mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 13:33:48

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  knjižni kotiček (Moderator: Nanook)  |  Tema: Hrtja trilogija
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Hrtja trilogija  (Prebrano 9949 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« : sreda, 30.09.2015 : 19:30:41 »



Hrtja trilogija
Marko in zvezdica Tara (ali kako je Marko dobil hrta),
Aura, hrtja princesa sreče in
Rdeča sekunda


Blažka Ribič, avtorica vseh treh knjig je posvojiteljica dveh srečnih psov. Iz Španije je k njej prišla navihana ibiška podenca Zoya, ki so ji lovci namenili kruto smrt, družbo pa ji dela tudi čudovit greyhound Koogy, ki mu je posvojitev rešila življenje, saj je na Irskem dobil oznako "nekoristen in odslužen".

Blažka želi skozi zgodbe prikazati resnično življenje galgov in podencev v Španiji ter tekmovalnih greyhoundov na Irskem. Verjamemo, da se bo marsikomu ob branju knjig orosilo oko ... Vsaka knjiga pa nosi v sebi tudi lepo sporočilo, ki se vas bo gotovo dotaknilo.

Avtorica bo njen celoten delež od prodaje knjig donirala za hrte - polovico za galge in podence v zavetišče Scooby Medina, polovico pa za greyhounde irski organizaciji GHIN. Tako z nakupom knjige tudi vi prispevate nekaj evrov hrtom, ki še niso imeli sreče in še čakajo na svoj dom v zavetišču.

Knjigo Marko in zvezdica Tara krasijo prikupne ilustracije in je namenjena najmlajšim bralcem. Aura, hrtja princesa sreče se kiti s čudovito zgodbo in dih jemajočimi ilustracijami, namenjena je tako mladim bralcem kot starejšim, ravno tako knjiga Rdeča sekunda, ki bo s svojo vsebino gotovo pustila žalosten pečat marsikateremu bralcu.

Društvo Hrtji svet Slovenije

Več o vseh treh knjigah in naročilih ...
Logiran

uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1 : nedelja, 11.10.2015 : 17:06:25 »

Avtorica želi najmlajše bralce podučiti, da je potrebno z vsakim živim bitjem lepo ravnati, saj vsi občutimo bolečino, žalost, strah ... Odraslim pa polaga na srce, naj se za nakup ali posvojitev psa odločijo premišljeno in preudarno. V knjigi sicer Marko dobi hrta za rojstni dan, vendar pa si je psa želel že dve leti in ga je le simbolično dobil kot darilo. Starša sta se odločila za posvojitev hrta šele, ko sta ugotovila da je Marko dovolj star in bo sprejel svoj del odgovornosti do psa. Knjigo krasijo prisrčne ilustracije Nike Živec.
Knjigo lahko naročite v Hrtji bukvarni ali na emailih: blazka.ribic@gmail.com in info@hrtjisvet.org

Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #2 : ponedeljek, 09.11.2015 : 17:50:17 »

RDEČA SEKUNDA
Avtorica: Blažka Ribič
Ilustrirala: Živa Bobnar Čubrilo

132 strani



Avtorica knjige je posvojiteljica greyhounda in članica našega društva, zato dobro pozna problematiko tekaških greyhoundov. Skozi zgodbi, ki se tesno prepletata bralec spozna, kako živijo tekaški greyhoundi, kaj se z njimi dogaja in kako malo ta nežna bitja pomenijo ljudem, ki v njih vidijo le zaslužek. Ob branju pa spremljamo tudi življenje Iana, ki odrašča na farmi, kjer njegov oče trenira greyhounde za hrtje dirke. Spoznamo koliko bolečine in žalosti se nabere v človeku, ki ga prizadene trpinčenje nemočnih bitij. Iana spremljamo od 6 leta starosti pa vse do takrat, ko dopolni skoraj 40 let. Avtorica pa predaja naprej tudi lepo sporočilo - Vsak se sam odloči v kakšnega človeka se bo razvil in lahko v veliki meri tudi sam usmerja potek svojega življenja.

Rdeča sekunda je knjiga, ob kateri se bo marsikateremu bralcu orosila oko, obenem pa ga bo tudi navdala z upanjem. Ali kot je rekel Cicero: Dum spiro spero (Dokler diham - upam.).

Knjigo krasijo tudi čudovite ilustracije Žive Bobnar Čubrilo.

Dodajamo še komentar posvojiteljice o knjigi:

"Hotela sem vam povedati... Oba z mozem sva prebrala knjigo Rdeca sekunda. Zgoba naju je oba potegnila vase. Moz jo je prebral v dveh dneh, jaz pa tudi v dveh vecerih oz noceh (nisem se mogla ustaviti z branjem). Koliko custev je v njej in res mi je priblizala zivljenje hrtov. Pred ocmi sem imela naso Dixie. Res zalostno. Hvala za knjigo. Brez nje bi si tezko tako zivo predstavljala kako zivijo te nezne dusice. Hcerkama (5 in 7 let) sem prebrala otrosko kako je Marko dobil hrta. Punci sta poslusali z neverjetnim zanimanjem in na koncu sta bili ponosni ker smo tudi mi pomagali in ker imamo tudi mi takega hrta kot Marko."

Toplo vabljeni k nakupu in branju knjige. Naročite jo lahko preko FB v Hrtji bukvarni, ali na info: blazka.ribic@gmail.com in info@hrtjisvet.org. Avtorica se odpoveduje honorarju in ga namenja kot donacijo za greyhounde in galge, ki še nimajo svojih domov.

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #3 : petek, 13.11.2015 : 18:29:23 »

AURA, HRTJA PRINCESA SREČE
Avtorica: Blažka Ribič
Ilustrirala: Živa Bobnar Čubrilo



Dovršen jezik, čustveno prežeta zgodba in izjemna ilustracija slikanico umeščajo izven starostnih okvirjev; namenjena je najširšemu krogu bralcev!
Skozi zgodbo spoznamo življenje španskih hrtov - galgov in podencev, obenem pa knjiga nosi lepo sporočilo, ki ga je avtorica tudi zapisala na koncu knjige:"Za srečo ne potrebujemo veliko. Stisk roke, nasmeh, prijetno sonce ... Le prepoznati jo moramo in znati uživati v njej. Vendar pa je ne smemo nikoli obdržati le zase. Delimo jo z drugimi, kot je to počela Aura! Le takrat se nam bo vedno znova oplemenitena vračala nazaj, tudi v trenutkih, ko je sploh ne bomo pričakovali, nam bo nenadejano napolnila srce."

Povzetek vsebine:
Zvezdne vile so bile pred težko nalogo: po 100 letih so morale zopet poiskati bitje in mu podeliti posebno, nadnaravno moč - 5 življenj, katera bo lahko podelilo, komur bo hotelo. Vile se nikakor niso uspele zediniti, katero bitje si zasluži takšno moč, dokler ni vmes posegla najstarejša vila, njihova starosta, ki je predlagala hrta, bitje z najbolj čisto dušo.
Hrtica Aura, ki ji je bila ob rojstvu podeljena ta moč, obenem pa tudi velikanska odgovornost, je živela težko življenje španskega hrta galga, a je potrpežljivo prenašala vso gorje, dokler ni lovec skoraj do smrti pretepel njenega prijatelja galga Tina. Revež se je že poslavljal od življenja, ko mu je Aura sklenila podariti eno od svojih življenj. Tudi vsa ostala je brez pomišljanja podarila trpečim in ranjenim živalim, ki so se znašle v njeni bližini, zadnje, svoje, pa malemu Aleksu, dečku iz prijazne družine, v katero je bila posvojena ...

Toplo vabljeni k nakupu in branju knjige. Naročite jo lahko preko FB strani Hrtja bukvarna ali na info: blazka.ribic@gmail.com in info@hrtjisvet.org.

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #4 : sreda, 06.01.2016 : 10:22:31 »

Knjige iz Hrtje trilogije veselo odhajajo v nove domove, ena izmed njih je dobila lep dom tudi pri posvojiteljih čudovitega greyhounda Liama.

Njegova posvojiteljica Helena je o knjigi Rdeča sekunda napisala naslednje:
"Zelo je lepa, žalostna in hkrati resnična, saj ne prikazuje samo grobega in učičujočega odnosa do greyev, ampak tudi do otrok. Knjiga je dokaz, kaj vse prinesejo slabe stvari v življenju in kako najbolj trpijo tisti nemočni - otroci in živali! Hkrati pa je tudi dokaz, da, če si prisiljen v še tako grobo in grdo življenje je prav, da poiščeš lučko upanja v sebi in slediš svoji notranjosti saj svetloba vedno rodi še več svetlobe. Tiste pa, ki so tvoja tema pustiš za seboj brez sovraštva v svojem srcu, saj nekje, nekdaj bodo tudi oni morali, zaradi sebe spregledati ali pa bodo večno hodili v svoji temi. Verjetno je veliko takšnih otrok iz družin, kot si jo opisala v knjigi. Veliko trpljenja samo zaradi pohlepa. Lepa zgodba, ki bi jo morali prebrati marsikdo, predvsem pa kakšen vzreditej, trener... vsak, ki je del te bedne tekaške industrije...Hvala Blažka, da si jo napisala..Nikoli ne veš kaj lahko zgodba, ki jo napiše srce spremeni. Midve pa veva, da ta čudovita bitja katerim si poklonila knjigo sodijo na sedežno in v družino! Morda, nekje, nekoč to tudi bodo predvsem pa zaradi tega, ker nam ni vseeno!"


Hvala, Helena ... Posvojen greyhound Liam, ki živi res pravo uživantsko življenje pa je v vsej svoji lepoti poziral ob knjigi.
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #5 : sobota, 16.01.2016 : 16:23:33 »

Knjigi iz Hrtje trilogije sta našli svoj dom tudi pri Manci, ki je o knjigi Aura, hrtja princesa sreče povedala naslednje:



''Kot posvojiteljico španske hrtice se me knjig(ic)e s hrtjo tematiko še posebej dotaknejo in tudi tale mi je segla naravnost do srca. Izredno čustvena, a hkrati poučna zgodba odlično prikaže hrtjo problematiko v Španiji in čudovit značaj teh psov, ki na trenutke resnično delujejo kot eterična bitja. Dodano vrednost knjigi dajejo na videz preproste ilustracije, ki pa v nekaj grobih potezah izražajo celo paleto čustev. V prepletu besed in slik začutiš vso bolečino, žalost, pa tudi upanje in srečo, ki jih doživlja mala galgica.
Zaradi čudovite zgodbe in ilustracij ter sporočila, ki ga nosi, je slikanica odlično branje tako za mlade kot odrasle, zame pa vsekakor ena najdragocenejših knjigic na polici. Toplo jo priporočam vsem, ki bi radi razumeli sočutje, prijaznost in ljubezen do soljudi. ''
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #6 : sobota, 12.03.2016 : 15:31:30 »

Slikanici Marko in zvezdica Tara, Aura, hrtja princesa sreče ter knjiga Rdeča sekunda – zgodbe, ki sežejo do srca



V ponedeljek, 21. marca 2016, bomo v knjižnici Rogaška Slatina predstavili naše tri posebne knjige, ki bralcem prinašajo posebno sporočilo - življenje vsakega bitja na tem planetu je vredno spoštovanja in človek nikakor ni tisti, ki bi si smel jemati posebno pravico ODLOČATI o življenju in smrti, sploh kadar gre za njegov zaslužek ali celo zabavo.

Knjige smo poimenovali 'HRTJA TRILOGIJA' – a v bistvu gre za tri povsem samostojne zgodbe, namenjene širokemu starostnemu razponu bralcev (MARKO IN ZVEZDICA TARA je namenjena najmlajšim, knjigi AURA, HRTJA PRINCESA SREČE in RDEČA SEKUNDA pa bodo z veseljem v roke vzeli vsi bralci), vsem trem pa je skupno, kot sledi že iz naslova, da bodo predstavile problematiko vzreje hrtov tako za lov kot tudi za pasje dirke, vendar so zgodbe navzlic obravnavani tematiki zapisane tako vešče in z občutkom, da nas bodo brez težav popeljale tudi v pravljičnost pisane besede.

Knjige in hrtjo problematiko bo predstavila naša članica in avtorica Blažka Ribič, da bo vse potekalo gladko, bo poskrbela Tjaša Zorc, največ pozornosti pa bodo gotovo pritegnili njuni posvojenčki: greyhounda Turbo in Koogy, ter ibiška podenca Zoya. Smiley

Predstavitev se bo pričela ob 18.00, vljudno vabljeni!

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  knjižni kotiček (Moderator: Nanook)  |  Tema: Hrtja trilogija
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines