mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 16.04.2024 : 06:05:49

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  srečne PASJE zgodbe  |  Tema: Jack v novem domu
Strani: 1 ... 54 55 56 57 58 [59] 60 61 62 63 64 ... 134   Dol
Natisni
Avtor Tema: Jack v novem domu  (Prebrano 330130 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Mižonny
midi
**
Sporočil: 2.389



WWW
« Odgovor #870 : sreda, 23.01.2013 : 11:41:46 »

Jaz sem si tele kletke ogledovala v živo, ko sem imela probleme z Mižijevimi histeričnimi pobegi iz žičnate kletke  Roll Eyes. Ob ogledu sem prodajalcu popolnoma požrla živce, ker sem mu postavljala zanj popolnoma neprimerna vprašanja – takšna, o katerih govori maja01  Tongue. Kletke so izredno trdne in prepričana sem, da se iz njih ne da tako nalahko pobegniti. Zato me je skrbela predvsem oblika palic in razmiki med njimi. Če sem prav razumela, so kvadratne prečke na nekaterih mestih takorekoč obvezne in mi takšne, ki bi imela samo palice z okroglim premerom, niso bili pripravljeni izdelati. Razmik med njimi je omejen zaradi načina izdelave (da še pridejo zraven s švasaparatom), zato si ne moreš omisliti preveč goste mreže. Ker sem hotela kletko, v kateri bi bila lahko oba psa, mi nobena od ponujenih variant ni ustrezala. Najmanjši možni razmiki med prečkami so se zdeli še vedno preširoki za Sonnyja (bi me bilo ves čas strah, da si bo med njimi zagozdil glavo  Undecided), kvadratni profili rešetk pa preostri za norega Mižija, ki bi mednje rinil svojo trapasto šnofljo  Lips Sealed.
Logiran
No Jinx
živim tukaj
***
Sporočil: 5.323


« Odgovor #871 : sreda, 23.01.2013 : 12:08:08 »

Sicer se popolnoma strinjam, da ni za primerjat otrok in psov, v danem primeru sem ti na nek, ocitno ne najboljposrecen nacin, skozi zelo teoreticen in abstrakten primer, ko en otrok nekaj povsem brez razloga sme, drugi pa povsem brez razloga ne, skusala priblizati pasjo psiho, ampak zgleda, da se nisem dobro izrazila. Otroku seveda lahko razložiš zakaj je nekaj tako kot je (v tvojih primerih bolezen, kazen, ... ) psu pa ne, on dojemazelo preprosto - "on lahko jaz pa ne". Imam občutek, da sta me maja01 in Skuiki razumeli in se povsem strinjam s tem, kar sta napisali. Ce poenostavim, moja primerjava otrok in tvoje situacije s psi je bila misljena ravno tako abstraktno, kot tvoja primerjava, da se ti se vrata smilijo, kako se ti pes ne bi, pa verjeto tudi ne mislis, da so vrata in pes isto.

Je pa lepo prebrat, da vztrajaš, kljub vsemu, nisem vedela, da je Jacku pobeg uspel. Le tako naprej, uspeh bo prej ali slej.  Cool
Logiran
No Jinx
živim tukaj
***
Sporočil: 5.323


« Odgovor #872 : sreda, 23.01.2013 : 12:33:37 »

In če smo že pri tem, tudi vrat mi je žal, da so opraskana, kako le, mi ne bi bilo žal lastnega psa???  Huh

Še tole, vidim namreč, da sem čisto "pretrda" in izpadem totlano brezsrčna - nočem reči naj ti sploh ne bo žal in naj se ti sploh ne smili, fora je v tem, da se ti lahko smili tako, da ti srce poka, ampak psu tega ne daš vedet.  Wink
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #873 : sreda, 23.01.2013 : 12:47:44 »

A da bi bile rešetke iz okrohlih palic pa ne obstaja?
Varjenje okroglih cevi na profil je bistveno bolj "zaje*...", zato traja bistveno dlje in posledično bi bila tudi cena astronomska.
Logiran

Unikatne tablice in portretki
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #874 : sreda, 23.01.2013 : 13:02:51 »


To, da je en zunaj, drugi pa notri, bi jaz primerjala s tem,
da enemu dovoliš vsak spati na postelji, drugemu pa nikoli.
Seveda bo napel vse sile, da tudi on pride na posteljo.

No, tako jaz vidim logiko pasjega delovanja,
ne trdim pa da je res pravilna Smiley


Takole tudi jaz vidim vso to zadevo Smiley Ne kot "kazen" za enega ali drugega ampak kot "pravila igre" v vaši odsotnosti.

Še o boksih. V naši nemški šoli jih ima dosti take bokse ... ko enkrat vidiš, kako poskakuje tak boks, v katerem 40 kilski nemc "znori", ko vidi, da se pripravljajo revirji in prihaja marker z rokavom, je tudi ena komika. No, boks seveda zdrži, pes pa se tudi ne poškoduje, konstrukcija je stabilna in "rešetke" so kvadrataste cevi z neostrimi robovi.
Pri vas bi bil problem za se izmuznit ven verjetno Oto, ker je tako majhen, tile boksi so pač delani za večje pse. Ipak so to v osnovi transportni avtomobilski boksi in ponavadi ljudje za majhne pasme ne rabijo celega prtljažnika oz. uporabljajo manjše, plastične transporterje, zato bi morala tak boks z bistveno manjšim razmikom med palicami naročiti posebej (če bi hotela pač, da sta oba psa hkrati v istem boksu, seveda).
Logiran

Unikatne tablice in portretki
jackinmi
odvisnež
*****
Sporočil: 790


WWW
« Odgovor #875 : sreda, 23.01.2013 : 13:30:59 »

Imam občutek, da se zapletam(o) za malenkosti. Tisto o kazni je bila samo primerjava z otrokom ... in ne mislim, da je to za Jacka kazen.
Imela sem 14 let psa, ki boksa sploh ni imel, ker pač ni bil uničevalen in psa, ki je bil zelo zelo uničevalen in sem ga navadila na žičnati boks iz katerega nikoli ni skušal uiti in ga je sprejel super kljub velikim problemom pred tem.
Za Jacka je, kot ste že zapisali, bivalni boks edina pametna in varna rešitev. To, da je v njem, ko je sam, mu mora postati rutina tako, kot mu je rutina, da v njem ponoči spi, da v njem dobi za jest itd.
Glede Ota sem razmislila in imate prav, morda v pasji glavi res ni fer, da se mali sprehaja in jasno, da ne razume mojih razlogov. Če sem čisto iskrena, že kar nekaj časa vsak dan pred odhodom precej pospravljam, umikam in iztikam in ob prihodu domov najprej kidam, sesam, brišem, mečem raztrgane brisače, deke dnevno v kanto .... Od kar je Jacko v boksu (razen, ko je pobegnil ven) je bilo tega očitno manj oziroma samo pred odhodom ( ker zaradi varnosti in strahu, da bi Jacku uspelo pobegniti in bi spet požrl kakšen kabel, vseeno vse umikam ). Torej, če bosta vsak v svojem boksu in to takem iz katerega ne bo mogoče uiti, mi ne bo treba toliko časa porabiti čisto vsak dan ob vsakem izhodu ... če bom pa zaradi tega, ker se bo Oto v svojem boksu polulal in pokakal, morala njega in boks prati dnevno, bo to še vseeno bistveno manjši problem zame. Sicer pa že pridno počaka in bo kmalu prerasel dopoldansko rundo kakcev in lužic  Wink.

In ker so besede samo besede, dejanja pa štejejo, smo danes že poskusili samoto z obema v boksih  Wink. Najprej sta bila po jutranjem sprehodu oba zaprta vsak zase 3 ure. Oto je spal kot top, Jacko najprej bil strašno bogi in žalosten, potem zaspal tudi on. Po krajšem sprehodu in opravljenih potrebicah, pa sta šla spet vsak v svoj boks s tem, da sem Otovega obrnila proti Jackovemu, da sta se lahko gledala in dala obema novi igrači za glodanje, Jackova dvojna vratca dodatno zaščitila s karabinci, vklopila snemanje in šla za uro in pol od doma.

Ob prihodu domov ni bilo jasnih znakov demoliranja ...  Smiley, ko pa sem poslušala posnetek, se je slišalo velikega brata jokati in cviliti in praskati po kletki ampak ne tako zelo glasno in sploh ne tako zelo hudo.

Morda pa bo šlo res bolje tako.

In še to: tale situacija mi počasi že najeda živce in zato slabše prenašam kritiko. Absolutno pa ne želim biti neprijazna do kogarkoli, sploh zato, ker vem, da se oglašate tisti, ki bi želeli pomagati. Torej hvala!  objem
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #876 : sreda, 23.01.2013 : 14:00:36 »

Kar tako naprej! Tale začetek "skupnega zaporništva" se super bere Cheesy Bravo za oba mulčka in tebi en objem

Sicer pa - imej se rada in važno je pri vseh težavah tudi tole:
Torej, če bosta vsak v svojem boksu in to takem iz katerega ne bo mogoče uiti, mi ne bo treba toliko časa porabiti čisto vsak dan ob vsakem izhodu ... če bom pa zaradi tega, ker se bo Oto v svojem boksu polulal in pokakal, morala njega in boks prati dnevno, bo to še vseeno bistveno manjši problem zame. Sicer pa že pridno počaka in bo kmalu prerasel dopoldansko rundo kakcev in lužic  Wink.


Če boš ti imela manj dela in nakravžljanih živcev, ti bo lažje in življenje bo vsekakor lepše za vse Smiley

Logiran

Unikatne tablice in portretki
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #877 : sreda, 23.01.2013 : 14:50:45 »

In še to: tale situacija mi počasi že najeda živce in zato slabše prenašam kritiko. Absolutno pa ne želim biti neprijazna do kogarkoli, sploh zato, ker vem, da se oglašate tisti, ki bi želeli pomagati. Torej hvala!  objem

To nam je vsem kristalno jasno in za zacetek ... vsa cast, da se sploh se ubadas s tem, velika vecina ljudi bi ob vsej skodi in tezavah, psa ze davno vrnila. Zato, tudi vsi nasveti vseh pisocih v tej temi. Ker vemo, da se trudis.

Sej bo. Wink
Logiran
Fifi1
odvisnež
*****
Sporočil: 884


WWW
« Odgovor #878 : sreda, 23.01.2013 : 16:53:39 »

Sicer se bolj malo oglašam, ampak redno berem. Smiley Najprej bi pohvalil trud vseh vas, da bi našli rešitev. Super je, da obstajajo ljudje, ki jim ni vseeno.

In vidim, da imate (ste imeli) zanimiv pogovor o boksih. In bi rad samo povedal nekaj zadev o varjenju, ker to zraven vsega ostalega počnem že kar nekaj let. Okrogle cevi se vari čisto brez problema, cena boksa zaradi tega nebi smela astronomsko poskočiti. Najmanjši razmak med cevmi je lahko manj kot centimeter (itak, da ne pride v poštev, ampak da boste vedeli, kaj vse se da), pač uporabiš drugačno tehniko varjenja in konstrukcijo boksa prilagodiš tem pogojem. Glede na to, kakšnega "uničevalca  Grin" imate doma, bi vam aluminij odsvetoval. Najcenejši bi bil železen boks, ki bi bil obdelan s kataforezo (prašno barvanje na osnovi vroče elektrolize). Taka barva je obstojna na praske in je namenjena najtežjim pogojem uporabe, odporna ni le na uv žarke (na direktnem soncu sčasoma rahlo bledi, kar pa ne vpliva na samo kvaliteto zaščite kovine), je pa črne barve. Slabost takega boksa je teža, ki pa se jo da deloma zreducirati, poleg tega pa je boks lahko opremljen s koleščki. Če te zanima kaj več, mi lahko pišeš na jazsemnajvecjaAFNAgmailPIKAcom.

Želim vam, da bi našli rešitev, da boste lahko končno na polno uživali brez skrbi.  Smiley
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #879 : četrtek, 24.01.2013 : 01:00:53 »

Fifi1, še dobro, da se oglasi kak možakar, ki zna povedat, da kaj "ni tak problem" naredit Wink Afro
Jaz sem namreč mojega domačega vprašala, ki je tudi kovinar in je nekaj let delal v "švajsariji" v firmi z alu in železnim stavbnim pohištvom in je začel samo z očmi zavijat, ker on bi pač osnovne profile navrtal, da bi cevi sedle v luknje, pa potem še varil in to bi bilo preveč "fuuuuul tu mač, saj si nora, se ne splača" dela ... zdaj mi je čisto jasno, zakaj pri nas doma še zmeraj pol stvari manjka (in zakaj bi bile stvari, ki bi jih on zakompliciral res ful drage) Grin
Logiran

Unikatne tablice in portretki
Fifi1
odvisnež
*****
Sporočil: 884


WWW
« Odgovor #880 : četrtek, 24.01.2013 : 08:18:27 »

Fifi1, še dobro, da se oglasi kak možakar, ki zna povedat, da kaj "ni tak problem" naredit Wink Afro
Jaz sem namreč mojega domačega vprašala, ki je tudi kovinar in je nekaj let delal v "švajsariji" v firmi z alu in železnim stavbnim pohištvom in je začel samo z očmi zavijat, ker on bi pač osnovne profile navrtal, da bi cevi sedle v luknje, pa potem še varil in to bi bilo preveč "fuuuuul tu mač, saj si nora, se ne splača" dela ... zdaj mi je čisto jasno, zakaj pri nas doma še zmeraj pol stvari manjka (in zakaj bi bile stvari, ki bi jih on zakompliciral res ful drage) Grin

Ne, saj razmišlja čisto pravilno. Tudi jaz delam tako, samo res ni problem nekaj lukenj zvrtat in povariti cevi. Vse to je lažje, kot pa recimo kakšno poliranje surovega materiala do visokega sijaja, brez kakšne posebne zaščite dihal - tega pa zaradi lastnega zdravja ne delam več in se tudi ne splača. Ne vem, ampak meni je pa varjenje, vrtanje, krivljenje... zabavno. Cheesy Pa saj me poznate, da rad ustvarjam, hehe.
Logiran
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #881 : četrtek, 24.01.2013 : 08:20:10 »

Začni delat (tudi) bokse, Fifi Cool Azn super
Logiran
Fifi1
odvisnež
*****
Sporočil: 884


WWW
« Odgovor #882 : četrtek, 24.01.2013 : 09:21:26 »

Začni delat (tudi) bokse, Fifi Cool Azn super

Darilo prijateljici, katere pes ve, da je boks za počivanje in ne za demoliranje. Sibirski macesen in aluminij, ročna izdelava. Azn

Logiran
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #883 : četrtek, 24.01.2013 : 09:31:55 »

Madona je kraseeen super bravo objem
Logiran
Xena
živim tukaj
***
Sporočil: 7.968


« Odgovor #884 : četrtek, 24.01.2013 : 09:34:54 »

mhm, kategorija Čbrine hiške. Smiley
Logiran
Strani: 1 ... 54 55 56 57 58 [59] 60 61 62 63 64 ... 134   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  srečne PASJE zgodbe  |  Tema: Jack v novem domu
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines