mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 18.04.2024 : 01:07:27

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Vzgoja pasjega mladička  |  Tema: Agresivna 3 mesečna staffordka
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Agresivna 3 mesečna staffordka  (Prebrano 5645 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
mizha
novinec
*
Sporočil: 2


WWW
« : sobota, 23.02.2013 : 17:08:38 »

Živjo.
Imam težavo s katero se prvič srečujem.Imela sem že psičko iste pasme pa ni bilo teh težav. Namreč dobili smo mladičko. Zdaj je pri nas že cel mesec. Težava je sledeča: Sem ločena in ko je moja 7 letna hčera pri očetu je vse ok. Problem nastane ko hčera pride domov. Celo stanovanje je polulano, zaganja se vanjo,laja in renči na njo, ji trga obleke,...ampak bog ne daj da se tamala umakne ker brez nje psička nič ne more. Cvili pred vrati dokler ji ne odpre in se od veselja tudi polula. Tudi odnos do mene je v tem času drugačen . Če jo kaznujem, ker se zaganja vanjo in jo grize, jo pošljem na prostor . Psička začne name renčati in lajati in mi nakazuje da me hoče ugrizniti, ko vidi da sem resno jezna in ji ne pustim da vstane in gre potem počasi pride do mene v naročje in me liže. Ali ima kdo kakšno idejo oz kaj naj. Drugače ko gremo ven je pridna in osnovne ukaze vse obvlada in skos bi se stiskala in pri meni in pri tamali...samo ni mi jasno kako se lahko iz take ljubeče psičke spremni v takega hudička.Trenutno sem čisto zgubljena, prejšnja psička je bila tudi staffordka ampak take dominance pa ni zganjala.... Hvala  za kakršnokoli pomoč.
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1 : sobota, 23.02.2013 : 17:16:43 »

Imate jo šele dober mesec in ne bi mogli ravno govoriti, da je 3 mesečna mladička agresivna. Kakšna pa je bila v leglu, ste v kontaktu z vzrediteljem?

Če je vse OK, kadar hčerke ni doma, meni deluje, da je nanjo ljubosumna in se bori za vašo pozornost, preizkuša hierarhijo.
Vsekakor bi vam priporočila pogovor s strokovnjakom za pse, obisk dobre pasje šole..
Logiran
mizha
novinec
*
Sporočil: 2


WWW
« Odgovor #2 : sobota, 23.02.2013 : 17:36:00 »

Sem se slišala z vzreditelji. Psička ni kazala nobenih posebnih znakov...česarkoli. Psički ne dajem nič več in nič manj pozornosti v nobenem primeru. Kvečjemu jo ona meni da manj, ker je zaokupirana z hčero.....nikamor brez nje:))))jaz pa ne rinem vanjo.... tako, da ne razumem, če jo ima psička toliko rada kako je potem ljubosumna?....ampak ok obisk pasje šole sledi.
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #3 : sobota, 23.02.2013 : 18:22:00 »

Psica te ne spostuje in se manj tvojo hcerko. In vzreditelj bi vas moral orientirati, kako postopati z njo.
Je pa sicer kaj hitro kriv vzreditelj, ko lastnik kje zamoci in ocitno vi narobe postopate od prvega dne ko je pri vas.
Obvezno cimprej v pasjo solo kjer vas bo instruktor opazoval, ni se nic zamujenega, preko neta je tezko in rizicno svetovati, ker vas ne vidimo kako postopate v dolocenih situacijah.
Pa se nekaj mi ni jasno..zakaj pustis da te pride lizati v narocje po tem ko jo kaznujes?
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #4 : sobota, 23.02.2013 : 19:06:18 »

V prvem sporočilu najdem jaz predvsem nedoslednost. Definitivno v šolo, kjer povejte vaš problem in prosite tudi, če bi inštruktor lahko prišel na dom...
Logiran
pzorko
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 267


« Odgovor #5 : sobota, 16.03.2013 : 19:10:30 »

Kljub starosti je te težave treba nadzirati, sicer bojo sčasoma le eskalirale. Pes vidi vašo hčerko kot svojo najljubšo igračo. Tega pa ne sme. Mora ji biti podrejen.

Kot prvo je važen odnos vaše hčerke s psom. Poskušajte jo navaditi, da ne bo preveč ihtava, vreščava v bližini psa, da naj ne gleda nanj kot na svojega prijatelja ali igračko, ampak kot na živo bitje, ki potrebuje vzgojo, sama pa lahko k temu veliko pripomore.

Kot drugo je potrebno vsako neprimerno vedenje ustrezno prekiniti in sankcionirati. Če recimo skače, se zaganja, laja ... ga primite za ovratnico, odločno posadite v sedi in recite NE! To ponavljajte, dokler se ne umiri. Seveda lahko tudi takšno obnašanje eskalira v skakanje po celem stanovanju ali v kakšno drugo obliko protestiranja, vaša naloga pa je, da ostanete mirni, zbrani in neizprosni. To, da mora nekaj časa mirno sedeti, je lahko za psa dobra sankcija.

Kot tretje ne bodite popustljivi. Lizanje, prihajanje v naročje ... morate prekiniti, sicer mu dajete potuho. Pes vam ne bo zameril, če ga boste ignorirali. Le bolj bo pozoren na vas in vas bo spoštoval. To tudi pomeni, da ga ne rabite cele dneve vlačiti po rokah in cartati, kajti zadnje, kar hočete, je, da bi imeli dominantnega scartanega stafforda - verjemite.

(zanalašč pišem v moški obliki, da dobi gospa občutek, da je pes pes, ne glede na njegovo ime, spol ali pasmo)
Logiran
Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Vzgoja pasjega mladička  |  Tema: Agresivna 3 mesečna staffordka
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines