mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 16:10:08

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: KZS od 18. oktobra 2014 naprej
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 ... 16   Dol
Natisni
Avtor Tema: KZS od 18. oktobra 2014 naprej  (Prebrano 170891 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Igor-
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 91


« Odgovor #75 : četrtek, 05.05.2016 : 20:49:19 »

hecno tole vse skupaj ...
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #76 : petek, 06.05.2016 : 19:46:31 »

Tudi lovski Zbor se je odvil (menda nesklepčen, preimenovan v 'posvetovalni zbor') in izgleda, da so se tudi sodniki lovskih pasem psov pustili prepričati, da bodo čez poletje dobili krasen nov statut, ki bo ravno po njihovi meri in jim bo dal vse tisto, kar ...
In potem svizec zavije čokolado ... Wink

Ob tem se sprašujem, kaj so sodniki (lovski in športni, prisotni na obeh Zborih sodnikov), ki so se sedaj spomnili, da bi imeli še tretjo verzijo statuta, počeli od oktobra 2015 naprej, ko smo ostali člani članic 'predelovali' in 'predelali' že dve verziji? Spali? In čez poletje se bodo zbudili? Grin
Pa že.

Sprašujem se tudi, kaj pravzaprav imajo pobude posameznikov opraviti z odpovedjo že sklicane skupščine in s tretjo prenovo, v zadnjem letu in pol dvakrat 'prenovljenega', statuta članic? Upam, da niso članice KZS že stvar pozabe in gre pravzaprav morda za nekakšen 'prevzem zveze' s strani nekaj aktivnih sodnikov športnih in lovskih pasem psov?

Je vse tole dogajanje le del nekega načrta? Ideja o pobudah za prestavitev skupščine na jesen? Hm ..., pobudi obeh Zborov sta menda namenjeni UO KZS? Ju UO KZS rabi kot razlog (izgovor?) za odpoved skupščine? Zakaj pravzaprav pa bi si UO KZS želel odpovedati skupščino in jo prestaviti na jesen? Se kdo boji te skupščine?
In čemu ponovna obravnava predloga Statuta in PoSD, ...? Pa na Zbor sodnikov športnih pasem prinešeni dokumenti? Vključno s 'Finančnim poročilom za leto 2015 - lovska kinologija', njegovim kreiranjem, predstavitvijo in pomenom? In 32% v njem?
 
Da bi kdo dal do jeseni lovski kinologiji več kot 50%, česarkoli že?
Morda.
Upanje umre zadnje.

Za zgodovino:

Iz trenutno veljavnega statuta KZS (2009): 'športniki' : 'lovci' = 50 : 50
Citat
17. člen
(6)  Upravni odbor na predlog predsednika izvoli dva podpredsednika Kinološke zveze Slovenije. Prvi podpredsednik je vedno iz drugega področja kinologije kot predsednik. Če je predsednik iz športnega področja kinologije, je prvi podpredsednik iz lovskega področja kinologije in obratno.

38. člen
(6) V Upravnem odboru morata biti enakomerno zastopani tako lovska kot športna kinologija.

59. člen
(3) Člana komisije (KSV, o.p.) sta predsednik Zbora sodnikov za lovske pasme in predsednik Zbora sodnikov za športne pasme psov, preostale 4 (štiri) člane, od katerih je eden predsednik komisije, pa imenuje Upravni odbor; po dva člana iz lovskih vrst in dva člana iz vrst športnih kinologov.
(4)  Komisija za strokovna vprašanja ima predsednika in podpredsednika, ki sta izvoljena izmenično iz vrst predstavnikov lovske in športne kinologije. Podpredsednik je vedno iz drugih vrst kot je predsednik. Komisija se po potrebi lahko sestaja tudi ločeno za področje lovske in športne kinologije, sklepi na  ločenih sejah morajo biti sprejeti soglasno s prisotnostjo vseh treh članov posamezne kinološke smeri. Take seje vodita predsednik ali podpredsednik, vsak za svoje področje. Predsednik komisije ima v primeru enakega števila glasov prednostni glas.

Iz drugega predloga statuta (zima/pomlad 2016) (brez amandmajev):  'športniki' : 'lovci' = 50 : 50
Citat
18. člen
(organiziranost strokovnega dela v KZS)
(3) Delo, naloge, sestavo, mandat, dolžnosti in odgovornosti Strokovnih organov KZS in zborov sodnikov ureja Pravilnik o organizaciji strokovnega dela v KZS. Pri sestavi strokovnih organov se upošteva načelo sorazmerne zastopanosti športne in lovske smeri. Za zastopnika lovske smeri se šteje oseba z opravljenim lovskim izpitom.

27. člen
(predsednik KZS in njegove pristojnosti)
(6) Podpredsednik je vedno iz drugega področja kot predsednik KZS.

30. člen
(Upravni odbor)
(2) V Upravnem odboru morata biti med osmimi ( 8 ) člani enakomerno zastopani tako lovska kot športna kinologija. Za zastopnika lovske smeri se šteje oseba z opravljenim lovskim izpitom. Vsaj polovica članov Upravnega odbora mora imeti status kinološkega sodnika.

61. člen
(konstituiranje organov KZS)
(2) Na konstitutivni seji upravni odbor na predlog predsednika izvoli podpredsednika KZS. Podpredsednik je vedno iz drugega področja kinologije kot predsednik.
+ sprejet kateri od 22 amandmajev LKD-jev (morda vsi), ki so dodani k drugemu predlogu.

Statut, verzija 3.0 (jesen 2016): 'športniki' : 'lovci' = ? : ?
Citat
?
?
?

Glede na enako pobudo obeh Zborov sodnikov lahko verjetno v najkrajšem času pričakujemo obvestilo UO KZS o odpovedi skupščine, sklicane za 14. 5. 2016.

Kaj vse se bo zgodilo do jeseni, danes seveda ne moremo vedeti, lahko pa sklepamo, da bo število članic KZS v jeseni podobno, kot je sedaj (danes prešteti KD/klubi : LKD na portalu KZS):
'športniki' : 'lovci' = 102 : 18.

Prijeten vikend želim vsem! Smiley
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #77 : ponedeljek, 09.05.2016 : 15:35:30 »

Kot je bilo pričakovati, so članice prejele "dopis predsednika KZS, g. Egon Dolenca o prestavitvi redne skupščine".



Ali predsednik KZS pozna veljaven statut? Pozna dopise in pravila, ki iz pisarne KZS prihajajo k članicam?

V današnjem dopisu piše, da je predsednik KZS "ocenil za potrebno", da članicam omogoči še tretjo javno razpravo, ker jih je (vse članice) "potrebno seznaniti z vsebino pripomb, predlogi in smernicami" obeh Zborov. Kot razberemo, gre za pripombe na predlog Statuta in na predlog Pravilnika o organizaciji strokovnega dela v KZS.

Nam želi predsednik 'prodati buče' o tem, da sodniki v vseh zadnjih letih, ko se ve, da se bosta spreminjala statut in Pravilnik o strokovnem delu, niso uspeli napisati svojih idej in strategij in jih je zdaj treba čakati štiri mesece, da jih rodijo? Ima predsednik člane članic za laično 'rajo', ki ji lahko proda vse traparije?

Statutarna komisija je odstopila zaradi posega Upravnega odbora v njihovo delo na predlogu statuta. Razlog za poseg je naveden v poročilu Upravnega odbora: "Upravni odbor je na osnovi dejstev zaznal, da statutarna komisija še dolgo ne bo izdelala končne verzije predloga statuta, zato je vse amandmaje članic posredoval pravni pisarni in naročil pripravo končne verzije predloga statuta."

Je UO posegel v delo skupščinskega organa zato, ker se je februarja 2016 s statutom tako neznansko mudilo, da ni bilo mogoče v miru pustiti statutarni komisiji, da dokonča svoje delo? Nam želi predsednik KZS zdaj z zgornjim dopisom, s 'prestavitvijo' skupščine na jesen in zavrženjem preteklega dela na spremembah statuta povedati, da je čas kar naenkrat povsem nepomemben in da je odstop ene od skupščinskih komisij nepomemben?

Je UO, ko je posegel v delo statutarne komisije, ji odvzel delo na predlogu statuta in ga predal v delo pravni pisarni, povzročil KZS tudi nepotrebne stroške? Pravna pisarna svojega angažmaja na statutu KZS zagotovo ne ponuja pro bono? Želi vodstvo KZS povedati, da je denar KZS zanje nepomemben? Kaj o tem pravi Nadzorni odbor?

V poročilu Upravnega odbora piše tudi: "Če naredimo primerjavo podanih amandmajev prve javne obravnave, na katero je bilo podanih cca 300 amandmajev, z drugo javno obravnavo, na katero je prispelo le nekaj amandmajev, lahko sklepamo, da so članice KZS v večinskem delu zadovoljne s končnim predlogom statuta."

Kako zdaj? Leva roka ne ve, kaj dela desna? 2. 4. 2016 je Upravni odbor zapisal, da so "članice KZS v večinskem delu zadovoljne s končnim predlogom statuta", 6. 5. 2016 pa predsednik KZS piše članicam, da zato, ker je nekaj sodnikov pozabilo dati amandmaje na predlog statuta v rednem in običajnem postopku in preko članic KZS, kjer so včlanjeni, prestavlja skupščino članic za štiri mesece. Je predsednik KZS zavrgel vse pravice članic in jim vzel štiri mesece ter oboje poklonil skupini neimenovanih in nepooblaščenih kinoloških sodnikov, da bodo čez poletje pametovali in 'pisarili' "pripombe, predloge in smernice"? S kakšno pravico je to storil? Kaj o tem pravi Nadzorni odbor?

Bo UO, enako kot je legitimiral vdor nepristojnih v pristojnosti Statutarne komisije, zdaj legitimiral še poseg v pravice in izključne pristojnosti članic?
Skupščina namreč ni zabava predsednika KZS in kinoloških sodnikov, temveč izključno in samo zabava članic KZS.

V predlog statuta so vložili svoj prosti čas člani članic:
LKD Gorica - Nova Gorica (2x), Slovenski klub za nemške doge (2x), LKD Koroške (2x), KD Lendava, KD Ljubljana, KD Grosuplje, Slovenski klub za britanske ovčarske pasme, Klub ljubiteljev psov jamarjev, ŠKD Krim, KD Barje, KD Duplica, Slovenski klub za bernske planšarske pse, ŠKD Celeia, Slovenski klub za hrte, LKD Novo mesto (2x), KD Rižana - Koper, Društvo ljubiteljev ptičarjev (2x), KD Kamnik, Društvo enota reševalnih psov Slovenije, Slovenski klub za terierje, LKD Gorenjske.
Vira Poročilo z javne razprave na prvi osnutek Statuta KZS in Predlog Statuta z amandmaji

Članice so z drugo verzijo predloga statuta KZS prejele tudi pravila za sodelovanje v drugi javni razpravi o statutu (klik): "V skladu s ..., so članice pozvane, da v času javne razprave, ki bo v skladu s ..., podajo pisne amandmaje zgolj na tiste člene, na katere so Statutarni komisiji posredovale svoje pripombe ali predlagale spremembe." Med gradivi za skupščino pa so prejele poleg predloga Pravilnika o organizaciji strokovnega dela v KZS in predloga Pravilnika o disciplinski odgovornosti tudi dopis predsednika KZS s pravili za podajanje amandmajev nanju (klik): "Na zadnja dva splošna akta lahko članice v skladu s ..., najkasneje v roku trideset dni (do 12. maja) podajo morebitne pisne amandmaje z obrazložitvijo, na naslov ... Podani amandmaji se bodo obravnavali in potrjevali na redni skupščini, ..." Komu in čemu so bila namenjena ta pravila?

Veljajo pravila (iz veljavnega statuta, predsednikova in druga) le za druge člane članic KZS, za predsednika KZS in sodnike pa ne? Daje nekdo mimo veljavnega statuta kinološkim sodnikom večje pristojnosti kot jih imajo članice KZS?

Zdaj je delo komisij (tudi ene skupščinske), preteklo delo članic in pravne pisarne KZS zavrženo. Nastale stroške je bilo, je in bo zagotovo potrebno poravnati. Izgubljenega časa in vloženega dela slovenskim kinologom in slovenski kinologiji ne bo mogel povrniti nihče. Kdo bo za to odgovarjal?
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #78 : sreda, 18.05.2016 : 15:12:39 »

Se dogaja ...

Da se Nadzorni odbor ukvarja z anonimkami, smo že prebrali v poročilu NO. Zdaj se z anonimkami intenzivno ukvarja tudi podpisnik obvestila o odpovedi/prestavitvi (stvar interpretacije) redne skupščine, torej predsednik KZS. Namesto, da bi se oba organa ukvarjala s skladnostjo s statutom in zakonitostjo delovanja KZS, se ukvarjata z imaginarnimi osebki in njihovimi pisanji, pod katera pisci ne upajo zapisati svojih pravih imen. Ne morem se odločiti, kdo je bolj pomilovanja vreden, anonimneži ali tisti, ki na anonimke odgovarjajo.

Težko je v nekaj stavkih zajeti vso razsežnost dogajanja okrog:
- odpovedi skupščine,
- sestavljanja statuta brez statutarne komisije,
- predaje kreiranja ključnih splošnih pravil celotne zveze anonimnim predstavnikom 'strokovnega kinološkega kadra' in pravnim pisarnam ter verjetno še komu,
- plasiranja 'manipulativnih' finančnih poročil v točno določenih trenutkih in točno določenemu občinstvu,
- javnega podajanja nepopolnih informacij o nepravilnostih v vzreji in o početju posameznikov, ki še niso bili disciplinsko in/ali kazensko procesuirani,
- ...

Iz veljavnega statuta KZS 
17. člen
(2) Predsednik Kinološke zveze Slovenije je odgovoren za delovanje Kinološke zveze Slovenije v skladu s tem statutom in pravnim redom Republike Slovenije.

54. člen   
(1) Pristojnosti Nadzornega odbora so: 
- nadzor nad zakonitostjo in smotrnostjo poslovanja vseh organov Kinološke zveze Slovenije;
- predlaganje ukrepov za odpravo ugotovljenih pomanjkljivosti in nepravilnosti Skupščini Kinološke zveze Slovenije;


V Uvodniku majskega Kinologa med drugim piše:
"Čeprav sta bila predloga dveh splošnih aktov, ki ločeno urejata organizacijski del upravnega in strokovnega delovanja KZS (Statut in Pravilnik o organizaciji strokovnega dela v KZS), že v javni razpravi, osebno menim, da je strokovni kinološki kader KZS eden od osnovnih temeljev delovanja slovenske kinologije. In njegov glas ne sme biti preslišan. Ker so si bili slovenski sodniki enotni, da mora slovenska kinologija delovati enotno, ne razbita na »interesno-politične pole«, sem se na podlagi 32. člena Statuta odločil, da gresta oba splošna akta v ponovno javno razpravo, z upoštevanimi smernicami zbora sodnikov, članice pa bodo lahko ponovno podale svoje amandmaje."
Pod Uvodnikom je podpis "Egon Dolenc, predsednik KZS".

Kot razumem, se bodo zaradi njegove nesposobnosti članice še tretjič ubadale s predlogom statuta, ki so ga po vseh pravilih in skozi dve javni razpravi že 'spravile' do oblike, ki je primerna za sprejemanje na skupščini? Kje, za vraga, je bil predsednik KZS od oktobra 2014 do začetka maja 2016, da se ni spomnil, da si želi pri kreiranju statuta in pravilnikov tudi sodelovanje točno določenega 'strokovnega kinološkega kadra'? Ni vedel, kaj se dogaja in kaj članice z obema predlogoma statuta počnejo? O 'strokovnem kinološkem kadru', ki naj bi povsem spregledal leto in pol priprav organov in dve javni razpravi članov članic, ni vredno izgubljati besed. Če tako površno in nemarno opravljajo tudi svoje strokovno kinološko delo, bi bilo potrebno vzreditelje, razstavljavce, vodnike psov in ostale potrošnike pred njimi čim prej zaščititi.

Zakaj po fiasku, ko se je izkazalo, da osnovne smernice (posredni člani, konkurenčna klavzula ...) v prvi verziji statuta ne pijejo pravne vode, ni predsednik pri kakšnem od sodniških omizij, kjer se s 'strokovnim kinološkim kadrom' redno druži, le-tega povabil h kreiranju druge verzije statuta? Zakaj je potem ves postopek od oktobra 2015 do aprila 2016 peljal še enkrat, s svojim ravnanjem in s pomočjo NO povzročil odstop Statutarne komisije in navlekel članicam ponovno delo, najprej z drugo verzijo statuta in javno obravnavo, zdaj pa še s tretjo? Kolikšen je bil strošek KZS za pripravo druge verzije in kolikšen bo za tretjo? Ne le za pravno pisarno, temveč tudi za pisarniški material, zaposlene, kopiranje, poštnine, uporabo telefonov, interneta, elektrike, za potne stroške in parkirnine, za kave, pijačo in jedačo na sestankih ...? Kdo bo to plačal?

Kdaj bo kinološka javnost izvedela, katera imena so zapakirana v predsednikovi navedbi "so si bili slovenski sodniki enotni"? Koliko sodnikov šteje predsednik pod to 'enotnost'? 25 od 138? 35 od 138? Le 5 od 138? Kdo so ti sodniki - posamezniki, ki so z izdatno pomočjo predsednika KZS pokazali sredinec veljavnemu statutu, članicam in njihovim cca. 12.000 članom, ter pometli v smeti vso predhodno delo na novem statutu, ki so ga opravili člani posebne skupine Upravnega odbora (glej AD 8 v Zapisniku 1. konstitutivne seje UO, 22. 10. 2014, glej Sklep UO KZS 4/2 k 1-9 in Sklep UO KZS 5/2 k 1-9 v Sklepih UO KZS, sprejetih na 2. redni seji UO KZS, 6. 11. 2016), člani Statutarne komisije (glej poročilo) in člani članic, ki so sodelovali v dveh javnih razpravah in enkrat ali dvakrat podajali amandmaje (glej objavo – klik)? S kakšno pravico predsednik KZS zavrže vso predhodno (prostovoljno) delo ljudi, ki so ga izvolili?

Bo Nadzorni odbor odreagiral? KZS že od 4. 4. 2016 nima Statutarne komisije, vendar očitno nekdo pripravlja nov statut. Kdo ga pravzaprav pripravlja? Kje je pravna podlaga za njegovo delo? Saj res, o podlagah za razne novosti se na KZS menda ne sme govoriti in spraševati ...

Veljaven statut KZS, ki z vsemi vejicami vred velja znotraj in zunaj KZS vse do trenutka, ko bodo predstavniki članic sprejeli drugačnega, določa takole:
104. člen 
(1) Osnutek statuta Kinološke zveze Slovenije pripravi Statutarna komisija.   
(2) Statutarna komisija preko Upravnega odbora predlog statuta pošlje v javno razpravo vsem članicam Kinološke zveze Slovenije. 
(3) Javna razprava iz drugega odstavka tega člena traja najmanj 30 (trideset) dni.   
(4) Statutarna komisija po končani javni razpravi zbere in prouči vse pripombe in predloge sprememb statuta in na njihovi osnovi izdela končni predlog statuta. 
(5) Vsaka članica Kinološke zveze Slovenije ima pravico do amandmajev zgolj na tiste člene, o katerih je Statutarni komisiji posredovala svoje pripombe ali predloge za spremembe.   

105. člen 
(1) Upravni odbor organizira pred sprejemom vsakega splošnega akta javno razpravo, ki traja najmanj 30 (trideset) dni.   
(2) Članice Kinološke zveze Slovenije lahko v okviru javne razprave na predlog splošnega akta podajajo pisne amandmaje.   
(3) Upravni odbor po končani javni razpravi predlog splošnega akta z vsemi podanimi pisnimi amandmaji članic Kinološke zveze Slovenije posreduje Skupščini v razpravo in sprejem.


Se zdi Nadzornemu odboru neupoštevanje tako jasnih določil veljavnega statuta sprejemljivo? Kot je bilo zanj sprejemljivo preprečiti javno tribuno in ne reagirati na vtikanje Upravnega odbora v delo Statutarne komisije (beri 3. stran poročila NO)? Ali NO hiti počasi? Prej se je tako mudilo, da je bil za NO celo 'z veljavnim statutom ne povsem skladen postopek sprejemljiv'. Se zdaj ne mudi več? So članice zdaj že tako utrjene in vajene vsega, da je za NO sprejemljivo tudi razširjanje nabora neskladnosti? Imena odgovornih so tukaj – klik (glej Nadzorni odbor).

Se zdi Upravnemu odboru neupoštevanje tako jasnih določil veljavnega statuta sprejemljivo? Kot je bilo zanj sprejemljivo vtakniti se v delo Statutarne komisije in predati pripravo druge verzije novega statuta mimo določil veljavnega statuta neki pravni pisarni (beri 3. stran poročila UO)? Imena odgovornih so tukaj – klik (glej Upravni odbor).

Kaj menijo člani Upravnega odbora o manipulativnem 'Finančnem poročilu za leto 2015 - lovska kinologija' in njegovem terminskem plasiranju na točno določenem dogodku, ki ni imel z lovci nič opraviti? So ga pomagali skreirati s kakšnim sklepom? So pri morebitnem poskusu 'diverzije nad lovci' sodelovali tudi člani iz lovske kvote UO?

Kdaj bomo slišali ali brali poročilo odstopljenega predsednika KSV? Pa menda ni bila skupščina odpovedana zato, da on na njej ne bi mogel osebno poročati članicam o delu v najvišjem strokovnem organu v KZS, kot je obljubil v poročilu KSV? Dva člana komisije (oba iz lovske kvote, eden od njiju celo predsednik komisije) sta odstopila, pojasnil ni, članice ne vedo nič, 3. 5. 2016 pa so na zboru 'strokovnega kinološkega kadra' delili šop dokumentov z naslovom 'Problem delovanja KSV v letu 2016 - kronologija' ... V zapisniku 16. redne seje UO KZS, 22. april 2016, je točka Ad 4, z naslovom "Problematika dela strokovnega organa KZS". Preberemo lahko, da dva člana UO menita, "da je predsednik KSV celo disciplinsko odgovoren". Hm ... Je bil predan v disciplinski postopek? Glede na obsežnost 4. točke je moralo iti za obravnavo problema izjemnega pomena. V navedenem zapisniku beremo o različnih zapisnikih, o sklicu sporne korespondenčne seje, o samoiniciativnem dopolnjevanju zapisnikov KSV s strani predsednika KZS in še marsičem. Kdaj in kje bomo lahko slišali še drugo plat zgodbe?

Je za odpoved skupščine eden od razlogov EDS 2020? Morda celo najpomembnejši?
Iz Zapisnika 13. redne seje UO KZS, 15. december 2015:
"g) kandidatura za evropsko razstavo psov 2020 
Predsednik KZS poda pobudo, da stopi KZS v postopek kandidature za organizacijo evropske razstave psov leta 2020. Predstavitev kandidatov bo na evropski razstavi psov, avgusta 2016  v Bruslju, Belgija. Za potrebe priprave reklamnega materiala, bi za CACIB Ljubljana najeli  mojstra za snemanje, posneti material pa bi uporabili pri pripravi reklamno‐predstavitvenega  spota ob kandidaturi. 
Sklep UO KZS 26/13‐2015: UO KZS potrdi sklep, da stopi KZS v postopek kandidature za  organizacijo evropske razstave psov leta 2020. Za potrebe priprave predstavitvenega spota,  se najame snemalca, ki bo posnel prizore, ki se bodo uporabili v reklamnem spotu."


Se predsednik in nekateri ('vidni' in trenutno še 'nevidni') predstavniki 'strokovnega kinološkega kadra' bojijo, da bi jim pred avgustom sklicana skupščina lahko preprečila izpeljati predstavitev v Bruslju, kandidirati za EDS 2020 in pridobiti organizacijo EDS 2020 (verjetno se moramo avgusta tam le prikazati), ter s tem nekaterim onemogočila edinstveno in neponovljivo življenjsko priložnost stopiti v soj največjih kinoloških žarometov, drugim pa uresničiti povsem 'tuzemske' in oprijemljive cilje? Je bila majska skupščina odpovedana/prestavljena (prosto interpretiraj) zato, ker do avgusta nič ne sme biti prepuščeno naključju? Avgust je zelo blizu. Je bilo treba odstraniti tudi minimalno možnost za skupščinske zaplete, s katerimi bi lahko v vodo 'padla' šansa za odhod prave ekipe v Bruselj in kandidaturo za EDS 2020? So članice KZS 'statutarne žrtve' apetitov ('vidnih' in trenutno še 'nevidnih') posameznikov?

Torej, kaj zdaj? Bo predsednik pred dopusti sklical volilno skupščino, da članice v skladu s svojimi najosnovnejšimi statutarnimi pravicami predlagajo in potem izvolijo vse člane Statutarne komisije, vse člane Nadzornega odbora in dopolnijo članstvo v Disciplinski komisiji? Potem pa bo nova Statutarna komisija lahko v skladu s statutom in s pomočjo 'strokovnega kinološkega kadra' pripravila nov predlog statuta. Bo Nadzorni odbor po izpadu z 'nestatutarno' javno tribuno dopustil še sestavljanje novega statuta ljudem, ki do tega nimajo nikakršnih pravic, v času, ko KZS sploh nima Statutarne komisije? Bo Nadzorni odbor sklical izredno skupščino? Se bodo iz zimskega spanja zbudile članice? Bodo lovci kakšno od polen vrgli nazaj? Bo ...?

Lahko pa tudi počakamo, da zakoniti zastopnik vstopi skozi glavna vrata nazaj v Zapoge ...
Gori na eni strani, vsi pa gledamo v dim na drugi. huh
Tole je res adijo pamet!
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #79 : torek, 14.06.2016 : 15:43:14 »

V Uvodniku junijskega Kinologa je Egon Dolenc pisal o pomembnosti "Etičnega kodeksa". Med modrovanjem o preprečevanju in onemogočanju zlorab pri vzreji čistopasemskih psov ter o strokovnem, poštenem in odgovornem delu strokovnega kinološkega kadra, je med drugim napisal tudi:
"Popolnoma je razumljivo, da tisti, ki dela, tudi greši. Verjetno se bomo vsi strinjali, da se za nenamerne in slučajne napake mora imeti razumevanje. Popolnoma drugačno stališče pa moramo zavzeti, ko nekdo zaradi morebitnega namernega osebnega okoriščanja oziroma omogočanja okoriščanja drugim osebam ali zaradi velike malomarnosti povzroči materialno škodo Kinološki zvezi Slovenije, morda se sam oziroma Kinološka zveza Slovenije znajde celo v vlogi kršitelja pravnega reda Republike Slovenije."


Sken iz kataloga CACIB Bled I, 11. 6. 2016, stran 5

Egona Dolenca na spletni strani KZS med sodniki ni mogoče najti. Morda gre le za nenamerno napako in je skrb o morebitnem okoriščanju KZS funkcionarja z nazivom, ki ga nima, povsem odveč.
Za kakšne vrste in čigavo napako gre, bo verjetno ugotavljal strokovni kinološki kader. Upam, da je delegat KZS ob natančnem in strokovnem pregledu kataloga ni prezrl in jo bo vključil v svoje pisno poročilo o prireditvi.

Najodmevnejši primer 'hitrega osvajanja sodniške licence' iz slovenske kinološke zgodovine, ki je pripomogel k odstopu enega od bivših predsednikov KZS, še ni tako daleč, da se ga ne bi večina med nami še vedno spomnila. Je pa res, da pri ribičih ni odmeval.
Logiran

car-lan
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 113


« Odgovor #80 : torek, 14.06.2016 : 17:17:38 »

G. Egon Dolenc je samo podelil nagrado najlepšemu kraševcu na razstavi, ki pa ga je izbral sodnik v ringu.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #81 : torek, 14.06.2016 : 17:23:19 »

Razumem, da je podelil nagrado, vendar v katalogu ne piše nič o tem, temveč je naveden med sodniki brez vsakršne opombe o podeljevanju nagrad.
To, da ne more biti nekdo, ki ni sodnik, naveden med sodniki, je najbrž vsem jasno?
Logiran

bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #82 : nedelja, 26.06.2016 : 16:00:34 »

http://www.kinoloska.si/obvestilo-clanicam/

Spoštovane članice KZS,

v skladu s predlogom NO KZS in v skladu s Statutarnimi določili bom sklical redno skupščino KZS na kateri se bodo izvedle volitve predsednika KZS,
članov Nadzornega odbora KZS, članov Statutarne komisije KZS in članov Disciplinske komisije KZS.

 Shocked Shocked ja? Zakaj pa to?
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #83 : četrtek, 30.06.2016 : 06:58:08 »

http://www.kinoloska.si/obvestilo-clanicam/

Spoštovane članice KZS,

v skladu s predlogom NO KZS in v skladu s Statutarnimi določili bom sklical redno skupščino KZS na kateri se bodo izvedle volitve predsednika KZS,
članov Nadzornega odbora KZS, članov Statutarne komisije KZS in članov Disciplinske komisije KZS.

 Shocked Shocked ja? Zakaj pa to?

Po mojem mnenju gre za prozoren manever, katerega osnovni namen je odstraniti nergače in obenem prestaviti (kakršnokoli) skupščino daleč v prihodnost. Ena skupščina je že bila odpovedana, da se ne bi zgodilo kaj nepredvidenega, kar bi ogrozilo ... Nekdo želi popoln mir vsaj do jeseni, ko bo od problemov odvračalo pozornost kaj bolj zanimivega in trenutno aktualnega. Morda prav famozna EDS 2020, če jo avgusta dobimo ali 'če je ne dobimo'. Wink

Redna volilna skupščina, na kateri so kinologi izvolili predsednika KZS ter Upravni in Nadzorni odbor, Statutarno komisijo in Disciplinsko komisijo, je bila 16. marca 2013. Redni in nadomestni mandati se iztečejo 16. marca 2017.

Veljavni Statut KZS določa:

79. člen  
(1) Volilni postopek vodi Volilna komisija, ki jo najmanj 150 dni pred dnevom poteka mandata dosedanjim članom organov Kinološke zveze Slovenije imenuje predsednik Kinološke zveze Slovenije.

80. člen  
(1) Volilna komisija najmanj 120 dni pred dnevom poteka mandata dosedanjim članom organov Kinološke zveze Slovenije razpiše volitve organov Kinološke zveze Slovenije in ob tem pozove vse članice Kinološke zveze Slovenije, da lahko vsak član posamezne članice Kinološke zveze Slovenije kandidira za člana organa Kinološke zveze Slovenije.


Piše samo 'najmanj', kar pomeni, da je navzdol omejeno, navzgor pa ne. Volilna komisija je bila imenovana 266 dni pred iztekom mandata sedanje garniture. Z volilnimi opravili lahko začne danes ali pa šele 16. novembra 2016 (120 dni pred iztekom mandata). Na teh rednih volitvah pa bodo  izvoljeni člani organov lahko nastopili svoje funkcije šele po izteku sedanjega mandata, oz. 16. marca 2017 in nič prej.

Redne skupščine letos očitno ne bo. Prav tako ne bo nadomestnih volitev članov statutarne in disciplinske komisije ter nadzornega odbora.

Če bi želeli izvoliti člane organov letos oz. pred iztekom mandata, bi se morala zgoditi izredna skupščina z nadomestnimi volitvami, na katerih ne bi volili predsednika KZS, temveč le tiste člane skupščinskih organov, ki so od 16. marca 2013 do sedaj odstopili. Tako pa v dopisu jasno piše "redna skupščina" in "volitve predsednika KZS ...", kar ne pušča prav nobenih dvomov o namerah avtorja.

Kaj na to pravi Nadzorni odbor?
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #84 : petek, 01.07.2016 : 13:11:53 »

Na obmesečnico se spodobi tudi objava Tongue

Iz Kinologa, januar 2016, stran 18


Iz Kinologa, februar 2016, stran 4


Zadnjega maja letos smo v neki debati ugotovili, da se sklep KSV št. 13/5-2015 ne izvaja tako, kot je razumeti objavo v Kinologu. Navedene knjižice se menda ne delijo vsem mladičem, ki so "skoteni ali vpisani v SLR po 1. 1. 2016". Nihče ni znal pojasniti, kje se nahaja drugi del sklepa, ki opredeljuje izjeme, kdaj je bil sprejet in kdo ga je sprejel, na voljo je bila le informacija, da to povedo na KZS osebno ali po telefonu.

Ker sem radovedna in želim take zadeve videti napisane, sem 1. 6. 2016 poslala na KZS sledeč mail:
Citat
From: Jana
Sent: Wednesday, June 01, 2016 6:03 PM
To: info@kinoloska.si
Subject: Obvezna izdaja osebne knjižice psa

Kinološka zveza Slovenije
Zapoge 3d, 1217 Vodice
info@kinoloska.si

Jana Pahovnik
*****
jana@mojpes.net

Zadeva: Obvezna izdaja osebne knjižice psa

Spoštovani,

v Kinologu št. 01, januar 2016, je na 18. strani objava z naslovom "Osebna knjižica psa", kjer je naveden sklep KSV št. 13/5-2015: "uvede se obvezna izdaja osebne knjižice psa skupaj z rodovnikom, za mladiče, skotene ali vpisane v SLR po 1. 1. 2016, ter opcijsko za pse, skotene pred 1. 1. 2016, na željo lastnikov."
 
Velja ta sklep za vse mladiče, skotene po 1. 1. 2016, brez izjeme?
Če ne, prosim za podatek o izjemah oz. za napotitev na ustrezen sklep oz. pravila, kjer so navedene izjeme.

Za odgovor se vnaprej zahvaljujem.

Lep pozdrav,
Jana Pahovnik

2. 6. 2016 sem dobila tale odgovor:
Citat
From: Kinološka zveza Slovenije
Sent: Thursday, June 02, 2016 8:57 AM
To: 'Jana'
Subject: RE: Obvezna izdaja osebne knjižice psa

Spoštovana,

Vaše vprašanje bo posredovano  Komisiji za strokovna vprašanja, da vam pripravi odgovor.

Lep pozdrav,
******

Do tega trenutka, torej v enem mesecu, odgovora Komisije za strokovna vprašanja še nisem prejela.

Kako je mogoče, da v zvezi s pravili, ki so že 6 mesecev v veljavi, ni mogoče dobiti odgovora v nekem razumnem roku? Je treba za pripravo odgovora sklicati sestanek? Si je nekdo tudi ta pravila izmislil le na pol, pa jih morajo zdaj dopolniti?
Mandat, da te kap!
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #85 : ponedeljek, 04.07.2016 : 16:34:28 »

Na spletni strani KZS je razpis volitev.



in



cel razpis je na klik
vir http://www.kinoloska.si/razpis-volitev/

So to redne ali nadomestne volitve oz. kdaj bo nastopil mandat na teh volitvah izvoljenih organov?

Podatek, ali bodo izvoljeni člani opravljali svoje funkcije nekaj mesecev ali 4 leta, je zagotovo pomemben za vse članice, ki bodo kandidirale svoje kandidate za katerakoli mesta, kot tudi za vse člane članic, ki bodo za podpis izjav, da kandidature sprejemajo, v svojih društvih in klubih naprošeni.
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #86 : torek, 05.07.2016 : 15:08:21 »

Zadnjega maja letos smo v neki debati ugotovili, da se sklep KSV št. 13/5-2015 ne izvaja tako, kot je razumeti objavo v Kinologu. Navedene knjižice se menda ne delijo vsem mladičem, ki so "skoteni ali vpisani v SLR po 1. 1. 2016". Nihče ni znal pojasniti, kje se nahaja drugi del sklepa, ki opredeljuje izjeme, kdaj je bil sprejet in kdo ga je sprejel, na voljo je bila le informacija, da to povedo na KZS osebno ali po telefonu.

Prejela sem odgovor:



Med vzreditelji krožijo neuradne informacije, da za mladiča, ki je prodan v tujino, osebna knjižica psa ni potrebna in je na KZS ne izdajo. Očitno to ne drži, saj je uraden sklep KSV 8/10-2016, potrjen s sklepom UO KZS 7/18-2016, povsem jasen. Za mladiče, skotene ali vpisane v SLR po 1. 1. 2016, izjem ni.

Ponovno osnovni sklep KSV 13/5-2015 (v zgornjem dopisu je verjetno napaka v letnici), potrjen s sklepom UO KZS 6/12-2015:
"uvede se obvezna izdaja osebne knjižice psa skupaj z rodovnikom, za mladiče, skotene ali vpisane v SLR po 1. 1. 2016, ter opcijsko za pse, skotene pred 1. 1. 2016, na željo lastnikov."

Zanimivo bi bilo izvedeti argumente KSV in UO, zakaj je slovenski vzreditelj prisiljen za psa, ki ga proda v tujino, kupiti zanj brezvredno osebno knjižico, ki je oba s tujim lastnikom nimata za kaj uporabiti.
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #87 : sreda, 06.07.2016 : 07:31:00 »

Da ne bo samo čvekanje tule, sem pravkar poslala:

Citat
From: Jana
Sent: Wednesday, July 06, 2016 8:27 AM
To: Kinološka zveza Slovenije
Subject: Re: Obvezna izdaja osebne knjižice psa

Spoštovani,

kot razumem prejeti sklep KSV 8/10-2016, potrjen s sklepom UO KZS 7/18-2016, je osebna knjižica psa obvezna tudi za mladiče, skotene po 1. 1. 2016, ki so prodani v tujino.

Lepo prosim Komisijo za strokovna vprašanja KZS in Upravni odbor KZS za argumente, ki so vodili oba organa k sprejemu in potrditvi pravil, po katerih so slovenski vzreditelji prisiljeni za mladiče, skotene po 1. 1. 2016, ki jih prodajo v tujino, kupiti osebno knjižico psa, ki je v tujini nimajo za kaj uporabiti.

Hvala že v naprej.

Lep pozdrav,
Jana Pahovnik
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #88 : torek, 02.08.2016 : 13:33:28 »

Konec prejšnjega tedna so članice KZS prejele zanimivo pošto finančne službe:

Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #89 : sreda, 17.08.2016 : 18:22:48 »

Če kdo ni verjel, da je z razpisom teh volitev nekaj hudo narobe, je na voljo pravno mnenje, ki ga je izven KZS pridobila ena od članic KZS in nam ga vsem dala na voljo. Pravnemu mnenju smiselno sledi zahteva za preklic volitev, ki jo je predsednik KZS danes prejel.













Bo tudi ta razpis volitev samo še ena od nedokončanih akcij, kot je večina aktivnosti vrhnje KZS ekipe v tem mandatu? Nenehno skakanje v razne nepovezane smeri, najpogosteje v prazno in brez zaključkov ... Pač ... Smo že vajeni in si bomo ta mandat, ne glede na to, kako dolgo bo trajal, kaj se bo še zgodilo in kako se bo zaključil, zagotovo za vedno zapomnili po številnih brezglavih začetkih in zelo redkih zaključkih projektov.
Logiran

Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 ... 16   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: KZS od 18. oktobra 2014 naprej
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines