mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 05:36:34

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Tema: Konj in pes!
Strani: 1 [2] 3  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Konj in pes!  (Prebrano 18420 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
klovn
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.994


« Odgovor #15 : ponedeljek, 10.10.2005 : 11:55:55 »

Ampak so res fini tile naši kužoni. ko se česa bojijo - tako kot pravi Urša - gledajo stran in se delajo, da ne vidijo, pa čeprav je predmet bojazni skorajda pred nosom.
Logiran
WildAngel
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 754


« Odgovor #16 : ponedeljek, 10.10.2005 : 12:02:01 »

Fabija se jih pa nič ne boji, ona jih hoče le preganjat in lovit. Če so pri miru jim teži naj laufajo. Je pa že enkrat dobila eno brco v glavo oziroma v zobe (en sprednji zob ima malo odbit), pa jo takrat to šokiralo za ene 5 minut. SI je mislila: Kaj mi je upal narediti??!! Cheesy Potem je pa pozabila na vse skupaj in jih lovila naprej.... sram Tako, da strahu zaradi tega ni dobila, pa tudi izučilo je ni. Imela sem pa spuščeno vedno pri 2 konjih, ki sem ju dobro poznala in sem vedela kako reagirata. Če sem bila pa na konju, ju pa ni lovila.
Logiran
Bela01
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 706


« Odgovor #17 : torek, 11.10.2005 : 10:34:18 »

Moja Bela ma iste finte. Malo se boji konj, bi pa jih vseeno preganjala. Pa ko vidi krave se bi tut rada lovila. Pa s tačkami udarja ob tla, da bi kravo spodbudila k teku. Samo ne vprašaj če se konj ali krava v njo zaženeta. Te pa leti, pa rep med noge.
Logiran
Ninca10
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 644


« Odgovor #18 : torek, 11.10.2005 : 19:37:24 »

Oj!

Ja tole srecanje je bilo prav posreceno moram rect... Cheesy

z moje strani lahko recem, da nisem opazila nobenih "neumnosti" oz ni bilo nobene situacije da bil bila kdorkoli v nevarnosti (niti dame niti Kingston)...

dejansko manj kot kompliciras, bolje se zmenijo med sabo... Smiley

Vsekakor za ponovit...

L.P.

Nina
Logiran
T.M.T
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 577


« Odgovor #19 : sreda, 30.11.2005 : 16:11:14 »

Ninca 10 imaš zelooooo lepe konje Kiss.

Drugače pa super za Lino in ostale pejanarčke,da so se od blizu spoznali.

Jaz zanekrat hvalabogu teh težav nimam.Ron in Cveta s odlično razumeta in bog ne daj,da kdo ob ježi ostane doma Tongue.še na konjenice Ron sili zraven...ampak pri kakšnih dalših to ne gre.

Mi gre pa grozno na živce,kadar jahmo in pride kakšen z odvezanim psom in potem se pes zaganja v noge ipd. potem sme pa še sama kriva,ker imam odvezanega psa.Pha!VEDNO mi hodi lepo ob kobili,če ga dam "k nogi" drugače pa teka 4m okoli.

In do sedaj nisme imela še nobenega pretepa ali česarkoli (hvala bogu).Razen enkrat je neka histerična ženska tulila ko norec,ker je Ron povohal njenega psa Grin
Logiran
Ninca10
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 644


« Odgovor #20 : sreda, 30.11.2005 : 16:27:26 »

Vse sorta se ti lahko pripeti na terenih se strinjam...

na sreco, so kaka srecanja z dolocenimi psi in njihovimi lastniki tudi ok, brez problemov, tako da se potem dobre in slabe izkusnje izenacijo... oz verjento na koncu prevladajo dobre izkusnje... Roll Eyes

Zraven pa se 2 slikici od Kinga...

L.P.

Nina

[attachment deleted by admin]
Logiran
aska2005
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.672


« Odgovor #21 : nedelja, 05.02.2006 : 13:47:43 »

Ninca10 res krasnega konja imaš.......Moja pa je čisto nora na konje, če se le da mi uide k njim in misli, da se bodo konji z njo igrali Cheesy. Na srečo je še noben ni brcnil, kjer so se pasli pa tud električni pastir ni bil vklopljen, tako da tud s tem nima slabih izkušenj. Sej, če opazim konje jo pripnem, samo včasih mi ne uspe.
Ima kdo kak predlog kako jo odvaditi, da ne bi rinila k vsekemu konju?
Logiran
Ninca10
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 644


« Odgovor #22 : nedelja, 05.02.2006 : 13:53:05 »

Khm...do sedaj v tej temi je bilo samo govora, kako psa prepricati, da konj ni nic groznega...

zanimivo, se v drugi smeri kaj storiti, da pes ne bo prevec rinil vanj... Wink

Mene prevec vprasas, vcasih so bili v stali, kjer sta King in Kalinka tudi 3 kuzmani...en bolj tecen kot drugi, ze prav nadlezni resnicno...Ko smo spuscali konje na pasnik, so obvezno letali za njimi in cvilili ko ubrisani...no Kalinka je  nega izmed treh kuzmano je kar nekajkrat krepko brcnila...nazadnje celo tako, da so odleteli 3 zobje...poanta zgodbe...na koncu ni bilo tudi pikico bolje ne... Lips Sealed

P.s. Psi niso bili moji, tako da mi je bilo prav vseeno kaj se z njimi dogaja, lastniki so bili namrec gluhi za vse prosnje, da naj primejo, privezejo, zaprejo, karkoli pac ze, pse...
Logiran
aska2005
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.672


« Odgovor #23 : nedelja, 05.02.2006 : 14:31:30 »

Ja čudna je ta stvar, sej zanimivo krav se pa boji moja. Tud k ovcam je hotla it, pa ji je električni pastir preprečil in se jih sedaj na daleč izogne, no bolj zaradi el.pastirja. Samo konji so ji pa zelo zanimivi, zato če tolko bolj merkam, da je tam na vrvici, ker drugače kot že prej napisala gre k njim. No sam za tiste konje kamor mi je ušla veml, da so navajeni psov, sam vseeno nikol ne veš kaj se lahko zgodi. Sej sem ji vztrajno dopovedovala, da ne sme tja, sam to ne deluje zaenkrat še kej preveč dobro, mrbit ko bo odrasla bo bolje Smiley
Logiran
ka ty a
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.919


« Odgovor #24 : sobota, 21.10.2006 : 09:22:04 »

danes pa bosta mike in megy doživela bližnje srečanje   dvema konjema.Zvečer pa boste videli slike.
Logiran
liza-asta
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.602


« Odgovor #25 : torek, 24.10.2006 : 08:39:34 »

Na hitro sem preletela tole temo.
Konji so meni najljubše živali.  Smiley Smiley Smiley
Ker sem iz Šentvida, večkrat peljem mojo Lizo (dobermanko) na sprehode ob Nemški cesti. Tam pa so tudi konji.Če poznate so na eni strani rjavi, na drugi pa beli oz.sivi. Sem tudi že govorila z lastnikom, ko jim pride zamenjati vodo, in jih nekaj (mlade) poznam tudi po imenu. Zgleda, da tudi oni mene že prepoznajo, ker se večkrat ustavim, da jim (z vednostjo) lastnika prinesem suh kruh, jabolka ali korenje.

Sedaj pa k problemu : da ne bom predolga.
Par dni nazaj sem se ravno tako ustavila, da jim dam vrečko jabolk. Konji so jih z veseljem pojedli, vendar v teh 2 ali 3 minutah je moja Liza čisto popenila in mi - ne prvič rastrgala, čisto uničila vzglavnik v avtu. (sem jih že nekajkrat zamenjala)  Grin

Prosim za nasvet, kaj naj storim, da bo umirjena ali vsaj ne tako podivjana, kadar grem jst k konjem. Sprašujem še to, ali je to ljubosumje (drugače tega nikoli ne kaže) ali kaj drugega ?
Vem, da bi bila rešitev že nagobčnik, ki ga tudi imam vedno v avtu, vendar bi rada, da se moj problem reši tudi brez nagobčnika.

V naprej hvala za nasvet od tistih, ki se spoznate na konje in pse.  Smiley
lp Mojca in Liza
Logiran
horvat73
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 217


« Odgovor #26 : torek, 24.10.2006 : 16:22:54 »

Bi kar rekla, da gre za ljubosumje, ja. Moja Roxi je bila, ko smo pripeljali konje, tako strašansko ljubosumna, da je od sile zraven njih jedla ne samo sadje, temveč tudi koruzo in oves, ko pa smo jih prvič spustili na pašo, pa je šla zraven njih celo še travo trgat. Prisežem! Imam dokumentirano, toda na žalost samo na starem fotoaparatu, tako da ne morem priložiti dokaznega gradiva  Wink  Res pa je, da ni nikoli ničesar uničila od ljubosimje (čeprav je dostikrat "pospravila" kakšno krtačo, ki ji je bila na podti ipd.)

Njeno ljubosumje se je sčasom umirilo; jaz sem imela navado, da sem vedno najprej njej ponudila to, kar sem nesla konjem - ali je šlo za sadje ali suh kruh ali kaj podobnega, pa se je pač sama odločila, če bo tudi ona jedla ali ne. Ne vem ... mogoče bi to bil del rešitve?
Logiran
ka ty a
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.919


« Odgovor #27 : torek, 24.10.2006 : 16:48:17 »

naš mike je bil isti na začetku.Najbolje bi bilo,da bi tvoja dobermanka konje spoznala od blizu.Pri nas je zelo pomagalo saj ve,da konj ni nič strasnega.Megy pa vseeno laja na njih.Bom prilepila slike enkrat...ko najdem kabel od njihovega srečanja ta teden.
Logiran
Jager
novinec
*
Sporočil: 8


« Odgovor #28 : sreda, 22.11.2006 : 11:14:53 »

Čisto odvisno. Konji se ponavadi psov ne bojijo, sam pa imam kot jahač z psi različne izkušnje. Da povem najprej najslabšo. Nemški terier se je kobili, ki sem jo privezal ob drevo, z zobmi obesil na zadnjo tetivo in k sreči se ga je uspela otresti, po moje je bila tudi sama presenečena, ker pač ni navajena, da jo psi napadajo, še sploh pa ne taki mali. No, ko se ga je otresla in se je ponovno zagnal, se mu je revanširala s tako brco, da je šel ene par metrov po zraku, pa še pol so ga gor ribali. Ampak ko je prišel k sebi, bi se skoraj ponovno zagnal. Lovski nagon zelo izrazit.

Vse druge izkušnje so skrajno pozitivne. Najbolj uživa naša škotska ovčarka, ker je skoz med konji. Pa tudi doma, ko sem prijahal, sta se žrebec in uveljavljeni čuvaj, nemški ovčar, hitro sporazumela, kdo je gazda Grin Se je kuža kr lepo umaknil prhajočemu kopitarju Smiley
Logiran
liza-asta
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.602


« Odgovor #29 : sreda, 22.11.2006 : 12:30:03 »

Hvala za vaše izkušnje, take in take. Zdaj so že "pospravili" konje ob Nemški cesti, pa moja Liza še vedno tja gleda, kje so ? Si je dobro zapomnila...ne vem morda se pa boji "konkurence" nimam pojma, ali pa bi se samo z njimi okrog podila, ker to bi se pa itak z vsakim, samo da ja ZA.
Je pa na primorskem že lahko (se je malo poboljšala) v družbi osličkov. Pa je tudi bila na začetku vsa histerična in jih je hotla podit...pol ji je pa eden malo nakazal, da bi jo fajn brcnil, je pa kar onemela od presenečenja. Hvalabogu je ni zadel, drugače, pa ne vem kaj bi bilo...ampak kot sem rekla, je že malo boljše.
Pri konjih pa mislim, da je bolje, da je ne spustim, razen, če bi katerega prav dobro poznala, da bi se navadila nanj in bi se skupaj podila...
LP Mojca

Logiran
Strani: 1 [2] 3  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Tema: Konj in pes!
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines