mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 20:52:54

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  oprema  |  Tema: Box za avto
Strani: [1] 2  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Box za avto  (Prebrano 30757 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
markobal6
novinec
*
Sporočil: 3


WWW
« : ponedeljek, 14.01.2013 : 12:58:20 »

Lep pozdrav
Sem nov na forumu, in imam prvo vprašanje.
Imamo mešanca med Belgijskim ovčarjem(Malinois) in Nemškim ovčarjem. Marca bo star eno leto, pes je predvsem namenjej kot čuvaj na kmetiji, vendar pa bi ga rad tudi malo socializiral, tako da ga malo učim itd. Zato me zanima kater box za avto je boljši plastičen ali kovinski? Kovinski ima eno veliko prednost in sicer, da se lahko zloži. Zanima me tudi velikost potrebnega boxa?
Hvala za odgovore.
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1 : ponedeljek, 14.01.2013 : 13:33:45 »

http://www.mojpes.net/forum/index.php/board,142.0.html

Poglej malo v teh temah, boš našel kar nekaj odgovorov.
Logiran
markobal6
novinec
*
Sporočil: 3


WWW
« Odgovor #2 : ponedeljek, 14.01.2013 : 13:43:20 »

Ne morem pogledati, ker sem samo registriran na tej strani, za ogled rabim midi, maxi ali mega, kar pa zaenkrat še nimam namena "dokupit".
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #3 : ponedeljek, 14.01.2013 : 14:14:06 »

Zložljiv boks ni za v avto, ker ob prometni nesreči ne nudi neke zaščite, prej nasprotno. Pa še svinjarije ne zadrži v notranjosti.

Plastičen je dosti boljši Smiley
Logiran
Michael
novinec
*
Sporočil: 21


WWW
« Odgovor #4 : torek, 23.04.2013 : 15:19:52 »

Sam nisem sicer nikoli razmišljal o boxu, ker imam prevelikega psa, ampak nasploh se mi zdi, da je psu veliko bolj udobno če se preprosto namesti delilna mreža...
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #5 : torek, 23.04.2013 : 15:24:14 »

Sam nisem sicer nikoli razmišljal o boxu, ker imam prevelikega psa, ampak nasploh se mi zdi, da je psu veliko bolj udobno če se preprosto namesti delilna mreža...

Kaj pa varnost?
Logiran
Michael
novinec
*
Sporočil: 21


WWW
« Odgovor #6 : sreda, 24.04.2013 : 16:18:33 »

Kako to misliš? V primeru trka? Kar se velike pasme tiče, mislim da ni nič drugače če je v prtljažniku, kot če je v boxu-v vsakem primeru ga vrže v najbližjo steno. Veliko je govora o privezovanju psov in ne vem čem, vendar sem mnenja da je to še bolj nevarno v primeru nesreče kot pa da ima pes le ograjen prostor. Namreč trk je neizogiben, raje pa vidim da psa premeče, kot da se zadavi.
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #7 : sreda, 24.04.2013 : 16:46:28 »

V primeru trka se pes ravno tako zabije v stene boksa, ja. Jaz sem imela lani fajn trk v drevo - z desnim sprednjim bokom oz. tan pri sprednjem kolesu, tako, da je bil avto samo še za na odpad, jaz pa z zlomljeno roko za v bolnico. V prtljažniku plastični atlas boks, ki pa ga je ob udarcu butnilo v steno prtljažnika (klub temu, da je bil pritrjen z "gurtno"), malo je počil na enem vogalu, a trk je bil zadosti, da so rešetke na boksu padle iz svojega položaja. Pes je po trku nekako zlezel ven iz boksa in se zagozdil med boks in preostali prtljažni prostor - na srečo se mu ni nič zgodilo, razen šoka verjetno.
Če boks ni fiksno pritrjen v prtljažniku, ga ob trku seveda "zruka" - prav tako psa v njem. Ob trku ali hitrem zaviranju "rukne" psa po boksu, tudi če je ta pritrjen v prtljažniku. Zato je treba imeti dovolj velik oz. majhen boks, da pes notri nima preveč prostora.
Če pa imamo nesrečo, da se nam nekdo zabije od zadaj ali pač nas z avtom toliko zanese, da z zadnjim delom nekam treščimo, pa se mi zdi, da je še večja možnost poškodbe psa, če nam plastično boks toliko nesrečno zmečka in polomi, da ostri deli zlomljene plastike porežejo psa. Vsekakor v takem primeru verjetno manj nastrada velik pes, ki je v majhnem prtljažniku brez boksa, samo s pregradno mrežo, saj se avtomobilski pleh zvije, plastika pa se prav grdo "špičasto" polomi Huh

V mojem primeru pa sta pes in prtljažnik preveč nesorazmernih velikosti (prtljažnik tipa kangoo, pes pa velikosti border collieja), da bi ga bilo pametno voziri brez boksa, saj bi ga po tako velikem prtljažniku res premetavalo.
Sošolka iz pasje šole ima malega pegueota in nemškega ovčarja in je pes v tistem majhnem prtljažniku s pregradno steno ravno tako "na majhno zložen" kot moj v našem boksu Smiley

Vsekakor je pa najbolj nevarna po mojem vožnja neprivezanih psov na sedežih, zadnjih policah itd., kjer ni treba da pride ravno do karambola, pa je nesreča že zaradi nenadnega zaviranja ali zgolj vznemirjenja psa hitro blizu Undecided
Kot najvarnejše mesto za pasji boks so sicer pri AMZS navajali tla med sprednjim in zadnjim sedežem - a to seveda pride v poštev samo pri mini boksih za male pse. Vsi, ki imamo kaj večjega, si s tem nimamo kaj pomagat.
Logiran

Unikatne tablice in portretki
Michael
novinec
*
Sporočil: 21


WWW
« Odgovor #8 : četrtek, 02.05.2013 : 14:51:43 »

Ja se strinjam glede neprivezanih psov v kabini, čeprav je podobno tudi če je v prtljažniku. Prijatelj je mogel močno pobremzati in mu je prinašalko vrglo čez zadnje sedeže v armaturo. Zato je pri večjih pasmah (25kg+) pametno da se na zadnje sedeže namesti neka kvalitetna delilna mreža (aluminijasta, o plastiki sploh ne razmišljajte, ker bo še slabše) in je kužatova edina skrb le da nekdo prileti v zadnji del avtomobila, kar pa je pač neizogibna nevarnosti pri kakršnemkoli prevozu psov.
Logiran
Tosa
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 309


« Odgovor #9 : nedelja, 25.08.2013 : 10:34:37 »

Mi imamo landseerko...veeeelka kuza Smiley...pa je v prtljazniku,vmes pa imamo pregradno,prisraufano,kovinsko mrezo.obnese se super.prtljaznik je sam zanjo in ko sedi ali ko lezi je skor nic ne premetava...poleg nje imamo mesanko srednje velikosti.ona je med sedezi,privezana na oprsnico in s pasom,narejenim prav za privezat psa v avtu.tudi to se fajn obnese saj jo opranica zadrzi,med sedezi pa je tudi ne premetava prevec.bi jo pa,ko landserke enkrat ne bo vec,dali zadaj v boks,ker se mi zdi,da jo je med sedezi vcasih strah,ko bulji na vse strani...pa tudi ne vem kateri je najprimernejsi...se bomo takrat odlocli...razmisljamo pa o plasticnem...kakorkoli...ob vsaki nesreci ni fino...ce kuza ni poskodovan pa trpi sigurno,ko se ustrasi...tko da cim manj nesrec!
Logiran
Michael
novinec
*
Sporočil: 21


WWW
« Odgovor #10 : nedelja, 25.08.2013 : 15:22:40 »

Edino pravilno, večji kuža mora za delilno mrežo, tako je najbolj varno zanj in za potnike...
Logiran
markobal6
novinec
*
Sporočil: 3


WWW
« Odgovor #11 : sreda, 16.10.2013 : 16:54:48 »

Ponovno jaz...boksa še nimamo, ker je bilo preveč drugih stvari. Torej gledal sem ta 2, katerega mi priporočate?
http://trgovina.mrpet.si/article.asp?ArticleID=9890
http://trgovina.mrpet.si/article.asp?ArticleID=6450
Mislite da bi bil drugi primerek dovolj velik za Nemškega ovčarja?
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #12 : sreda, 16.10.2013 : 19:46:22 »

100-tka je v redu za manjše ovčarje (psice)... Če tvoj še ni povsem odrasel, je boljše še malce počakat in probat pred nakupom...
Sem mela 80-ko in sem bila kar zadovoljna. Je bila tudi edina, ki je prfektno pasala v moj prejšnji avto. Vratca so šibki člen. Pri prtljažniku, ki nima roba (karavan, Berlingo in podobni) pa prisegam na Alu-bokse. Malo dražji (odvisno kje ti ga naredijo ali kje ga kupiš), ampak dosti bolj vzdržljivi in čvrsti. Obstajajo celo taki, ki se ob trku delno skrčijo in s tem ublažijo silo trka. So pa teli slednji kar dragi. Jaz mam navadnega aluminjastega.
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #13 : sreda, 16.10.2013 : 23:49:47 »

Moji bivši sošolci z nemškimi ovčarji so imeli vsi v glavnem atlas 100 (dno 100x80) - prvi na tvojem seznamu, večina z večjimi avti po meri narejene alu bokse, nekateri z manjšimi avti pa so psa vozili v prtljažniku brez boksa (in pregrado, seveda). Odrasel nemc je perfektno pasal recimo v kolegičin prtljažnik Pegueota 206, glih prav zadosti prostora ima tam, pa spet ne toliko, da bi ga premetavalo.

Vsekakor pa bi bilo za sprobat s psom, da vidiš, kaj je optimalno glede na velikost tvojega psa.
Logiran

Unikatne tablice in portretki
Michael
novinec
*
Sporočil: 21


WWW
« Odgovor #14 : ponedeljek, 21.10.2013 : 13:23:51 »

Kaj pa če bi preprosto šel tja in probal? Sicer pa so nemški ovčarji kar mrcine za v nek takle box...
Logiran
Strani: [1] 2  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  oprema  |  Tema: Box za avto
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines