mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 14:02:01

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: Pasji Jedilniki
Strani: 1 2 [3] 4   Dol
Natisni
Avtor Tema: Pasji Jedilniki  (Prebrano 29255 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546


« Odgovor #30 : sreda, 31.08.2005 : 21:46:46 »

Me pa zanima ce je pametno dat malo vode in mleka?

Mi dajemo KOZJE mleko, pa ga vsi psi in mačke dobro prebavljajo.. po kravjem so dobile drisko. Vodo pa naj ima stalno na razpolago.

Lp, Mojca
Logiran
didi
novinec
*
Sporočil: 40


« Odgovor #31 : četrtek, 01.09.2005 : 21:34:53 »

Mleko in briketi skupaj so strup za pse in mačke oboji dobijo takoj drisko. Mleka nikar dajat.Mora pa imeti zraven briketkov vedno vodo in NE mleka.

lp
Logiran
popo
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 748


« Odgovor #32 : petek, 02.09.2005 : 12:43:36 »

Vodo ma seveda vedno zraven. Na 2 urci dobi svezo. Hvala pa za info glede vode in mleka z briketi Wink

Lp, Marko
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546


« Odgovor #33 : ponedeljek, 05.09.2005 : 23:45:37 »

Mleko in briketi skupaj so strup za pse in maèke oboji dobijo takoj drisko. Mleka nikar dajat.Mora pa imeti zraven briketkov vedno vodo in NE mleka.

Didi, čeprav se mleko odsvetuje je kozje mleko zelooo zaželjeno. Nekateri ga dajejo tudi za dohranjevanje mladičev, sicer ta opcija ni najbolj optimalna ampak vem za primere. Tudi ni res da vsi psi i mačke po mleku dobijo drisko. Eni ja drugi ne. Sosedova mačka redno pije alpsko mlako pa nikoli nobenega problema. Jaz dodajam kozje mleko zaradi kalcija. No saj lahko bi dala tudi sir... ampak čeže imam domače kozje mleko zakaj pa ne, še posebno če ga psi dobro prenašajo. Je pa res da veliko psov kravjega mleka ne prenaša.

Lp, Mojca

Marko, pa še nekaj... jaz svetujem da psu občasno tudi kaj skuhaš (brez soli in začimb...). Npr. malo riža in piščančjega mesa, ali testenine, tudi kuhana zelenjava (pa srova ter sadje...). Skratka skoraj vse. Problematično je ponavadi le svinjsko meso. Jaz dajem psom vsaj 2x na teden po 1 obrok (dobijo 3) sveže hrane. Če bi imela čas bi a večkrat.
Logiran
popo
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 748


« Odgovor #34 : torek, 06.09.2005 : 13:50:20 »

aha...torej ni nic narobe ce ze takemu mladicu skuham kaj, al pa dam sadje itd.? Sej sem ze razmisljal o tej opciji samo sem mislil da to velja bolj za odrasle pse, da pri mladicih tega ne smem. Hvala Wink Glede tega kozjega mleka - se to da kupit v trgovini al kje bi ga lahko dobil? zaenkrat sem ji tu pa tam dajal k briketom cisto malo vode pa mleka - res malo, tak da se briketi malo namocijo, pa ni dobila driske Smiley
Bom probal z testeninami in rizem. Ampak potem to oboje delam  brez vsega - samo v vodo pa cakam da se skuha, ce sem prav razumel?!

Hvala!

Lp, Marko
Logiran
Laguna
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 324


« Odgovor #35 : torek, 06.09.2005 : 19:55:42 »

Živjo!

No morm rečt, da je naš kuža,star je 3 mesece, čist navdušen nad kuhano hrano. Prav danes je dobil piščanca in kuhan korenček. Se je spravu nad skledico kot da ne bi cel dan dobil nč zajest. Glede kozjega mleka je pa tut men vzrediteljica rekla,da je fino če ga dobi in zaenkrat nismo mel še nobenih težav. Ja kozje mleko se dobi v trgovini, v Intersparu ga sigurno dobiš.

Nič ni narobeče daš mladičku kuhano hrano,lahko pa mu kdaj pa kdaj ponudiš tudi surovo zelenjavo,npr.naš je čista navdušen nad papriko in korenčkom!
Rižupa testeninam lahko dodaš tuno, da ne bo tolk pusto.
Drugače pa hvala za nasvet glede briketov in mleka, da to ne sme biti skupaj,tega res nisem vedela.


Lp
Petra
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546


« Odgovor #36 : torek, 06.09.2005 : 22:54:03 »

Popo, večino ti je že Laguna razjasnila... ja ko kuhaš daš samo v vodo, drugače pa kuhaš vse kot za ljudi le brez soli in začimb oz raznih kock in dodatkov. Za mladiča ni dobro samo kuhati če ne veš katere vitamine dodajati, če pa je kuhan obrok vsake toliko potem pa ni treba nič dodajati. Tudi če je kuhan obrok eden izmed 3h ali 4h dnevnih ni nič narobe.

Lp, Mojca
Logiran
York
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 143


WWW
« Odgovor #37 : četrtek, 08.09.2005 : 21:23:00 »

Moj pes je star 3 mesece (pri nas je že skraj dva meseca) in na začetku sem imela kar problem s hrano, še sploh zato ker je bil tako majhen in bi v bistvu moral biti še pri mami, ampak tega ne bomo razglabljali zdaj in tu.
Skratka na začetku sem ga hranila 5-krat dnevno z majnimi in predvsem mlečnimi obroki. Mleko pa je bilo alpsko, čeprav se mnenja o primernosti alpskega mleka zelo krešejo. Ampak moj samojedek ni imel nikoli težav, nikakršne driske ali prebavnih motenj. Nič. Zato sem ostala kar pri tem mleku, ki ga tudi sedaj še uživa.
Sedaj ga hranim 3 do 4 krat dnevno plus priboljški (s katerimi ga redno zalaga stara mama). Hrano pa ima najraje kuhano. To pa je kurja ali goveja drobovina (kurji želodčki, jetra, srca....) z rižem ali koruznim zdrobom in zelenjavo (največkrat korenje). To ponavadi skuham večjo količino, dam v vrečke in potem vsak an odtajujem. Še raje pa ima surovo meso, vendar ga ne dobi prepogosto. Sicer pa je tudi čokolino ali rižolino (zjutraj), ribe, včasih kakšno hrenovko, jogurt, sadje in seveda brikete (Arion pupy) ki pa mu ne grejo preveč v slast. Mislim da se jih je že malo naveličal in bom prisiljena zamenjati znamko, čeprav imam teh še veliko na za logi, ker sem jih (neizkušena in naivna pač) kupila kar 15 kg!!! Pač, na napakah se učimo  Undecided
Logiran
LuncaPunca
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 203


« Odgovor #38 : ponedeljek, 12.09.2005 : 07:53:35 »

Hej...
Jaz imam pa bolj problem kar se hrane tice. Pa dobro. Ima tiste svoje brikete, ki jih ima (mislim da) kar rad. Vsaj, ce sklepam po tem, da ko poje svojo porcijo, se še ene 10 minut samo oblizuje Grin In sicer imava problem, ker naš noce jest nobenega sadja ali zelenjave. Banane noce, breskve, nektarine tudi ne, sliv tudi ne, za grozdje se ne vem, ce ga mara ali ne.. bom pa izvedela v roku tedna ali dveh, ko bo nase grozdje dovolj zrelo. Sosedov plansar nam je lani popolnoma obral trto do visine enega metra Cheesy Sem mu poskusila razlicno sadje tudi zmiksat skupaj, ampak spet ni vzgalo.
Pri zelenjavi je dost podobno. Seveda razumem, da do 'surove' zelenjave mu je se manj kot do sadja (tudi meni ni), pa sem poskusila s polento, kateri sem primesala spasiran korencek in pol pesti (tudi pasiranega) graha. Pa je tako malo poskusil, potem pa vse pustil. Od prijateljice kokerspanjelka tako obozuje naprimer paradiznik. Sama zmaze skoraj tako velikega kot je njena glava. V soboto sem spoznala enega, ki ima plansarko. Ona menda papca vse. Od sadja (to sem se prepricala na lastne oci) do zelenjave, menda tudi pripravljene solate obozuje.
Jaz pa si tako zelim, da bi nas kdaj pa kdaj pojedel kaksen koscek jabolka ali pa da bi grickal korencek. Vem, da ga do tega ne bom mogla pripravit. Ce ne mara, pac ne mara. Mu bom pac tako kuhala (kadar mu bom sploh se kaj kuhala), da bom zraven dala se malo preprazenih jetrc (spasiranih), da bo imelo malo vec vonja po mesu, to bo pa gotovo pojedel Tongue
Logiran
York
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 143


WWW
« Odgovor #39 : ponedeljek, 12.09.2005 : 08:08:39 »

Jaz sicer nimam problemov z neješčostjo, ampak ti svetujem, da poleg polente in zelenjave primešaš še meso. Vsaj tretina če ne polovica naj ga bo (za začetek zelenjavo naribaj ali spasiraj) in to bo zagotovo pojedel, ker jo trebit itak ne bo mogu  Wink
Grozdje pa je menda za pse škodljivo, prav tako rozine in ga psu raje ne dajaj. O tem je že odprta tema na tem forumu in tam je bolj razloženo zakaj je grozdje škodljivo. Poskusi ga prepričati tako da sadje narežeš na koščke in ga posuj z malo sladkorja. Mladičkom sladko zelo paše in mogoče bo vžgalo. Ali pa pojejta kakšno banano skupaj. Ti jo jej in mogoče jo bo potem hotel poskusiti tudi on. Roll Eyes Pa poročaj o rezultatih!
Logiran
dogue de bordeaux
rad pišem
****
Sporočil: 481


« Odgovor #40 : sreda, 14.09.2005 : 11:11:11 »

York mislim, da ni pametno devati sladkorja psu.
Logiran
York
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 143


WWW
« Odgovor #41 : sreda, 14.09.2005 : 20:00:02 »

Ga ne dobi v vso hrano. Mogoče enkrat na teden na kakšno tako ki mu ne diši preveč (kakšna skuta recimo), pa še to samo kakšen ščepec.
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #42 : nedelja, 18.09.2005 : 13:10:30 »

Sicer pa je tudi čokolino ali rižolino (zjutraj)

to raje črtaj iz seznama, ker čokolada pa res ni za pse! si vedela, da so samojedi nagnjeni k sladkorni bolezni? raje ne tvegaj ... hrenovko pa kvečjemu kot priboljšek pri učenju (recimo v mali šoli, glede na to da je York še mladiček).
Logiran
TSA
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 328


« Odgovor #43 : nedelja, 18.09.2005 : 20:11:02 »

Morm vam neki povedat kar mi je ful čudno ,... grem jaz na tekmo , ko srečam bernca z Milko čokolado v gobcu ( dobesedno celo 100  gramsko ) pa se mi zazdi ful čudn čigav bernc se kle klati pa še s čokolado v ustih !!! Pa čez 2 minuti srečam prijatlja pa mi reče , da se vedno vrne avtomatsko domov in jo razdeli z svojim bratcem .... pa mu jaz rečem kako to , da mu daješ čokolado ,  a ni nevarna ; pa mi reče neee včasih dobi polkilsko če je priden ....  lol a ni to čudn ? a ni baje čokolada zelo nevarna ?  Huh
Logiran
Tessy
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 138


« Odgovor #44 : sobota, 05.11.2005 : 14:12:37 »

ja,mene pa zanima,če kuža lahko je kosti,mislim pa,če lahko katere pa kak pogosto je priporočljivo ? Undecided
Logiran
Strani: 1 2 [3] 4   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: Pasji Jedilniki
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines