ji mešane signale, kar nikoli ni dobro, ne pri vzgoji psa, ne pri vzgoji otroka ne pri vzgoji česarkoli. Če bo dojela, da sta šefa vidva, šavsanja itak ne bo, nisem pa prepričana, da je prav fizično podrejanje prava metoda.

Začnita lepo na začetku in najprej odstranita vse nenujne privilegije (kavč, čohanje, priboljški ...) in bodita vztrajna in ne spreminjajta pravil vsakih 5 min. Tudi za jemanje stvari iz gobca obstajajo vaje itd.
Logiran
špela007tomaž
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 53


WWW
« Odgovor #19 : petek, 02.09.2011 : 20:57:38 »

Če po resnici povem, me je prav strah kaj šele bo. seveda se bom začela bolj kontrolirati, ampak sem bila mnenja (prej še nikoli nisem imela psa) da vzgoja ni naporna, če imaš psa lepo in mu ob neprimernem vedenju pokažeš kaj ni prav. zdaj pa se mi je zgodilo prav to, česar nikakor nisem pričakovala, nekakšno nadvlado in upor kljub vsemu dobremu (kot sem jaz videla v svojih očeh, zdaj pa ugotovila da delam s svojim popuščanjem in  "neobvladljivo" ljubeznijo narobe...). Mislim, da je v tistih redkih trenutkih ko zakričim prav frapirana, ampak me vzame na način: "eh, se bo že umirila...je pa ja skulirana." Smiley) in potem sem tukaj jaz s slabo vestjo in si predstavljam, kaj bi mi rekla, če bi znala govoriti- vem da se sliši trapasto, ampak pišem iz srca.
Houdini hvala za tvoje nasvete, res se mi zdijo smiselni in iz srca, pa tudi z malo graje in razumevanja- to mi res veliko pomeni.
hvala pa tudi vsem ostalim....tukaj je res pravi kraj za iskanje nasvetov za nevedneže kot sem sama, z mišlenjem da pes ni naporen, če ga imaš lepo- a očitno je mišljenje bilo zmotno...
Logiran
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #20 : petek, 02.09.2011 : 21:48:21 »

Strogo in dosledno ne pomeni grdo, se zdalec ne. Ne govorimo o pretepanju, cukanju ... pac pa se vedno o pozitivni vzgoji oz. motivaciji.

Knjiga Psi za telebane je tudi fajn ctivo, priporocam Smiley.
Logiran
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #21 : ponedeljek, 13.02.2012 : 09:09:43 »

Kako vama gre zdaj po skoraj pol leta, ste jo spravili v red? Smiley
Logiran
Strani: 1 [2]  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Težave z vedenjem  |  Tema: Dominantna psička
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines