mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 11:55:58

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Igre in zaposlitve  |  Tema: plavanje
Strani: 1 [2] 3 4 5 6   Dol
Natisni
Avtor Tema: plavanje  (Prebrano 26708 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
KARMEN
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 350


« Odgovor #15 : petek, 11.04.2003 : 08:52:50 »

Jaz sem mojega zlatega prinašalca počasi in nežno odrivala, in sicer tako, da je pristal pri moji levi roki, tako sva skupaj plavala naprej. Nato sem ga naučila "naprej", z roko sem se rahlo naslonila na njegov križ in tako me je "pripeljal" na obalo. To mu je bilo najbolj všeč, ker me je vseskozi reševal. S časom je vsakič, ko je priplaval do mene, samo krožil okoli mene in čakal, da se naslonim ter me odpeljal. Seveda pa sem se tudi jaz naučila izmikati pred njegovimi šapami.
Logiran
muca
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 99


« Odgovor #16 : petek, 11.04.2003 : 09:10:04 »

Tudi moja koker španjela sta me v vodi praskala.Meni se je zdelo, da sta mi hotela zlesti na ramo zato, ker je bila iz vode in za njiju kopno. Ob vračanju na obalo pa sta vedela, da bosta kmalu imela tla pod nogami in nista več težila.

LP
Logiran
marusaz
novinec
*
Sporočil: 23


« Odgovor #17 : petek, 11.04.2003 : 11:45:20 »

Živjo!
sej vem, da psi znajo plavati, a moj berni tako maha naokoli s šapami, da samo škropi.. sebe in nas..  to pa ni ravno prijetno! nekak mu moram dopovedati, ta mora imeti tačke pod vodo! samo kako?!

lp
Logiran
muca
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 99


« Odgovor #18 : petek, 11.04.2003 : 13:09:57 »

marusaz

Samo ne tlači psu tačk pod vodo, samo še bolj strah ga bo. Tvoj pes bi raje hodil po vodi kot plaval, zato tačke dviga nad vodo ob enem ste tudi vi zraven in se hoče nasloniti na vas (praskanje). Lahko poskusiš kako pes plava kadar je sam v  vodi in morda bo plaval tako kot se za psa spodobi.

LP
Logiran
Tosa
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 309


« Odgovor #19 : petek, 11.04.2003 : 18:41:35 »

Hoj!
Jaz sem se v desetih letih z mojo nemško ovčarko navadila na njene vragolije v vodi-prav tako priplava k meni in rine vame. Zdaj sem se že zdresirala in ji podprem prednje in zadnje noge tko da v bistvu počiva na mojih rokah. Samo tolk, da se opre z nogami na moje roke (zgleda kot bi ležala na tleh, pa leži na mojih rokah). Je pa res, da sem fasala že ogromno prask (in to ne ravno majhnih) :-/, ker pač včasih ne nastavim roke moji dami po volji in maha okrog sebe kot nora...Tudi meni ni jasno kaj je njihov namen...Sem se tudi jaz že večkrat zalotila pri razmišljanju o tem kakšen reševalec iz vode bi bla moja nemška ovčarka Huh Aja-pa strinjam se , da deluje, če imaš v vodi kakšno igračo ali palico, ki jo v trenutku, ko priplava do tebe pes, vržeš stran. Le-ta bo sigurno bolj zanimiva za psa.
Logiran
Tara
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 227


« Odgovor #20 : petek, 11.04.2003 : 20:27:37 »

Tara je tudi mahala s tacami po zraku in škropila vse naokoli, vendar samo od začetka, ko se je "učila" plavati. Po nekaj takšnih poskusih je kmalu začela lepo plavati, tačke ima pod vodo in plava skorajda neslišno. Kaj pa vem, pes mora najbrž sam dojet, da ni treba "hodit" po vodi, ampak, da se da čisto lepo plavati s tačkami pod gladino in z manjšimi zamahi, kar lahko pridobi z več izkušnjami... :-/  Smiley
Logiran
sanci_cat
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 947


« Odgovor #21 : petek, 24.06.2005 : 11:24:48 »

Moj gre v vodo samo do trebuščka in to je to.
Drugače pa je parkrat nekaj probaval in seveda škropil okoli sebe...

Ampak ne razumem, ko je bil mladiček je šel spat v posodo z vodo!?

Logiran
Ozzy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 545


WWW
« Odgovor #22 : petek, 24.06.2005 : 15:58:34 »

Ozzy je navdusen plavalec. Cim vidi vodo mi zbezi noter in ne gre ven, dokler ni premocen. Ne ozira se na to ali voda smrdi ali je cista, samo da je mokra. Njegova najljubsa igra je lovljenje valovov in kapljic, pa seveda tudi plavanje v globoki vodi iz katere poskusa resiti vsako stvar. Enkrat je celo hotel plavat proti tujcu katerega glava je od dalec zgledala kot plavajoca zogica.
Logiran
jessy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.407


« Odgovor #23 : torek, 28.06.2005 : 21:58:54 »

Hei!

Kaj pa s takimi, ki se bojijo plavati? Grin Moj Bingo je bil lani z nami na morju, pri starosti 9 mesecev. In se ni upal plavati. Še samo s tačkami, je šel zelo redko v vodo. Ene parkrat sem ga nesla v vodo, in je priplaval samo ven. Grin Ali pa sem si ga dala na trebuh, pa me je vso popraskal... Roll Eyes
Kako mu predstaviti plavanje na  zabaven način?
Logiran
Ozzy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 545


WWW
« Odgovor #24 : sreda, 29.06.2005 : 07:26:59 »

jessy ena varianta je, da se igra s prijateljckom ki rad plava in potem mu bo pocasi tudi v vodo sledil, druga pa, da greste vi v vodo in ga vabite. Pa pazi, da bodo prva srecanja z vodo kje kje rje umirjeno morje, da ga ne bodo valovi prestrasili.
Mislim pa, da obstajajo kuzki, ki ne marajo vode. Moj maltezancek je tudi ni in poznam celo zlato prinasalko, ki si ne upa noter in ce jo zvleces, potem plava kot traktor vsa panicna ven.
Lahko pa ga imas na blazinici ko ti plavas in on lepo lezi gor Wink
Logiran
biscuit
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.179


« Odgovor #25 : sreda, 29.06.2005 : 11:27:20 »

A imate slučajno predlog kako psu prestaviti morje...kako mu dopovedat,da morej ne grize Tongue?!
Namreč naš Bis noče v morje,razen ko mu je res vroče in pomoči eno tačko v morje! Zelo se boji valov pa tudi če so zelo majhni...zato ko hodimo ob morju vedno hodi 2 metra stran od obale!! Pa smo mu že probali žogico metat,pa nas je vedno gledal in si mislil če smo neumni da mu mečemo v morje..!! Porbali smo tudi da smo se dobili z psico,ki rada hodi v morje in sta se najprej igrala..potem pa je ona šla v morje Bis pa jo je kar vzunaj počakal!!
Imate še kakšen boljši nasvet?!
Logiran
jessy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.407


« Odgovor #26 : sreda, 29.06.2005 : 11:31:16 »

Ja na morju je lani spoznal maltežanko, ki je oboževala morje. Ko sta se igrala, je šla ona tudi v morje, Bingo pa samo do tačk. Smiley
Bom letos poskusila še z vabljenjem z igro... Wink
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #27 : četrtek, 30.06.2005 : 09:35:42 »

Jaz bi rada sprobala če bo Uma plavala, pa ne vem prav kako, niti kje. Zadnjič ko smo bli na izletu v Izoli je šla v morje samo tako da si je nogice zmočla, pol pa so jo bolj alge, pa trava zanimale. Pa tudi fantu je sla v Savinjo, vendar samo tako malo brede po vodi. A bi jo bilo pametno peljat recimo v kakšno jezero, kjer je voda mirna? Samo kam?
Logiran
Yorki
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 468


WWW
« Odgovor #28 : četrtek, 30.06.2005 : 09:57:51 »

Toro ni ravno navdušen nad plavanjem. Mislim, da je tako "zares" plaval le enkrat - zdi se mi, da je nekomu sledil v vodo, ampak je potem ugotovil, da mu je zmanjkalo tal pod nogami in se je hitro vrnil na kopno. Sedaj se sploh ne kopa več. Sicer lovi manjše ribe in rakovice bolj ob obali, na kamnih. Tačke si še zmoči, več pa ne. Kdaj pa kdaj pa ga jaz v naročju odnesem v morje, da malo pomiga s tačkami, ampak ni ravno navdušen nad plavanjem. Nihče ga pa ne sili Wink. Če se pa slučajno zmoči cel, je pa kasneje na njem polno soli in ga je potrebno skopati Grin.

Lp
Logiran
jasminaj
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 506


« Odgovor #29 : četrtek, 30.06.2005 : 10:05:38 »

moj je tudi ko sma bila prvič na morju samo tačke not namakal, plavat pa ni šel.. zdaj ko sma bila za en dan doli, pa mu j ezgleda bilo že od vožnje pa sonca taaak vroče, da ko je videl morje je kar letel noter Cheesy Grin
samo mu ni bilo preveč všeč, sem vidla da se boji, da se ne bi vtopil.. tak da drugič več ni hotel noter Angry Grin
bom vidla drugi teden ko grem na morje..pomoje ko bo full vroče spet ne bo razmišljal Tongue Grin Grin
Logiran
Strani: 1 [2] 3 4 5 6   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Igre in zaposlitve  |  Tema: plavanje
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines