mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 20.04.2024 : 09:29:49

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Samice in samci, legla  |  Tema: Nespuščeno modo
Strani: 1 2 3 4 5 [6]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Nespuščeno modo  (Prebrano 28593 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
tinta
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 143


« Odgovor #75 : sobota, 06.10.2007 : 13:36:08 »

Veterinar je rekel, da med enim in drugim posegom mora bit vsaj dva tedna časa - neki zaradi narkoze je omenil......
Logiran
tinta
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 143


« Odgovor #76 : sobota, 06.10.2007 : 13:42:33 »

Agnes kar me pravzaprav zanima (se opravičujem sem zelo na hitro in verjetno nejasno napisala) je to: veterinar je sedaj mojga psička kastrirar (samo pač na eno zunanjo modo).....drugo ima notri.....zanima me ali mu moram res odstraniti še notranjo, če želim, da bo dejansko kastriran???......zakaj veterinar ni mogel opraviti oboje hkrati???....a je kaj narobe, če bo psičku opravil dva posega??
Logiran
Agnes
Neža Vilhelm
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.127


Setri so carji!


« Odgovor #77 : sobota, 06.10.2007 : 13:47:03 »

Nekaj smo o tem že razpravljali v temi, na katero sem ti dala link v prejšnjem postu. Zakaj veterinar ni tega naredil, nimam pojma. Ne gre za to, da ni mogel, lahko bi, če bi pravočasno opazil, da tvojemu mladeniču med nogami visi samo eno modo. Problem je v tem, da je modo v telesu tujek in se lahko razvijejo tumorji in rak. Zato mora to modo ven. Kuža bo pač enkrat po nepotrebnem v narkozi, sicer pa večje štale ne bi smelo biti. Počakaj, da si dobro opomore, pa pogumno še enkrat. Srečno, N.
Logiran

Ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil. Ne hodi za menoj, morda ne bom vodil. Hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(Albert Camus)
tinta
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 143


« Odgovor #78 : sobota, 06.10.2007 : 13:53:26 »

Hvala za nasvet....grem brat link, ki si mi dala......res hvala, ker si me zelo pomirila, ker mene je taka panika zgrabila, da je groza....ja res ne vem zakaj veterinar ni naredil obojega hkrati - mogoče je želel zaslužiti nad mojim psičkom (pač sedaj me bo narkoza stala dvojna)....celo je izjavil nekaj v smislu, da lahko tega jajčka sploh ni notri oz. da ne more sigurno preverit.....ne vem, morda nima ustrezen opreme, pa tega ni hotel povedati....res ne vem.....bom pa verjetno poseg opravili pri drugemu veterinarju in ne pri njemu, ker se mi ne zdi profesionalno njegovo dejanje....celo me je napadel, če sama nisem opazila, da kužku manjka eno jajčko - kot da sem jaz zdravnik!!! Po pravici povedano sem skoz govorila, da se mi zdi kot da ima sumljivo mala jajčka, ampak so mi vsi govorili, da je to normalno, saj je še mladiček in da bodo že zrasla....upam, samo da kužku ne bo to ostalo v slabem spominu......
Logiran
tjasav
rad pišem
****
Sporočil: 415


« Odgovor #79 : sobota, 06.10.2007 : 13:55:26 »

Notranje jajce bo moral nujno odstraniti in ne vem zakaj tega ni že opravil prej. To se ja vidi...groza. Menjaj veterinarja, ker ta poseg ne pride finančno toliko kot ti on razlaga. Meni je računal skoraj isto kot kastracijo.
Groza kaj se grejo nekateri veterinarji.

Lp
Logiran
tinta
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 143


« Odgovor #80 : sobota, 06.10.2007 : 14:02:44 »

Veterinar mi je računal kastracijo 130€ (kljub temu, da mi je razložil, da kuža sedaj dejasnko sploh ni kastriran amapak samo neploden).....za operaciski poseg odstranitve notranjega jajca pa je rekel, da bo prišlo še dražje (ni mi rekel točno koliko)....sedaj sem še bolj jezna, ko berem, da bi to lahko istočasno naredil - on pa je meni rekel, da to nikakor ne moreš istočasno narediti, ampak, da mora biti vsaj dva tedna razmaka med enim in drugim posegom!!!!!!....Groza!!!!....ko bi vsaj prej to vedela, da bi mu lahko vsaj eni dve povedala...
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #81 : sobota, 06.10.2007 : 14:19:20 »

Ojej, tinta, ko tole berem sploh ne morem verjeti. Imas pa res smolo, da si naletela na taksnega veterinarja. Na linku, ki ti ga je dala Agnes si itak ze lahko prebrala, da mora tudi drugo modo ven, ne vem pa ce kje pise, da je kuza vseeno lahko ploden, pa ceprav ima le eno modo v trebuhu. Teoreticno je namrec lahko se vedno sposoben sproducirati mladice. Tako, da se jaz ne bi prevec zanasala na to, pa cimprej bi ga odpeljala k drugemu veterinarju, da mu odstrani tisto kar se prvemu ocitno ni dalo. lp
Logiran

Sasenka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.023


« Odgovor #82 : sobota, 06.10.2007 : 14:22:28 »

Mojemu Galu se je drugi jajček spustil zelo pozno in smo prvo mislili, da bo brez oziroma da bo imel samo enega. Veterinarka mi je rekla, da je v tem primeru psa nujno kastrirat in poiskati nespuščeno jajce, saj se iz njega lahko razvije rakasti tumor. Tako kastracija kot iskanje in odstranitev nespuščenega jajčka je en postopek in pes je enkrat v narkozi oziroma oboje opravijo istočasno.

Lahko greš nazaj in zahtevaš da opravijo še odstranitev nespuščenega jajčka brez doplačila. Druga stvar je pa, če še zaupaš temu veterinarju. Jaz mu najbrž ne bi.
Logiran
tjasav
rad pišem
****
Sporočil: 415


« Odgovor #83 : sobota, 06.10.2007 : 17:53:14 »

Veterinar mi je računal kastracijo 130€
Meni je moj zaračunal celo operacijo z nespuščenim jajčkom 90 EUR. Pa še mu je poleg sapnik pregledal, žlezo prej stisnil in v ceno so vštete tudi injekcije po operaciji. Res je kreten tale tvoj veterinar.

Meni so povedali, da naj bi prišla tale operacija pri različnih klinikah okoli 120 EUR, tako da imaš malo občutek.

Lp
Logiran
aiken
otrok do 14 let
*
Sporočil: 6


« Odgovor #84 : sreda, 01.02.2012 : 15:42:26 »

Imam kužka, pekinezerja( s ta douuugo dlako =)), ki nima spuščenih obeh mod. Enega se sploh ne vidi, drugi pa je kar velik, in je bolj pri trebuščku.Zdaj bo kmalu star 5let. Nimamo nikakršnih namenov glede parjenja, zanima pa me, če je kaj narobe s tem, saj ga ne bi rada dala pod nož ?

Logiran
SILBA MIA
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.789


WWW
« Odgovor #85 : sreda, 01.02.2012 : 15:53:03 »

Pri nespuščenih modih se hitreje lahko razvije rak na njih, kolikor jaz vem.
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #86 : sreda, 01.02.2012 : 15:57:08 »

Slej kot prej bo moral pod noz. In pri 5 letih vam drugega kot kastracija ne preostane. Ce bi zeleli, da mu kirursko samo spustijo modo, bi morali to opraviti veliko prej. lp
Logiran

rava
živim tukaj
***
Sporočil: 3.641


WWW
« Odgovor #87 : sreda, 01.02.2012 : 16:14:59 »

tveganje zapletov pri kastraciji je zanemarljivo v primerjavi s povečanim tveganjem nastanka tumorjev.
kar pogumno na kastracijo, ker je to najboljše, kar v tem primeru lahko naredite za pesjančka.

KLIK
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #88 : sreda, 01.02.2012 : 17:19:31 »

sicer nisem noben pristaš kastracije, a je v tem primeru nujna - tumorji na nespuščenem modu so res izredno pogosti.
Logiran
Voodoo.witch
novinec
*
Sporočil: 14


WWW
« Odgovor #89 : petek, 14.12.2012 : 15:37:13 »

Hej!

Moj mali je imel v ponedeljek operacijo ravno iz tega razloga..eno modo se mu ni spustilo. Baje se to pojavlja pri belgijskih ovčarjih. Operacija je potekala načelno brez problema; edino da so odkrili, da se mu ni razvila mošnja in da je drugi, spuščeni, testis lociran v podkožju (bil je seveda tudi odstranjen). Pred operacijo sem prebrala nekaj literature, ampak na primer, kjer mošnje ne bi bilo nisem naletela. Sicer mislim podrobneje izprašat veterinarko naslednji teden, ko greva na pregled, ampak me resnično firbec matra. Pozna kdo tak primer?

Sicer pa – če se kje motim, me prosim korigirajte – se naj bi testisa spustila do starosti cca. pol leta. Z odstranitvijo sem jaz počakala do starosti enega leta, ker do takrat naj ne bi bilo možnosti, da se kaj neprijetnega razvije, se pa pes kolikor toliko razvije v tem času. Če se ga ne odstrani lahko pride do tumorja(ponavadi malignega – torej rakaste tvorbe), torzije in raznih vnetij(ker je v abdomnu jajček pod drugo temperaturo kot bi moral biti).
Kot mladiču se kužku lahko pomaga z masažo, v končni fazi s hormonsko terapijo in operacijo, da bi se mu spustil. Definitivno ni takih primerkov za parit.
Testis naj bi bil viden z ultrazvokom (v mojem primeru je bil bolj slabo viden, ampak je na koncu bil tam). Problem je v tem kako velik sploh je "manjkajoči" testis in če se ga vidi; baje, če se ga ne vidi se odpre trebušno votlino in se ga poišče. Načelno so moda parni organ in bi morala biti po dva. Kako je s tem, da se en sploh ne bi razvil oz. da bi se razgradil pa ne vem.
Ker sem paranoik, je v mojih očeh bila tale operacija manjša škoda, kot da bi pustila, da se kakšno čudo razvije. Sicer dvomim, da bi ga kastrirala, ker nisva imela do zdaj problema – ne s kako dominanco, ne z gonečimi samicami in potepanjem, ker se me drži kot klop.
Pa še to..če bi se (potencialno) odstranilo le en testis, tj. tisti, ki se ni spustil in pustilo tistega, ki je prišel dol, ali bi znal biti potem s tistim (spuščenim) testisom, ki smo ga pustili, kak problem-zdravstveni (to da se lahko naprej množi se zavedam Smiley. Moje ugibanje je sicer, da ne bi smelo biti problema.
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 [6]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Samice in samci, legla  |  Tema: Nespuščeno modo
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines