mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 30.04.2024 : 10:30:50

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: Nike je doma
Strani: 1 ... 82 83 84 85 86 [87] 88 89 90 91 92 ... 134   Dol
Natisni
Avtor Tema: Nike je doma  (Prebrano 271011 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
viamia
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 479


« Odgovor #1290 : ponedeljek, 19.08.2013 : 08:05:37 »

Maxi vrtnar Kiss Tvoje so pa res lahko srečne, da te imajo, tak pridkan fant si objem
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #1291 : ponedeljek, 19.08.2013 : 08:06:29 »

O, vrtnariš, pa še nove frende imaš  Cheesy
Logiran
maj
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.664


« Odgovor #1292 : torek, 20.08.2013 : 07:56:55 »

Ej Maxi  Cheesy Veš kaj mene zanima? Če ti za svoje garanje dobiš kaj dnarčkov? Al pa vsaj kakšno dobro malco  predaja pevka Ker mene tud sam izkoriščajo  Angry butnglavc Pa sem zadnč gledal po TV, da je to kaznivo in takoj za prjavt  kdo Pol je pa moja pogruntala da gledam, pa je takoj spremenila program  jezen jezen
Aja, pa v nedeljo je bila na nekem kosilu in je domov prvlekla polne škatle mesa Shocked Roll Eyes Pa da se vam ne bojo zdaj cedile sline  Evil ker jaz še ene drobtinice nism dobil  trmoglavka
Prjatlčk Maxi, upam da si ti na bolšem  objem

Zatiraninsestradanodprbolškov Fredi
Logiran
Mačja
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.086


WWW
« Odgovor #1293 : torek, 20.08.2013 : 13:34:42 »

Veš, Fredi,
zdaj vsak dan grem pogledat, če kje že raste kakšna bikovka... Cheesy! Saj ne more biti, da zame tam ne bo nič zraslo  Undecided?
Sicer pa bom napisal pritožbo in se boril do konca  Angry!
Maxi
Logiran
Mačja
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.086


WWW
« Odgovor #1294 : ponedeljek, 26.08.2013 : 10:03:36 »

V obdobju neviht,  grmenja in bliskanja imamo pri nas več različnih vzorcev obnašanja.

Prvi je mačo Tigr, ki ob grmenju z nadzvočno hitrostjo zvizne z balkona. Ko je enkrat noter, se ga vse tisto, kar se dogaja zunaj, ne tiče več. Zleze v posteljo starejše omladinke in blaženo spi. Ne bi se premaknil, pa če bi ošpičene prekle dol letele. Ko se zadeve zunaj umirijo, je spet prvi, ki hoče ven preverit situacijo. Potaca vse lužice in pride povedat, da je treba njegovo razgledno ploščad pobrisat, ker pošten maček ne more v luži ležat.

Nike je kraljica, ona se niti ne zdrzne, tudi če je na balkonu in zagrmi. Včasih me ob tem pogleda, reče »leeeeeeeeeeeeeej« in to je to. Čedalje bolj je crkljiva in čedalje bolj jo lahko mečkaš po rokah. Vremenske ekstreme sprejema kot najbolj normalno stvar na svetu in če bi bilo mene strah, bi lahko šla k njej po tolažbo. Ona bi rekla:«Don´t  worry, stara!«, nastavila bi trebuščka in pokazala, da je ni pomembnejše stvari na svetu ta hip kot da se njo čoha.

Maxi je pa strašljivko. Precej je zvokov, ob katerih se on prestrašeno zdrzne. Zanimivo, da se ne boji hrupa avtomobilskega motorja, tudi če kdo vžge avto, ko gre on mimo, tega nima niti za mar.Če se pa srečajo trije psi (in tri babe, ki klepetajo), bo vse ok, dokler enemu od psov ne pade iz gobčka prazna plastična pollitrska steklenica cocacole. Ostali gledajo in se ne vznemirjajo, Maxi pa odskoči za meter stran!

Ga ne tolažim in se delam, da ni nič, ampak mogoče je samo za milimeter bolje. Dvakrat do sedaj naju je grmenje in dež prisililo v hitrejši odhod domov, ampak sem jaz hotela domov. On je pa tako lepo blizu mene hodil brez vohljanja in ostalih pomembnih zadev, ki se sicer počnejo zunaj, da sem vedela, da mu ni všeč biti zunaj.

Danes ponoči je pri nas zelo blizu usekala strela. Zabliskalo se je, zagrmelo, da so se šipe stresle in počilo ko na fronti, vse hkrati. Hip nato so se oglasili avtomobilski alarmi. Mačka sta spala ko topa in se nista dala motit, ker v topli postelji svet zunaj ni važen.
Maxi  je bil pri meni in sem začutila, da je začel ves drgetati. Ni se oglasil, samo na sprednje tačke se je dvignil in se tresel po celem telesu. To je trajalo dve, tri minute (ki pa so ob pol enih zjutraj doooolgeeee). Pravzaprav nisem vedela, kaj bi, samo dala sem roko čezenj in ga objela, kot to naredim večkrat, kadar spi zraven. Ravno prav sem bila zaspana, da nisem bila panična, sem pa čutila, da je trajalo vsaj dvajset minut, preden je spet položil glavico na blazino in spal dalje. Ni fino, ko se 4,5 kg majhen telešček trese zraven tebe kot šiba na vodi in veš, da ga je strah. Ne vem, zakaj se mi je zdelo, da je bolje, da nič ne rečem in da ga le stisnem tako kot ponavadi. V bistvu mi je zdaj, ko sem stran od njega, bolj hudo, kot mi je bilo ponoči.

Tole bo treba precej več delati kot »prostor«, ker mi je pomembneje, da ga ni strah, kot da se uleže, ko se jaz zmislim. Edino, če bi ga izvajanje takih vaj zamotilo, da bi pozabil na strah.

Skratka, komaj čakam šolo.
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #1295 : ponedeljek, 26.08.2013 : 12:44:05 »

Maxi Kiss

Mačja, pri nas je bilo v Rokovem prvem letu gmenje ena strašnih stvari. Kako to izgleda sedaj, boš videla v včerajšnjem zapisu v naši temi Smiley
Včasih se je ob grmenju skril v en totalno neudoben kot za vrata, se stisnil v kepo, globoko dihal in se tresel. nako kot recimo zaradi pokov petard za novo leto.
Potem naju je grmenje pač nekajkrat doletelo na prostem. Enkrat se je zgodilo, da je fejst zagrmelo praktično z jasnega neba, bila sva v vinogradu on odvezan) in mi je kar ušel - na vso moč je tekel naravnost do hiše in skozi priprta vrata švignil  svoj kot. Jaz sem kot matasta tekla za njim in se seveda oddahnila, ko sem ga našla v hiši.
Potem je kot "naročeno" nekajkrat začelo grmeti, ko sva bila v pasji šoli. Ker sva prišla tja peš, je bilo čisto vseeno, kje sva, tudi če bi se podvizala in šla domov, bi naju grmenje in bliskanje "lovilo" celih 20 minut hoje do doma. Pa sva ostala vedno še nekaj časa in špancirala gor in dol po poligonu (na povodcu), pomagala pospravljat rekvizite in sem se delala, kot da je vse normalno. Enkrat je cela skupina prišla nazaj samo zaradi naju, da smo delali neke lažje vaje med tistim grmenjem. Potem sva šla domov peš ali pa naju je kdo zapeljal z avtom, če se je res ulil dež na močno.
Potem sem tudi sama prakticirala, da se ob prvem grmenju ne obnem več direktno proti domu, ampak sprehod vsaj še malo "nategnem", da ne izpadlo, da je tisto grmenje "kaj posebnega". Zmeraj boljše je bilo. In zmeraj manj obsedenega vlečenja "na varno" na povodcu.
Na svoj prvi rojstni dan je ob oddaljenem grmenju glodal svežo kost privezan na dvorišču, medtem, ko sem jaz pobirala perilo ...

Zdaj se od glasnejšem gromu na prostem sicer zdrzne, ni pa nobene panike več.

Drugo je "pok" in blisk, kot ga opisuješ ti. Zunaj ga na srečo še nisem doživela, notri pa večkrat. V primejavi  "nekoč", je danes sicer to še razlog za manjše vznemirjenje, ki pa je neznatno v primerjavi s tistim, kar je bilo. Če že tako "treska", bo Roko sicer vstal in se ponavadi pemaknil v "kučo". Ali pa v našo spalnico. Vendar se tresenje, sopenje itd. ne pojavlja več. Pač gre malo bolj "na varno" in tam ponavadi zaspi.
Ravno zdaj je zunaj fejst nevihta. Grmi in bliska, on pa je najprej spal pri vratih, zdajle pa se je premaknik v kučo.

Kar se objemanja tiče ... jaz mislim, da si naredila čisto prav, če si to izvedla brez besed ali nekih nenavadnih ceremonij. Kot pač večkrat narediš, a ne.
Mene je lani sredi dneva na sprehodu v gozdu presenetil rafal nekih hudih petard. V nasprotju z Rokovim običajnim odzivom na to (sopenje in vlečenje na povodcu v smislu bega domov), je takrat vkopan obstal na mestu, sedel in zabodeno gledal v tisto smer. Ni se ga dalo premakniti niti za meter, niti v kontra smer od poka.
In kaj sem hotela? Kar počepnila sem zraven, ga stisnila in tako sva v čisti tišini čepela enih 10 minut. Itak nisem vedela, kaj je boljše in kaj slabše naredit - sem pač nekaj instinktivno naredila, potem pa pomislila na tiste tundershirte in povoje, ki naj bi psa "objeli" in mu pomagali pri paničnih izpadih in strahu.
No, potem sem pod rokami čutila, da se je dihanje umirilo in pes "zmehčal" in sem vstala in poem sva dokaj normalno zapstila tisto točko, šla malo v kontra smer od doma, potem pa sem začela zanalašč teči, da bi mu pomagala sprostiti zakrčeno telo. Sicer sem sopihala kot lokomotiva, a nekako se mi je zdelo, da sva proti domu pritekla še kar sproščena.

Po moje se je na grmenje kar dobro desenzibiliziral.
Močni poki (kot plašilka, petarde, udarec strele) so še zmeraj groza in strah, a mogoče mi bo ratalo počasi najti vsaj nekakšen mehanizem za sproščanje po tem. Vidim, da hitro gibanje kar dobro deluje Smiley

Kar pa se tiče raznih ukazov, medtem, ko je pes totalno pod stresom, ne vem ... bo Xena v šoli povedala, a jaz mislim, da je to brezplodno. Če uspeš uloviti fokus PRED distrakcijo, je še OK, potem pa, ko je pes z glavo čisto nekje drugje, pa itak ne sliši nič ... sploh se mi zdi, da je strah in panika totalen zaviralec kakršnega koli "razumskega" vedenja.

PS. Velik aplavz pa pogumna mačja srčka  bravo ljubezen
Logiran

Unikatne tablice in portretki
Mižonny
midi
**
Sporočil: 2.389



WWW
« Odgovor #1296 : ponedeljek, 26.08.2013 : 21:38:13 »

Ja, tudi meni se zdi bistveno, da se v takšnih situacijah predvsem mi skulirano obnašamo Cool. To, kar si naredila, je bilo čisto dovolj. S preveliko pozornostjo in tolaženjem lahko dosežeš celo nasprotni učinek. Ker se hudiček hitro nauči, da se da s kakšno dobro panično predstavo marsikaj izsiliti od sicer neusmiljenih gazdaric Tongue.
Logiran
Mačja
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.086


WWW
« Odgovor #1297 : sreda, 04.09.2013 : 14:29:47 »

Ko se zjutraj zbudiš in slišiš en motorček brnet zraven, potem čutiš eno mejhno rito belo kosmato se tiščat, nakar čutiš še ene mačje šapice, ki se pritihotapijo v naročje, lepo prosim, kdo normalen pa pri takem sploh lahko vstane??!!  Shocked

Neprecenljivo.

http://shrani.si/f/1a/Is/3XPVwEma/20130904084711.jpg[/img]]

http://shrani.si/f/3H/Vl/TABY2Eb/20130904084633.jpg[/img]]

http://shrani.si/f/G/QA/497i6oeI/20130904084454.jpg[/img]]


Logiran
Iska
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.129


WWW
« Odgovor #1298 : sreda, 04.09.2013 : 14:33:09 »

 Cheesy Kiss ljubezen
Vredno zamujanja v službo
Logiran
riry
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.052


« Odgovor #1299 : sreda, 04.09.2013 : 15:17:03 »

Jp, ni ga lepšega Cheesy ljubezen s tem, da pes pri nas ni vključen v to idilo Evil, razen če jo naknadno spustimo v spalnico, pol pa brž pod kovter in se tiščat Grin Wink
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #1300 : sreda, 04.09.2013 : 17:19:18 »

Res se imate luštno pri vas.. Kiss
Logiran
No Jinx
živim tukaj
***
Sporočil: 5.323


« Odgovor #1301 : četrtek, 05.09.2013 : 12:19:52 »

 Kiss Kiss
Logiran
Mačja
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.086


WWW
« Odgovor #1302 : petek, 06.09.2013 : 21:46:00 »

Danes sva se z Maxijem skregala. Ja.  Sad

Po dolgem sprehodu, ki je vključeval norenje, valjanje po travi, igranje, osvajanje in vse kar poštenemu psu (in lastniku) pripada, sva šla čez park, kjer je na eni strani igrišče, kamor psi ne smejo in s čimer se jaz osebno popolnoma strinjam, na drugi strani pa je travnik, kjer je psom dovoljeno.
Vmes vodi asfaltirana steza, široka vsaj 3 metre. Hoče malo belo kosmato tja, kamor ne sme, povem, da to pa ne.
In stopi frajer na nedovoljeno stran.  Undecided

Pokličem zraven, skrajšam štrik. A ne, on spet hop hop na tisto stran. Alo! Se usede in me gleda: no, kaj boš?  Tongue
Brez besed stopim za njim, ga primem za oprsnico in pripeljem nazaj na stezo. Hkrati skrajšam štrik na slab meter in seveda se frajer takoj, ko sem rekla, da gremo dalje, zažene spet na napačno stran. In se tudi u luftu ustavi  Evil!.

Nakar je šel do doma na meter kratkem štriku, hodil lepo zraven, niti enkrat ni potegnil, samo pogledoval me je od strani: a si še huda??
Ne, mišek, nisem huda, ampak je treba ubogat. Kiss
Logiran
luna7
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.656


« Odgovor #1303 : sobota, 07.09.2013 : 07:54:18 »

Oooo, bravo .... Predvs Wink :)em sefla. Mali pa hitro dojema.
Logiran
viamia
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 479


« Odgovor #1304 : sobota, 07.09.2013 : 16:55:45 »

o, mama se je razjezila. Maxi a večerja je pa bila, a si šel revež kar lačen spat?  Roll Eyes
Logiran
Strani: 1 ... 82 83 84 85 86 [87] 88 89 90 91 92 ... 134   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: Nike je doma
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines