mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 16:52:32

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Tema: Zasegli beagle, namenjene za testiranje v laboratorijih
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Zasegli beagle, namenjene za testiranje v laboratorijih  (Prebrano 5206 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« : četrtek, 26.07.2012 : 10:02:34 »

Zasegli pse, namenjene za testiranje v laboratorijih
Velika zmaga italijanskih aktivistov za pravice živali.
Tone Hočevar, Rim
tor, 24.07.2012

Italijanska gozdna straža je v kraju Montichiari blizu Brescie na severu države zasegla pasjo farmo Green Hill, kjer je danska transnacionalna firma Great Divide Aps vzrejala pse pasme beagle za farmacevtske firme iz vse Evrope. Na petih hektarih so imeli v štirih velikih dvoranah 2500 psov, ki nikoli niso videli sončne svetlobe. Farmacevtske firme so jih uporabljale za vivisekcijo, pa tudi za preizkuse kozmetičnih izdelkov.

Danska transnacionalka mora zdaj skupaj z italijanskimi oblastmi in s pomočjo prostovoljcev, ki bodo nadzirali dogajanje, poskrbeti za pse in jim pripraviti primerne pogoje za življenje. Ne morejo jih odpeljati in razdeliti ljubiteljem živali, dokler ustrezne strokovne službe ne preiščejo, kaj vse se je dogajalo za visokimi ogradami Green Hilla.

http://www.delo.si/novice/svet/zasegli-pse-namenjene-za-testiranje-v-laboratorijih_2.html

Spela Plesnar je na FB odprla tole http://www.facebook.com/HelpForGreenHillBeagles, kjer piše:

Green Hill, ''tovarna'' beaglov namenjenih eksperimentom in testiranjem, je bila končno zasežena. Posledično išče dom 2.500 do 2.700 beaglov. Ne bom govorila o tem kakšna usoda jih je čakala, saj mislim da se tega vsi dobro zavedamo,rada pa bi najprej izpostavila stanje teh psov. Torej,ne gre za kakršnokoli posvojitev. To so živali,ki so se rodile v majhnih kletkah in tam živele vse do danes,nikoli niso videle dnevne luči,ne vejo kaj je asfalt,kaj šele trava in gozd in ne vedo da obstajajo dobri ljudje. Temu primerno je tudi njihovo psihično in fizično stanje. Verjetno je bilo narejene manj škode pri mladičih,več pri odraslih, vedenjske motnje mislim da so neizbežne,vendar ne neozdravljive. Te živali zahtevajo ogromno pozornosti, potrpljenja in predvsem poznavanja dela s psmi.
Kdor še vedno bere in ostaja zainteresiran,naj bere naprej...
Tudi posvojitev je vse prej kot enostavna. Psom trenutno iščejo začasne domove,saj uradne posvojitve ne bodo mogoče,dokler afera ni zaključena in na sodišču razsojena. Šele tedaj bo mogoče pse dokončno posvojiti,saj so trenutno v oskrbi in ne v lasti določenih organov. Tu se začne moje delo, saj si želim odobritev,da bi tudi zaenkrat začasni dom lahko bil v Sloveniji.


Poleg zgornjega pa po netu beremo tudi tole http://popasje.blogspot.com/2012/07/zelis-beagla.html
Navedb, kot so 'kljub temu, da so mojstri bežanja, imajo močan lovski nagon ter so strašno požrešni, njihova simpatičnost pretehta slabe lastnosti' in 'Zlasti za rešene pse velja, da se zelo navežejo na lastnika, radi pokažejo hvaležnost in spoštovanje ter so zelo prilagodljivi in zadovoljni z malimi pozornostmi.' ne nameravam kaj več širiti, saj je na FB že prava histerija. Prosim, da tudi vsi uporabniki mojpes.neta pri morebitnih objavah uporabljate tekste, ki ne bodo samo pozivali k pomoči, temveč tudi k odgovornosti.

Vsekakor je rešitev teh psov ena velikanska zmaga in neznanskega pomena v boju proti testiranju na živalih. Upam, da bodo organizatorji reševanja teh beaglov tudi v nadaljevanju poskrbeli, da bodo šli psi samo v preverjene in odgovorne domove, v katerih se bodo posvojitelji v celoti zavedali, kaj taka posvojitev pomeni.

Nikakor ne želim zmanjševati pomena iskanja začasnih in potem stalnih domov za te (in druge) pse, vendar tudi ne želim, da se zaradi vsesplošne reševalne histerije začne vsepovsod pojavljati na desetine beaglov z lastniki, ki bodo mislili, da so dobili zastonj pasjo igračko, ki jim bo vsak dan kazala hvaležnost in spoštovanje.
Logiran

_lori
midi
****
Spol: Ženska
Sporočil: 331



« Odgovor #1 : četrtek, 26.07.2012 : 11:57:35 »

Sem tudi sama opazila, da vlada posebna histerija okrog tega. Kar na enkrat si vsi že od nekdaj želijo beagla.  Roll Eyes Še najbolj pa me je zmotilo, da poudarek v vseh objavah (ne na tej strani, ampak v objavah posameznikov) ni v tem, v kakšnem okolju so živeli ti ubogi psi, ampak, da "so zastonj!".
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #2 : četrtek, 26.07.2012 : 12:11:08 »

...in da bodo večno spoštljivi in hvaležni. Nič o tem, da jih bo treba socializirati od nule, da imajo psi, ki ne poznajo drugega kot kletko kasneje take ali drugačne težave, da niso sobno čisti in jih bo silno težko navaditi, da bi šli na potrebo zunaj....Pri vsem skupaj pa je čudno tudi to, da jih ponujajo vsepovsod, pri tem pa, sodeč po zapisanem v časopisih postopek proti pasji fabriki še ni končan, kršitve jim bo šele treba dokazati, psi še niso last organizacije, ki jih ponuj okrog, ampak so samo v oskrbi.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #3 : četrtek, 26.07.2012 : 12:49:00 »

No saj...v bistvu gre samo za začasne posvojitve za čas, dokler ne bo končana preiskava, posvojitve potekajo pod posebnimi pogoji, želijo si začasnih posvojiteljev iz bližine farme, da se psom prihrani dolg transport, kandidatov za začasne posvojitelje imajo več kot dovolj. Tako da to histeriranje po FB spet ni drugega kot hoax.
Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #4 : četrtek, 26.07.2012 : 12:54:52 »

No saj...v bistvu gre samo za začasne posvojitve za čas, dokler ne bo končana preiskava, posvojitve potekajo pod posebnimi pogoji, želijo si začasnih posvojiteljev iz bližine farme, da se psom prihrani dolg transport, kandidatov za začasne posvojitelje imajo več kot dovolj. Tako da to histeriranje po FB spet ni drugega kot hoax.
Natanko tako. Po prebranem v italijanskem dnevnem časopisju in po informacijah, ki so dostopne na spletkah Legambiente in LAV se mi zdi, da so se oddaje psov v začasne domove lotili na pravi način. Histerične reakcije na FB pa so tako ali tako vedno enake in ponavadi ostanejo na ravni besed, obljub in navideznih želja. V nasprotnem primeru bi bila zavetišča v RS že davno prazna (beri: psi bi šli takoj v posvojitev).
Logiran
Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Tema: Zasegli beagle, namenjene za testiranje v laboratorijih
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines