mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 24.04.2024 : 16:50:37

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: Mladič noče jesti briketov, kako naprej?
Strani: [1] 2 3 4  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Mladič noče jesti briketov, kako naprej?  (Prebrano 21843 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
KajaJ
novinec
*
Sporočil: 3


« : torek, 05.06.2007 : 08:07:54 »

Pozdravljeni,

na vaših straneh sem novinka in z veseljem prebiram že odprte teme, kar nekaj uporabnih nasvetom sem že našla.
Prosila bi vas za nasvet glede prehrane naše, skoraj (čez 12 dni) 4 mesečne NO.

Ko smo jo dobili je bila zelo neješča. Verjetno je bila malo žalostna, ker je odšla od mamice, imela je tudi gliste. Vse smo uspešno odpravili in psička se je pri nas začela dobro počutiti. Naj še omenim, da so v leglu mladiči jedli konzerve in pašto.
Mi smo jo hoteli že od začetka privaditi da bi jedla brikete. Probali smo skoraj vse, kar se na tržišču da dobili (Hill's, Eucanuba, Royal Canin, Bosch, Nutro Chois.) Žal pa zelo neuspešno. Psička se obrne stran od briketov, velikokrat posodo kar zvrne in jih pusti raztresene. Ker me je skrbelo za njeno rast, sem ji brikete začela močiti, včasih tudi z vodo od kuhanega mesa. Le tako jih je nekako pojedla. Žal pa nikoli dnevno predpisane količine, po moje le toliko, da ni bila zelo lačna.

Ta naša bitka traja že en mesec in mislim, da je psička presuha in ne vem več kako naprej. Osebno meni, da smo že dovolj vztrajali in ne bi rada škodovala njenemu razvoju.

Prosim za nasvet, ali naj še vztrajam? Je mogoče, da kakšen pes sploh ne sprejme briketov in ima raje kuhano in bolj mokro hrano? Naj omenim, da sem ji brikete poskušala tudi politi z rumenjakom, včasih z skuto in zmeraj poje zelo malo. Dvakrat smo ji skuhali meso z zelenjavo in malo pašte in je pojedla ko zmešana.
Kaj nam je storiti, da ne bi škodila njenemu razvoju?

Priporočam se res za vsakršen dobronameren nasvet in hvala že vnaprej,
Katja
Logiran
Tetameta
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 181


« Odgovor #1 : torek, 05.06.2007 : 08:44:35 »

Probaj še s kakšno drugo znamko briketov, recimo Almo Nature ali pa Canidae... Almo Nature je celo moja velika ljubiteljica bnriketov...sicer glih komaj in takrat ko je res ful lačna, ampak jih celo poje...Kar je že napredek... Shocked
Ok, poleg tega pa ne razumem, zakaj jo na vsak način siliš jesti samo brikete, glede na to da si napisala tole:
Dvakrat smo ji skuhali meso z zelenjavo in malo pašte in je pojedla ko zmešana.
Mogoče bi bilo dobro, če poskusiš še npr. s konzervami...in jih zmešaš z briketi...ali pa ji zmešaš kuhano hrano in brikete ali kaj podobnega... V glavnem, malo ji jih izboljšaj... Pri moji to nekako deluje... Samih briketov ne bo pojedla, pa če bodo v skledi tri dni, če ji jih pa malo zmešam še s konzervo, pol jih pa nekako poje (odvisno kok je lačna)...
No, pa sej kot tudi pravijo tukaj na forumu...noben pes ne bo pri polni skledi umrl od lakote... Shocked  Wink
Logiran
andreychika
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 6


WWW
« Odgovor #2 : torek, 05.06.2007 : 08:57:15 »

Moja mala se je tudi naenkrat odločila, da briketov več ne bo jedla. Posode se sploh ni dotaknila, ko sem ji dale brikete za nagrado, jih je nekaj časa še jedla, potem pa jih je začela pljuvati ven. Poskusila sem marsikaj: namakanje, dodatek jodurta, zmiksanega sadja, paštete, konzerve ... Na koncu sem jo hranile iz roke. Ker je že začela zaostajati v teži v primerjavi s sestricami, sma šla k veterinarju, ki nama je priporočala hillsove a/d konzerve, take ekstra kalorične za psičke po operacijah ipd. Trenutno ji to mešemo v brikete, pa jih z velikim veseljem poje. In spet se malo redi. Nam je uspelo. Je pa res, da so kar precej drage, pa še malo jih je. Npr. 10-kilogramski pes bi naj dnevno pojedel 2 1/4 do 3 2/3.
Logiran
KajaJ
novinec
*
Sporočil: 3


« Odgovor #3 : torek, 05.06.2007 : 09:10:49 »

Hvala vama, da sta se oglasila.

Zaenkrat sem vztrajala pri briketih, ker jih priporočajo veterinarji in dejansko so res najbolj komot. Imeli smo že NO, vendar samca in takrat smo mu samo kuhali. Za razliko od sedanje mladičke je bil pravi jedec. Se je pa nekoč dobila hrana za pse za kuhat, kar pa ne najdem več po trgovinah.

Kot si rekla andreychika, tudi mi smo skoraj pristali na temu, da smo ji brikete dajali z roko. Tako bi jih pojedla polno porcijo, vendar jo tega res ne bi rada navadila - da jo hranimo z roko!!  Shocked

Kot sem že omenila, če ji s čim zmešam za silo poje. Spet pa ne toliko kot bi morala. Ne bi rada, da se to pozna na njenem razvoju in rasti.  Huh

Katja

Logiran
Uranus
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 48


WWW
« Odgovor #4 : torek, 05.06.2007 : 11:15:24 »

našo smo dobili ko je bla stara 8 mesecev, samo briket ni tako marala, pa smo ji jih za nagrado dali ali pa v roki, samo se je čez navadla brez da bi kaj zraven mešali
Logiran
tinta
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 143


« Odgovor #5 : četrtek, 07.06.2007 : 10:29:13 »

Mi pa imamo obraten problem....naš novi kužek ne želi jesti več ničesar drugega kakor brikete....sedaj je pri nas približno tri tedne.....ko je bil še v leglu so jih hranili z briketi in konzervo (brez nič drugega zraven) in ko je prišel k nam smo ga začeli navajati na kuhano hrano in je bil nanjo dobesedno nor - zelo rad je jedel riž in pašto (seveda skupaj z mesov, konervo)....tak obrok je dobil zvečer, čez dan pa brikete....tako je bilo nekje dva tedna in pol.....sedaj pa vsak večer se tiste posodice kuhane hrane niti ne dotakne in samo čaka na brikete....pa tudi če mu briketov ne daš (češ sej ko bo lačen bo pojedel tudi kuhano) se kuhane hrane sploh noče dotakniti - raje strada.....Kaj lahko storimo?.....
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #6 : četrtek, 07.06.2007 : 10:37:23 »

Bodite veseli in mu dajajte brikete! Je veliko bolj enostavno, pa tudi v večini primerov bolje za psa (če ima kvalitetne brikete, seveda).

lp
Logiran
tinta
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 143


« Odgovor #7 : četrtek, 07.06.2007 : 11:22:34 »

Kaj pa če gre samo za neko "fazo"?? Namreč ko je bil v legu je jedel večinoma le brikete, nato le kuhano hrano, sedaj spet le brikete....mogoče se pa bo čez čas spet briketnov naveličal in bo želel spet kuhano. No sej nam ni problem enkrat kuhat drugič dat le brikete, zanima me zanj a je dobro, da kuža tako nenehno menjava prehrambene navade?
Logiran
JRT Tara
novinec
*
Sporočil: 5


WWW
« Odgovor #8 : četrtek, 15.01.2009 : 21:52:22 »

Pri nas doma imamo psičko staro dva meseca in pol in imamo tudi krizo s hrano. Par dni so ji briketi še pasali potem pa nič več, potem smo ji brikete mešali z miksano hrano za mladiče, ja  tudi to ni trajalo dolgo. Zdaj pa poje tako malo da se bojim da bo preveč shujšala. Undecided
Logiran
oaza88
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.748


WWW
« Odgovor #9 : petek, 16.01.2009 : 18:51:17 »

mene je tudi skrbelo, ker je moja mešanka Pika po mojem mnenju fuuul malo pojedla. Ampak ker je bila vseskozi živahna in zdrava in ker se je posračkala vsaj 1x dnevno (pa tam do 3x), sem si čisto po kmečko rekla - mah dej stara, kva ga pa biksaš, če ne bi dost jedla, vsega tega ne bi blo.
In sem se nehala obremenjevat s tem, koliko poje, pa sva obe celi veseli. Cheesy
Logiran
th_lover
otrok do 14 let
*
Sporočil: 6


WWW
« Odgovor #10 : sobota, 14.02.2009 : 20:44:59 »

ja, res je mogoče najbolje da zamenjaš hrano(naš cookie zdaj ni hotel jesti teh briketov samih(za zajtrk in večerjo), za kosilo pa mu jih mešamo s pasjimi konzervami->2 žlici briketov, ena žlica konzerve, potem pa smo mu dodali še ene druge, tako da zdaj je)

no, veliko sreče... Wink
Logiran
duda22
novinec
*
Sporočil: 1


WWW
« Odgovor #11 : torek, 04.08.2009 : 19:44:14 »

imam zelo velik problem. imam dva meseca starega maltežančka, ki noče jesti briketov.zanimam me kako ga naj pripravim do tega da jih bo jedel.če jih pomešam s kuhanim piščančjim mesom poje samo meso brikete pa pusti.nemorem mu za vsak obrok dajati piščančjega mesa. poskusila sem tudi brikete namočiti v vodo vendar ne pomaga. prosim ali mi lahko svetujete.
Logiran
Agnesana
Irena
odvisnež
*****
Sporočil: 583


« Odgovor #12 : torek, 04.08.2009 : 19:58:58 »

Kaj pa je jedel pri vzreditelju?
Logiran
ika
odvisnež
*****
Sporočil: 644


« Odgovor #13 : četrtek, 06.08.2009 : 06:43:05 »

Poskusi s kakšnimi drugimi briketi. Jaz sem si nabrala velik kup vzorcev, da smo ugotovili kaj mu diši. pa še to se včasih posti dan ali dva.
Logiran
KUŽEK
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 56


WWW
« Odgovor #14 : četrtek, 20.08.2009 : 09:36:08 »

Imam yorkshire terierja, ki noče jesti briketov. Če mu dam konzervo pomešano z briketi, jih izpljuva. Kaj naj nardeim? Slišala sem da je za zdravje psa bolje da je samo brikete. Ali je to res?
Logiran
Strani: [1] 2 3 4  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: Mladič noče jesti briketov, kako naprej?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines