mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 08:54:37

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: nakup družinskega psa
Strani: 1 [2]  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: nakup družinskega psa  (Prebrano 11757 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
NATI
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 305


« Odgovor #15 : ponedeljek, 03.11.2014 : 13:26:12 »

Ojla,

Kaj pa kakšen lagotto romagnolo ali epagneul breton? Morda pride v poštev tudi najmanjši prinašalec Nova Scotia Duck Tolling Retriever ali pa angleški špringer španjel?

Lp,
Nati

Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #16 : ponedeljek, 03.11.2014 : 14:42:03 »

Bretonec je energetska bomba, za tistega, ki z njim ne misli orenk delat NI.
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #17 : ponedeljek, 03.11.2014 : 16:25:20 »

O lagotih sem ravno zadnjič zeeeeloooo na dolgo debatirala s slovenskim vzrediteljem, ki je naveden tudi na mojpespikanetu in se mu zahvaljujem za ves čas, ki si ga je vzel za podrobna pojasnila Smiley
Glede otrok - pes zna bit rahlo ˝zoprn˝, če se ga preveč vlači naokoli in ujčka. Potrebuje jasna navodila in tudi svoj prostor in mir, kadar ga potrebuje.
Znajo tudi opozarjat na premike v okolici, če niso zelo natančno socializirani in navajeni na šume, zvoke in dražljaje iz okolice, ter na to, da se na te zvoke ni potrebno odzivati. Če bi bil veliko sam z drugo psičko zunaj, lahko začneta lajat v tropu. Ampak to seveda velja za vsakega psa.
Skratka - je delovni pes in kot tak potrebuje ukvarjanje, natančne meje in socializacijo, aktivno zaposlitev in gibanje.
Seveda pa se vedno tudi znotraj legla najdejo različni karakterji in nekateri imajo splošne značajske lastnosti pasme izražene bolj kot drugi.
Logiran
entlehoula
novinec
*
Sporočil: 3


WWW
« Odgovor #18 : torek, 04.11.2014 : 08:12:09 »

Jaz bi svetovala entlebuškega planšarja. ima kratko dlako z gosto poddlako, tako da je lahko zunaj in notri, s samo nego je v primerjavi z dolgodlakimi psi zelo nezahteven. Je zelo navezan na lastnike in družino, zelo zaščitniški, pameten, zvest prijazen, z otroki je dober če je že od malega z njimi, potrebuje pa kar veliko gibanja, in glede na to da je hitro učljiv in rad dela, je idealen za družino, ki se bo z njim pripravljena ukvarjati. Ni pa to pes ki bo v pesjaku ali na vrtu prepuščen sam sebi. Velik vrt ni izgovor za pomanjkanje sprehodov. Jaz imam za to pasmo in sploh karaker same lepe misli:)
Logiran
it
novinec
*
Sporočil: 25


WWW
« Odgovor #19 : nedelja, 09.11.2014 : 07:18:19 »

Živjo.
Hvala za dodatno mnenje. Ja, najbrž bomo zaenkrat ostali samo pri eni. Vsaj toliko časa, da se ta priuči oz. navadi nekih osnovnih zahtev, torej pozornost in odpoklic, najbolj to. Potem pa še kakšne, kot napr. sedi (in da potem tudi odsedi, dokler ji ne rečem, da lahko gre). Sedaj smo nekako se naučili lepo hodit ob nogi, saj tu, v našem okolju (živimo na vasi). Če pridemo v kakšno mesto, je pa to enostavno še vedno preveč nekih novih dražljajev, in potem jo vse zanima, vse bi rada zvohala, ves čas se ozira naokoli... No, sedaj je tudi že to bolje, hodimo namreč v pasjo šolo, tako da veliko smo sedaj delali oz. delamo na tem, da vaje za pozornost, sedi, odpoklic... izvajamo kar v mestu, skozi sprehod po mestu... Si predstavljate, kako je to za njo, ki na vasi tu in tam vidi kakšnega psa, v šoli jih je pa en kup namerno zraven, pa še vsi tisti, ki se z lastniki sprehajajo. Zdaj pa vadi pozornost... Smiley V naši okolici, na sprehodu, nama pa kar gre. Če smo same. Smiley))

Tako da ja,  zaenkrat tako, potem pa bom videla, mogoče kakšnega čez leta, mogoče kakšen avstralski labradoodle, samo menda ta ni ravno za bivanje zunaj Huh... ali pa enostavno če bi kakšen mešanček bil med labradorcem pa še čim manjšim... Zaenkrat smo pa pri eni.
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #20 : torek, 11.11.2014 : 20:22:45 »

Super odločitev in srečno!  Kiss
Logiran
Strani: 1 [2]  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: nakup družinskega psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines