mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 27.04.2024 : 19:23:15

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Pomoč pri izbiri pasme
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 17   Dol
Natisni
Avtor Tema: Pomoč pri izbiri pasme  (Prebrano 54159 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #45 : petek, 02.12.2011 : 13:44:06 »

Jaaaaa... Kraški ovčar!  Cheesy Cool
Logiran
Laetitia
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 133


« Odgovor #46 : petek, 02.12.2011 : 14:41:20 »

Kitekat, jaz imam zelo podobno situacijo tvoji, odločila sem se za airedalca in se super vklaplja v naše življenje. Ima en kup čudovitih lastnosti, v prvi vrsti to, da je 100% zanesljiv v odnosu do (tujih in lastnih) otrok in živali. Je stabilnega, prijetnega karakterja, hkrati pa precej živahen in temperamenten. Enako dobro paše na podeželje in v mesto, povsod kamor lahko gre z mano, povsod se počuti kot doma.
Glede čuvanja: na prišleke opozori, ni bevskač in ne bi grizel. In niti v sanjah se ne bi umaknil, če bi ga kdo hotel spoditi, kot praviš ti, "kot mačko". Razmišlja s svojo glavo, ne boji se ničesar, a ni agresiven. S pozitivno motivacijo, dosežeš pri njemu vse, s silo nič.
Ima pa precej lovskega nagona, v gozdu je treba imeti oči na pecljih. Če imaš ograjeno ni panike, 1,5 m višine je dovolj.
Je eden bolj vsestranskih psov, lahko ga učiš ali treniraš z njim praktično karkoli se ti zljubi. Na mraz ni občutljiv, razen ko je na frišno potriman in ima manj dlake, moraš malo pazit. Lahko ga pa čez zimo komot pustiš bolj kosmatega. Moj pes je v hiši obvezno čez noč, pa takrat ko sem jaz v hiši. Ko sem v službi, je zunaj, v ograjenem, in je zelo rad zunaj.
Aja pa fuuul je fajn, ker ne pušča dlak, če je redno triman. To je luksuz nad luksuzi, sploh ne veš, dokler ne probaš.
Tolko zaenkrat, če boš slučajno razmišljala v tej smeri, pa brez problema povem še kaj.
Logiran
LacenS
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 72


WWW
« Odgovor #47 : torek, 20.12.2011 : 23:55:09 »

Pozdravljeni!
Sem 20 letna študentka in resno razmišljam o nakupu psa-v letu 2012 (po juniju). Potrebovala bi pomoč pri izbiri pasme. Zelo so mi všeč Argentinske doge/psi, vendar se bojim da morda nisem najbolj primerna lastnica-zaradi ekstremnih potreb po gibanju, ter premalo izkušenj(iz moje strani).
Psa bi imela v stanovanju. Želim po možnosti večjega psa(ali vsaj ne miniaturnega), kratkodlakega(oz. nezahtevnega ze nego) ter s precej velikimi potrebami po gibanju-da bi me spremljal na pohodih, morda teku ter v hribih ter tudi za motivacijo(zaradi potreb psa bi se bila "prisiljena"-v dobrem pomenu, več gibat) . Z njim bi seveda šla v pasjo šolo in potem mogoče kak rally obedience ali pa agility. Doma imamo psa, vendar vodnik psa v pravem pomenu še nisem bila.-študiram v Lj, sem pa iz štajerskega konca-doma imamo hišo z ograjenim vrtom.
Argentinska doga mi je resnično najbolj všeč izmed vseh pasem, tako da je zaželjeno tudi kakšno mnenje o tej pasmi ter seveda bi prosila za predloge katera druga pasma bi bila primerna. Seveda nameravam psa kupiti z rodovnikom in vse kot je treba, zato morda ne bi kakšne preveč eksotične pasme, ki jo je "nemogoče" dobit.

Najlepša hvala za pomoč!

Lep pozdrav,
Špela
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #48 : sreda, 21.12.2011 : 08:21:24 »

Za začetek preberi temo o argenrincih  Wink
Logiran
LacenS
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 72


WWW
« Odgovor #49 : sreda, 21.12.2011 : 08:51:51 »

Smiley sem že prebrala cel forum...začenjam razmišljat, da morda ne bi bil najbolj primeren pes za začetek, saj če gre kaj narobe maš na koncu ubijalski stroj...
na spletu je nekaj dog breed selecting quiz(zdaj ne vem, če si s tem dejansko lahko kaj pomagaš), pa mi večinoma pridejo kakšni ptičarji ter whippeti...ptičarji so mi sicer bolj všeč, je pa verjetno kakšen whippet bolj primeren za stanovanje...no saj še mam čas...Smiley
hvala za odgovor
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #50 : sreda, 21.12.2011 : 08:53:53 »

ptičarji so super tudi za v stanovanje in zelo vsestranski psi Smiley
Logiran

SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #51 : sreda, 21.12.2011 : 09:03:31 »

Razen psa, ki bi mu bilo v stanovanju res absolutno prevroče ali pa nekega zelo masivnega psa, ki na stara leta ne bi mogel vsak dan 3x po stopnicah v/iz kakega visokega nadstropja, praktično ni pasme, ki bi jo lahko označil za neprimerno za stanovanje. V drugem primeru gre torej spet za vprašanje, kje to stanovanje je, ne stanovanje da ali ne. Večinoma gre za bolj za človeške "predsodke" kot karkoli drugega.
Logiran
LacenS
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 72


WWW
« Odgovor #52 : sreda, 21.12.2011 : 09:20:04 »

aha super Smiley...ver) verjetno res tudi predsodki, samo sem domnevala, da ptičarjem bolj ugaja še kakšen (ograjen) vrt...predlagate katero vrsto ptičarja?
sicer so mi večinoma vsi všeč, še posebej pa
-vizsle-s tem, da so npr pri dogs 101 poudarili, da rabijo ekstremno veliko gibanja, po 2 uri intenzivnega teka na dan in več; sicer želim psa, ki bi me spremljal pri športnih aktivnostih, samo se bojim, da toliko gibanja psu ne bi mogla vedno omogočit
-weimaranci-s tem, da ti so kolikor razumem precej občutljivi,  kar se tiče hrane...vem da so nekomu na forumu predlagali manj občutljivega bratranca(domnevam, da nemškega?)
pa kaj ptičar ne bi bil prikrajšan, ker jaz ga ne bi uporabljala za "lov"(in podobne aktivnosti)
lp
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #53 : sreda, 21.12.2011 : 11:26:50 »

Nemški  ptičar če prisegaš na kratko dlako kratkodlaki, če ne resasti - ta zna še od vseh puščati najmanj dlake  - sicer so najmanj fancy a najbolj robusten in zdravstveno nezahteven od vseh. Gibanja sicer potrebujejo vsi ptičarji veliko, a če ga vodiš ob kolesu, ga lahko povsem lepo razgibaš v eni uri (čeprav mu tudi nekajkrat okiko ni odveč)
Logiran
eva84
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 123


WWW
« Odgovor #54 : četrtek, 22.12.2011 : 11:51:53 »

ter s precej velikimi potrebami po gibanju-da bi me spremljal na pohodih, morda teku ter v hribih ter tudi za motivacijo(zaradi potreb psa bi se bila "prisiljena"-v dobrem pomenu, več gibat).

Samo za razjasnitev. A potem že intenzivno tečeš, kolesariš, hodiš v hribe? Ali pa je intenzivnost šele v načrtu? Ker sobno kolo lahko postaviš v kot, če se načrti in cilji glede vadbe ne izidejo, hiperaktivnega psa pa malo težje. Pa ne da ljudje ne moremo spremeniti svojih navad. Samo mogoče je smiselno biti pošten do sebe in reči, da kakšen "couch potato" pes ni slaba ideja. Saj enourni sprehod ali celo trimčkanje za večino psov ni problem. Verjetno imajo le kakšne bul pasme težave. Pa še opozorilo nekoga, ki je pred kratkim diplomiral, ko končaš študij se ti časovni ritem lahko na hitro spremeni, če dobiš službo. Imaš podporo v okolju, družini?
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #55 : četrtek, 22.12.2011 : 12:58:27 »

Ko že predlagate ptičarja...
Mogoče butasto vprašanje, a vseeno - a je povprečen nemški ptič zadovoljen, če je vsako dopoldne sam?

Ne sklepam po svoji, ker ima zgodovino pa še mix je in zato ni vzorčen primer - sprašujem, ker se je zadnje čase že nekajkrat priporočilo ptičarja, meni pa se zdijo precej družbe potrebni psi in navezani na svoje skrbnike. Zdaj vem že za ene par primerov, ko res niso radi sami doma (in to tudi pokažejo), sploh ne v kosu po 9 ur, kolikor je večina stanovanj praznih če ima psa samo en človek na skrbi. Če sta dva in si lahko zamakneš delo za kakšne ure, da se samota vsaj nekoliko skrajša, je to prec malo lažje. Tudi določeni psi raje razvijajo odnos 1 na 1, drugi pa živijo v hordi raznih bitij in bi jim bolj prijala družina ali več ljudi na kupu. To ni trditev, le vprašanje za bolj izkušene...
Logiran
Barbara10
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 216


« Odgovor #56 : četrtek, 22.12.2011 : 13:00:21 »

Jaz sem sla takoj 1 dan po diplomi po svojega prvo psicko (ker sem cez par dni vec ze imela sluzbo, sem si jo lahko privoscila), postala zaradi nje bolj aktivna (sama se nikoli ne grem sprehajat...), 1 teden po tem, ko je prisla domov, sva sli v pasjo solo, sedaj pocneva 1001 in eno pasjo stvar, kaksen dan sva bolj "couch potato" in se imava ravno tako lusno... Edina stvar, ki pa je res pomembna pa je, ali imas pomoc/varstvo s strani bliznjih ali ne. Jaz imam tudi slednje Wink In nimam le te psicke, temvec 3!
Logiran
eva84
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 123


WWW
« Odgovor #57 : četrtek, 22.12.2011 : 14:24:03 »

Ja saj nočem pameti solit. Samo dobri nameni in to ... Super, če prideš od zmerne aktivnosti do aktivnega življenja s psom. Imata pes in ti bolj zdravo življenje. A poznam ljudi, ki so si priskrbeli psa za družbo na sprehodih in trimčkanju. Da bodo imeli bolj zdravo, družabno življenje in kakšno kilo manj. Pa se sfižijo nameni včasih. In sodeč po poplavi oglasov tipa selitev/premalo časa/alergija ... Jaz si sposojam pse prijateljic (v njihovi družbi ali brez) za sprehode. Sicer ni tistega občutka, da si s psom povsem pripadata, ampak vsaj malo jasnejšo predstavo dobiš.
Logiran
LacenS
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 72


WWW
« Odgovor #58 : četrtek, 22.12.2011 : 23:19:35 »

Smiley...popolnoma razumem, vsak dobronameren nasvet je vedno dobrodošel (čeprav ga morda včasih ni prijetno slišat Smiley)...v bistvu sem bila do nedavnega precej/dokaj aktivna(odvisno od kriterijev seveda), čez vikende hoja v hribe, sprehodi, v toplih mesecih kolo, občasno fitnes....pred kratkim sem si zlomila gleženj, ampak mislim, da bom v kakšen mesecu že ok, do junija drugo leto pa bi sploh morala biti...s psom sicer ne bi kolesarila-ker se mi zdi prenevarno, zato se mi zdi, da kakšen lovski pes res ne bi bil primeren, ker razen na kolesu ga verjetno ne moreš resnično razgibat, brez povodca ga pa ni ravno najbolje sprehajat...večurnih, vsakodnevnih sprehodov pa mu tudi ne morem (vedno) omogočit...uro, dve na dan zagotovo-samo to verjetno za takšnega psa ne bo dovolj?... (se opravičujem če sem zgrešila...)...
morda sem malo pretiravala pri željeni aktivnosti psa, vendar zagotovo pa želim psa, ki mu ne bo problem 1-2x na teden iti za (vsaj) kakšni 2 urci v hribe...-kakšnemu maltežanu ali mopsu bi to zagotovo bil? (se ponovno opravičujem če streljam mimo Smiley)
v primeru, da pride do situacije, da bom odsotna lahko za psa poskrbijo starši...se mi pa potem najverjetneje v stanovanju pridruži tudi sestra(ko bo šla študirat) tako, da potem načeloma tudi ne bi bil toliko sam...
glede službe pa...sicer prihodnosti ne morem predvidet ter kako se mi bo spremenil časovni ritem, bom pa potem zagotovo poskrbela, da pes ne bi trpel...
Trenutno gledam pasme whippet, srednji šnavcer ter nemški bokser...mi kdo katero od teh odsvetuje?...imam pa še precej časa in se ne mudi, tako da bom nakup zagotovo še dobro premislila...
hvala za nasvete,
lp
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #59 : četrtek, 22.12.2011 : 23:46:08 »

Meni se vseeno zdi, da je psu (tako kot nam ljudem -izjeme izvzete Smiley ) še vedno najbolj pomembno, da mu "dogaja". Pač bolj kot gibanje samo, ker je to le telesno utrujanje, jih je treba umsko zaposlit/zmatrat. Bodisi, da kaj novega doživijo, vidijo, novega naučijo, spoznavajo novo okolje,... sam da se jim dogaja. Za primer ti povem, da mi psa 20km tura po hribih še pol tolk ni zmatrala, kot 1 ura terapevtskega dela v domu za ostarele.

Moji (gonič, ptičar +lovc mix) se tudi ne gibajo vsak dan po več ur, ker enostavno del. urnik ne dopušča. Jim pa kljub vsemu dogaja, ko in ker smo skupaj, pa namesto da grem sama v trgovino vzamem kakšnega ali vse zraven, vsaj en se vedno rine, da želi it, pa čeprav itak počaka v avtu (če vreme itn to dopušča). Vsak dan se vozijo z avtom, večkrat na dan hodijo na potrebo, vsaj 2x na teden gremo na trening, vmes kaka terapevtska ura, čez vikend kam na izlet ali tekmo, če bomo našli čas še za kakšen tek, pol pa sploh ni problema. Ampak med tednom žal res ne znese vsak dan 2uri sprehoda v kosu, pač pa se sešteva. Kak dan jim pa prav paše biti samo doma Wink
Logiran

Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 17   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Pomoč pri izbiri pasme
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines