mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 18:59:02

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Težave z vedenjem  |  Tema: Problem ležanja na trdih/trših tleh
Strani: 1 [2]  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Problem ležanja na trdih/trših tleh  (Prebrano 12493 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
samo
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 302


« Odgovor #15 : ponedeljek, 22.08.2005 : 12:45:19 »

To napako ste privzgojili psu ze na samem zacetku, ko ste psa pripeljali v svoj dom.Treba je vedeti, da, ce ne zelimo, da je pes na kavcu ali v nasi postelji mu nikdar tudi, ko je se zelo majhen in neobogljen ne pustimo tja kjer ne zelimo, da gre.
Sedaj bo to tezavo tezje odpraviti, prepoved, odlocni ne in vsi druzinski clani morajo sodelovati, ce ne nebo rezultata.
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #16 : ponedeljek, 22.08.2005 : 13:08:02 »

Samo, hvala za nasvet.

Se cisto zavedam, da so psu to privzgojili. Kako pa dopovedati vsem, da pes z lahkoto lezi na tleh in da ga nic v rito ne zuli?
Zaenkrat sva dogovorjena (na zalost sem v to "prepricala" samo Matica), da se jo bo pocasi navajalo na lezanje na tleh. Ta vikend je bil ze eden od vzgojnih in bolje da ne govorim kako tezko je tega psa prepricati za lezanje na trdih tleh. Kljub temu, da ji pocasi in potrpezljivo poves kje naj se uleze, se zacne izmikati, kot bi jo trescil. To je samo njena obramba, ce mene vprasas, ker je s plasnostjo vedno dalec prilezla - tudi na posteljo in na kavc. Undecided

Moji sta bili navajeni da ves cas spita pri meni v postelji, pa sta se z lahkoto odvadili, ampak njima nikoli ni bil problem lezati na tleh - nikoli.

Danes na primer (rajsi ne povem kaj je naredila, ker me bo Matic iz hlac stresel Wink ) je imela kazensko lezanje na parketu - sama si je bila kriva, da je bila postelja na kateri je prej lezala odstranjena. Med tem enournim lezanjem na tleh je kar nekajkrat vstala, ampak jo je Matic lepo peljal nazaj na parket. Enkrat vmes se je celo zvila v klopcic za minutko in si malce oddahnila, ker drugace ima ves cas glavo gor in samo caka na trenutek, ko bo lahko pobegnila. Ni pogojev, da bo zaspala na tleh! Ce je se taka kriza ne vem ce bi - se nismo bili na tem. Potem jo je po enournem lezanju na tleh, takrat ko je za trenutek le polozila buco na tla, prestavil na tepih, kjer si je oddahnila! In danes bo pac lezala na tleh (tepihu). Ampak ko ni nikogar v sobi ... samo za trenutek ... je za na postelji. Undecided Angry Ko je sama doma pa ne vem kako jo odvaditi, ker je trenutno le najina soba na razpolago za pse v casu najine odsotnosti. Razen ce na posteljo poloziva stole Huh , ampak potem so zaradi ene prikrajsane vse ostale.

Bomo porocali kako bo potekalo "solanje", zaenkrat je malce boljse .. pocasi se dalec pride pravijo! Wink Zaenkrat mame se nismo prepricali, da pes z lahkoto lezi na tleh, tako da upam, da jo bova imela midva ves cas na oceh - kolikor se bo le dalo mislim, in da ne bo imela priloznosti biti razvajanja z njene strani.

Lp, Ursa
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #17 : torek, 23.08.2005 : 07:37:34 »

Kaj pa ce poskusis to. Zvecer ko gledate tv recimo jo daj na prostor na tla in se vsedi zraven nje, ne pa je bozat in crklajt. Vsakokrat ko hoce vstat jo daj nazaj na prostor, vmes pa ignoriraj. Tako naj lezi ene pol ure, potem se z njo poigraj. Ko bo mirno odlezala ob tebi, se prestavi na kavc in poskusi tako. Potem podaljsuj cas lezanja na tleh. Mogoce bo pa uspelo, ko bo vidla da ni to kazen in nic hudega.
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #18 : četrtek, 25.08.2005 : 10:03:31 »

Uma hvala tudi tebi za predlog!


Pri nas se stvari umirjajo. Dona ze tudi zaspi na tleh - to je res dosezek - brez heca! Ampak ker je bilo stanje z Dono res motece, sploh nisva opazila Ere ... zdej je pa z njo problem ... ampak zgleda se bo tudi to pocasi uredilo! Delava na tem ... samo mami ni jasno zakaj fehtajoci pes ne sme na posteljo! Shocked

Potrebno ju bo se navaditi, da se tudi zunaj z lahkoto lezi ne trdih tleh ... z "ucenjem" tega pa se nismo priceli, ker ni bilo priloznosti - vreme je bolj slabo!

Bom porocala kako in kaj! Smiley

Lp, Ursa
Logiran
Strani: 1 [2]  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Težave z vedenjem  |  Tema: Problem ležanja na trdih/trših tleh
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines