mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 18.04.2024 : 19:33:09

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: Pomije - hrana za pse in mačke
Strani: 1 ... 5 6 7 8 9 [10]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Pomije - hrana za pse in mačke  (Prebrano 39146 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Peibie
rad pišem
****
Sporočil: 319


« Odgovor #135 : torek, 15.07.2003 : 09:33:39 »

Zanimivo branje:

Donald R. Strombeck:

Home-prepared Dog & Cat Diets
The Healthful Alternative


Lp, Mojca
Logiran
karo
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 22


« Odgovor #136 : sreda, 17.11.2004 : 17:37:08 »

Gleam sestavo briketkov zapasje mladiče, Hill`s. Piščančjain puranja moka ( mesna in kostna moka?!) ter žitarice in vlaknine v različni  % sestavi. 3 mesečni kuža ima te raje, kot tiste cenejše, ki jih je dobival pri rejcu, pri katem sem ga kupil. Od kar pozna te, ne mara več prejšnjih, odkar pozna dobro, posebej zanj kuhano hrano ( posmeh s strani moje žene), mu tudi "tadobri" briketi niso več tako všeč.
 Ja, pa še to. Prve dni je bil zelo ješč, 5-6 obrokov na dan, po navodilih veterinarja. Navajanje na novo hrano je poteklo brez problemov.
 Odkar je napolnil rezerve, je za polovico manj. Dobi malenkost več, kot poje v enem obroku. Ostalo umaknemo. Pa nima nič razširjenega želodčka.

Kar se tiče veselja ob dobro opravljeni nalogi: res je, tudi živali se tega zavedajo. Tudi tega, kdaj gre "zares". Kar kasače ali pa galoperje poglejmo, npr.

LP, Karo,  lastnik m.n. špica.
Logiran
karo
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 22


« Odgovor #137 : četrtek, 18.11.2004 : 16:33:30 »

Malo bi napisal o načinu preidobivanja mesno- kostne moke, ki se potem uporablja za prehrano živali. Tudi za tehnološki kanibalizem, ki je potem povzročil poboj neštetih živali.

 Najprej je bilo vse OK, ker so za ta namen uporabljali primerno tehnologijo. Ker pa je neki varčen anglež prepričal celotno industrijo, da je dovolj dobro sežigati kadavre pri nizki temperaturi ne samo zaradi varčnosti z el.energijo, temveč tudi zaradi boljšega okusa hrane za živali. Seveda so strokovmjaki (varnostni ing., pa dr. in prof.  znanosti ) pred tem svarili, pa ni nič zaleglo. Posledice so znane.

Se še spomnimo afere v Franciji, ko so lastniki živali ugotovili, da so konzerve in ostala hrana za ljubljence izdelane iz obolelih in pobitih živali?

Kaj pa tole? Genetske manipulacije z živalmi, npr. prašiči. Te so začeli načrtno vzrejati s človeškimi geni tako, da so zarodkom vbrizgali človeško DNK. Postopek je predolg za opis, delajo pa sterilno, brezvirusno itd., kakor pač povejo zdravniki, saj je končni cilj zdrava žival, ki jo donator srca oz. zaklopk za točno določenega človeka.
Kam pa z ostanki te živali? Ali morda zaide v prehrambeno verigo ljudi? V mesno-kostno moko? Na prvo vprešanje mi v kontaktni oddaji ni odgovoril noben strokovnjak, ni na to, ali so ljudje, ki bi tako meso uživali, kanibali, čeprav "meso" ni imelo pred smrtjo človeške oblike. NI važna oblika, važen je genetski zapis oz. sestava mesa, saj zato pride lahko do neslutenih posledic. Npr. bolezen KURU, inačica Kr.-Jakobsove bolezni, poznana na otočjih, kjer so prakticilali kanibalizem.
Torej grejo tisti prašiči v pasjo hrano?

Nekateri boste ugovarjali. Je pa za premisliti, saj službe, ki bi morale te stvari preprečevati, tega zaradi pritiskov od zgoraj ne smejo. Pa ne mislim na SLO.

Za konec bi dodal tole. Ko smo izvedeli, da so v SLO uvozili ogromno količino oprečne govedine, zato, da je bil sploh možen sestanek o priklučitvi Slo v EU, sem mislil ponovno med vegetarijance. Pa je bila žena proti, češ, ali pomreti od stradanja zdaj, ali pa čez čas za Kr.-Jak. boleznijo.

Ja, imam časa na pretek, ker sem te dni v bolniški, pa pišem traparije, čeprav niso iz trte zvite.

LP, Karo

PS: Jana, če se ti zdi preveč, pa zradiraj, da ne bo vročih razprav.
 
Logiran
SKYWALKER
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 727


« Odgovor #138 : četrtek, 02.12.2004 : 23:51:15 »

Ej,kakšne debate in spori se vedno razvijejo iz prav vsake teme
Ne vem,v čem je sploh poanta-vsak pač naj hrani tako kot njegovemu kosmatincu najbolj odgovarja.
Nobenega razloga ni,da bi menjali prehrano,če je pes zadovoljen in zdrav pri hrani,ki jo uživa.
Sam svoja psa vseskozi hranim z briketi-pa mi rečte lenuh-in nikoli ni bilo nobenih problemov z zdravjem.Naj povem,da imam dva labradorja in starejši je star že 14 let,od tega je kar 10 let delal kot reševalec in nikoli ni bilo nobenih zdravstvenih težav.Ne verjamem,da bi s hranjenjem pa BARF-u doživel več kot bo,ali sa bi bil bolj zdrav.
Drugače pa-vsak ve kaj negovemu prijatelju najbolj odgovarja.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #139 : petek, 03.12.2004 : 18:29:42 »

Gleam sestavo briketkov zapasje mladiče, Hill`s. Piščančjain puranja moka ( mesna in kostna moka?!) ter žitarice in vlaknine v različni  % sestavi.

Ne, "meat meal" ni isto kot "meat and bone meal", "meat and bone meal" vsebuje se kosti. http://www.woofsports.com/aafco.htm
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Strani: 1 ... 5 6 7 8 9 [10]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: Pomije - hrana za pse in mačke
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines