mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 16:34:36

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: KZS peskovnik
Strani: 1 ... 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19   Dol
Natisni
Avtor Tema: KZS peskovnik  (Prebrano 46484 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
eka
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 611


« Odgovor #225 : petek, 24.01.2014 : 07:55:35 »

ja, res je, vse skupaj je samo zapravjanje našega skupnega denarja.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #226 : torek, 28.01.2014 : 13:49:40 »

Je Blaž Kavčič lastnik KZS?
Kljub izglasovani nezaupnici in suspenzu Blaž Kavčič še vedno vztraja na vrhu kinološke zveze.
Dejan Karba, Murska Sobota, pon, 27.01.2014, 21:00

Ljubljana – Potem ko so konec lanskega novembra navzoči delegati izredne skupščine Kinološke zveze Slovenije (KZS) soglasno izglasovali nezaupnico predsedniku zveze Blažu Kavčiču (glasovalo je več kot dve tretjini vseh), ta še vedno samovoljno vztraja na vrhu zveze. Zdaj se zapleta pri registraciji spremembe zastopnika zveze na upravni enoti.

Poleg tega da članom nadzornega sveta še vedno z varnostnikom preprečuje dostop do sedeža zveze (in torej tudi do logistične podpore zveze), je Blaž Kavčič – drugi mandat predsednika KZS je nastopil marca lani – 10. januarja na Upravno enoto Ljubljana poslal zahtevo za udeležbo v postopku registracije spremembe zastopnika KZS.


http://www.delo.si/novice/slovenija/je-blaz-kavcic-lastnik-kzs.html
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #227 : torek, 28.01.2014 : 15:30:57 »

Hm, zgoraj je le del, ostalo je pa v tiskani verziji, tudi tole:

Davčne utaje?
Še kot legalni predsednik KZS je Blaž Kavčič, domnevno zato, ker ni zaupal nadzornikom zveze, naročil revizijo poslovanja KZS v letih 2012 in 2013. Po naših neuradnih informacijah so revizorji ugotovili nepravilnosti s področja davčne utaje.

vir tiskano Delo, 28. 1. 2014
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #228 : torek, 28.01.2014 : 20:13:20 »

V oddaji Preverjeno na POP TV bo čez nekaj minut prispevek o 'drami na KZS'.
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #229 : torek, 28.01.2014 : 20:56:47 »

Preverjeno - Spor za oblast
28. 1. 2014

http://www.24ur.com/bin/video.php?media_id=61381692&section_id=2&article_id=3996332

Brez komentarja.
Logiran

Staffy
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 76


WWW
« Odgovor #230 : sreda, 29.01.2014 : 11:06:46 »

Glede na videno v oddaji Preverjeno, je kot dober politik vse ocitke obrnil v svojo korist. Oziroma mi smo delali dobro, vse ostalo je konstrukt.
Resno se pa sprasujem kaj vse mora biti v ozadju, da se g. bivsi predsednik tako oklepa te funkcije. 
Kot ugljen gospod, bivsi predsednik DS, kinoloski sodnik in  verjetno se kaj, kot govori kaj vse je dobrega storil za KZS, bi moral pokoncno oditi in prepustiti vodenje drugim. Pa bi bila stvar resena.
Logiran
eka
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 611


« Odgovor #231 : sreda, 29.01.2014 : 11:25:59 »

Ja, prispevek je bil, tak kot sem predvidevala, v prid napačni strani. DRAMA NA KZS PA OSTAJA, na račun nas,vseh članov.
Logiran
beauceroncek
novinec
*
Sporočil: 9


WWW
« Odgovor #232 : sreda, 29.01.2014 : 12:04:34 »

prispevek ne bi smel biti v prid nobeni strani, ampak bi moral dejansko prikazati stanje takšno kot je. delno mu je to celo uspelo. s prispevkom pa očitno niso zadovoljni njegovi naročniki. nisem vedel kako izgleda hiša v zapogah skoraj leto dni po izteku pogodbenih rokov za dokončanje. sramota! medtem se menda na privatni hiši enega izmed podpredsednikov kzs sveti nova fasada. uganete kdo in kdaj je izvajal gradbena dela pri tem? o funkcionarjih kzs pa samo tole. s takšnim načinom dela nihče od njih ni vreden zaupanja članic kzs. prav nihče! ko smo mi pršli dol u zapoge je zuni stal varnostnik… in je prepovedal vstop. je povedal da… kao da ni… kot da ni uradnih ur… in tako naprej… da se ne vem kaj dogaja notr … nek nadzor notr… al kaj. to je bil razlog… …da ne bi kak mrtvak vn padu… zelo sposobni ljudje. je treba priznat. predsednik kzs bi naj postal član uo kateremu je ravno tako kot predsedniku kzs izglasovana nezaupnica. smešno! zakaj se sedaj mudi z zamenjavo zastopnika? treba je plačat račune za stroške izredne skupščine, odvetnikov, varnostnikov.. itd. 01.02.2014 pa je tudi sestanek uo fmbb. do takrat jim mora nekdo javiti, da je vse ok s prvenstvom v kopru in da bo nekdo nekoč le plačal fmbb. kzs bo (naj bi) imela že konec marca novo vodstvo. tako se pa še vedno zapravlja denar kzs! upam, da se ne bo še dodatno zapletalo in da bo kzs čimprej dobila novega predsednika na način, ki bo zakonit in legalen.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #233 : sreda, 29.01.2014 : 13:09:14 »

beauceroncek, z marsičem, kar pišeš, se strinjam. Ne pa z vsem. O večini zadev bomo še govorili/pisali v bodoče, ko bodo imena kandidatov znana. Te pa želim zdajle vprašati tole:

Ali zaupaš človeku, ki vodi organizacijo, v kateri mu najbližji sodelavci, ki jih sam izbere, za hrbtom 'kradejo' denar za potne stroške in 'kradejo' denar za obnovo bajte?

Zame je tak človek povsem nesposoben. Ne bi mu zaupala niti za parking listke skrbet.
Vodja, ki ne ve nič o računu in ne ve, da je bilo iz organizacije, ki jo vodi, nekam plačano 90.000 €, je zame zrel za odhod na smetišče zgodovine, z njim pa tudi vsi, ki se trudijo popravljati vtis.

Če tega ne bomo hitro spoznali, potem je verjetno najbolje, da kar takoj parkiramo:

vir slike je fb, vendar ne najdem imena fotografa
Logiran

beauceroncek
novinec
*
Sporočil: 9


WWW
« Odgovor #234 : sreda, 29.01.2014 : 14:08:43 »

prav je, da se o zadevah raziskuje, govori in piše. ampak na objektiven način. brez pristranskosti. tega novinarjem in tudi marsikomu drugemu v sloveniji primanjkuje. tudi kinologija ni izjema. jaz osebno v prvi vrsti ne zaupam ljudem, ki kradejo in se obenem še ponujajo kot rešitelji. s prstom pa kažejo na druge. jasno sem napisal, da nihče od trenutnih imen v slovenski kinologiji ni vreden zaupanja. tudi kavčič ne! kolikor sem uspel razbrati iz prispevka je kavčič sigurno vedel za račun, ni ga pa on izdal. morda so se s pogodbo dogovorili za predplačilo. ne vem. v prispevku se na računu lepo vidi napisano: pl. 50% po pogodbi. tudi nekaj podpisov je na računu. kaj to pomeni bi morala raziskati novinarka. zadnji mesec leta je vedno zelo priročen za izdajo računov. na ta način se lahko privarčuje kakšen evro v povezavi z ddv. v tem primeru je (bi) privarčevala kzs. na žalost je zdaj to le iluzija, saj se denar porablja drugje. torej so za odhod zreli prav vsi. z upanjem na boljše čase čakam listo kandidatov za predsednika KZS in upam, da med njimi ne bo preveč fosilov… 
Logiran
Staffy
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 76


WWW
« Odgovor #235 : sreda, 29.01.2014 : 15:48:24 »

Ja potem pa Jana predlagaj kakšnega kandidata ali pa kandidiraj sama, ko se spoznaš na vse reči.

No beauceronsek kdo je pa po tvojem vreden zaupanja v slo. kinologiji?
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #236 : sreda, 29.01.2014 : 16:40:36 »

Ok, beauceroncek, bojim se, da nekaj v razumevanju ne štima. Računa ne izdaja Kavčič, temveč ga tisti, ki je/bo delo opravil, torej gradbena firma, ki jo je Kavčič najel, da porihta hišo v Zapogah. Se pravi, račun izda gradbena firma, Kavčič ga pa plača

Pogodba je bila podpisana 21. januarja 2013 (podrobno glej posnetek!)

Tole je slika računa, ki ga je KZS-ju izdala gradbena firma:

vir http://www.24ur.com/bin/video.php?media_id=61381692&section_id=2&article_id=3996332

Na računu piše: "datum opravljanja storitve/odprema blaga 27.12.2012", kar novinarka še posebej pokaže (podrobno glej posnetek!)

Pogodba je bila podpisana šele 21. 1. 2013. Ali pa je bilo obratno? Najprej je bila pogodba, potem pa je bil za nazaj izdan račun? 

O tem, kaj je tle narobe, vedo vse povedati ekonomisti, tudi o avansnih računih in podobnem. Zabeležke na računu delajo računovodje/knjigovodje, odobritelj plačila pa naredi paragrafo/se podpiše, s čimer potrdi računovodjem, da račun velja za naročen posel, da ga je treba 'knjižiti' in da ga bo treba plačati. Ker noben računovodja v resnici ne pozna konkretnih poslov, ne more vedeti brez odobritve, ali je vse na računu skladno z dogovorom o poslu. Če račun ne bi odražal realnega zahtevka, bi ga moral naročnik (KZS, odgovorna oseba je predsednik) zavrniti v zakonskem roku. V zvezi s tem novinarka prazaprav nima kaj raziskovat, saj so zadeve splošno znane.

Kaj je priročno ... hm ... bojim se, da ni tako enostavno, temveč je s tujim denarjem, kar za Kavčiča denar KZS je, treba delat do skrajnosti in še čez zakonito Smiley, super je pa, če ga trošijo racionalno, po pameti, blabla ... Point je pa zakonitost. Kar bi 'med frendi' morda kdo počel, da bi pred davkarijo skril nekaj 10.xxx eur, KZS nima kaj zanimat, zato so take ideje praktično brezpredmetne.

Novinarka je del prispevka sfokusirala na nepravilnost, o kateri bodo rekli kakšno računovodje davčne uprave. Ne zato, ker je o davkariji v prispevku govoril Grah, temveč zato, ker je tako prav. Sama sem bila v prispevku vesela nekaj slikovnega materiala in konkretnih podatkov, izjave me dejansko niso toliko zanimale, ker stališča že poznam.

Na kandidatno listo najbrž vsi težko čakamo. Prej o imenih ni mogoče govoriti, ker je govorjenje in pisanje o tistih, ki se ne bodo rinili v ospredje, nesmiselno in v dani situaciji potrata časa in energije. Sfokusirati se bo treba na tiste, ki bodo pricveteli na plano. Pa na imena v njihovih ekipah. To pa. V čreva jim bo treba pogledat Smiley. Upam, da boste vsi pomagali.

Staffy, ne vem vsega, zagotovo ne in se tega v celoti zavedam, za razliko od marsikaterega kinologa pa jaz sledim dogajanjem od trenutka, ko mi je prejšnji predsednik, verjetno tudi za tvoj denar, če si bil takrat že v kinologiji, odvetniško pisarno Senica na vrat nakopal. Verjemi, da po 14 letih ves čas zelo 'blizu kinologije', nikoli pa 'v njej' in šestih letih intenzivnega spremljanja raznih kinoloških funkcionarjev, strokovnjakov, 'strokovnjakov',  pravil, mahinacij ..., zame ni mogoče več nobeno presenečenje. Pa navajena sem pisat in gobcat samo o stvareh, ki jih prej dobro raziščem, za katere imam informacije in podlago. O mojih interesih pa kdaj drugič Wink
Logiran

white rose
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 149



WWW
« Odgovor #237 : sreda, 29.01.2014 : 19:45:09 »

Jaz iz vsega zaenkrat na hitro razberem, da je nekdo zelo dobro gospodaril. Da za hišo, ki je ocenjena na 226.595,00 €, nameniš za adaptacijo cca 185.000,00 €....to pa je res odlično gospodarjenje. Huh
 
In ja, srčno upam, da pridejo med kandidate za predsednika, UO in NO novi, neobremenjeni ljudje.
Logiran
Staffy
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 76


WWW
« Odgovor #238 : četrtek, 30.01.2014 : 10:43:56 »

Jana v kinologiji nisem dolgo, upam pa da se je dogodek izpred 6 ih let koncal v tvoj prid. Takrat se nisem bil vkinologiji in ne vem za kaj je slo.
Opazam pa da vsepovsod v slo, kjer se upravlja s tujim denarjem prihaja do zlorab, oz. gre verjetno celo za kazniva dejanja.
Logiran
beauceroncek
novinec
*
Sporočil: 9


WWW
« Odgovor #239 : četrtek, 30.01.2014 : 12:41:50 »

jana, prav imaš. zrcalno sliko sem si ustvaril v glavi. se opravičujem. torej račun je izdala gradbena firma, plačal ga je/bo kzs (ne kavčič). z datumi so se pa malo preveč očitno poigrali. kzs bi se moral držat javnega naročanja. tukaj so postopki jasni. ponudbe itd. denar je bil na razpolago za zapravit. ekonomisti, računovodje/knjigovodje me tukaj ne zanimajo. novinarka bi morala ugotoviti čigavi podpisi so na računu, kdo je odobril/naročil izplačilo avansa itd. naj pa to ugotovi kdo drug. res je, da je predsednik kzs njen zastopnik, ampak naloge imajo v aktih opredeljene tudi ostali organi kzs. kako je to urejeno v notranjih pravilnikih in ostalih aktih naj spet ugotavljajo drugi. sledljivost mora biti zagotovljena. do sedaj ni bilo in ga tudi nikoli ne bo predsednika kzs, ki bi vsaj približno delal pošteno in za izključno korist kzs. kdor pa dela in je delal dobro. takšnega je potrebno zamenjati. še skoraj vse predsednike do sedaj so zamenjali na ta način. in tudi kavčiča bodo nasledili drugi, ki bodo slej kot prej predmet obrekovanj, podtikanj itd. se pa da v prispevku marsikaj videti iz obrazov in načina govora, predstavljanja stališč vseh akterjev. imena za predsedniško listo so več ali manj znana in med njimi verjetno ne bo novega vetra. tudi med novimi člani uo se ne obeta čisto nič novega. kdor je pameten se bo zdraham na kzs izognil na daleč. brezdelneži, mrhovinarji, barabe pa vedno ostajajo blizu. bomo videli kdo so to.

staffy, sem dovolj jasno povedal, da od znanih imen nihče. najverjetneje bo ista zgodba kot že večkrat v preteklosti. ista imena zarotirajo na stolčkih, en mandat je vse lepo in prav, potem pa zamenjava predsednika in spet rotacija. vzorec se ponavlja.

jana, prejšnji predsednik je kavčič ali kdo drug? o tvojih interesih pa res kdaj drugič ja. morda po volitvah.

white rose, meni je še boljši gospodar ta, ki takšno hišo kupi za 450.000 €.
Logiran
Strani: 1 ... 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: KZS peskovnik
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines