mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 19:03:34

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Priporočena cena prvega cepljenja s strani KZS
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9   Dol
Natisni
Avtor Tema: Priporočena cena prvega cepljenja s strani KZS  (Prebrano 43995 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
natis
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.518


« Odgovor #30 : četrtek, 27.10.2011 : 08:39:08 »

hehehe

saj piševa o isti stvari samo dejstvo je, da je (če gremo na mleko) od tebe odvisno a boš kupila pol litra al liter Grin Grin Grin Grin

dejstvo je, da vzreditelji MORAMO čipirat in cepit kužne. vpišejo nam psa "na nas", ko ga čipiramo in dejstvo je, da tam kjer se držijo priporočenih cen prekleto odirajo ljudi.

če imaš psa, ki ni čipiran "ponavadi" ni niti cepljen proti kužnim. zato je tako razmišljanje o "paketih" ali posamezno brez veze.  Kiss

p.s. pri tvoji teoriji je X=XZ
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #31 : četrtek, 27.10.2011 : 08:59:43 »

A pa ti res ni jasno, da je meni vseeno koliko se boste/ne boste vzreditelji skesirali pri vetu in kolikokrat ter kdaj cepite? Zanimalo me je samo in izkljucno tistole glede "sestevka" - torej cipiranje in cepljenje loceno - loceno placilo.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
natis
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.518


« Odgovor #32 : četrtek, 27.10.2011 : 09:12:39 »

lej ... vzreditelj MORA CEPIT in MORA ČIPIRAT in MORA VPISAT v CRP ....

vse to vzreditelj MORA narest ... in ga ni vzreditelja, ki bo to delal ločeno. in o tem jaz pišem.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #33 : četrtek, 27.10.2011 : 09:14:44 »

Vseeno mi je kaj vzreditelj mora. Zanimal me je izkljucno tisti sestevek.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
natis
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.518


« Odgovor #34 : četrtek, 27.10.2011 : 09:29:46 »

greva še enkrat ...

Nanook:
Torej, ce prav razumem je takole:
-Ce mladicka samo cipiras in vpises v register placas 29,90€.
-Ce se hkrati odlocis se za cepljenje, "vzames" paket in placas 39,90€.
-Ce pa najprej cipiras in vpises v register in sele kasneje cepis, pa placas 29,90€ + 29.42€= 59,32€.

1. = 0€
2. = je nekaj € odvisno od velikosti legla
3. = 0€ + tč.2= tč 2.

vseeno je kdaj cepiš in čipiraš in vpišeš v CRP po mojih izkušnjah in včerajšnjih infotih pri mojem vet-u.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #35 : četrtek, 27.10.2011 : 09:32:17 »

Lej, ne da se mi vec, res ne. Sem izvedela kar me je zanimalo. Ce pa ti razumes kaj sem sprasevala oz. ne razumes, se mi pa ne da vec na 1000 in 1 nacin razlagat.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
lunca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 583


« Odgovor #36 : četrtek, 27.10.2011 : 10:15:12 »

natis,pol imaš pa super veterinarja!Ker potne liste in pa čipe plača on! Te namreč VP plačujemo sami.Niso zastonj.Ali te pa pri drugi stvari "opali" pa še to noter dobi.
Tjaša
Logiran
natis
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.518


« Odgovor #37 : četrtek, 27.10.2011 : 12:24:51 »

lej če me opali ne vem, pravzaprav pri njemu cepim vse pse in mladiče in vzamem zdravila kadar jih rabim. lani sem delala teste za starejšo za vzrejo ... res pa je, da k njemu hodim že svojih 15 let. k enemu in istemu.

cene se mi ne zdijo oderuške in lahko rečem, da je cena na računu cca 30€ za cepljenje kužnih (euro gor/dol ne vem, ne me za besedo držat), steklina je pa itak povsod isto. glede na to, da nimam samo jaz nižjih cen, ko cepim leglo (kot se da prebrat na forumih) se meni bolj poraja vprašanje ... zakaj delat halo oz. kdo ga dela oz. kateri so tisti veterinarji, ki se striktno držijo priporočenih (ne predpisanih!!) cen.
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #38 : četrtek, 27.10.2011 : 21:36:21 »

natis mislim da bom jaz začela k tvojemu vetu vozit mladiče...ker tu okrog se vsi držijo te priporočene cene. Najbolj žalostno pa je, da če niso rodovniški psi, se pravi, da ne rabijo prilepit kode na listek in se zraven podpisat, računajo pa še vedno tistih 30 :/
Logiran
natis
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.518


« Odgovor #39 : petek, 28.10.2011 : 04:43:56 »

McKruster ti kar ... tudi preglede za vzejnega boš tukaj delala  Wink




Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #40 : torek, 08.11.2011 : 22:58:31 »

Bom dala tole kar v to temo, saj se poleg različnih cen še cel kup drugih nejasnih zadev suče okrog novega načina označevanja pasemskih psov. Hm, pravzaprav od 3. julija 2011 najbrž ni več novo in bi moralo biti že vse povsem utečeno in jasno? Undecided

Smotrnost drugega obiska tetovirnega referenta ...
... oz. ali so vzrediteljem naloženi povsem nepotrebni stroški?


Pred dnevi sem dobila od ene od vzrediteljic dopis, ki ga je poslala na Kinološko zvezo Slovenije (KZS) že 19. julija 2011, vendar pravi, da do danes ni prejela ne odgovora in ne pojasnil.

Vzrediteljica je med drugim napisala tudi tole:
"Po pravici povedano, ne vidim smisla tetovirnega referenta, razen da mu moram plačati pot do sem in bogvedi kaj še - torej dodaten strošek. Leglo si je že ogledal in prav lahko bi ugotovil že takrat, če psi niso pasemski. Prav tako menim, da bi kartončki KZS morali biti pri meni ob čipiranju - tako bi si prihranila plačilo dvojnih potnih stroškov - še enkrat veterinar, pa še ponovno tetovirni referent (da jih prinese sem?)"

Celotna objava je na http://www.mojpes.net/modules/news/article.php?storyid=1812
Logiran

robin
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 427


« Odgovor #41 : sreda, 09.11.2011 : 16:57:07 »

Da pokomentiram na kratko temo pred Janinim "Odgovor #40"
mi smo v avgustu cepili, čipirali... 15 mladičkov in smo plačali za vsakega 40 eur, pa seveda po dva pregleda legla za vsako leglo posebej, na kratko... katastrofa.
Sem zelo razočaran da kinološka z vsemi živinami na čelu nima niti trohnice vpliva na nič, ne zna, se jim ne da... kakorkoli. Zelo me moti in tudi žali miselnost da so kinologija le razstave, razstave, razstave in miljoni zasluženi z razstavami. Kaj pa vzreja?Huh? Zelo žalostno.

Zelo me je razveselil prispevek in tema, ki ga Jana objavlja v "Odgovor #40", ker če ne drugega mi vsaj pove da ne mislim samo jaz tako.
Drugi obisk vzrejnega teferenta je popoln nesmisel, potrata časa in denarja.
Mi smo ravno danes oddali mladičke 8 tednov stare. Točno pred enim tednom, ko so bili stari 7 tednov sem klical vzrejnega referenta če pride ponovno pogledat leglo in prinese obrazce in številke..., on seveda ne obrazcev ne številk ni imel, kličem na Kinološko in mi oblubijo da bodo najkasneje naslednji dan poslali naprej. Ja pa za kaj moram prositi in priganjati, ko pa je jasno da se psi oddajo 8 tednov stari in mora biti že prej vse zrihtano in cepljeno in čipirano. Novi lastniki so si vzeli dopust in jaz naj sedaj čakam na neke listke in naj pse sploh ne oddam al kaj?! Obljubljenih številk in obrazcev vzrejni referent ni imel niti naslednji niti še en dan kasneje in mi je rekel da naj jaz kar cepim, čipiram pa je, pa pač veterinar ne bo nalepil nalepk tja gor, pa kaj se more. No ok, smo cepili, čipirali. Včeraj 1 dan pred starostjo 8 tednov, je vzrejni referent prejel številke in obrazce, takoj ko je dobil pošto me je poklical in takoj prišel!!??
A je to potrebno?Huh?? Paritev za to dotično leglo je bila prijavljena po vseh regeljcih že 4 mesece nazaj, leglo je bilo popisano in prijavljeno v roku, se pravi takoj. Ja v čem je problem?
No ko sem končno dobil dragocene obrazce, kamor se nalepi čip številka in napiše podatke o psu, vzreditelju in novem lastniku, pa še vedno nisem imel štampiljke od veterinarja, ki je čipiral. Kako bi jo tudi imel, če so obrazci prišli pet pred dvanajsto.
Prav čisto nič mi ne preostane, kot da se zdajle spet vsedem v avto in odpeljem 12 km k veterinarju in mi še to za nazaj poštemplja. Pa ne si zdaj misliti da se tako tresem za 12 km. Ampak zakaj je to potrebno? Takole pa ni bilo le za tole leglo, to je že letos vse leto tako.

Za zjokat se, za zbruhat, pa še dobro da nimamo orožja doma kot v ZDA, ker bi sigurno že koga ustrelil.
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #42 : sreda, 09.11.2011 : 17:40:50 »

Jaz lahko povem samo kako sem se jaz naučila, kaj se na drugem pregledu pogleda. Kako v praksi (ne) vestno počenjo posamezni referenti pa ne morem ocenjevat. Dejstvo pa je, da se pri par dni starih mladičih NIKAKOR ne da ugotavljat pasemske ustreznosti, razen pri ekstremnih odstopanjih (npr. da bi se skotil črn višavec, če dam svojo pasmo), pri 7-8 tednih je pa to že zelo jasno. Prav tako je potrebno vsakega mladiča pogledat na splošne anomalije, obnašanje, preveri se kondicijsko stanje psice. In to vzame kr nekaj časa. V teoriji mora biti vzrejni referent prav tako vzreditelju ves čas na voljo za vprašanja o oskrbi psice in mladičev, tako da količina potrebnega znanja ni ravno zanemarljiva. Res je, da mogoče dolgoletni vzreditelji tega ne koristijo, je pa marsikateri začetnik, ki bi to potreboval in ima (vsaj v teoriji) na voljo, bolj se tu postavlja vprašanje zakaj tega ne koristijo.

Ne vem, meni se zdi da drug obisk več kot smiseln, predstavlja neko kontrolo, ki resnemu vzreditelju ne bi smela biti odveč. Če ne drugo predstavlja možnost za pogovor, izmenjavo mnenj, kakšno novo izkušnjo na obeh straneh. Hkrati se pač še uredi birokracija, za katero je vzrejni referent pooblaščen.
Logiran
robin
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 427


« Odgovor #43 : sreda, 09.11.2011 : 18:42:48 »

Tina ti si vzrejni referent in normalno da je tvoje mnenje tako, pa pravzaprav se z vsem strinjam kar si napisala in ti sploh nič ne oporekam.

Moj problem je v teh zmešanih protokolih in s tem tudi smiselnost, verodostojnost in potrebnost drugega obiska.

Vseeno pa se mi zdi malo smešno da je pri drugem obisku nekako ključna ta kontrola pasemske ustreznosti, ja za božjo voljo v koliko procentih in v koliko 100 letih se je pa zgodilo da so pri 8 tednih ugotovili da je recimo pes v leglu višavcev pasemsko neustrezen. Ne poznam uradne statistike, vendar si upam stavit da ni takega primera.

Jaz sem se sedaj preselil na vas in imam "vaškega" vzrejnega referenta. Z velikim zanimanjem si je ogledal moje leglo, ker tako majhnih višavcev pa še ni videl!!!?Huh Halo, torej ta drugi obisk v praksi ni nič drugega kot administrativna storitev, ki se z lahkoto opravi po pošti za 1 eur in pravočasno.
Kaj bo šele januarja, ko bomo imeli cotone, bom moral kar sam spisati papirje, sicer bo vse narobe.

No pa da ne žalim samo "vaških" storitev, tudi bivšemu "mestnemu" vzrejnemu referentu sem moral jaz povedat da imajo cotoni v standardu napisano da imajo lahko standarden škarjast ugriz, obrnjen škarjast ugriz ali pa kleščast ugriz, le med sekalci mora biti stik in noben od naštetih ugrizov ni anomalija, takšen ugriz lahko je in je vredu.

Ja seveda Tina spet lahko poveš da (ne) vestno delo na terenu pač ne moreš ocenjevati, kaj šele biti kakorkoli kriva. Vendar takšna je realnost in s tem se diskreditira drugi obisk vzrejnega referenta in je popolnoma nepotreben takšen kot je.

Pri mojem leglu jaz opravim vse strokovno delo, klicarim, prosim, moledujem, priganjam, se vozim okoli in še vsem vse plačam.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #44 : sreda, 09.11.2011 : 19:01:47 »

No drugi obisk vzrejnega referenta je ob vsej tej kolobociji od vsega še najmanj nesmiselen. Ker se dejansko pri 6 - 7 tednov starih mladičih vidi več kot pri tri dni starih, tudi pri psici se takrat že bolj pozna, če je vse v redu ali ne. Dolgoletnim vzrediteljem se to seveda zdi nepotrebno, tistim, ki legel nimajo v primernih pogojih pa še bolj (najti prostor za kotišče je eno, mladiči, ki lezejo okrog so pa nekaj drugega). jasno je, da vzrejni referenti ne poznajo v nulo standardov od vseh pasem pod solncem, take ali drugačne nepravilnosti pa kar dobro najdejo. Vsaj tisti, za katere vem, kako delajo.
Manj izkušeni vzreditelji imajo od teh obiskov lahko veliko korist, bolj izkušeni pa samo pogovor ob kavi ali pa slabo voljo zaradi stroškov. Ampak resnici na ljubo, je mene veliko bolj jezilo, ker sem morala plačati objavov kinologu, ki jo nisem naročila kot pa plačilo vzrejnega.
Se bo treba odločiti ali želimo imeti kontrolirano vzrejo ali ne. Če imamo same vestne in odgovorne vzreditelje z dovolj znanja, potem ne res rabimo niti vzrejnih pregldov, niti pregledov legel.
Logiran
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Priporočena cena prvega cepljenja s strani KZS
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines