mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 20.04.2024 : 15:06:43

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Okostje in muskulatura  |  Tema: Kako psu dati sirup?
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Kako psu dati sirup?  (Prebrano 5767 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
lial
novinec
*
Sporočil: 15


« : ponedeljek, 31.03.2014 : 09:15:11 »

Pozdrav!

Sicer večinoma forum le prebiram in na ta način uspem najti odgovore na svoja vprašanja, tokrat pa mi iskalnik ni vrnil nobenega 'zadetka'

Naša Kala je pred mesecem in pol popolnoma iznenada pričela močno šepati, najprej na eno, nato pa še na drugo prednjo tačko.
Takoj naslednji dan sem jo peljal k njenemu veterinarju, ki jo je pregledal, rentgensko slikal in nato dal protibolečinske tablete Rycarfa, ki jih je Kala sicer dobila po predpisanem režimu, vendar se je pojavil na začetku stranski učinek - driska in enkrat celo bruhanje. Po nekaj dneh sem pričel z dajanjem sirupa Inflamex, ker pa sem imel občutek, da ji je nekaj bolečine še ostalo, sem zaprosil za blažje tablete (Tramal) in nato zmanjševal količino teh tablet, ob hkratnem dajanju Inflamex-a
Trenutno je videti vse v redu, tablet ji ne dajem več, sirup pa je menda zanjo 'doživljenska' terapija.

In tu se prične najin problem: sirup ji namreč ni niti najmanj všeč in kljub njeni ubogljivosti imam vsak dan večje težave z dajanjem. Predvideno količino 5 ml ji s pomočjo brizge dajem v gobček in ker se vedno bolj brani, je to postalo že skoraj moreče.

Moja prošnja, spoštovani forumaši, je za kakšnim nasvetom, kako bi ji lahko teh 5 ml sirupa dajal z manj težavami, oziroma z manjšo (ali brez) prisile. Poskusil sem že z dodajanjem hrani, pa je svojo najljubšo hrano pustila, ker je začutila v njej omenjeni Inflamex.

Vnaprej hvala za kakšen 'recept', ki pa ni nujno povezan z omenjenim sirupom!

Aleš
Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #1 : ponedeljek, 31.03.2014 : 09:23:37 »

Oh, nikar ne komplicirajte z dejanji zdravil pri psu. Po brizgo v lekarno, odmeri 5ml, dvigni malo spodnjo dlesen ali odpri cel gobec in počasi vbrizgaj. Nikar direkt v goltanec, pes mora sam počasi pogoltniti. Pusti mu, naj uživa v hrani.
Inflamex je super, popolnoma naraven in brez stranskih učinkov, pri nas zelo učinkovit, ni pa menda pri vseh psih.
Logiran
Skuiki
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.758


« Odgovor #2 : ponedeljek, 31.03.2014 : 09:45:38 »

Jaz dam psa na sedi tako, da sedi pred mano, z levo roko primem glavo tako, da imam štiri prste pod gobcem, palec pa za ušesom (ne vem, kako velik je pes, moja je srednje velikosti), zaradi česar z glavo ne suva nazaj, ker stojim za njo pa se ne premika vzvratno. Glave ne dviguj preveč gor, ker pes tako težko požira. Vbrizgam zdravilo lepo počasi, z brizgo grem v gobec zadaj, za zadnjimi zobmi, če psica noče pogoltniti, potem najprej vbrizgam zdravilo, nato pa odložim brizgo in s tisto roko nežno masiram goltanec, dokler ne pogoltne.

Nagradi dajanje sirupa s priboljškom, če lahko.
Logiran
Aponi
rad pišem
****
Sporočil: 316


« Odgovor #3 : ponedeljek, 31.03.2014 : 16:50:37 »

Jaz sem tudi dajala psu Inflamex na isti način kot Skuiki in Sanco1a. Ker ga ni bilo vedno za dobit, sem enkrat poizkusila z Artroforce-om in ostala pri njem. Je neprimerno manj dela s tabletami, pa še dosti bolj učinkovite so - vsaj pri mojem psu.
Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #4 : ponedeljek, 31.03.2014 : 17:10:42 »

Meni je pa sirup bistveno lažje dajati kot tablete, ampak sta seveda oba psa navajena poseganja v gobec brez problemov in od malega. Wink Tudi tablete niso problem, jih pa morem zaviti v nekaj, včasih gre samo dol, včasih moram sama spraviti po grlu. Navajanje na dajanje zdravil je po moje ena prvih nalog novega lastnika, pri 10 je prepozno.
 Pa Inflamex je eden redkih dodatkov, ki ga moj želodčni občutljivec prenaša brez težav.
Logiran
lial
novinec
*
Sporočil: 15


« Odgovor #5 : torek, 01.04.2014 : 06:01:32 »

Najlepša hvala za odgovore, vendar je vse, kar ste opisali tudi moja praksa: prijem za gobček, 5 ml brizga in počasno dodajanje pod jezik bolj zadaj, večinoma v dveh delih.
Tudi po zdravilu dobi nagrado - Dentastix paličico, ki jo ima zelo rada.

Zanimalo me je, če ima kdo kakšen drugačen pristop od opisanih, ki bi morda to njeno vedno močnejše upiranje nekako odpravil.

LP
Logiran
lial
novinec
*
Sporočil: 15


« Odgovor #6 : sreda, 23.04.2014 : 07:15:24 »

Po treh tednih 'borbe' in vedno večjih problemih (Kala se je skrila takoj, ko je zaslutila 'zdravljenje') sem končno našel pravi način.
Zadostuje že manjši košček kruha (polovička toasta), ki ga v treh ali štirih delih namočim v sirup in Kala to z veseljem poje.
Glede na to, da naj bi se sirup dajalo tudi skupaj s hrano, mislim da ta moj način ni napačen.

Upam, da bo ta moja tehnika koristila še komu.

LP
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #7 : sreda, 23.04.2014 : 08:12:00 »

Dobra ideja. Tega še nismo probali, ampak sigurno bo kdaj prav prišlo!
 Smiley
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
Tosa
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 309


« Odgovor #8 : četrtek, 24.04.2014 : 10:32:04 »

Naša mlajša psička se boji grmenja zato imamo z dajanjem kapljic z brizgo kar veliko izkušenj, saj jih dobi (naravne!) vsakič, ko prične bobneti...
Jaz pa ji špricnem vsebino brizge kar zadaj, ne pod jezik (ker to mi pa res ne bi uspelo, saj se vsakega "posega" v njeno telo zelo boji-smo jo vzeli iz zavetišča). Z eno roko ji razmaknem gobec, z drugo špricnem čim bolj pri strani, zadaj. Jezik ne gledam kje je...
Sva pa večkrat prakticirala tudi dajanje v hrano (če je bilo treba dajat kakšna zdravila), ampak v tem primeru sva hrano zmešala s čim, čemur se nista mogli upreti-npr. malce olivnega olja iz ribje konzerve ali pa mleko ali pa kakšna mesna omaka ipd.
In, kot si že napisal... posladek po takem "mučenju" pomaga definitivno Smiley!
Dajanje/jemanje zdravil je nuja pri psih, kot nega/česanje/kopanje... in to pač morajo sprejeti... Eni uspejo z nič odpora, eni z malce, drugi pa se upirajo na vse pretege-tam pa mora bit malce več naše volje in iznajdljivosti!  Wink
Logiran
Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Okostje in muskulatura  |  Tema: Kako psu dati sirup?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines