mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 20.04.2024 : 11:51:27

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Pes in stanovanje
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Pes in stanovanje  (Prebrano 6112 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
tjasas
novinec
*
Sporočil: 1


WWW
« : nedelja, 18.12.2011 : 21:14:57 »

S fantom živiva v majhnem enosobnem stanovanju. Oba delava 8 ur na dan, popoldne pa imava veliko prostega časa. So takšne razmere primerne za posvojitev manjšega psa? Bo psu, medtem ko bo sam v razmeroma majhnem prostoru, ko bova midva v službi, dolgčas?
Logiran
alexy
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.308



WWW
« Odgovor #1 : nedelja, 18.12.2011 : 21:21:32 »

Ne, pes bo medtem, ko vaju ni spal. Je pa nujno, da se bosta potem, ko prideta domov, ukvarjala z njem..
Logiran
alexy
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.308



WWW
« Odgovor #2 : nedelja, 18.12.2011 : 21:22:23 »

Aja..pa ne rabi biti nujno majhen pes - jaz imam na 41m2 labradorko, kmalu pa se ji pridruži še ena Wink
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #3 : nedelja, 18.12.2011 : 23:45:15 »

Pa takoj se dogovorita kaj bo, če slučajno gresta kdaj narazen Wink Je kar pogost pojav, da se potem psi oddajajo, zaradi pomanjkanja časa recimo.

Drugače pa nima veze, stanovanje / hiša / palača, itak bo pes najrajši zraven tebe ne pa na drugemu koncu bajte Smiley
Logiran

Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #4 : ponedeljek, 19.12.2011 : 10:46:51 »

Drugače pa nima veze, stanovanje / hiša / palača, itak bo pes najrajši zraven tebe ne pa na drugemu koncu bajte Smiley

Točno tako. S psom se je treba ukvarjati, ga fizično utruditi in mu razmigati tudi možgane. In to vsak dan; ne glede na vreme, naše počutje ali službene obveznosti. Imeti je treba rezervni plan za takrat, ko zbolimo ali kadar resnično ne utegnemo. Če so vsi ti pogoji izpolnjeni, imaš lahko psa tudi v  najmanjši garsonjeri. Jaz sem v garsonjeri imela celo dva.

Moje zdajšnje tri psičke se kljub obilici prostora najraje zadržujejo v radiju 1 meter okrog mene.  Cool  Samo toliko.
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
luna7
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.656


« Odgovor #5 : ponedeljek, 19.12.2011 : 14:25:34 »

Vse je že povedano. Ia tako je tudi pri nas. Psica je spala ves čas, ko sem bila odsotna. "Oglasila" se je šele okoli 16. ure, ko se je zbudila in začela slediti dogajanju na hodniku. Bili smo tudi v garsonjeri skupaj in predvsem v popoldanskem času uživali na dolgih sprehodih, pohodih ali v teku. Imeli smo dalmatinko, ki je potrebovala ogromno gibanja in nam je brez težav zneslo. Vse je odvisno od vas, da jo dobro utrudite in ji pokažete, da se vedno vrnete nazaj.  Wink
Logiran
anita1987
novinec
*
Sporočil: 30


WWW
« Odgovor #6 : torek, 01.05.2012 : 22:16:15 »

Nisem vedela kam uvrstiti svoje vprašanje...upam, da bo v redu.
Imam sedem let staro psičko. Ko sem jo dobila sem še živela pri starših, potem sva se preselili k fantu, sedaj pa si s fantom urejava stanovanje. Pravzaprav trenutno prenavljava. Sedaj pa imam vprašanje. Danes sem psički uredila posteljo in njen prostor. Me pa skrbi, ker vidim, da ji ni nič kaj všeč. Mislim, v novem stanovanju sva že skoraj pol leta in se je že lepo navadila, problem pa je, da prej ni spala na hodniku. Tudi ni spala pri nama, ampak ne vem zakaj ji tam ne paše...imam grozno slabo vest, ker gleda, kot da bi jo zavrgla...pa že prej ni spala pri meni, samo hodnik oziroma stopnišče ji ne odgovarja (prostor je res velik), ali pa me samo izsiljuje, ne vem. In še razlog zakaj sem ji tam uredila prostor? No, to, da fanta moti kopica dlake, je tudi malo pripomoglo, največ pa to, da želim, da ima svoj prosotor. Ker sem ji morala prostor za spanje že parkrat prestaviti, ker se zida in dela in podira in sem se naveličala tega, da ko ima nekje prostor, ji moram le - tega prestaviti. Pa sem rekla, da ji tam uredim, da se tam navadi. Ne vem, kako je s tem. Bi ji morala že takoj urediti kje bo ane? Je mogoče samo to, da pa le ni tako blizu naju kot je bila? Čez dan se sicer veliko ukvarjam z njo, je z mano. Kako pa imate vi urejen prostor za kužeka? Joj, upam, da nisem preveč nepovezano napisala.

Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #7 : torek, 01.05.2012 : 22:47:03 »

Postavi še kovinski boks, katerega lahko prekriješ tudi z rjuho, da izgleda kot kakšen blog. Sej ga ni treba zapirat Smiley Večina psov zelo rada hodi vanj ravno zato, ker je manjši, izgleda bolj zaščiten itd. In ko se navadi je boks njihov prostor in če se zaradi gradnje kam prestavi je za psa lažje ker boks ostaja enak. Je nespremenljiv.

Pa ne imej slabe vesti.

Je pa res, da tole prestavljanje ni najbolj v redu, ampak če drugače ne gre bo treba pač potrpet tako vidva s fantom, kot pes Wink
Logiran
vesoljka
rad pišem
****
Sporočil: 486


« Odgovor #8 : torek, 01.05.2012 : 23:40:28 »

Kaj pa, če bi košaro/posteljo prestavila v prostor, ker se sicer vidve čez dan največ zadržujeta, kot si napisala? Kje ona počiva čez dan?
Recimo, moja ima svoj prostor v kuhinji pod klopjo, v sobi, kjer sem jaz čez dan (v kotu v boxu, pač relikt, obvezna oprema iz preteklosti) in v spalnici, košara ob postelji. Ne mislim, da naj ima zdaj več prostorov, ampak hodnik se mi zdi precej zanimiv s pasjega vidika, razen v času čakanja na lastnikov prihod - je velik, odprt z vseh strani, osamljen, ker ga vsi le prehoden prostor, in tam je samo v neprijetnih trenutkih - ko mora ostati za zaprtimi vrati oz. v tvojem primeru, ko mora preživljati noči na nov način..
Logiran
anita1987
novinec
*
Sporočil: 30


WWW
« Odgovor #9 : sreda, 02.05.2012 : 06:03:44 »

Hvala za odgovore.
Hm, prej je počivala čez dan v stari spalnici. In to mi ni jasno. Tam ji je bilo všeč. Ne glede na to, da tam ni bilo nikogar. Midva se tam ne zadržujeva veliko, ker ne spiva tam, prostor tudi ni ne vem kako velik... A potem jo prestavim na hodnik, kjer gre lahko po stopnišču gor, dol, pa še spodaj imam velik prostor, z udobno posteljico....Nisem videla druge možnosti, kot da jo prestavim tja. Je pa iz hodnika ko prideš v stanovanje nekakšna predsoba (iz katere se gre nato v kuhinjo itd...) in tam bo čez dan, da bo čim bolj pri meni. Ponoči ali pa ko bo sama pa sem mislila, da ji bo na hodniku bolj všeč...pa tudi tako je. Veliko je hrupa ko delava in tudi s tega stališča sem mislila, da bo zanjo bolje. Ker se na splošno hrupa in ropota boji...

Logiran
Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Pes in stanovanje
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines