mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 21:15:13

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Primeren pes.. tudi za medveda
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7   Dol
Natisni
Avtor Tema: Primeren pes.. tudi za medveda  (Prebrano 22543 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Zoia
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 717


« Odgovor #15 : torek, 30.08.2005 : 21:40:33 »

Problem se mi zdi v tem, da hocete ostrega psa, ki bo "varoval" pred medvedi. A ti ostri psi so vedno.. hm.. psihicno in fizicno "tezki" za zacetnika (kar se mi zdi, da ste).

Kaj pa recimo bernardinec? Velik pes, ima rad otroke.. Ne vem sicer, kako je z njegovim obrambnim nagonom, a verjetno bi svojo druzino scitil pred nevarnostmi. Rabi pa zelo veliko stika z druzino.

Ne kavkasnega ovcarja! Sem vedela, da boste kmalu prisli do njega in sem hotela napisati, da tega psa ne priporocam Wink Je izjemno oster, problem pri njem je, da ko se mu zazdi, da bi moral braniti svoje ozemlje, druzino.. bo to naredil, cetudi pri tem umre. Predstavljaj si, da se tvoj otrok igra s sosolcem eno grobo igro (ravbarji-zandarji?). Sosolec nezno udari tvojega sina z palico, pes ponori in ubije sosolca. Ja, taksni psi so.. Kavkaski ovcar je moja zelja. Ze kar nekaj casa. Ampak si o njem niti sanjati ne upam. Zaenkrat. Verjetno cez kakih 30 let, ko bom imela ze kar precej kinoloskega znanja.
Logiran
altervita
živim tukaj
***
Spol: Moški
Sporočil: 4.029


« Odgovor #16 : torek, 30.08.2005 : 23:19:36 »

Noben buldog ni za zunaj!!!
Morajo biti v hiši ali stanovanju. Lips Sealed
povej to ameriškim hillbilijem ki jih imajo že sto in več let (ko so bili ameriški buldogi še angleški) doma na ketni .
Logiran
altervita
živim tukaj
***
Spol: Moški
Sporočil: 4.029


« Odgovor #17 : torek, 30.08.2005 : 23:23:36 »

odgovor...na medveda te bo vsak pes opozoril. tud na srno. Tudi branilo te bo pred njim večina pasem.
v smislu da boš pobegnil, on bo pa fasal.

Poglej si film francoso-kanadskii film zadnji traper. Ob srečanju z medvedom se je najbolje pravilno obnašati. v tem filmu recimo lepo kaže, kako je svojega huskya, lovec pomiril, da ni izzival medveda in je  orjak odhlačal. film je še vedno nekje na sporedu mislim....

tko da...mislim, da če je to edini razlog za nabavo psa, potem psa ne rabiš.
Logiran
altervita
živim tukaj
***
Spol: Moški
Sporočil: 4.029


« Odgovor #18 : torek, 30.08.2005 : 23:27:36 »

če pa bi rad učinkovito obrambo, potem rabiš dva tri pse, ustrezne pasme. ker nimaš izkušenj, je ta opcija še manj ustrezna.
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #19 : torek, 30.08.2005 : 23:38:35 »

Glede na izkušnje, ki jih očitno ni, lahko le odsvetujem kakršnegakoli psa, še posebno v namen obrambe pred medvedi. Visoka ograja, oči na peclje... ko boste pripravljeni na kaj več, pa pride mogoče tudi pes v poštev :-)
Logiran
Tilen
novinec
*
Sporočil: 14


« Odgovor #20 : torek, 30.08.2005 : 23:47:29 »

Hvala za nasvete.
Yo in altervita: Na začetku sem napisal zakaj bomo imeli psa. Medved ni razlog.

Pozdrav...
Logiran
TSA
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 328


« Odgovor #21 : sreda, 31.08.2005 : 00:40:17 »

ameriski staffordski  terrier je zelo primeren pes ce mene vprasas , ker zlahka ne odneha , je izredno ampak res izredno prijazen do svojih in tudi do drugih le dobra socilizacija je potrebna... bernandinec je tut cool pesek , kavkaza ti pa tudi jest ne priporocam ker so res preeeeeevec zascitniski...v bistvu te noben pes ne more obvarovati pred medvedom le opozorijo te lahko zato si raje priskrbi dobrega bevskaca ^^!
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #22 : sreda, 31.08.2005 : 04:54:11 »

Tilen, sem razumela, zakaj vse bi radi psa. Povedati sem hotela, da so vsi psi, ki bi recimo bili primerni za neko obrambo pred medvedom (ali več psov, kot je napisal Altervita), karakterno veliko pretežki za začetnika in zato takega psa ne svetujem. Lahko pa se res ustavite pri kakšnem manj zahtevnem "bevskaču". Opozoril vas bo pa le.
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #23 : sreda, 31.08.2005 : 07:17:28 »

Tale strah pred mdvedom je čista neumnost.
Medved se pred človekom umakne. Ne teka za njim in ne čaka ga v zasedi v grmovju.
Namesto ,da razmišljate o tem kakšna zverina vam bo čuvala otroke, raje otroke poučite , kako se vesti v gozdu ,da do srečanja ne pride in kako reagirati, če slučajno pride.
Tule imate osnovna navodila- ko hodiš moraš povzročati hrup, da te medved sliši in se lahko pravočasno umakne. dovolj je že glasen pogovor ali prižgan tranzistor. V tem smislu je dovolj vsak cucek ,ki laja in šari naokrog po grmovju.
Če medveda zagledaš se umakneš , ne tečeš ne tučiš in ne mahaš z rokami.
Če te medved gleda obmiruješ in kakor pri nevarnih psih gledaš stran ne v žival. Gibi morajo biti počasni in nakazovati umik. Pomaga tudi, če počepneš- pokončna stoja pomeni v medvedjem jeziku znak za napad.
Če vidiš mladička ,se mu ne približuješ, saj nikoli ne veš ,če je mama blizu.
če medved teče proti tebi- vidno jezen (kar je 1:100 možnosti variante srečanja!), se uležeš na tla, s trebuhom proti zemlji in se delaš mrtvega- v večino primerov te povoha, če imaš smolo še popraska, a ne poje,ker še nisi mrhovina. Do takega bližnjega srečanja pride skoraj samo teoretično.
Pes včasih pomaga , da preusmeri pozornost psa če bi prišlo do napada, kar pa je skoraj nemogoče.  Obstaja pa verjetnost, da ga samo razdraži in pripelje bliže domu in otrokom.
 Za odganjanje se zelo obnesejo npr čisto navadni lovski terierji, ki so eni redkih psov,ki nikoli ne popustijo ob borbi z medvedom. Res pa je ,da je navadno njihova prva in zadnja.
V galvnem, ne nabavlajte neke velike zverine, ki naj bi vas ubranila napada medveda,ki se ob pravilnem vedenju ne bo nikoli zgodil, obenem pa vam bo tak pes povzročal same probleme in verjetnost ,da bo koga poškodoval je neskončno večja, kot da ga bo napadel medved.
Pazite ,d ane bo okoli vašega doma ali ob  poti kjer hodite nikoli nič užitnega, kar bi medvede privlačilo (tudi smeti  oz zabojnik ob hiši bolj e,d aje notri). Če temu pridružite še psa, ki laja, jaz bi priporočil kakšnega terierja ali pa hrvaškega ovčarja se bo medved tega območja izogibal.
Nikaor pa ne kupujte psa za čuvaja ,ne pred medvedom , ne pred ljudmi. Kupite psa,če si želite psa.

Logiran
PETIT
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 124


« Odgovor #24 : sreda, 31.08.2005 : 09:00:31 »

Čestitke za prispevek deteljica!
Logiran
marko006
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 285


« Odgovor #25 : sreda, 31.08.2005 : 10:40:05 »

za "detekcijo" od a (affenpitscher, appenzeller sennenhund) do Ž (žarad mene žuženberški žimavec)
za obrambo pa odvisno: čivavo - da bodo dnevno napadajoči medvedi "mimo" grizli.
koliko imaš izkušenj s psi sicer ne vem, ampak če jih nimaš je kavkaški ovčar super (pa mogoče še enega ali dva kangala zraven in eno brazilsko filo - kmalu dobesedno ne boš več mislil na medevede)
najboljši je pa verjetno severnosibirski kratkodlaki bullpsihiater (samo pazi da ne boš nabavil kakega s kupiranimi jetri, ti se namreč z medvedi redno spuntajo proti pametnim ljudem)
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #26 : sreda, 31.08.2005 : 10:51:59 »

Kaj pa recimo bernardinec? Velik pes, ima rad otroke.. Ne vem sicer, kako je z njegovim obrambnim nagonom, a verjetno bi svojo druzino scitil pred nevarnostmi. Rabi pa zelo veliko stika z druzino.
Zoia, hvala za zaupanje v pasmo, ampak bernadinec je daleč od varuha Grin Smiley Smiley Že res, da se pri nas vsi ustrašijo Bine (ki je tiho) in ne Berota (ki se dere), ampak varuh pa še vedno ni. Ko pride kakšen tujec, ga prav veselo pričaka in maha z repom Smiley Smiley In mislim, da tudi mene ne bi branila...

Tudi jaz bi raje svetovala kakšne ovčarske pse (recimo švicarske). So veliki, glasni, baje nikoli ne spijo (kar pomeni, da so stalno na preži za raznimi zvoki), karakter imajo pa tudi tak, da je v redu za družino z otroci in kot prvi pes. Čeprav, ko je naš Bero letos zagledal divjega prašiča v gozdu, se je prav elegantno umaknil očetu za hrbet Roll Eyes Smiley Smiley Tongue

Lp Jana
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #27 : sreda, 31.08.2005 : 10:55:49 »

marko, tega pa res ne bi bilo potrebno napisat! mislim, kolikor berem tvoje poste, imaš o psih "pojme", pa znaš dajat dobre nasvete - in to človek pričakuje.  bi bilo fajn, če bi se spravil zraven, pa (spet) napisal kakšen dober sestavek.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #28 : sreda, 31.08.2005 : 11:19:15 »

Deteljica, izbrala si idealnega psa! Nekaj srednjemajhnega kar veliko laja. Saj medveda ne boš lovil menda, da bi rabil medvedarja ali kaj podobnega, da bi vsak dan za zajtrk in večerjo prečesal ves gozd daleč naokrog in zbezal ven medveda, če se le kje skriva pa ga do konca razdražil. Kavkaškega ali kakšnega drugega velikega pastirskega psa pa tudi ne rabiš, saj nimaš ovac da bi jih čuval. to so sicer lahko krasni psi, vendar  rabijo vodnika, ki jih obvlada. sicer se zgodi točno to, kar je napisal Mark. Medvedi postanejo še najmanjši problem.
Logiran
marko006
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 285


« Odgovor #29 : sreda, 31.08.2005 : 11:26:03 »

marko, tega pa res ne bi bilo potrebno napisat! mislim, kolikor berem tvoje poste, imaš o psih "pojme", pa znaš dajat dobre nasvete - in to èlovek prièakuje.  bi bilo fajn, èe bi se spravil zraven, pa (spet) napisal kakšen dober sestavek.

se zelo opravičujem, če sem te razočaral  -  ampak ti tudi povem, da imam res pojma samo o svojih psih (pa še to ne vedno dosti).
vprašanja a la : včeraj sem zaplesala s fantom, v hlačah sem začutila flaši podoben predmet - ali je moj fant mogoče alkoholik! me pa znajo včasih pripeljati do odgovorov kot je tisti par postov nazaj (ali vprašanj kot : katera pasma?)

predvidevam, da se je že tilen "zaje...." če se pa ni, pa naj nabavi 8 komondorjev in - kot napisano - medved bo njegov najmanjši problem.
Logiran
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Primeren pes.. tudi za medveda
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines