mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 20.04.2024 : 04:12:15

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Pes v družini in gospodinjstvu  |  Tema: Alergija "na dlako"
Strani: [1] 2 3  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Alergija "na dlako"  (Prebrano 19035 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« : torek, 16.10.2012 : 14:46:08 »

Živjo! Zanima me, če ima kdo od vas ali vaših družinski članov alergijo na pasjo dlako, pa vseeno sobiva s psom? Kako v tem primeru omiliti težave oz. kaj vam je pomagalo?
Hvala za vaše izkušnje.
Logiran
natis
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.518


« Odgovor #1 : torek, 16.10.2012 : 15:11:23 »

ali je pes "že" ali se še razmišlja o nakupu??

če se šele razmišlja, potem definitivno pasme, ki ne puščajo dlake. če je pa "že" potem pa bioresonanca omili. vse je pa odvisno od vrste alergije.
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #2 : torek, 16.10.2012 : 15:19:55 »

V bistvu je takole:
Neka družina si je že zelo dolgo želela psa, a ga niso upali imeti, ker ima en od otrok alergijo, ki se kaže kot kihanje, smrkanje ipd. Po čudnem naključju oz. tega raje na tem mestu niti ne bom komentirala, so na enem od spletnih oglasnikov našli oglas za perujskega golega psa, v katerem je bil cel slavospev o tem, kako pasma ne povzroča težav alergikom. Psa so dobili v nedeljo, a ima otrok blažje težave (danes je sicer veliko bolje kot v nedeljo, tako da ni bilo potrebno jemati zdravil).
To je zgodba na kratko...
Logiran
natis
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.518


« Odgovor #3 : torek, 16.10.2012 : 18:36:16 »

huh ... težko dvomim, da bodo "sfolgali" s perujcem ... v nedeljo je psička, ki sem jo videla imela kar nekaj dlake po tacah ...

pomoje druge, kot da probajo ne bo ... itak psa ne morejo vrnit (še en razlog več za preverjene vzreditelje). če ne bo šlo s perujcem in če si res zelo želijo psa naj probajo s pudljem. ampak RODOVNIŠKIM!!!, da ziher ni kaj drugega zadaj. lahko pridejo tudi k meni premečkat bejbe. je že hodila ena gospa z alergijo k meni tako, da mi je zadeva poznana.

nikakor se pa psa ne kupi in potem rešuje ... prej je treba bit v stiku ... alergik s psom ... in to kar nekaj časa.
Logiran
Ewa
rad pišem
****
Sporočil: 462


WWW
« Odgovor #4 : torek, 16.10.2012 : 18:38:12 »

Alergija ni na dlako, ampak je na slino. Jaz lahko iz izkušenj povem, da se da te alergije, splooh kot otrok, v veliki meri omiliti. Na kratko, kot otrok sem imela alergijo na prav vse živali (plus vse ostale pršice, cvetni prah ipd.) in bi po zdravnikovih navodilih morala živeti v skoraj izoliranem okolju in jemati zdravila. Zdaj, 9 let kasneje, imam en kup živali, s katerimi sem vsak dan v stiku, poleg tega pa se ukvarjam z mačkami, na katere sem imela res obupno alergijo. Pravega recepta ni, jaz sem pač ves čas ostala v stiku z živalmi, je bilo pa tako, da sem ta stik postopoma večala. Konkretno je to zgledalo tako, da sem mačke najprej božala samo zunaj in si po vsakem stiku šla umit roke, nadaljevalo se je pa tako, da lahko maček spi pri meni v postelji. Sicer imam še vedno blago reakcijo, vsake toliko (ko dalj časa nimam mačk) je alergija tudi hujša, ampak z rednim umivanjem rok in obraza težav skoraj ni. Sicer sem vsako pomlad malo bolj boga in razmišljam o homeopatiji, ampak je do sedaj po kakem mesecu še vsakič minilo.

Verjetno tem tvojim znancem to ne pomaga kaj dosti, povedala sem predvsem zato, da vidijo/te, da se z alergijo da zelo lepo shajat. Sploh pri otrocih je tako, da pogosto skozi puberteto alergijo premagajo. Če je pa zadeva hujša, bi jaz poskusila s homeopatijo in/ali bioresonanco, oboje daje krasne rezultate. Če otrok nima res akutnih težav (npr. dušenje in podobno), se jaz tablet na njihovem mestu sploh ne bi dotikala. Pri meni tablete niso nikoli imele nekega blaznega učinka.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #5 : torek, 16.10.2012 : 18:42:05 »

Bolj pogosto pranje prevlek, kjer se pes zadrzuje. Redno pranje rok, obraza po vsakem stiku s psom (to res obvezno). Prepovedan dostop psom v sobo, kjer alergik spi. Bolj pogosto ciscenje tal. Scasoma se je reakcija zmanjsala.

PS: Pri sorodnikih so mislili, da gre za alergijo na psa. S pomocjo nase znanke so ugotovili, da je za stanje kriva plesen. Ko so to sanirali, tudi tezav ni bilo vec.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
vesoljka
rad pišem
****
Sporočil: 486


« Odgovor #6 : torek, 16.10.2012 : 19:00:54 »

Moje izkušnje so enake kot Ewine. Prve tri mesece so bile reakcije na prvo mojo mačko že "na daljavo", potem pa so se reakcije in me prisilile, da se z isto roko, ki je božala mačko, nisem približala obrazu - v tem primeru so zamašen nos in zabuhle oči sledile tudi po 10-ih letih.
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #7 : torek, 16.10.2012 : 19:07:42 »

Jaz imam alergijo na pse, ampak nikoli na domače, tako da sem v bistvu vedno mislila, da sem alergična na mačke. Kasneje se je izkazalo, da sem alergična samo na določene pse, na nekatere pa sploh ne. En tak primerek je g. Pes od No Jinx Kiss. Po 20 minutah v istem prostoru z njim smrkam, kiham, teče iz oči in srbijo me, pa še ene par je takih posameznih psov. Po tem, ko pes zapusti prostor odprem okna in umijem roke in obraz, pa je v 10 minutah spet OK.
Si načrtno ne terpiram te alergije, ker mi je bolje, da se mi imunski sistem ukvarja s tem čemur sem res redko izpostavljena, kot npr. s pšenico, mlekom itd... Roll Eyes Cool
Sicer pa, kar se mene tiče, je življenje s stalno izpostavljenostjo alergenu za crknt... kot da bi neprestano imel alergijo na cvetni prah  Shocked Shocked stop jaz se tega ne bi šla, ker vem kako zoprno je imeti take vrste alergijo.
SEveda pa vedno obstaja tudi možnost desenzibilizacije in težave izzvenijo same po sebi. Koliko pa je otrok star?
Logiran
Dada73
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 192


WWW
« Odgovor #8 : torek, 16.10.2012 : 19:50:32 »

A to je on Perujc, ki bi naj bil rodovniški, star nekaj mesecev in je bil oglas na b.... prejšni teden.
Napaka, če hočeš združit psa in otroka alergika, moraš najprej z otrokom do kakega vzreditelja, da vidiš reakcijo, tako kot je Natis opisala, ker je alergija lahko pogojena tudi na pasmo. Pri nekaterih pasmah bo alergija močna, pri nekaterih pasmah, pa sploh ne bo reakcije
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #9 : torek, 16.10.2012 : 20:31:44 »

Ni težava samo v pasmi, lahko gre le za reakcijo na konkretnega psa, neodvisno od pasme, ali pa če je mešanec. In ni res, da je alergija samo na slino Shocked (ne vem od kod vam ta podatek) absolutno sta problem poleg sline tudi dlaka in vsepovsod prisotni epiteliji. Že mogoče, da kakšen posameznik reagira le na slino, večinoma pa gre kar za kombinacijo vsega.
Logiran
bamfel
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.186


WWW
« Odgovor #10 : torek, 16.10.2012 : 21:10:53 »

Še z moje strani eno vprašanje sram:
Je možno, da otrok ni alergičen na dlako mladiča, bodisi mačjega ali pasjega, ko pa žival zamenja prvo dlako z dlako odraslega psa, se pa alergija pojavi?
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #11 : torek, 16.10.2012 : 21:14:17 »

Ne vem, vsekakor pa je bolj verjetno, da otrok nekaj časa rabi da se senzibilizira na to dlako in ni stvar v tem, da se spremeni dlaka, ampak v tem, da jo otrokov imunski sistem šele po določenem času izpostavljenosti začne prepoznavat kot toksin/alergen.
Logiran
bamfel
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.186


WWW
« Odgovor #12 : torek, 16.10.2012 : 21:15:24 »

Pa še to sem pozabila:
Naš otrok si nadane masko čez nos in usta, ko se crklja z mački. Star je tri leta, pa že sam ve, da drugače ne more tiščati obraza v mačka. Potem se pa umijemo in moram reči, da ta preventiva super pomaga. Je pa res, da trenutno ni izpostavljen alergenom 24/7.
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #13 : torek, 16.10.2012 : 21:18:37 »

Zgoraj napisano velja za vse alergene. Leta in leta določene stvari imunski sistem ne zaznava kot alergen, kar naenkrat pa se mu zaradi določenih okoliščin ˝zmeša˝ in začne neko stvar prepoznavati kor stvar, na katero mora reagirat. Seveda pa je možna tudi obratna smer. Kar naenkrat nekaj, kar je bil še pred kratkim alergen, ne predstavlja več težav.
Logiran
čarka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.288


WWW
« Odgovor #14 : torek, 16.10.2012 : 21:23:43 »

Kolikor vem  Roll Eyes, sama dlaka (čista) praviloma ne povzroča alergij, pač pa vse kar je na njej in vsekakor kožne celice (prhljaj) psa.
Sama slina pa je pogostejši alergen pri mačkah, ker pač bolj skrbijo za svoje čiste kožuhe.
Logiran
Strani: [1] 2 3  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Pes v družini in gospodinjstvu  |  Tema: Alergija "na dlako"
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines