mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 08:51:18

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Vzgoja pasjega mladička  |  Tema: sosedova psica in naša mladička
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: sosedova psica in naša mladička  (Prebrano 4345 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
TaraJ
novinec
*
Sporočil: 4


WWW
« : torek, 29.04.2014 : 14:12:14 »

Pozdravljeni,

Pred tremi dnevi smo dobili 9 tednov staro psičko. Navajamo jo, da lula vzunaj in ji gre že prav dobro.

Moj problem je sledeč: sosedje imajo psico, ki je napadalna do drugih psov/psic. Živimo v vrstnih hišah, tako da lahko ta sosedova psica gleda na naš vrt. Danes sem našo peljala lulat in je nanjo zarenčala skozi ograjo, naša pa se je tako ustrašila, da je močno zacvilila in zbežala noter. Ne vem kako naj se tega lotim. Rada bi namreč preprečila slabo izkušnjo mladičke(lahko bi zagradili tist del ograje, skozi katerega gleda), hkrati pa na vem, ali bi ji morala pustiti da se tako skozi ograjo "srečata", da bo vedela, da se temu delu izogibati? Po današnji izkušnji je naša na vrtu že bolj previdna, ampak je hkrati začela riniti na tisti del ograje kjer se včasih zadržuje tista psica.

Prav tako me zanima kako naj naredim v prihodnosti, ko jo bomo začeli peljati na sprehode? Ali naj pustim, da se s to psico srečata in tvegam, da jo bo tista napadla ali naj se ji že iz začetka izogibam?

Hvala za pomoč Smiley
Logiran
riry
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.052


« Odgovor #1 : torek, 29.04.2014 : 14:38:23 »

Jaz bi tisti del ograje, ki meji na sosedovo definitivno zagradila in naučila svojo psico, da sosedovo ignorira (torej, da se ne odziva na njeno renčanje in lajanje - ko bo malo starejša se zna postavit  zase in "grozit" nazaj, pa bolje, da že sedaj delate na temu, da do tega ne pride).
Če je psica tako agresivna kot omenjaš, se tudi ne bi trudila s socializacijo, ker se zagotovo ne bo dobro končalo za tvojo psičko. Enkrat smo imeli priliko biti na kosilu z enimi družinskimi kolegi, s sabo so imeli svojo nesocializirano, agresivno boxerko. Že takoj je hotela napasti našo psico, brez kakršnihkoli spoznavnih pasjih rutin pred tem. Ni se za igrat. To je bilo prvo in zadnje "pasje" srečanje z nami in njimi Tongue.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #2 : torek, 29.04.2014 : 15:47:01 »

Tisti del ograje kjer se lahko srečujeta bi bilo dobro ne samo zagraditi tako, da nobena od njiju  ne bo mogla vtikati glave čez ampak tako, da se ne bosta videli.
Psici naj se srečata na nevtralnem ozemlju, torej na sprehodu, ne prav blizu doma, ker sosedova psica očitno čuva svoje ozemlje. Vendar tudi v primeru, če se bosta psici na sprehodu razumeli to ne pomeni nujno, da doma ne bo še vedno huda nanjo. V tem primeru je dobro kolikor je le mogoče preprečevati "pumpanje" ob ograji.
Logiran
TaraJ
novinec
*
Sporočil: 4


WWW
« Odgovor #3 : torek, 29.04.2014 : 16:14:38 »

Najlepša hvala za odgovore, del ograje bomo zagradili, pa bomo videli potem kako naprej. Upam, da je psica občutljiva samo na tisti kot v katerem je zdaj, ker ograje po celi dolžini pa ne moremo zagraditi (je pa večina zaraščena z drevjem, tako da mogoče ne bo problem).
Logiran
bingo
novinec
*
Sporočil: 1


« Odgovor #4 : sobota, 03.05.2014 : 09:05:39 »

Se bom pridružila tej temi, ker imamo podobno težavo. Imamo tri mesece staro mladičko aljaški malamut. Obvlada že osnovne ukaze. Sedi, daj taco in prostor.  Pomeni, da leži v stanovanju na svojem prostoru, ki ga ima in počaka tudi tam pri odprtih vratih. Problem je, ko želimo  od doma na sprehod. Drugje, če gremo kam z avtom, gre na sprehod BP. Doma živimo zadnji na vasi. Ob cesti ima vsak sosed psa, vsi lajajo kot nori.  Taprvi sosed ga ima na verigi, pes je nevaren. Ostali v pesjakih in lajajo kot nori Smiley Naša mala se jih strašno boji, zato sploh noče od doma. Mogoče smo jo na začetku preveč silili.Mala ni hotla it, malo smo jo prislili, če res ni hotla it smo jo mimo nesli. To smo prakticirali. Nekako smo probali z metodo Cezarja, ko pravi, da se psi morajo soočiti s strahom, da vidijo da ni nč narobe. Pri naši zgleda da to ne velja. Ko gremo nazaj domov mala vleče kot nora, samo da je čimprej doma Smiley  Sedaj probavamo s priboljški, čeprav malokateri  priboljšek vžge, ker se mala požvižga... drugače ni boječa, vedno razigrana, na nova okolja se dobro prilagaja. Prosim za kakšen dober nasvet, kako jo soočiti s strahom pred temi psi,  da ne bomo imeli skoz problemov, če bomo hoteli kam od doma. Ali pa mogoče, glede na to da je še majhna pričakujemo preveč... Prosim za kakšen koristen nasvet, hvala!  Smiley
Logiran
Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Vzgoja pasjega mladička  |  Tema: sosedova psica in naša mladička
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines