mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 17.04.2024 : 00:37:08

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 8   Dol
Natisni
Avtor Tema: RAZOČARANA NAD SOSEDI  (Prebrano 29859 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Berni
novinec
*
Sporočil: 1


« : nedelja, 04.09.2005 : 19:57:59 »

SEM LASTNICA 3 LETA STAREGA PRIJAZNEGA BERNARDINCA.KUŽA JE ZELO PRIJAZAN DO VSEH, SPLOH PA OTROK,ZATO SE MI NITI SANJALO NI ,DA BI MU KDO HOTEL KAJ ŽALEGA STORIT.MESECA MAJA,KO SEM MU ČISTILA KOČO PA MI JE UŠEL POTEPAT SE PO VASI.Z MOJIM BRATOM SVA GA CELO POPOLDNE ISKALA KO MALO ZMEŠANA,LJUDJE SO MI ZATRJEVALI, DA SO GA VIDELI IN DA JE BIL BLASNO UMAZAN.ZVEČER SE JE VRNIL DOMOV,BRAT GA JE ZAPRL V PESJAK,NA ŽALOST PA MISLIL KAKO JE UMAZAN IN ZARADI GOSTE DLAKE IN TEME NI VIDEL KAKO MOČNO KRVAVI.NAVSEZGODAJ ZJUTRAJ PREDEN SEM ŠLA V SLUŽBO BI ME SKORAJ KAP.PES JE LEŽAL V PESJAKU IN KOMAJ DIHAL.IZGUBIL JE ŽE OBROMNO KRVI.TAKOJ SEM GA ODPELJALA K VETERINARJU NA OPERACIJO.SAMA SE PREDVIDEVALA, DA SE JE PAČ NA KAKŠNO OGRAJO NABODEL, NAKAR MI JE VETERINAR ODPRL OČI IN PEVEDAL DA JE BIL ZABODEN S NOŽEM ALI ŠEPSARJEM ZA HLODE.IMEL JE PRETRGANE VSE NOTRANJE ORGANE.BILO JE VPRAŠANJE ČE BO PREŽIVEL,PA SE JE VSE DOBRO IZŠLO PO 10 DNEH.KO SEM SE ODPRAVILA KASNEJE NA POLICIJO,SE JIM NI VREDNO ZDELO NITI TOLIKO, DA BI ZASLIŠALI KOGA OD SOSEDOV.JAZ SEM POIZVEDOVALA KO NORA, PA NIHČE NI VIDEL NIČ.SAMA SEM TOTALNO RAZOČARANA NAD NJIHOVIM PRISTOPOM,KAJ ŠELE NAD NAŠIMI PRIJAZNIMI SOSEDI.ČE JIM JE PAČ ŠEL ČEZ VRT NAJ GA PAČ OZMERJAJO IN BI ŠEL PROČ,NE PA DA JE PES 10 DNI JEDEL KAKOR MAJHEN DOJENČEK, IZ PLJUČ JE IMEL CEVKO IZ KETERE JE TEKLA TEKOČINA.ZAŠIT JE BIL V 4 PLASTEH.UGLAVNEM BIL JE TAKO BOGI, DA JE ŠELE PO 3 DNEH PRVIČ ŠEL NA BLATO.
A POLICIJA NIMA NITI TOLIKO VOLJE, DA BI SI VSAJ PRIZADEVALA ODKRITI STORILCA.
Logiran
Zoia
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 717


« Odgovor #1 : nedelja, 04.09.2005 : 20:33:18 »

OK, verjamem da to je hudo in socistvujem s tabo. Ampak vseeno si moras priznati, da si za vse to kriva izkljucno ti. Ce bi ga imela pod kontrolo, ne bi bilo nic narobe
Logiran
tincha
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 4


« Odgovor #2 : nedelja, 04.09.2005 : 21:50:58 »

Pa saj pes ni storil nic zalega, niti ona... pac psu se je zazdelo da se gre potepat, ok sej se to vsakemu kdaj zazdi da bi šel.... kolikor vidim oz. razumem je pes zelo prijazen, sklepam da nikogar nikoli ni in niti nebi napadel niti nič... zato, da ti prečka vrt že NI razlog da ga je treba zabosti, mu pretrgati vse organe da je ubogi 10 dni bil kot kaka cunja... takim ljudjem bi bilo treba pokazati kako je ce se na nekoga spravis brez temeljitega razloga.... res dobro je da je s kuzkom sedaj use uredu!

LP
Logiran
5rca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 687


WWW
« Odgovor #3 : nedelja, 04.09.2005 : 21:57:23 »

V tem primeru se sploh ne ve, kaj se je s psom sploh dogajalo. Sploh ni nujno, da so ga sosedje. Lahko ga je kdorkoli. Glede na to, kaksni so zadnje case ljudje, me kaj takega sploh ne preseneca.


Logiran
lesy
novinec
*
Sporočil: 18


« Odgovor #4 : ponedeljek, 05.09.2005 : 08:32:17 »

Prvič: izgovor, da ti je pes ušel, ko si čistila kočo je malo tako, tako. Poleg tega dvomim, da se je to zgodilo samo enkrat.
Drugič: pes je družabno bitje in mora bit s človekom, ne pa zaprt v kletko, kljub temu, da ga redno pelješ na sprehod in je kletka toliko in toliko širine in dolžine.
Če bi pes bil s tabo, bi takoj opazila krvavitve. Saj ne morem verjeti, kako lahko kaj takšnega spregledaš?!?  Angry
(Jaz se pa že sekiram, kadar spregledam kakšnega klopa)
Tretjič: da so ljudje zlobni, ni nič kaj novega. Mojega psa so pri 4 mesecih z zračno puško obstrelili na našem dvorišču. Na "srečo" ga je oplazila metka samo po ušesu, brez večjih posledic.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #5 : ponedeljek, 05.09.2005 : 10:41:31 »

Pa saj pes ni storil nic zalega, niti ona... pac psu se je zazdelo da se gre potepat, ok sej se to vsakemu kdaj zazdi da bi šel.... kolikor vidim oz. razumem je pes zelo prijazen, sklepam da nikogar nikoli ni in niti nebi napadel niti nič... zato, da ti prečka vrt že NI razlog da ga je treba zabosti, mu pretrgati vse organe da je ubogi 10 dni bil kot kaka cunja... takim ljudjem bi bilo treba pokazati kako je ce se na nekoga spravis brez temeljitega razloga.... res dobro je da je s kuzkom sedaj use uredu!

LP
To,  da  se gre malo potepat...  in , da se mu  zazdi, da se gre.......in se gre-  posledično pripelje do takšnih incidentov(  sicer je  svinjarija  kar so  kužku naredili)...  ampak  dejstvo je pa, da  za tak  incident,  je  posledično kriv lastnik(  kot je napisala zoia)
Pes je bernardinec, to pomeni, da je  še malo  večji  proti  ostalim  kužkom, in  že  zaradi svoje velikosti  zna  biti  komu  trn v peti.
Da se pa potepanja  dogajajo  stalno...  je pa  skrajno neodgovorno od lastnika.
Tudi meni je  moj  " lover-boy"  odpeketal  do bližnje psice(200 ) ko se je gonila  in  je    sedel  in jo gledal kot deveto  čudo pred pesjakom.  Ampak  samo  5  minut.  Potem  je  pa  odšel  lepo z menoj domov  in še kaznovan je bil ker je  ušel.  Še sedaj ga premami  njen vonj .  Samo k njej pa ne upa  več ,pa ga ni potrebno  kaznovat...  mu samo  zagrozim Wink

Saj ne morem verjeti, kako lahko kaj takšnega spregledaš?!? Angry
(Jaz se pa že sekiram, kadar spregledam kakšnega klopa)

S temlem  se pa  tudi strinjam.
Logiran
ostrodlaka
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 47


WWW
« Odgovor #6 : ponedeljek, 05.09.2005 : 10:55:04 »

Pri teh potepih je potrebno pazit..pa samo zaradi nevarnosti za psa (mene je vedno strah avtomobilov), ki je seveda primarna...znancem je njihov bernc pobegnil iz dvorisca in pred hiso ga je nacesti zbil avto...kuzku ni bilo pomoci, tip je definitvno prehitro vozil...pa to ni bilo pomembno...jih sedaj tozi za krepko odskodnino...in do nje ima vso pravico...
Logiran
Bondi
novinec
*
Sporočil: 5


« Odgovor #7 : torek, 06.09.2005 : 12:12:34 »

Sploh si ne morem predstavljat, kakšen človek je to, da zavestno lahko razpara psa. Za takšno dejanje ni nobenega opravičila, tudi, če bi pes 100 x na dan prečkal njegovo zemljo. To je dejanje sadističnega uma. Če pes dela škodo po tujih vrtovih, je treba na to opozoriti lastnika, ne pa zmaličiti psa.
Logiran
marička
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 148


« Odgovor #8 : torek, 06.09.2005 : 12:43:41 »

Pa saj to več ni normalno. Pa kaj se z ljudmi dogaja, smo že čisto znoreli, al kaj. Kako lahko nekdo zabode psa. Sick!!
To je samo eno potrdilo več, da je na psa potrebno paziti. Ne smemo dovoliti, da nam malo uide, gre pohajat.
Čudi pa me, da nisi opazila, da pes krvavi! To se mi pa zdi tudi malo takole, khm...
Logiran
METKA
novinec
*
Sporočil: 9


« Odgovor #9 : torek, 06.09.2005 : 13:52:19 »

Najprej naj povem, da sem jaz ta lastnica kuža BERNIJA.Zadnjič sem vtipkala svoj star nick, ki sem ga imala do 2004,sedaj ga uporablja druga oseba.Zato se najprej opravičujem osebi po nicku berni.
Sedaj sem bila očrnjena za najslabšo lastnico,sploh pa me je zabolel očitek, da se nekateri že za klopa če ga ima pes blazno sekirajo.Naj povem, da se tudi jaz.Zabolelo me je nekaj vaših pripomb,zato sem se odločila, da še malo bolj podrobno razložim situacijo,kako slaba lastnica sem.
Kot sem povedala sem kuža iskala celo popoldne do večera,zvečer sem ravno kopala in delala večerjo za mojo hčerko,ter je psa našel moj mlajši bratec.Trdil je da je s psom vse o.k.,vendar da je blazno umazan.Bernardinec ima zelo dolgo dlako in sploh zvečer je bilo to težko opaziti-verjemite mi,da se je brat zelo sekiral kasneje.
Naj povem tudi to,da sem tako slaba lastnica,da nisem pustila, da se psu da inekcija,vendar rotila veterinarja, da mi pes pomeni vse.
Stroški operacije in zdravljenje so stali višine 3 mojih plač,pa sem si denar sposodila,tako slaba ter neodgovorna lastnica sem.Kasneje sem 4 noči ležala na tleh zraven psa,vzela 10 dni dopusta v služi in ponoči poslušala,če še diha-res neodgovorno,ane.Da ne omenjam,da sem ga najmanj 2 krat (ima 80 kil)odnesla v avto in ponovno peljala k zdravniku,ker me je pač grabila panika po nepotrebnem.Vsak dan sem mu dajala inekcije v žilo, da ne govoril o posebni kuhi,kot pri človeku po operaciji.

Ali vam še nikdar ni ušel pes iz vašega dvorišča?Ne,nekaterim od vas se pač to ne more zgoditi,ane.

Upam, da nisem koga užalila, hotela sem samo povedat, da niti nisem tako neodgovorna lastnica,ter da celotna krivda,ker mi je pes pač ušel ni ravno moja.

lep pozdrav,Špela

Logiran
marička
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 148


« Odgovor #10 : torek, 06.09.2005 : 14:15:33 »

Poglej, smo tudi napisali, da je nedopustno, da nekdo lahko psa zabode.
Hvala bogu, da si svojo zgodbo delila z nami, saj mislim, da jih bo kar nekaj izmed nas, zdaj še posebej pazila na psa (tudi pred sosedi). Glavno, da je zdaj peso dobro, je pa sigurno to bila tudi ena šola zate.
lp
Logiran
klovn
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.994


« Odgovor #11 : torek, 06.09.2005 : 14:19:05 »

Še tako lahko pametujemo o tem, da je za potep kriv lastnik in posledično se s tem celo strinjam - se kuža včasih  - še zlasti če je mlad - vendarle izmuzne in jo mahne po svoje. Samo hipec, obrneš se ali si malce nepozoren, pa ga ni.

Naša Zojka, recimo, ki je zdaj pri malce več kot petih letih zelo umirjena, in uglajena gospa, je bila "nemogoč otrok". Hiperaktivna do nezavesti -
znala je poiskat tudi najmanjšo luknjo, da jo je "šibnila" k prijateljici na ono stran potoka. Vem, kako je to in vedno, ko se je to zgodilo sem trepetal - a se  je "smrklja" po večini priplazila nazaj še preden sem jo šel iskat. Ni kaj, tako je in se zgodi, kljub najhujšemu nadzoru (seveda smo jo imeli ob gonitvi strogo izolirano, da bi se ja ne kaj zgodilo).

Zatorej - ne vse povprek razlagat, da je krivec za potep vedno in izključno gospodar - vemo. Žal kuža tega ne ve, še zlasti, če je mlad in pač rad raziskuje.

Naj se mi kar javi  lastnik kake večje pasme, ki se mu to ni zgodilo. Zato ne obsojajte kolegice. Malce pa me moti to, da ob vrnitvi domov ni preverila (oziroma da tega ni storil brat) v kakšnem stanju se je kuža vrnil. A zdaj je kar je, hvala bogu, se je srečno končalo.

Ampak tole kar se je zgodilo z vbodom, tole je pa res nenormalno. Sploh ni nujno, da je to storil kak sosed, kdo ve, manijakov in sadistov je kar precej.

Zoprno je, vem, ko hodiš okoli, si ogleduješ sosede in se sprašuješ - si bil ti, ali morda ti...? Kaj boš storil naslednjič?

Policija pa kot policija. Ne, da nima volje - vseprevečkrat jo zlorabljamo z določenimi neumnostmi, pa jim takrat, ko gre zares včasih zmanjka časa.

Pazi na psa, to je vse, kar lahko rečem.
Logiran
Botticelli
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 494


« Odgovor #12 : torek, 06.09.2005 : 14:25:38 »

Jaz verjamem da so nekateri tukaj zelo dobri lastniki, samo me tudi razjezi to, ko nekdo misli da ker je njegov pes tak da ne pobegne vsake tolko, pač tudi drugi ne morejo biti taki.

Tudi naša bernardinka če le ima možnost gre malo raziskovati po okolici, imamo pa to srečo da stanujemo bolj ali manj na samem in so okoli samo gorice. Je pa res da bi lahko srečala kakega sprehajalca...
Ker moja psica ni bila šolana in ve da me lahko mal obrača okoli prsta še ne pomeni da sem slaba lastnica.
Tako se mi zdi pripomba da je nekdo zaradi tega slab lastnik res neprimerna. OK res da ne vem kako stanje imate tam z sosedi, samo verjetno okolica pozna psa, ve od kod je doma.... recimo telefone tudi poznamo in bi lahko kdo poklical če je videl psa....

Res da je lastnik odgovoren za to če pes pobegne, samo to še ne pomeni da je slab lastnik.
Jaz moram imeti tudi mojo bernardinko v boksu ko ni nikogar doma, ker si skopa luknjo pod ograjo ki je okoli parcele in gre okoli. Tako da je res pol časa v boksu pol pa zunaj, ko je nekdo doma. Samo to da je kuža 8 ur sam pa mislim da je normalo da zdrži, tudi če bi bila spuščena in je sama se  ne premakne za en centi.

Tako da ne vem...take stvari se dogajajo in na žalost je ponavadi tak, da ima prav nesrečo tisti ko skrbi za psa, ampak se pač zgodijo take stvari.
In vem kak je to, zvečer ko je tema in da se moji to zgodi in pol po nesreči da nisem jaz tista ko jo zvečer zadnja pogleda... verjemi da je čisto možno spregledati veliko stvari, če človek niti v sanjah ne pričakuje da se bodo zgodile.
Za klopa veš da ga pes takoj lahko dobi in paziš... kdo pa je sploh imel v mislih da mu bodo psa zaštihali če bo ta slučajno stopil izven domačega dvorišča.
Logiran
babyjazz
odvisnež
*****
Sporočil: 694


« Odgovor #13 : torek, 06.09.2005 : 14:27:02 »

Metka ne se obremenjevat z kritikami o slabem gospodarju. tudi če še tako paziš psa se bo vedno našel pishopat. tudi mojo je nekdo brcnil do smrti. in sem zaradi tega slab gospodar?  dovolj je bilo pet minut obrnjenih stran, nič več.  Samo nesrečno naključje je dovolj.

norci so vedno bili in vedno več jih bo.
Logiran
lesy
novinec
*
Sporočil: 18


« Odgovor #14 : torek, 06.09.2005 : 18:58:08 »

zabolel očitek, da se nekateri že za klopa če ga ima pes blazno sekirajo.

Seveda se sekiram, ker ga vsak dan dobro pregledam, to pomeni cesanje in božanje. Poleg tega sem videla prevec psov, ki jih je doletela borelioza.
Zato mi ni jasno, še vedno mi ni jasno, kako lahko človek spregleda psa, ki krvavi v "potokih".
Glede potepanja psov. Naš prvi je bil izredno potepuski.
Razlogov je bilo več. Zato sem sklenila, da ta ne bo. Tako sem se na zacetku z njim veliko vec in bolj intenzivno ukvarjala in mu dopovedala, kje je meja nase parcele in kje je njegov dom. Zdaj je star 4, 5 let. Je vedno spuščen, ne gre od doma, niti kadar je čas gonitev.
Verjetno tudi zaradi tega, ker mu gre pri nas preveč dober, da bi šel kam drugam  Smiley
Logiran
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 8   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines