mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 14:19:44

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: KZS 2014 - nadomestne volitve za predsednika
Anketa
Vprašanje: Koga bi volili za predsednika KZS, če bi imeli možnost na volitvah oddati svoj glas?  (Anketa je zaprta: sreda, 16.04.2014 : 22:09:16)
Aleksander Česnik - 1 (2.4%)
Lidija Okleščen - 9 (21.4%)
Boštjan Penko - 18 (42.9%)
mag. Branislav Rajić - 14 (33.3%)
Vseh glasov: 42

Strani: 1 ... 12 13 14 15 16 [17] 18   Dol
Natisni
Avtor Tema: KZS 2014 - nadomestne volitve za predsednika  (Prebrano 33681 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
Ninočka1
novinec
*
Sporočil: 9


WWW
« Odgovor #240 : sreda, 01.10.2014 : 13:21:59 »

Narobe postavljen svet Sad
Predsednik vpije, da je sklicana volilna skupščina za dne 18. oktober v nasprotju s statutom KZS, istočasno pa ON KRŠI ta isti statut s sklicem izredne skupščine, na kateri bo zahteval svojo zaupnico Evil Naj se že enkrat izjasni in članicam pojasni, kje v statutu je našel člen, ki mu to omogoča??? Res, nori svet.
Mislim, da vem za katerim grmom tiči zajec. Bivšega je prekleto strah sklicane volilne skupščine in jo želi na vsak način preprečiti, predvsem z metodo "zbegati" članice. Opira se na podpise dolgoletnih kinologov, itd. No, jaz vem za kar precej ljudi, ki so to naredili z veliko figo v žepu, samo da bi imeli mir pred njim.
Poročilo "neodvisnega" revizorja Tongue  Kakšno vrednost ima poročilo revizorja, katerega si sam najel in plačal?Huh? Seveda, po tvojem navodilu.
Ja, nekdo ima slovenske kinologe res za dvorne norčke Angry
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #241 : sreda, 01.10.2014 : 14:18:21 »

Hehe, Ninočka1, se strinjam in sem se ob branju spremnega dopisa KLIK nasmejala do solz, ker toliko poskusov manipulacij kdo drug težko v en A4 spravi. Čemu so manipulacije namenjene, pa tudi ni mogoče skrivat, saj je kot šajba - prozorn čez in čez.
Ampak, priznam, je zabavno vse na enem papirju videt. Smiley


vir KLIK

Če gre pri Plestenjaku za tiskarsko napako, predlagam Kavčiču, da nemudoma zamenja tiskarja, ki naredi v enem dnevu dve 'tiskarski napaki' pri eni stranki (ena je pooblastilo z napačnim datumom, kar so zjutraj objavili na KZS strani) in bi bilo korektno, da obelodani, za kater osebek gre, da se ostali izognemo njegovim šlamparijam. Če pa ne gre za napako, temveč za nabijanje seznama, mi je žal vse bede, v kateri se nam je s svojo famozno kinološko ekipo predstavil. Pravi, da je to '60 najuglednejših osebnosti iz vseh vej slovenske kinologije', jaz pa med njimi vidim 49 imen, od teh dvakrat isto osebo, zaposlene na KZS in pogodbenike, pa družinske člane in enega, ki mu je pravkar dal nazaj dovoljenje za sojenje ... Eh ...


vir KLIK

Kristusove gate, pred temile kljukci se še tapravi neapeljski mafijoze poskrijejo. Kakšna zarota. Upam, da so okrog Zapog tanki ustrezno razporejeni in da varnostniki ne delajo toliko napak, kot tiskarji.


vir KLIK

Zgodovina se ponavlja in takele neuporabne revizije kar naprej skačejo iz Kavčičevega peskovnika.
Upam, da ne bo kdo v resnici nasedel. Za vsak slučaj še enkrat limam semle komentar, ki je bil sicer spisan leta 2011, ob podobnem poskusu skozi kletno okno zvlečt revizijo na mizo, kar je potem s pomočjo Graha Kavčiču tudi uspelo, vendar je zdaj Grah na drugem bregu ...

Prejeto za objavo:

**************************

Razpihovanje megle

Kaj je revizija?
V najširšem pomenu je revizija preverjanje točnosti, popolnosti, verodostojnosti in objektivnosti določenih pojavov in procesov (in kot taka seveda ni omejena na finančno sfero).
V najožjem smislu pa je revizija preverjanje finančnih izkazov, zakonitosti poslovanja in notranje kontrole računovodenja.

Kdo ima interes oz. kdo je naročnik zunanje revizije?
V prvi vrsti so to lastniki in je revizija v funkciji njihovih lastniških interesov.
Tudi država ima tak interes, ne le tam, kjer je lastnik, ampak zaradi nadzora nad izvajanjem davčnih in drugih predpisov ter smotrne porabe proračunskih sredstev.  Tu so še upniki, investitorji, banke, ..., pa še kdo, a to v našem primeru ni pomembno.

Kako je z revizijo v društvih?
Najpogostejše situacije, v katerih v društvih lahko pride v poštev zunanja revizija, so:
•   zakonska, ko prihodki društva v preteklem letu presegajo 1 mio EUR-ov
•   jo zahteva skupščina na predlog NO, ki ob tem ponavadi za preteklo poslovno leto predlaga razrešnico vodstvu s pridržkom
•   jo zahteva skupščina zaradi dvoma v poročilo NO
•   jo zahteva skupščina na predlog UO, itd.

Kaj je nadzorni odbor in kakšna je njegova vloga v društvih?
NO v društvih je organ, na katerega lastniki/člani prenesejo svojo nadzorstveno funkcijo/pravico.
Njihova poglavitna naloga je, da spremljajo delovanje drugih organov z vidika zakonitosti, smotrnosti, preglednosti in usklajenosti z nameni, zaradi katerih je društvo/zveza ustanovljeno, ter usklajenosti z letnimi, srednjeročnimi in dolgoročnimi načrti dela.
Poleg finančno-materialnega poslovanja (po pravilih stroke, kadar pa je bolj zapleteno ali vzbuja dvome, pa je na voljo predlog skupščini za zunanjo revizijo) njihovo nadzorovanje obsega vsebinsko presojo. Ob tem je jasno, zakaj so v NO praviloma imenovani dolgoletni, izkušeni člani društva.

Kaj sedaj?
Kdo so lastniki KZS in vsega, kar je v lasti KZS (KZS, d.o.o.)?
Kdo je naročil aktualno revizijo in s čigavim mandatom?

Jasni in nedvoumni odgovori na ti dve vprašanji bi razjasnili marsikaj. Predvsem pa odstranili nevarnost, da bi se poskušalo poročilo NO nadomestiti s strani lastnikov KZS nenaročenim revizijskim poročilom in na tej podlagi pridobiti razrešnico vodstvu za preteklo poslovno leto. V takem primeru bi delegati na skupščini lahko stopili v past nezakonite odločitve (ki pa bi bila seveda izpodbojna).

Razmišljanje o tem ali je bila aktualna revizija potrebna ali ne, ali je poceni ali ne, ali je verodostojna ali ne, ... je popolnoma odveč. Za delegate na skupščini je svoji morebitni perfekciji navkljub brezvredna. Zakaj?
Odgovor se skriva v vprašanju: "Kdo je revizijo naročil in ali je imel za to mandat?"
Če revizije niso naročili lastniki (s sklepom skupščine) oziroma predsednik/UO z mandatom skupščine, je ne bodo ne plačali, pa tudi druge okoliščine jih ne smejo zanimati (potrebnost, verodostojnost, izsledki, ...). Plačal jo bo tisti, ki jo je naročil, če pa jo je naročil nepooblaščeno v imenu KZS, bo pač potrebno z odškodninskim zahtevkom nadomestiti nastalo škodo.

Enak pristop bi bil verjetno smiseln tudi pri stroških pravniške pisarne, komunikatorja, ... ki so nastali zaradi nerazumljivega "prerivanja" naročnikov teh storitev (predsednik/UO, če obstajajo njihovi sklepi) z lastniki KZS/članicami oziroma NO kot njihovim pooblaščenim organom.
Gre namreč za tragikomično situacijo. Kot da bi direktor firme xy z denarjem te firme "izsiljeval" svoj prav in "preganjal" lastnika, ker le-ta ni zadovoljen z njegovim delom. Narobe svet.

Soočeni smo s tretjim nelegalnim sklicem skupščine (redne). Gradiva je tokrat obilo, a k najpomembnejši točki ni poročila NO (kar je, so pojasnila, zakaj poročila ni). Brez tega dokumenta vodstvo zveze razrešnice za preteklo poslovno leto enostavno ne more dobiti.
Tako pač je. Bo treba pač prej zamenjati NO, če je "nekooperativen".
Zato močno dvomim, da bo vodstvu KZS uspelo izpeljati to redno skupščino in zadovoljiti zahtevi iz statuta. Več stavim na cit. "Nasvidenje v naslednji vojni" (po Vitomilu Zupanu, Menuet za kitaro). Žal.

Igor Rac
Logiran

Staffy
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 76


WWW
« Odgovor #242 : sreda, 01.10.2014 : 15:12:44 »

To je pa za bruhat. Kar me je pa najbolj zmotilo sta 6.člen, 8.člen in 9.člen poslovnika o delu izredne skupščine KZS. Ali je Slovenija postala kolonija S. Koreje?
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #243 : sreda, 01.10.2014 : 17:38:49 »

Staffy, pretiravat ni treba. Smiley

6. člen
Na zasedanju skupščine lahko razpravljajo samo pooblaščeni pred stavniki članic s pisnimi pooblastili in člani upravnih organov.

8. člen
Pooblaščeni predstavniki članic, ki želijo razpravljati, morajo prijaviti svojo razpravo na obrazcu »Prijava k razpravi«, navesti predmet in točko dnevnega reda ter obrazec izročiti delovnemu predsedstvu.

9. člen
Razprava posameznega razpravljavca ne sme trajati več kot pet minut.
Delovno predsedstvo lahko skrajša čas trajanja posamezne razprave, opozori in odvzame besedo razpravljavcu, ki se ne drži predmeta razprave, odreja odmor v času zasedanja skupščine in odloča o drugih ukrepih, ki so potrebni za uspešno delo skupščine. Če po opozorilu in odvzemu besede razpravljavec še vedno moti delo skupščine, lahko delovno predsedstvo zahteva odstranitev razpravljavca s skupščine.
Posamezni razpravljavec ima v okviru ene prijavljene razprave pravico do ene replike, ki ne sme trajati več kot dve minuti.


vse troje vir klik

Vsi trije členi so enaki, kot na ostalih predlogih poslovnikov KZS skupščin. Recimo, na temle - klik.
Na skupščinah se ni mogoče prepustiti anarhiji, zato morajo biti zadeve lepo popredalčkane in časovno omejene. Ker je tole le predlog, ki ga je treba na skupščini z glasovanjem potrditi, ni še nič zabetoniranega, sploh pa ni neka huda reč, glede na to, za katero skupščino gre. Morda ta poslovnik ne bo imel nobene vloge, ker tudi skupščina morda ne bo izvedena.
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #244 : petek, 03.10.2014 : 12:04:52 »

Dva nova maila v predalih članic. Eden od Graha, drugi je Kavčičev:

1.
From: Jože  
Sent: Friday, October 03, 2014 10:58 AM
To:
Subject: VOLILNA SKUPŠČINA 18.10.2014 BO!

Spoštovane članice Kinološke zveze Slovenije!

Morebiti ste malce zmedeni po prejetju zadnje pošte bivšega predsednika KZS, Blaža Kavčiča, v kateri vas vabi na izredno skupščino s točko »zaupnica predsedniku«, ter vas z rdečimi črkami prepričuje, da izredne volilne skupščine, sklicane za 18. oktober ne bo. To je njegov cilj, članice KZS čim bolj zmesti, da se ne bi udeležile volilne skupščine.
Volilna skupščina bo!

Poteze in panična dejanja Blaža Kavčiča samo dokazujejo, da se zelo dobro zaveda, da je sklicana volilna skupščina popolnoma veljavna in zakonita, posledično hoče storiti vse, da bi volilno skupščino preprečil. Ker tega ne more storiti v zakonitem postopku poskuša z zavajanjem članice KZS odvrniti od  udeležbe na volilni skupščini 18. oktobra 2014. V svojem paničnem stanju, je »celo on« grobo kršil statutarna določila, saj mu statut  KZS niti v eni besedi, ne omogoča ali dovoljuje sklica izredne skupščine s točko »zaupnica predsedniku«. Vsakemu, vsaj nekoliko poslovniško in pravno podkovanemu človeku je jasno, da taka dejanja po izrečeni nezaupnici niso mogoča. In ravno on je vse skozi trdil, kako kršimo statut. Kdo ga sedaj krši?? Med drugim KD Rižana je na lastne stroške naročil mnenje dveh priznanih pravnih strokovnjakov in uglednih odvetnikov o problematiki odnosov v KZS in statusu bivšega predsednika. O tem lahko poizveste v KD Rižana. Ugotovili boste, da je mnenje popolnoma nasprotno tistemu, ki ga je podala Statutarna komisija KZS.

V vabilu nas prepričuje o »množični« podpori najuglednejših slovenskih kinologov, vendar po navedenih imenih lahko sami ugotovite, da teh imen ni niti za procent slovenske kinologije. Med imeni  se znajdejo delavci KZS,  zakonska partnerica, partner njegove hčerke, pogodbeni delavec, nekatera imena se podvojijo, večina imen pa so slovenski kinološki javnosti neznana.  Ali so ta imena najuglednejše osebnosti slovenske kinologije?? Močna klofuta resničnim uglednim kinologom, ki jih je mnogo več kot procent. S to izjavo in potezo, Kavčič zopet dokazuje svojo nrav o kateri govori pregovor »volk dlako menja, nravi nikoli«. Kot je izjavil slovenski kinolog »ali je KZS postala kolonija Severne Koreje«?

Edini in poglavitni cilj Blaža Kavčiča je preprečiti izvedbo zakonitih izrednih volitev. Upam, da ne bo kdo nasedel na njegova panična dejanja. Edina pot k normalizaciji razmer na KZS so nove volitve  in izvolitev novega vodstva. Kavčič je zadnja oseba, ki ima pravico da  članicam razlaga o  zakonitosti. Če bo potrebno, bo svojo končno besedo o nezakonitosti Kavčičevih volitev izreklo sodišče.

Vidimo se na volitvah, 18. oktobra 2014, upam, da v čim večjem številu.

Predsednik NO KZS
Jožef R. Grah


2.
From: Majdi Kosi  
Sent: Friday, October 03, 2014 12:39 PM
To: Majdi Kosi
Subject: OPOZORILO ČLANICAM V ZVEZI S CELJSKIM SREČANJEM 3. 10. 2014

Spoštovani,

v imenu predsednika KZS vam pošiljamo sporočilo, ki je objavljeno tudi na spletni strani:

OPOZORILO ČLANICAM V ZVEZI S CELJSKIM SREČANJEM 3. 10. 2014

Več članic nas je opozorilo na zelo neprimeren, celo nezakonit in protistatutaren podvig Aleksandra Česnika in Iztoka Trčka, ki sta vabilu na sestanek v Celju poskušala dati izgled uradnega vabila s strani KZS. Gre za nepooblaščeno uporabo žiga KZS in za lažno predstavljanje na potvorjenem memorandumu KZS. Gospoda nimata nobenih pooblastil KZS za sklicevanje posvetov in bosta za zagrešene nečednosti nosila pravne posledice. Poleg pristojne Upravne enote je tudi Statutarna komisija KZS pojasnila ničnost utvare o možnosti suspenza predsednika.

Novo vodstvo bo KZS dobila z uspešno izvedbo skupščine 21. 11. 2014 z izglasovanjem zaupnice in izvolitvijo novega Upravnega odbora ali pa bo predsednik ponovno imenoval Volilno komisijo, ki bo pristopila k novemu krogu volilnih opravil.

Članicam svetujemo, naj ne nasedajo več trikom s strani ljudi, ki so dejansko povzročili kup nepotrebnih problemov v organizaciji, v ozadju je pa zgolj želja po oblasti in denarju.

mag. Blaž Kavčič
predsednik KZS / President of CAS
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #245 : ponedeljek, 06.10.2014 : 09:01:09 »


CACIB Koper I, Lipica, 4. 10. 2014
 pevka
Logiran

Staffy
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 76


WWW
« Odgovor #246 : ponedeljek, 06.10.2014 : 10:01:33 »

A kdo ve kaj je bilo v petek na posvetu v celju?
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #247 : sreda, 08.10.2014 : 07:37:21 »

Prejeto za objavo, povdarki so pošiljateljevi:

-------------------------------------------------------------

A kdo ve kaj je bilo v petek na posvetu v celju?

Ker je bil predstavnik našega društva na tem posvetu, posredujem poročilo in je prav da so članice s tem seznanjene.
 
lp
Zinka Rovan
KD Rižana
 
 
Poročilo z delovnega sestanka v Celju

Posvet, ki sta dne 3.10.2014 v prostorih KD Celje sklicala podpredsednika KZS Iztok Trček in g.Aleksander Česnik, je vodil drugi podpredsednik KZS g.Aleksander Česnik, prvi podpredsednik ni bil navzoč.

g.Česnik je v imenu Upravnega odbora KZS (navzoči člani UO KZS, Marjan Gselman, Maja Korošec, Aleksander Svetelšek in Damjana Švegelj Žnidaršič) uvodoma poudaril željo, da se stanje v KZS čimprej normalizira, izrazil bojazen, da volilna skupščina, sklicana za dne 18.10.2014 ne bi legitimno uspela ter poudaril nepripravljenost članov UO nadalje vztrajati v kaotičnih razmerah.

Poudaril je da so za datum 18.10.2014 razpisane številne državne in lokalne  kinološke prireditve, ki se jih ne da prenesti na druge datume.

Kot rešitev je predlagal, da bi članice bojkotirale obe napovedani skupščini (volilno in od Kavčiča v novembru), zahtevale njun preklic ter ob tem podpisale in požigosale zahtevo za sklic nove izredne skupščine po 3. odstavku 32. člena Statuta.

Na tej skupščini naj bi razrešili mag. Blaža Kavčiča, imenovali začasnega zastopnika KZS ter določili datum “prave” volilne skupščine. Kot argument, zakaj naj bi bilo to potrebno, je navedel, da naj bi bila volilna skupščina za dne 18.10.2014 sklicana nepravilno ter da naj bi jo Blaž Kavčič izpodbijal ter onemogočal registracijo novoizvoljenega predsednika,

Članica UO Maja Korošec je podrobneje predstavila predlog vsebine navedene zahteve ter predlog dnevnega reda izredne skupščine, sklicane na zahtevo članic. Predlagano je bilo, da bi članice zahtevo za preklic obeh skupščin ter sklic izredne skupščine skupaj s predlogom dnevnega reda potrdile že kar na delovnem sestanku s svojim podpisom in žigom,

Vendar se  prisotni predstavniki članic z nobenim od teh predlogov niso strinjali.

Navzoči predsednik Volilne komisije, odvetnik Dušan Žorž je na sestanku prepričljivo obrazložil, da je sklic oktobrske volilne skupščine veljaven in v skladu s Statutom KZS ter zakonodajo.

Natančno je opisal, kakšne so možnosti, da bo bivši predsednik nasprotoval vpisu novoizvoljenega predsednika na Upravni enoti ter izpodbil argumente Česnika.

Članice so se na koncu sestanka dogovorile, da gredo na volilno skupščino, ki bo 18. oktobra 2014.

Na koncu posveta so prisotni predstavniki članic sprejeli stališče-sklep, sklicatelja posveta: Po skupščini bo g.Česnika v imenu starega UO KZS,  predlagal sklic še ene izredne skupščine in obrazložil razlog, ter pozval prisotne članice, da v čim večjem številu  podpišejo zahtevo, z žigom in podpisom zastopnika  društva (članice KZS) na poseben seznam.
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #248 : sreda, 08.10.2014 : 07:57:40 »

Zgornje mojega komentarja ne zasluži, kot ne bi smel zaslužiti prav nikakršne pozornosti sklic nekega posveta, ki ga v imenu UO sklicuje v goljufijo pri rednih volitvah 2013 vpleteni kandidat za predsednika KZS. Hvala bogu, da se Žoržu sploh še da kam it in kaj povedat. Večina bi že zdavnaj vrgla vse puške v koruzo. Upam, da na skupščini kinologi spravijo na kup nekaj več razuma.
Logiran

Rokky
novinec
*
Sporočil: 20


WWW
« Odgovor #249 : sreda, 08.10.2014 : 09:18:57 »

Ker se kinološke zveze nekateri držijo kot "pijanci plota", se ve, da zaradi velikih apetitov po raznih dobrinah je trenutna in najboljša rešitev:

1.   Organizirati odbor za normalizacijo razmer v slovenski kinologiji z delovnim imenom »Odbor kinologov 2014«
2.   Sklicati ustanovitveni sestanek nove kinološke enote – zveze – privabiti društva, ki si želijo normalnih in poštenih razmer v kinologiji,
3.   Ustanoviti novo zvezo kinologov Slovenije z legitimnimi volitvami novega vodstva, članov UO in ostalih odborov in komisij 
4.   Sprejeti vse potrebne akte za registracijo nove kinološke zveze
5.   Opraviti vse potrebno za vpis nove kinološke zveze
6.   Od stare KZS zahtevati ( tudi po pravni poti ) prepis vsega premoženja na novo zvezo, saj stara zveza brez članic ni več zveza in ne more več legitimno delovati
7.   Nova zveza torej prične z normalnim delom v najkrajšem možnem času

Tako to gre, za vedno pa razčistiti s »«starimi obrazi««. Nova zveza pa naj deluje v prid kinologiji.

Tako bi naredili mi mladi in neobremenjeni kinologi. 

Vi starci pa se še naprej prepirate in pritrjujte svoj prav…
Logiran
SinM
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.250


WWW
« Odgovor #250 : sreda, 08.10.2014 : 09:27:03 »

Rokky, oprosti, ampak tvoj predlog je ponavljanje vzorca, ki se pojavlja v politiki.  Tongue
In kaj se je spremenilo. Prav nič.

Naj članice s svojo voljo - če je sploh taka - spucajo zadeve na obstoječi inštituciji.
Imajo vse pogoje, da to lahko storijo.
Logiran
Staffy
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 76


WWW
« Odgovor #251 : sreda, 08.10.2014 : 10:35:50 »

Problem bo do tedaj dokler ne bo prisel kandidat za predsednika kzs s siroko podporo!
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #252 : sreda, 08.10.2014 : 18:32:57 »

Članice KZS so dobile mail:

----- Original Message -----
From: britanski ovčarji
To: ac.cesnik@gmail.com
Cc:  
Sent: Wednesday, October 08, 2014 4:51 PM
Subject: Odprto pismo kandidatu za predsednika KZS - Aleksander Česniku

Odprto pismo kandidatu za predsednika KZS – Aleksander Česniku

Spoštovani Aleksander Česnik,

Spodaj navedena kinološka društva smo v fazi odločanja, katerega kandidata podpreti na izrednih volitvah za predsednika KZS, 18. oktobra 2014, zato vam kot enemu od kandidatov želimo postaviti nekaj vprašanj oziroma pojasnil. Odgovori nam bodo v pomoč pri odločitvi, kateremu kandidatu izreči podporo.

1.
Iz priloge v priponki (pooblastilo+lista podpisnikov iz arhiva KZS) je razvidno, da ste na predsedniških volitvah 2013 glasovali za društvo »Slovenski klub nemških ovčarjev«. Iz baze podatkov državne ustanove AJPES – Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve z dne 6. 10. 2014, je razvidno, da omenjeno društvo ne obstaja in nikoli ni bilo registrirano (zgodovinski zapis).

Posledično iz tega lahko izhaja, da ste na skupščini glasovali s pooblastilom neobstoječega kluba in s tem kršili statut KZS. S tem ste kršili pravila njenega najvišjega organa skupščine (na najpomembnejšem dogodku volitvah za predsednika KZS) in seveda zadevne zakonodaje, vas prosimo za ustrezno pojasnilo in dokaze, da temu ni tako.
Kot proti argument zgornjim trditvam, vas prosimo, da posredujete vsem članicam KZS naslednje dokazno gradivo:

- s strani pooblaščene Upravne enote overjeno dokazilo o registraciji Slovenskega kluba nemških ovčarjev (datum pred volilno skupščino),
- kopijo dokazila o plačilu pristopnine in članarine KZS,
- sklep Statutarne komisije KZS o pregledu in potrditvi statuta društva.

Pojavlja se nam dodatno vprašanje, kako so lahko člani upravnega odbora potrdili omenjeno neobstoječe društvo brez zgoraj navedenih dokazov. Menimo,  da bi člani UO KZS tudi v primeru nepoznavanja statuta KZS, iz praktičnih izkušenj morali poznati postopek včlanitve v KZS, skozi katerega smo morale iti vse članice KZS.

2.
Iz evidence finančne službe KZS v priponki, je razvidno, da so vam bili  na podlagi vaše zahteve, izplačani potni stroški, storjeni za pobiranje pooblastil (vaša razložitev namena poti) za lansko letno spomladansko volilno skupščino,  12. marca 2013 v znesku 825,47 EUR, le dva dni kasneje pa kar  v znesku 1.275,76 EUR.

Glede na to, da pri volitvah nihče od kandidatov ne sme biti v favoriziranem položaju (finančno ali moralno) s strani  KZS, ker bi to ogrozilo neodvisnost in demokratičnost samega postopka volitev in enakopravnost vseh kandidatov v postopku, vas prosimo za  odgovor, ali se vam omenjeno dejanje ne zdi vsaj moralno sporno. Predvsem pa vas prosimo za odgovor, ali lahko podobna dejanja, izkoriščanje KZS sredstev za lastne interese, od vas pričakujemo tudi v vašem nadaljnjem delovanju v okviru zveze.

S spoštovanjem,

Slovenski klub za britanske ovčarske pasme
Slovenski klub za bernske planšarske pse
KD Kamnik
LKD Gorica Nova Gorica
ŠKK Komen
Slovenski klub za angleške buldoge
LKD Idrija
Slovenski klub za velike pasme in molose
Slovenski klub za ovčarske pasme
Društvo ljubiteljev in vzrediteljev kraških ovčarjev
Društvo ljubiteljev ptičarjev


Priponke:
- Pooblastilo, Česnik
- Potni nalog, Česnik
- Potni nalog - specifikacija, Česnik
Logiran

lotko
novinec
*
Sporočil: 1


WWW
« Odgovor #253 : četrtek, 09.10.2014 : 07:30:43 »

Dobro godljo so zakuhali vsi skupaj. Že od samega začetka si vsi po vrsti sami pišejo pravila igre. Upravni odbor, Nadzorni odbor, Disciplinska komisija… Tudi na volilni skupščini spomladi je bilo tako. Še dobro, da se niso krogi volitev ponavljali v nedogled. Zakaj imamo statut in pravilnike? Zato, da se zlorabljajo sigurno ne. 

Moje razmišljanje glede razpisanih skupščin... Volilna skupščina za 18.10.2014 je zame (po prebranem) sklicana nezakonito. Zakaj? Zato ker je volilno komisijo imenoval podpredsednik KZS, ki za kaj takšnega nima pooblastil. Če je podlaga za imenovanje volilne komisije suspenz predsednika KZS je iz dokumentov statutarne komisije moč razbrati, da je suspenz izrekel nepristojen organ. Potemtakem lahko vsakdo izda kakršenkoli akt za katerega ni pristojen. Izglasovana nezaupnica pa še ne pomeni diskvalifikacije predsednika KZS ali pa zahtevo, da predsednik odstopi. Kaj ljudje res ne znamo več logično razmišljati? Najraje bi sam osebno z izdajo odločbe iz igre izključil vse vpletene. Ali po naj se vsi skupaj zamrznejo. Oboje očitno postaja praksa v slovenski kinologiji. Takšnim ljudem ni mar za kinologijo in za pse. Glede razpisane skupščine za 21.11.2014... Vsak sklicatelj lahko predlaga dnevni red, ki ga sam želi. Vprašanje kako se bo zadeva odvijala na sami skupščini. Saj se vendar najprej razpravlja o dnevnem redu. Pri obeh skupščinah. 

V bistvu vidim, da se bo dolgoročno zadeva z vpisom zakonitega zastopnika KZS v register zapletla tako kot se je to pri Lovski zvezi Slovenije. In to samo zaradi prepotentnosti in užaljenosti vseh vpletenih. Funkcionarjev KZS, članov komisij, odborov in očitno nekaterih, ki bi radi, da jim kinologija predstavlja vir zaslužka. Na žalost pravi kinologi vemo, da je bila kinologija vedno in tudi vedno bo zgolj ljubiteljska dejavnost, ki nikoli ne prinaša zaslužka. In ravno zaradi tega, ker kinologija pomeni preživljanje svojega prostega časa je tako kot je. V prostočasnih dejavnostih bi vsak rad bil glavni (če že drugje ne more biti). 

Ko ni kruha so očitno vse igre dobre… 


P.S. Kaj niste od prejšnjih kandidatov za predsednika KZS zahtevali odgovore na določena postavljena vprašanja in predstavitev članov Upravnega odbora?
Ste pri teh volitvah mogoče zaspali? 
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #254 : četrtek, 09.10.2014 : 11:27:28 »

P.S. Kaj niste od prejšnjih kandidatov za predsednika KZS zahtevali odgovore na določena postavljena vprašanja in predstavitev članov Upravnega odbora?
Ste pri teh volitvah mogoče zaspali?

Jaz od nikogar nisem ničesar zahtevala, najmanj od prejšnjih kandidatov za predsednika, zato verjetno zgornji citat ne leti name.

Komentiranje ostalega je izguba časa, glede na to, da o avtorju na netu ni mogoče najti niti enega kinološkega podatka, pravi pa, da je dolgoletni vzreditelj in ga zaenkrat prištevam med eno od mnogih 'osebnosti' že znanega padalca, ki se zadnja leta hiti na netu multiplicirat in vsepovsod 'pravna' mnenja otresat. Če je lotko res tisto, za kar se izdaja, bi bil že čas, da kaj ukrene tudi v resnici. Recimo, spoštuje željo večine, ki je izglasovala Kavčičevo nezaupnico in pove gospodom, ki branijo (ali želijo priti nazaj v) trdnjavo za vsako ceno, da jih slovenski kinologi že od novembra 2013 ne želijo več. Ne samo Kavčiča, temveč tudi vse ostale člane diamantne garniture. Ker se to do sedaj ni zgodilo, temveč nasprotno - na zadnji volilni skupščini je bil eden od diamantov s celim diamantnim UO skoraj izvoljen za predsednika, (nad)diamantu, ki se oklepa Zapog, pa se po nezaupnici še vedno dovoljuje, da se na prireditvah razkazuje in dela kot predsednik, se bojim, da se tudi v bodoče ne bo, zato je pravzaprav vseeno, kdo je predsednik KZS in kaj počne.

Mene tole še vedno zanima: Je kdo že uspel izvedeti od članov bivšega UO, torej tudi članov UO enega od kandidatov za bodočega predsednika KZS, kdaj so po rednih volitvah 2013 imenovali člane komisij, ki jih imenuje UO in kje to piše?
Tudi o tem je nekaj malenkosti napisanih v tolikokrat omenjenem Statutu, ki ga tako, kot vse v slo kinologiji, jemlje vsak po svoje, izvaja vsak po svoje, dreka z njim vsak po svoje ... Kaj je prav in kaj ne, kaj je legitimno in kaj ne, kaj je legalno in kaj ne, kdo ima pravico sklicat karkoli in kdo ne ... Do takrat pa ... je vseeno, kdo kaj in česa ne ...

Da ni vse samo dolgočasno, poskrbi vsake toliko spletna stran KZS - OD ZAČETNIH 16 NA 61 - KLIK guncagunca

'60 najuglednejših osebnosti iz vseh vej slovenske kinologije' se je spremenilo v 'veliko pomembnih osebnosti slovenske kinologije'
Pa nekaj dodatkov je na seznamu in enega podvojenega so izbrisali. Odlično. Posodimo še mi nekaj imen?

Posnetek - klik
Logiran

Strani: 1 ... 12 13 14 15 16 [17] 18   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: KZS 2014 - nadomestne volitve za predsednika
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines