mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 14:08:42

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: KZS peskovnik
Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 ... 19   Dol
Natisni
Avtor Tema: KZS peskovnik  (Prebrano 46476 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
do-khyi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 376


« Odgovor #105 : četrtek, 21.11.2013 : 12:53:40 »

Ali disciplinska komisija tudi kaj sodeluje pri celotni zadevi KZS? Nisem nikjer zasledila. Ker stvar je popolnoma zrela, da bi lahko.

http://www.kinoloska.si/disciplinska-komisija
Logiran
s.holms
novinec
*
Sporočil: 28


WWW
« Odgovor #106 : petek, 22.11.2013 : 17:18:23 »

V disciplinski komisiji je Kavčičev zet Friškovec in se vam zdi, da bi lahko ukrepal proti Kavčiču?HuhHuh
Logiran
Terierček
novinec
*
Sporočil: 12


« Odgovor #107 : petek, 22.11.2013 : 21:10:44 »

Mogoče kdo ve, kaj se je danes dogajalo na sestanku in koliko je bilo udeležencev,  katerega je sklical Kavčič?
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #108 : sobota, 23.11.2013 : 10:53:48 »

Se pridružujem vprašanjem o tem, kaj počnejo razne komisije?

Poleg disciplinske tudi statutarna? Na statutarne nepravilnosti ne opozori članic. Marca voljeni člani v Statutarno komisijo so: dr. Dušan Štrus, Sabina Heric, Darko Korošec, Iztok Krumpak in Davor Marijanovič. Mogoče intenzivno pripravljajo nov, za članice, novejši, boljši in ustreznejši statut, ali samo čakajo, da KZS, njenega trenutnega predsednika in ostale 'napad mine'? Vedo, kakšne statutarne 'napake' se dogajajo? Se sploh ukvarjajo s tem?

s.holms, ko se bomo začeli mi obnašati odgovorno, se bodo tako morali začeti obnašati tudi voljeni ali drugače nastavljeni člani raznih komisij, ne glede na družinske vezi ali 'strankarsko' pripadnost. Glede na to, da v disciplinski komisiji ni samo Friškovec (voljeni člani so: Marjan Zupanič, Jože Bola, Sašo Ferenčič, Ožbalt Fajmut in Simon Friškovec), je na mestu kvečjemu pripomba, kaj počne cela disciplinska komisija. Friškovec je samo en glas od petih. Pravzaprav, kaj so počeli do sedaj vsi, ki so vedeli za nepravilnosti, pa niso ukrepali?

Po drugih komisijah ni prav nič drugače. Recimo, v KSV ni samo ga. Kavčičeva ..., ampak: Roman Hoefferle, Marija Kavčič, Željka Fon Zidar, Bojan Deberšek, Jože Štebih, Tomaž Burazer in Andreja Strajnar kot vodja rodovne knjige. Kako izgledajo sestanki in 'sestanki' na KSV ...? Kje je PSD? Vsi ne čakajo tiho, ampak ... eni so čisto tiho in pri miru, drugi pa so (pre)hiper aktivni Cool.
Stroka? Undecided

Kdo vse je v Komisiji za izobraževanje in izpite, sploh ni nikjer navedeno, vemo pa, da tam ni samo Jože Vidic ... Je tam vse prav? Hm ... Stroka? Hm ... Undecided

Lahko vsak sam nadaljuje in si dela svoj seznam oseb (seveda moramo vključiti tudi tista imena iz obdobja 2009-2013), ki so tako ali drugače (eni samo z vegetiranjem, drugi s pretirano hiperaktivnostjo) pripomogli k situaciji, v kateri trenutno smo.

Nikoli ne bom pozabila zdaj že pokojnega Rotnerja, ki je na eni od skupščin rekel nekako takole: "Kot nadzornik nisem vedel, da je kaj narobe, ker sem kinolog in ne ekonomist." Za odločiti se, ali se bomo o pravilnostih ali nepravilnostih poučili, in potem po pošteni lastni presoji reagirali, ne potrebujemo nobene šole. Čut za odgovornost v človeku je ali pa ga ni. S sprejemom neke funkcije se sprejme tudi odgovornost. Ocenjevanje odgovornosti kreatorjev in statistov v tej zmešnjavi, je v rokah članov članic. Petkova izredna skupščina je samo en korak. Najpomembnejše bodo odločitve v prihodnje, spomladi, med volilno kampanijo in na volilni skupščini. Smo se sposobni začeti odgovorno obnašati najprej mi sami?

Terierček, firbčnost ni lepa čednost Tongue Grin
Po neuradnih podatkih je bil včeraj prisoten predsedniški krog z varnostniki, 'predavatelji' in predsedniki 10+ članic.

Iz takegale posveta se pač ne more kaj pomembnega izcimiti. Sem mnenja, da bi si moralo vodstvo KZS namesto raznih komunikatorjev, piarovcev in drugih 'strokovnjakov o sodelovanju', priskrbeti sposobnega stratega in taktika, če bi resno nameravalo prepričati članice, da so terna, ki ji je nujno treba pustiti delati do konca mandata. Razen, če je nepravilnosti iz preteklosti toliko, da jih niti strategi in taktiki ne morejo več rešiti ...?
Logiran

jst
odvisnež
*****
Sporočil: 630


« Odgovor #109 : sobota, 23.11.2013 : 12:01:14 »


Nikoli ne bom pozabila zdaj že pokojnega Rotnerja, ki je na eni od skupščin rekel nekako takole: "Kot nadzornik nisem vedel, da je kaj narobe, ker sem kinolog in ne ekonomist."

Kako prosim?
Pa ne, da še vedno ljudje tak razmišljajo? Če sprejmeš funkcijo nadzornika, postaneš ODGOVOREN za vse finančne nepravilnosti, ki si jih požegnal. Ali pa ne sprejmeš te funkcije, če nisi sposoben.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #110 : sobota, 23.11.2013 : 14:43:34 »

[...]
Naslednja tocka na dnevnem redu je bila postavitev vprasanja nezaupnice nadzornemu odboru KZS. Za govornico je prisel Angel Vidmar, ki je govoril, kaj vse je nadzorni odbor (predsednik je Rajko Rotner) vedel, pa ni ukrepal.
[...]
Po Vidmarju je govoril Rajko Rotner, ki je povedal, da je pred njim NO vodil Zidar in da naj bi se nepravilnosti dogajale ze tedaj, ter da je upravni odbor na majski seji, ko je Vidmar pokazal na nepravilnosti, sklenil resiti zadeve interno, vendar je Vidmar kljub temu oddal prijavo na Policijo. Rotner je povedal se, da ni financnik, da je gledal dokumente, ki so mu jih pokazale usluzbenke in da ni deloval zlonamerno ter da se opravicuje, ce je clane razocaral.
[...]

Zgornje je iz mojega povzetka o dogajanju na Izredni skupščini KZS, ki je bila 19. novembra 2008.
Tema je sicer dostopna članom v rubriki zveza, društva, klubi.

Za kakšnega opazovalca so lahko razmere precej zapletene, pa v resnici sploh niso Roll Eyes.
jst in jaz sva očitno na skupni valovni dolžini z veljavnim Statutom KZS, kar se tiče nalog in odgovornosti članov nadzornih organov, žal pa so valovne dolžine nekaterih drugih čisto drugačne. Po Statutu KZS so KZS nadzorniki dolžni skrbet za zakonitost in smotrnost poslovanja vseh organov KZS, kar je najbrž nemogoče početi, če imaš na voljo samo neuradne ustne izjave kinologov in 'kinologov' ter bilance. Prepričana sem, da za odgovorno opravljanje svoje naloge rabiš papirje.
Prosto po predsedniku 2009-2013: 'nadzorniki lahko gledajo samo v bilance'.

Leta 2008 so nadzorniki smeli, žal pa niso znali. V letih 2010-2013 pa nadzorniki ne smejo, ne glede na to, ali znajo ali ne.

Predsednik leta 2011 za leto 2010 (leto 'debele KZS krave' EDS Celje Tongue) ni dovolil vpogleda v dokumente, na kar sta 'odletela' dva nadzornika (Šterman in Vidmar), ki sta v papirje kot nadzornika hotela špegat, nista pa za svoje špeganje hotela podpisat izjave o kazenski odgovornosti (hm, kako bi pa potem poročala delegatom na skupščini?). V ta 'odlet' so, po naročeni in (verjetno) plačani zunanji (izbrani Wink) reviziji, z vso vnemo in intenzivnostjo pripomogli prejšnji (oz. nekateri tudi sedanji) člani OU (tudi zato sem zgoraj napisala 'odletela' in ne odstopila). Tretji član takratnega NO (hm, to je sedanji predsednik NO Grah) je kasneje z enim od (tudi) sedanjih (Goričan) in enim drugim (Žvanut) nadzornikom s pozitivnim poročilom enostavno pokril leto 2010 (spomnimo se znamenitega stavka o 'ne-odgovornosti' vodstva KZS za nazaj, ki ga je NO zapisal v Poročilo NO KZS za leto 2010).

Videti predsednik deluje v valovih Wink, saj očitno (spet) ne dovoli vpogleda v dokumente, tokrat za leto 2012 in 2013. Zakaj pa zdaj? Je mogoče treba pred zlimi silami iz vesolja skriti kakšen detajl iz nepremičninskih zgodb?).
Da se je tokrat 'malo bolj zapletlo', zdaj ni več dvoma.

Aja, ko ravno govorimo o nadzornikih in nadzoru - a se iz leta 2011 še spomnite KZS-jevega komunikatorja (klik)? In njegove vloge v zvezi z odstopljenimi nadzorniki, skupščinami 2011 in poročilom za leto 2010? No, hm ..., očitno namerava postati eden od naših bodočih nadzornikov v gospodarskih družbah (klik). Ne znam si predstavljati, da bi še kje tako deloval, kot je (aktivno) na KZS (klik in klik). Če se prav spomnim, je bil on na skupščinah 2011 tudi fotograf? Predvidevam, da je delo '(napol)tajnega agenta' opravil več kot odlično in so imeli mnogo uporabnih materialov za 'uspešno špijoniranje', kdo je v napačnem trenutku držal roko gor ali dol. Cool
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #111 : sobota, 23.11.2013 : 16:07:27 »

Na KZS spletni strani je 'poročilo' o včerajšnjem posvetu, z naslovom RAZKRITJA NA 3. POSVETU ČLANIC KZS - klik

Izpostavljam citat:
Transparenten prikaz dokazljivih nepravilnosti priča o tem, da so trditve skupine članov UO KZS in NO KZS v veliki večini konstrukt laži oziroma so trditve vzete iz konteksta, medtem ko so za resnične probleme krivi prav tisti, ki danes s prstom kažejo na predsednika. Slabo vodenje investicije, svetovno prvenstvo FMBB in izpostavljen problem upadanja števila lovskih psov so trije ključni problemi, ki razkrivajo tudi ključne akterje, nasprotnike prizadevanj predsednika.
vir http://www.kinoloska.si/domov/item/304-razkritja-na-3-posvetu-članic-kzs
Logiran

jst
odvisnež
*****
Sporočil: 630


« Odgovor #112 : sobota, 23.11.2013 : 23:53:17 »

Jana, jaz statuta KZS ne poznam pol tako dobro kot ti. Ampak se mi pa zdi jasno, kaj je funkcija nadzornikov v podjetjih in društvih. Za nadzornike v nekem podjetju, ki se ukvarja na primer s keramiko, ni pomembno to, ali znajo izdelati krožnik, ker upravljanje podjetja in nakup strojev za izdelovanje izdelkov ni njihova pristojnost. Njihova pristojnost pa je nadzor, ali uprava deluje v skladu z zakonom, notranjimi akti in cilji podjetja.
Logiran
Wolkowo
midi
*
Sporočil: 28


WWW
« Odgovor #113 : nedelja, 24.11.2013 : 10:33:29 »

s.holms
novinec
*
Offline Offline

Sporočil: 15


WWW
   
Re: KZS - volitve 2013
« Odgovor #159 : sobota, 02.11.2013 : 12:46:07 »
In prišlo je novo gradivo in nova skupščina  Tongue Solata, solata,solata samo temu Korošcu Racu od nemških dog vsa čast, je edini, ki je argumentiral in že kar nekaj časa opozarjal na problematiko nem. dog  Angry Zgodilo se je nič Cheesy
Očitki NO KZS se zdijo utemeljeni če ne poznaš ozadja a to je vse ena velika igra  Undecided
Dobro je napisal sedanji predsednik Kavčič, da niso do zadnje seje zaznali nepravilnosti, je res, da mu je slavospeve pel Grah, je res, da ga je Česnik še na zadnji skupščini povzdigoval v višave, je res, da so mu dali svoj blagoslov in potrdili pripadnost, je res, da je njegovo vodenje in sla po moči vedno enaka - je, vse je res in to vemo vsi, ki ga poznamo, zato SPOŠTOVANI UO in NO KZS ne nas imet za bedake in konje  Angry Če se res misli pošteno naj se vsi sedanji člani obeh odborov odpovedo svojim funkcijam in naj dovolijo, da KZS vodi nova kinološka generacija  Smiley Če se to zgodi bodo pošteni kinologi začeli verjeti v pošteno in pravično kinologijo  Undecided
Oooooooo to bo verjetno misija nemogoče, saj se že novi kandidat za predsednika aktivno pripravlja in lobira  Cool
S. Holms vas pravočasno obvesti o vsem, tudi o tem kaj se govori na 4 oči - zidovi imajo ušesa  Cool

No , tole na kratko povzeto upam da bo kdo povedal na izredni skupščini in da ne bomo spet vsi čučali ko kure in čakali kdo bo prišel na oblast , da lahko spet kimamo naprej in čez 5 let spet že ta nevemkaterič ugotavljamo kdo vse nas je pokradel in maltretiral zadnjih 5 let. Ali pa pač to kot narod potrebujemo :-)
Jana kar se tiče leta 2008 in nadzornega sveta ki bi moral ukrepati pa ni imel znanja. Pokojnega rotnerja sem poznal in vem za cel spisek pridobitniških mahinacij ki jih je opravljal na račun lastnikov psov vse svoj kinološko delovanje. Tako da kljub temu da o pokojniku vse najlepše kategorično zavračam mnenje da kaj ni vedel. Mogoče celo bolje od marsikoga ki danes sedi tam :-(
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #114 : nedelja, 24.11.2013 : 10:38:17 »

Prejeto za objavo:

----------------------------------

DÉJÀ VU

Daljnega leta 1550 je Primož Trubar v sicer religioznem tekstu zapisal znamenito besedno skovanko »stati inu obstati«. Dandanes je njen pomen simboličen poziv k pokončnosti, srčnosti, ponosu, ...
Ravnanja predsednika KZS pa so znameniti, pozitivno naravnani besedni skovanki  vdihnila drugačen, manj simpatično obarvan  pomen. Oklepati se položaja za vsako ceno, »stati inu obstati« ... ne glede na pravila, ne glede na demokracijo, ne glede na človeško dostojanstvo, ...

Vsi, ki se niso ob preteklih ravnanjih predsednika KZS vsaj zdrznili ob prvih znakih hudih deviacij, si zdaj morajo vzeti čas za resen razmislek. Resen razmislek o vložkih, ki botrujejo takemu početju. Vložki so namreč očitno zelo visoki.
Kaj se je dogajalo v zadnjih letih in kaj naj bi se dogajalo v prihodnje, da predsednik KZS s tako ihto brani svoj položaj? Česa članice KZS ne smejo vedeti, česa članice KZS skozi oči NO KZS ne smejo videti? Zaradi česa je »življenjskega pomena«:
- članicam KZS preprečevati njihovo temeljno statutarno pravico (in dolžnost), da se na skupščini izrečejo o uspešnosti in primernosti dela predsednika KZS (institut zaupnice/nezaupnice je ja eno od orodij demokracije)
- NO KZS preprečevati njegovo temeljno statutarno dolžnost (in pravico), da v imenu in po pooblastilu članic KZS pregleda poslovanje KZS
- opletati s tiščanjem izjave o zaupnosti pod kazensko in materialno odgovornostjo nadzornikom KZS pod nos
- manipulirati kinološko in drugo javnost  z nadomeščanjem poročila NO KZS z (naročeno, komercialno) zunanjo revizijo in drugimi (prav tako naročenimi) »ekspertnimi« mnenji
- izogibati se skupščini (redni, izredni)
- intenzivno »obdelovati« članice KZS s »posebnimi prijemi«
- najemati varnostno službo za varovanje sedeža KZS

Déjà vu. Kdaj že? Kdaj že je tudi bilo »življenjskega pomena«:
- da se članice KZS niti slučajno ne bi izrekale o uspešnosti in primernosti dela predsednika KZS
- da NO KZS niti slučajno ne bi brskal po poslovni dokumentaciji KZS
- da bi morali člani NO KZS pred vpogledom v dokumentacijo KZS podpisati izjave o zaupnosti pod kazensko in materialno odgovornostjo
- da bi zunanja (naročena, da ne bo pomote) revizija nadomestila poročilo NO KZS
- da bi se na vsak način »spravilo pod streho« neobstoječe (!) poročilo NO KZS (poizkus glasovanja o neobstoječem poročilu na skupščini, nadomeščanja poročila NO KZS s poročilom zunanje revizije, razglašanje sprejetja neobstoječega poročila v uradnem glasilu KZS)
In še, kdaj že:
- so skupščino KZS varovali varnostniki (koga že, članice KZS pred njimi samimi?)
- so se tako ali drugače intenzivno »obdelovale« članice KZS (pa pustimo na strani umazane podrobnosti)
- je »morala« skupščina potekati po neizglasovanem dnevnem redu, se je glasovalo z dvema kartončkoma, se je izide glasovanj ugotavljalo z abstraktnimi računskimi operacijami, je bilo potrebno poslikati delegate med glasovanjem, je ...

Kdaj že se je to dogajalo? Kdaj že je bilo tako pomembno »stati inu obstati«….? Ne, ne, Primož Trubar s tem nima nič, ni bilo leta 1550. Vse to se je dogajalo v dvoletni »skupščinski sagi« v okviru 5 sklicev, 3 odpovedi in 1 izpeljave skupščine (rednih, izrednih) ne tako daljnega leta 2011 ter z nadaljevanjem s 3 sklici in 1 izpeljavo v  še manj oddaljenem letu 2012.  In kaj je bilo v letu 2010 tako posebnega? Česa članice KZS takrat niso smele vedeti, česa članice KZS takrat skozi oči NO KZS niso smele videti?

Še enkrat, je vse zgoraj našteto v funkciji »stati inu obstati«……za vsako ceno? In, je verjetno,  da je aktualnemu predsedniku KZS potrebno »stati inu obstati« zgolj zaradi zaščite kinologije (pred kinologi!?), zaščite KZS (pred njenimi članicami!?) in zaščite demokratičnega delovanja (pred ljudmi!?)?
O tem, da predsednik KZS ni Ludvik XIV (Sončni kralj), se verjetno večinsko  strinjamo, očitno pa ima s tem nekdo velik osebnostni problem. Pričakovana nadaljnja  dejanja v obrambi »trdnjave Zapoge« bodo, svoji grotesknosti navkljub, razkrila tudi to.

Takih »od boga poslanih osebkov« je smetišče zgodovine polno. Njihovim poslanstvom so (poleg socioloških podstatov) običajno botrovali zelo prozaični razlogi, vezani na človeške šibkosti in osebnostne deviacije.
Tudi v primeru KZS in njenega predsednika je verjetno tako in nič drugače. Potrebno bo odpihniti »tančice skrivnosti« z ravnanj predsednika KZS od prvega dneva njegovega mandata in zelo verjetno se bo pokazalo, da ni prav nič »božji«, da je le zelo »krvav pod kožo«. In razkrilo se bo, da so žrtve samoumišljenega »poslanstva« kinologija, njena krovna organizacija, demokracija in človeško dostojanstvo na eni strani ter psi, pasme, članice KZS in posamezni kinologi na drugi. Razgalilo pa se bo tudi, kdo vse  je pri nečednih rabotah »držal vrečo«, kdo vse  je opravljal različne »umazane posle« in kdo vse  je enostavno pogledal stran, ko tega nikakor ne bi smel storiti.

Očitno je nekdo prespal vsaj kako desetletje.

Igor Rac

P.S.:  To, da so Trubarjeve besede (»stati inu obstati«) ovekovečene na slovenskem evrskem kovancu, je lahko zgolj slučajnost in v tem verjetno ni iskati globljega pomena ali tega verjetno ni povezovati z motivi in ravnanji kogarkoli. Ali pač.
P.S.: Vzkliki  »E tu, mi Brute?« (Tudi ti, Brutus?) morajo v zadnjih tednih pogosto odmevati  po »dolini šentflorjanski«.  Grenka spoznanja, verjamem, da »pečejo in bolijo«.  So pa kar pravšnja »razsvetlitev«  in »zaslužena« popotnica za našega »cezarja«. Našim »brutom« pa bi morali biti zapisi v  Svetonijevem  »De vita Caesarum« v opozorilo in poduk.
Logiran

ARIEB
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.110


« Odgovor #115 : nedelja, 24.11.2013 : 19:58:09 »

 jezen
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #116 : ponedeljek, 25.11.2013 : 09:55:30 »

Na netu ga ni, je pa v tiskani izdaji današnjega Dela. V iskalniku www.delo.si je pri novinarju Karbi tole:

Pasji boji, grizenje in bevskanje v kinološki zvezi
25.11.2013 00:00:00

Ljubljana – Kinološka zveza Slovenije ima več kot 12.000 članov, 114 klubov in društev, na leto pa ustvari slabih 900.000 evrov prihodkov. Dobrih 68.000 evrov davkoplačevalskega denarja je letos prejela z obrambnega ministrstva oziroma uprave za zaščito in reševanje, pred dvema letoma pa 10.000 evrov več. Zvezo že drugi mandat vodi nekdanji predsednik državnega sveta Blaž Kavčič; napoveduje, da bo na izredni skupščini predlagal glasovanje o svoji zaupnici.
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #117 : ponedeljek, 25.11.2013 : 12:41:05 »

Zanimiv članek.
Izpostavljam in komentiram: Delo, ponedeljek, 25. novembra 2013, stran 3, avtor Dejan Karba, "Pasji boji, grizenje in bevskanje v Kinološki zvezi"

"Kavčič je, kot pravi, v tem času še ugotovil, da si je predsednik gospodarsko-finančne komisije zveze Aleksander Česnik »dal izplačati za 15.893 evrov kilometrine za dobra štiri leta, potne naloge pa si je podpisoval kar sam«."

Je bil tale KZS v zadnjih štirih letih slovenski kinološko-funkcionarski 'bankomat'? Ali kdo res verjame, da je tako odličen predsednik mirno gledal, kako so si na 'bankomatu' v Zapogah 3d štiri leta očitno dnevno stregli njegovi sodelavci in drugi izbranci? Si je iz tega 'KZS bankomata' postregel tudi sam? Je štiri leta in pol samo mirno opazoval, oz. do pred kratkim menda celo nič opazil?

"Kinološka zveza Slovenije ima več kot 12.000 članov, 114 klubov in društev, na leto pa ustvari slabih 900.000 evrov prihodkov."
in
"Šterman, ki nas je opozoril tudi na to, da naj bi Kavčič v sklopu KZS »kot po tekočem traku ustanavljal društva - zato da je imel na skupščini KZS več glasov za svojo podporo, zaradi česar je pred leti osebno v imenu treh klubov glasoval s tremi listki hkrati«, ..."
in
"Kavčič: »Koruptivne in klientelistične mreže ter nespoštovanje pravil so temeljna težava slovenske kinologije, kar sem zapisal tudi v svojem programu za volitve marca letos, ko mi je 70 odstotkov članic izkazalo zaupanje za vodenje KZS.«

Kje je 5 društev? Oktobra 2011 je bilo 112 članic (skupščina oktober 2011). Marca 2013, ko je bila volilna skupščina, je bilo 119 članic. Zdaj jih je 114. Je dalo 5 društev odpoved? Katera društva so to? Kako so dala odpoved? So sploh plačala pristopnino in članarino? Kje so sklepi o vključitvi v KZS? Kje so sklepi Statutarne komisije, da so statuti teh članic skladni s statutom KZS?

O 'več listkih' obstaja tudi zapisnik ene od skupščin iz leta 2011, ko je bila članica UO zalotena z dvema listkoma Smiley. Žal so s KZS spletne strani vsi skupščinski zapisniki izginili. Zakaj že? Eni imamo spomin, svoje zapiske in interne arhive.

Kaj se je počelo s pooblastili na volilni skupščini marca 2013, nisem videla samo jaz, temveč cel kup tam prisotnih ljudi, najmanj eni delegatki z originalnim pooblastilom pa se je ob prihodu zgodilo, da je bilo njeno original pooblastilo uporabno le še na wc-ju, ker je bil tam z drugim pooblastilom istega društva že nekdo drug. Kako je izgledalo tisto drugo pooblastilo, kdo je bil na njem podpisan in kakšen je bil žig, ve verifikacijska komisija.  Lahko pa, seveda, vsakdo sam sebe prepričuje v nedogled, da je bila podpora 70%. Dvomim sicer, da bo po tem članku realna podpora kaj zrastla, vendar če bo zaradi tega predsednik kaj manj slabe volje, je tudi taka tolažba in samozavajanje ok.

V članku je kar nekaj govora o nadzoru nad poslovanjem, pod črto pa se lahko potegnejo izjave:
- Šterman: "Poslovanje KZS, sploh pa KZS d.o.o., ki je v stoodstotni lasti zveze, je nadzorni odbor nazadnje pregledal leta 2009."
- Karba: "Številni pogovori, ki smo jih te dni opravili s člani KZS – omogočili so nam vpogled v številne listine - , kažejo, da vodstvo zveze finančno dokumentacijo pred nadzorniki skriva še danes."
- Kavčič: "Nadzorni odbor je v svojem zapisniku maja letos zapisal, da je prejel kompletno dokumentacijo za leto 2012 ter se pohvalno izrazil o poslovanju - ni pa še uradno sprejel poročila. S tem krši zakon."
- Kavčič: "Prejšnji poskus diskreditacije leta 2011 je KZS stal okrog 60.000 evrov, konstrukte napadalcev je takrat na laž postavil šele pooblaščeni revizor. Tudi zdaj sem sklenil pogodbo z revizorjem, saj je nestrokovno in razdiralno delovanje nadzornega odbora preseglo vse meje."

Kavčič sicer lahko govori o pooblaščenem revizorju, ki ga je naročil in pooblastil on sam s sodelavci v vrhovni vlogi KZS, plačal pa KZS. Torej, revizije, o katerih govori, so pač samo to - naročene revizije, od katerih je tista iz leta 2011 verjetno spregledala 'KZS bankomat' in morda še kaj? Ali bo 'KZS bankomat' letošnja našla?

"... v petek je zadnji (o.p. Kavčič) na gospodarskem razstavišču zaradi situacije znotraj zveze sklical posvet, kjer je tridesetim članom povedal ... "

Čigava manipulacija je pa to? Na slikah - klik, je težko našteti 30 prisotnih ljudi, kaj šele članic. Od tega so bili štirje iz predsednikove družine, dve 'predavateljici', eden nesojeni član Upravnega odbora, ki ni predsednik nobene članice, dve osebi, ki tudi nista predsednika, temveč sta (menda) firbcala, še eden, ki tudi ni predsednik, ... Vabljeni pa so bili predsedniki članic - klik.

"O ljudeh iz KZS, ki so se obrnili proti njemu, Kavčič pravi, da »so izgubili kompas osebne integritete in v raznih pamfletih zgolj podpisujejo nizkotne žalitve, ..."
»Koruptivne in klientelistične mreže ter nespoštovanje pravil so temeljna težava slovenske kinologije ...«


O pravilih: Kje je PSD? Kje je izpolnitev Kavčičevega programa iz leta 2009? Katera pravila pa naj upoštevamo? Protizakonita?

Mag. Kavčiču sporočam, da ves svet ni skorumpiran in klientelističen in ni izgubil kompasa. Tudi kinološki ne. 

Kot prvi kinolog v državi je dolžan predstavljati slovensko kinologijo tudi mladim in nikakor ne smemo dovoliti, da jim jo kaže tako negativna in do drugih ljudi sovražna oseba. Zato pričakujem, da se čim hitreje umakne.
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #118 : ponedeljek, 25.11.2013 : 14:30:16 »

Je tole začetek izpiska dvigov na KZS bankomatu?

Spletna stran KZS, Ponedeljek, 25 November 2013 11:23 - Podpredsednik UO KZS - rekorder med izplačanimi kilometrinami

Izplačila kilometrin v obdobju 2009-2013

ZnesekIzplačilo prejel/a
1.15.893,18 €Česnik Aleksander
2.8.043,10 €Novak Andreja
3.7.877,04 €
4.6.773,37 €Trček Iztok
5.4.752,26 €Höfferle Roman

Je priimek, ki manjka na 3. mestu, Kavčič?
Sicer pa - tile zneski so za štiri leta prav nemarno majhni, če vemo, kolikokrat je bilo potrebno po vsej Sloveniji zbirati pooblastila. Predsednik je rabil v teh štirih letih nekajkrat za 70% pooblastil. Česnik si najbrž zasluži povrnitev stroškov, verjetno pa ni za računati, da mu jih bo povrnil predsednik iz svojega žepa? Kot tudi ne, da bo stroške posveta na gospodarcu plačal sam?

Najbrž je čas za tole:
Vseh 11 članov Upravnega odbora, s predsednikom na čelu, si lahko poda roke, saj jih je vseh 11 vrednih drug drugega in tako, kot so skupaj prišli, je prav, da skupaj odidejo na smetišče kinološke zgodovine.

Kako mora biti človek neumen, ali pa do konca obupan, da gre s tako gnojnico polivat ljudi, ki si jih je za sodelavce sam izbral in jih dal članicam za potrditi, potem pa jih je po štirih letih hvaljenja po dolgem in počez dal članicam v potrditev še drugič? Kako neumen, ali pa do konca obupan mora biti, da ne vidi, da je na dnu gnojne jame, v katero poskuša zmetati vse druge, kot glavni dirigent pravzaprav on sam? Kako neumen, ali pa do konca obupan je človek, ki gre celi slovenski javnosti povedat, da so njegovi sodelavci pod njegovim vodstvom nesposobni in da so celo že dlje časa počeli nepravilnosti?
Logiran

s.holms
novinec
*
Sporočil: 28


WWW
« Odgovor #119 : ponedeljek, 25.11.2013 : 18:16:37 »

Pod zaporedno številko 3 sigurno ni g. Kavčič.
Upam da si niso potnih nalogov ( Kavčič, Česnik, Svetelšek...) pisali, ko so po Prekmurju hodili k Trčeku na sestanke in regijske shode v službenem vozilu in s šoferjem državnega sveta  Cool in še kam drugam po Sloveniji  Cheesy
Večkrat kot pred DS je službeno vozilo g. Kavčiča stalo v Zapogah  Roll Eyes
Res je kar pravi Jana, to je zanemarljivo malo potnih stroškov glede na temeljito in vestno opravljeno delo članov UO KZS kjer je odstopal po svoji temeljitosti in prepričljivosti lobiranju in zbiranju pooblastil g. Česnik.  Undecided No in to je dobil za zahvalo od svojega predsednika, da ga je javno izobesil na stran KZS  Cry
Nagrade ,, zaslužnim ˝ v KZS na EDS 2010 še vedno niso objavljene  Undecided saj menda niso skrivnost  Lips Sealed
Logiran
Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 ... 19   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: KZS peskovnik
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines