mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 18.04.2024 : 07:25:01

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Tema: Pomoč pri vzgoji
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Pomoč pri vzgoji  (Prebrano 3998 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
sanchx3
novinec
*
Sporočil: 2


WWW
« : sreda, 15.10.2014 : 16:51:42 »

Zdravo! Rabila bi rahlo pomoč.. 3 tedne nazaj je k nam zataval majhen mešanček, ker njegovega lastnika nismo našli smo se odločili, da psička ostane pri nas in je ne bomo peljali v zavetišče saj je bila po vsej verjetnosti zanalašč izpuščena v našem kraju (majhna vas kjer vsi vse poznajo).

1. In sicer zanima me če bi kdo znal ocenit kakšne pasme naj bi bila? Mi se čezdalje bolj nagibamo temu, da je mešanček med rottwailerjem ter nemškim ovčarjem.
2.  Začeli smo že z osnovnimi ukazi (sedi, lezi, prostor), ki jih nažalost uboga le ko je njej do tega.. Tako da nevem kako jo naj naučim?? (že vnaprej povem, da pasja šola odpade, je žal prevelik finančni zalogaj..) Prav tako nevem kako jo naj odvadim od grizenja, ker jo je že skoraj nemogoče božati. (smo probali z mazanjem rok z limono, mirovanjem in ignoriranjem, ko je ugriznila da sem odšla,rahlim udarcem s časopisnim papirjem, ploskanjem...) Vem da je zanjo to le igra ampak teji majhni mlečni zobki so kar ostri, sploh pa me skrbi kaj bo ko bo večja?

3.  Prav tako pa je zelo posesivna, nikakor se ne more privaditi na naše dve muce, sploh znori ker gresta mački lahko noter ona pa ne, ali pa ko vzameš muco v naročje.Takrat tudi začne zelo čudno kašlati. Pa me zanima ali je to zdravstvena zadeva ali pač ker je tako vznemirjena?

4. Zelo je agresivna tudi do vseh drugih živali in ljudi, ki pač gredo mimo po cesti, takrat začne zelo lajati in renčati, kar je zelo neprijetno, saj tudi če grem ven in ji rečem naj preneha, uboga le do takrat ko sem zunaj potem pa spet "jovo na novo"Smiley.

5. Nikakor noče spat v pasji uti, sploh je ne mormo pripravit do tega, da bi šla vanjo, tako, da sedaj spi na predpražniku pred balkonskimi vrati.
Sicer smo imeli pred tem 15 let bernardinko, a je bila čisto drugačnega značaja in se jo je vse dalo lažje naučiti, zato prosim za pomoč pri vzgoji, da se psičko pravilno vzgoji, da psička lepo ubogljiva ko odraste!:)

Hvala za vsak odgovor Smiley

LP
Logiran
sanchx3
novinec
*
Sporočil: 2


WWW
« Odgovor #1 : sreda, 15.10.2014 : 16:55:23 »

Slikoo lahko pošljem na mail, ker je tuki nažalost neznam nalepit. Huh

LP
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #2 : sreda, 15.10.2014 : 17:47:52 »

Ne potrebuješ rahle pomoči ampak potrebuješ krepko pomoč. Povsem od začetka. Bom napisala nekaj zelo neprijetnega: psica je za vas prezahtevna. Če si ne morete privoščiti niti najosnovnejše šole (ob vseh naštetih težavah bi bilo verjetno na začetku potrebno idividualno delo), potem bi bilo tako za vas kot za psico bolje, da jo odpeljete v zavetišče preden bo škoda prevelika. Žal ob takih problemih na daljavo učinkovita pomoč ni mogoča.
V osnovi pa gre tako: Najprej je treba  zagotoviti, da bodo osnovne potrebe psice zadovoljene. Kar ne pomeni samo dovolj gibanja (nekaterim psom je enourni sprehod dnevno veliko premalo) ampak tudi umsko zaposlitev (triki, igrice, poslušnost...). Treba je zgraditi odnos med vodnikom in psom na podlagi medsebojnega zaupanja, ne na podlagi strahu. Šele potem se začno rečevati posamezni problemi. Dodatno je zadeva otežena, ker psica nima vstopa v hišo in je zunaj brez nadzora (kar pomeni, da "napadalnosti" do mimoidočih ne bo mogoče odpraviti in se bo samo še krepila.  (za odpravo tega vedenja mora biti pes kadar je zunaj pod stalno kontrolo)
Logiran
Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Tema: Pomoč pri vzgoji
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines