mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 10:12:38

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Tema: prepoved vožnje psa z dvigalom
Strani: [1] 2 3  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: prepoved vožnje psa z dvigalom  (Prebrano 16259 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
lumpi13
novinec
*
Sporočil: 33


WWW
« : četrtek, 30.04.2015 : 07:12:05 »

Pozdravljeni
Na zadnjem sestanku etažnih lastnikov,so sklenili,da se psi ne smejo več voziti z dvigalom.Mene pa zanima sledeče;glede na to,da smo dvigalo dali naknadno vgraditi pred dvema letoma in smo ga drago plačali,(ker smo najvišje,je bil delež še večji)ali lahko zahtevam,da mi vrnejo delež plačila za dvigalo in v kolikih procentih,ker ga v bodoče ne bomo več uporabljali?
Hvala za odgovore
Logiran
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #1 : četrtek, 30.04.2015 : 07:47:13 »

Hm, pa verjetno ne greš vsakič gor in dol s psi, ampak tudi sama, mar ne? Z vrečkami iz trgovine verjetno ne boš hodila peš, če imaš na voljo dvigalo, ali pač?

Itak da se mi zdi sklep absurden, ampak vseeno dvomim, da lahko zaradi tega zahtevaš denar nazaj. To je podobno, kot če tisti iz pritličja ne bi hotel plačevati čiščenja skupnih prostorov, ker stopnišča pač ne uporablja. Skupni stroški se delijo na vse stanovalce, kolikor vem.
Logiran
lumpi13
novinec
*
Sporočil: 33


WWW
« Odgovor #2 : četrtek, 30.04.2015 : 08:02:55 »

Zapisnik smo dobili včeraj,v poštni predal.Baje naj bi psi lulali v dvigalo,čeprav je resnica malo drugačna.Lulajo,polivajo in še kaj ravno otroci tistih,ki so zdaj predlagali ta ukrep.Na sestanku naju žal ni bilo,ker sva bila oba v službi,če pa bi vedela,da bo tema o psih,bi definitivno nekdo od naju šel,tako,pa sva pooblastila predsednika bloka,ki se je v najinem imenu strinjal,da se psi ne smejo več vozit.Razmišljava kako naprej,vendar če to obvelja,definitivno hodiva še samo peš.Itak,sva tako preden smo dobili dvigalo,ravno tako vse znosila peš.
Logiran
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #3 : četrtek, 30.04.2015 : 08:12:07 »

Če je vaše sestankovanje vsaj malo podobno našemu v mojem bivšem bloku, ko nas je bilo na sestanku največ 5 od ca. 60-ih, me resnično ne čudi, da manjšina (običajno pride itak samo tisti, ki ga kaj moti), izglasuje kaj takega ... ŽAL. Lips Sealed sram Vem, da je totalno krivično in ravno zato sva se midva vedno max potrudila, da je bil eden od naju prisoten, da ne bi prišlo do kake take gluposti in da bi se lahko "branila", če bi bilo potrebno. Lips Sealed Psi v bloku so marsikomu trn v peti, zato.

Ampak če je dvigalo plačano in če denarja ne boš mogla dobiti nazaj, ti čisto nič ne pomaga, če nosiš vso kramo peš ... elektriko za dvigalo (ki verjetno ni ločena od ostale skupne elektrike?), vzdrževanje/popravila le-tega ipd. boš verjetno morala še vedno plačat. Tako boš s pešačenjem delala uslugo samo svoji kondiciji in nikomur drugemu. Undecided

Z vprašanjem o povračilu denarja bi se jaz na tvojem mestu oglasila pri upravniku bloka.
Logiran
slavica
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 254


WWW
« Odgovor #4 : četrtek, 30.04.2015 : 08:55:48 »

Dvigalo ste plačali vsi, gre za skupno lastnino in stroške zanj ste dolžni plačevati vsi, ne glede na to, ali ga uporabljate ali ne.
Sklep, da se psi ne smejo voziti z dvigalom, je absurden, ampak žal izredno pogost primer v blokih, kjer se večina etažnih lastnikov ne udeležuje zborov lastnikov, v skladu z zakonodajo pa lahko na ponovljenem o rednem vzdrževanju odloča večna prisotnih
in sprejema nebuloze v skladu s svojimi željami. Gre ponavadi za peščico posameznikov, ki se ne zavedajo, da živijo v večstanovanjski stavbi, kjer niso sami in ne more biti vse po njihovo. Jim pa uspeva iz prej navedenega razloga.
Če pes ni napadalen, nimajo nobene pravne podlage, da ta sklep uveljavijo v praksi.
Ne upoštevajte ga, nikoli ne veste, kdaj bo pes vseeno potreboval dvigalo (npr. zaradi poškodbe, starosti, bolezni), vi ga pa ne boste mogli večno nositi po stopnicah.
Tudi vi ste etažni lastniki s pravicami, udeležujte se zborov in ne pustite peščici samovoljnežev, da delajo kar hočejo.
Logiran
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #5 : četrtek, 30.04.2015 : 09:40:14 »

Podpis ... super
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #6 : četrtek, 30.04.2015 : 10:17:56 »

Tole bi pa jaz kakšnega odvetnika vprašala. Mislim, da ne bo šlo tako gladko. Poznate koga, ki bi mu lahko pokazali ta zapisnik?

Na tem forumu žal ni nobenega pravnika - če se motim, naj se pa prosim oglasi! Drugače pa obstajajo forumi, kjer študentje prava (pa mislim, da tudi odvetniki) svetujejo in je prvi nasvet sigurno brezplačen. Se splača malo poguglat.

Kolk meje pa pogrelo, ko sem to prebrala, pa da sploh rajši ne povem!  Angry
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
Mačja
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.086


WWW
« Odgovor #7 : četrtek, 30.04.2015 : 10:26:09 »

Človeška omejenost je neizmerljiva.

1. Pred sestankom zbora etažnih lastnikov vsakdo dobi vabilo z navedenim dnevnim redom, iz katerega je že razvidno, o čem bo tekla beseda. Razen seveda, če so to skrili pod točko "razno". Ima pa vsak etažni lastnik pravico, da upravniku predlaga točke dnevnega reda pred sestankom.

2. Dvigalo je skupni del stavbe. Za poseganje v skupne dele večstanovanjske hiše Stanovanjski zakon opredeljuje, da mora za spremembo rabe skupnih delov (kar prepoved vožnje z dvigalom je) obstajati soglasje vseh lastnikov. Tega nimate, si skoraj upam trditi. Ne glede na to, da zbor ni sklepčen, ali se odloča na ponovljenem zboru, za take stvari mora biti soglasje vseh. (Stanovanjski zakon, člen 29/2). Ne more par kljukcev določati, kakšen red bo za vse, o tem odločajo vsi, za določene stvari pa večina. In ne zanašaj se na upravnikove besede, ti operativci na terenu nimajo pravnega znanja. Gre le za to, kako prepričljiv znaš biti in ti stare tete in strici kar verjamejo.
Odločanje se lahko izvede s podpisovanjem listine in me zanima, kdo bo hodil po hiši in zbiral podpise. Na sestankih se vedno najde par pametnih, ki imajo veliko za povedat, ampak naredijo pa nikdar nič.
A drugo leto bojo sklenili, da se težji od 100 kg ne smejo vozit z dvigalom, ker ga preveč obremenijo???
Pa še naslednje leto bo prepoved uporabe dvigala za invalidske vozičke???


3. Kakšna je pa določena sankcija, če kljub temu vstopi pes v dvigalo?
Ker upravnik in lastniki nimajo izvršilne funkcije, ne morejo sankcionirati.
Logiran
Binas
rad pišem
****
Sporočil: 298


WWW
« Odgovor #8 : četrtek, 30.04.2015 : 10:29:51 »

Jaz bi samo dodala, namesto te absurdne prepovedi in verjetno jtudi nezakonite...Bi dala predlog namestitev kamer. Itak je javni prostor, na nek način, napis, objekt pod video nadzorom in tisti, ki bo uničeval, pes poscal/sral. In lastnik ne bo sam pospravil/počistil...Bo pač dobil dotični kazen. Noben problem.
Logiran
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #9 : četrtek, 30.04.2015 : 10:30:42 »

Mačja for president! Afro
Logiran
Mačja
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.086


WWW
« Odgovor #10 : četrtek, 30.04.2015 : 10:30:45 »

Aja, da ti še odgovorim na tvoje vprašanje: ne, plačila ne moreš zahtevati nazaj, niti delno ne. Skupni deli so skupni in so zato stroški zanje skupni, tudi če jih ne uporabljaš (recimo elektriko v kolesarnici plačaš pod skupno elektriko, tudi če nisi nikdar vanjo stopil).
Logiran
Mačja
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.086


WWW
« Odgovor #11 : četrtek, 30.04.2015 : 10:32:28 »

Ne moreš kamer kar tako, je cela procedura, pa pogodba s službami, ki to delajo, in še drago je. Absolutno je nezakonito, da bi lastniki kar namestili video nadzor.
Logiran
luna7
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.656


« Odgovor #12 : četrtek, 30.04.2015 : 11:06:53 »

Mislim, da je napaka že v osnovi, da ste najvišje ležeči plačali večji delež za dvigalo. Mislim, da je situacija zrela za kakšnega odvetnika. takega, ki se na to seveda spozna.
Če na prvem zboru lastnikov ni sklepčnosti, postane sklepčnost na drugem precej bolj učinkovita, ker se ne gleda več na potrebno večino, ampak na prisotno večino. Bodite pazljivi. Moje mnenje: odvetnik in tožba obema: upravljalcu in lastnikom. Upravljalec zato, ker ni pravilno izvedel zbora lastnikov (v to sem skoraj prepričana, ker niga bilo do sedaj še kljukca, ki bi računal procente po lastniškem deležu na glasovanju). Odločitve pa zaradi poseganja v skupno lastnino, čeprav z glasovanjem. Nekje je meja.
Binas, hodniki so zasebna lastnina in ne moreš kar tako namestiti kamere. 
Logiran
luna7
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.656


« Odgovor #13 : četrtek, 30.04.2015 : 11:08:45 »

In, ja, kdo bo sankcioniral? hehe...
Logiran
No Jinx
živim tukaj
***
Sporočil: 5.323


« Odgovor #14 : četrtek, 30.04.2015 : 11:23:21 »

Pri mojih starsih so naredili tocno to, kar predlaga Binas - v dvigalo so namestili kamero in je bila zadeva unicevanja dvigala (risanje po stenah, raze s kljuci, kajenje v dvigalu ... ) hitro resena.  Wink
Logiran
Strani: [1] 2 3  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Tema: prepoved vožnje psa z dvigalom
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines