mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 23:47:28

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Tema: "slabo počutje"?!?
Strani: [1] 2 3  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: "slabo počutje"?!?  (Prebrano 9923 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
ISTRA
novinec
*
Sporočil: 3


« : sreda, 12.10.2005 : 09:54:14 »

Lep pozdrav,

vsem, ki pohajkujete po forumu za nase peskote.
Jaz se prvič oglašam na teh straneh, ponavadi sem jih samo prebirala in kaj zanjimivega našla tudi zase. Tokrat, pa ne najdem nič in bi bila zelo vesela, da se kdo odzove na moje oz. težave moje psičke.
Imam namreč koker španjelko, ki je letošnje poletje imela 11 let. Nekih večjih težav nisva imeli nikoli, razen ene hujše viroze, pa enkrat alergije na vitamine - ko je bila stara manj kot 1 leto. Potem sterilizacije pri 7 letih, ker je imela vedno navidezne brejavosti in ja tako svetoval veterinar. Drugače pa tu pa tam kakšna ušeska, ali travica v podkožje... letos, sava izgubili prve tri zobke, ker se je začel granulom in istočasno so ji odstranili še majhno bunkico pri sesku. Vsega skupaj ravno dovolj, da moja Istra ne mara veterinarjev, zato se raje kot, da jo travmiram z novim (po možnosti nepotrebnim) obiskom obračam na vas.
Tranutne težave pa so sledeče: zjutraj je potrebno po stopnicah v spodnje nadstropje, pa se kar trese in ne zmore niti toliko. Sicer apetit ob jutranji hrani ne popusti, ampak veselja it ven, pa na travo pa od nikoder.  Jaz jo seveda nesem, ker sama noče oz. ne more hodit, ampak se niti ne polula. Polek tega, da stoji čisto pri miru, pa dviguje prednje tačke nekaj časa levo, nekaj časa desno. Ali je to lahko povsem normalen znak staranja, ker se to ponavlja že kakšne 3 mesece na kakšnih 14 dni do 3 tedne. Potem pa mine slab dan ali dva in počutje in obnašanje je spet po starem.
Če je kdo doživel kaj podobnega oz ve kaj bi to lahko bilo, bi bila vesela da mi sporoči.

Lep pozdrav

Nastja
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #1 : sreda, 12.10.2005 : 13:19:45 »

Veterinarju se žal ne boš mogla izogniti,pa še nekaj več preiskav bo treba narediti. To definitivno ni znak staranja. Za prvo silo bi bilo treba narediti kompleten pregled krvi, RTG hrbtenice in če ne bo nič pokazalo še teste za klopne bolezni.
Logiran
ISTRA
novinec
*
Sporočil: 3


« Odgovor #2 : sobota, 15.10.2005 : 16:41:21 »

Lanabela,

hvala za odgovor. Bom seveda upostevala tvoj nasvet in se odpravila k veterinarju. Istra vsekakor ne bo najbolj navdusena, ampak jaz racunam na to, da bova se kar nekaj casa skupaj in je verjetno to najboljsa pot do tja.

Nastja
Logiran
rikica11
novinec
*
Sporočil: 18


« Odgovor #3 : nedelja, 16.10.2005 : 00:44:44 »

Če se trese lahko, da jo kaj boli ali pa ima vročino. A če jo božaš na kakšnem delu kaj zacvili? Je spremenila obnašanje, se bolj skriva? Poskušaj jo pregledat v celoti, pa čimprej k veterinarju.
Srečno.
Logiran
ISTRA
novinec
*
Sporočil: 3


« Odgovor #4 : nedelja, 16.10.2005 : 15:42:23 »

Zaenkrat še nisem ugotovila, da bi jo kaj bolelo, pa je bolj taka mevžica in hitro pove, da ji kaj ni všeč. Vročino ji merim skoraj vedno, kadar je počutje tako, ampak ni nikoli bila povišana, le enkrat malo prenizka - nekaj malega pod 38.
Se pa ne skriva, se pa je že zgodilo, da ni hotela izpod mize in je bilo treba na kolena in potegnit jo ven fiuično(nežno seveda). Na tak dan ona samo spi ali na svoji postelji ali pri mojih nogah če kje sedim.
Ko pa slabo počutje mine se dvigne in funkcionira kot, da se nič nebi zgodilo.
Sem pa na trebuščku ob zadnji nogi opazila še eno bunkico(veliko kot en konfet), ki pa je ne "gnjavim" preveč saj to samo pospešuje rast takih tvorb. Malo me je strah ponovno k veterinarju in še to odstranit, saj sem pred parimi meseci, ko sva bile nazadnje pri veterinarju in so ji pulili zobe (pod narkozo) bila vsa prestrašena ali se bo sploh zbudila.
Jutri imam v načrtu veterinarja, pa da najprej vidimo kaj pravi kri. Mislim, da bo to najboljše.

LP in hvala za odgovor Rikica

N
Logiran
KARMEN
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 350


« Odgovor #5 : ponedeljek, 17.10.2005 : 06:24:22 »

Težave pri hoji po stopnmicah navzdol kaže na obolenje zadnjega dela gibalnega aparata. To težavo sem pri mojem prinašalcu kar nekaj let uspešno reševala z rednim dajanjem tablet Neurobion, ki se jih pri nas težko dobi, so pa za ljudi. Te tablete poskrbijo za povezavo živčnega sistema v celem telesu, predvsem pa od hrbtenice v noge. Z rednim dajanjem teh tablet omogočiš tudi starejšemu psu boljše gibanje, brez bolečin.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #6 : ponedeljek, 17.10.2005 : 10:20:02 »

samo najprej moraš vedeti, ali je res kriva hrbtenica. Nenavadno, a po stopnicah dol nočejo hoditi tudi psi z obolelimi jetri, da bolj "navadnih" težav ne omenjam.
Logiran
oliver
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 212


WWW
« Odgovor #7 : ponedeljek, 17.10.2005 : 23:33:51 »

Kot so že ostali napisali je lahko to res le znak staranja. Ampak jaz bi preverila še krvno slike in naredila preiskavo na Boreliozo in Erlihiozo.
Lp K
Logiran
Primavera
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 600


« Odgovor #8 : torek, 18.10.2005 : 10:48:22 »

Se strinjam, morda tudi slikanje hrbtenice in UZ trebuüne votline (jetra!) nebi bil odvec.
Logiran
Felina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 450


« Odgovor #9 : torek, 13.02.2007 : 17:05:16 »

Pozdravljeni!

Upam, da mi bo kdo znal svetovat. Moj kužek je naenkrat ratal apatičen. Sedaj to traja že pet dni in tudi veterinar ni siguren kaj mu je. V četrtek bomo začeli s preiskavo krvi, me pa zanimajo še vaša mnenja, da bom vedela v katero smer iskati in usmerjati veterinarja (ne zaupam jim najbolj, zato hočem biti čimbolj informirana).

Vse skupaj se je začelo kot navaden prehlad....curljanje prozornega izcedka iz nosu in kihanje vsake toliko. Nato se je vse skupaj začelo stopnjevat do te mere, da ko prične hodit, potem tudi začne kihat, kašljat in ščasoma kot da bi se dušil (podobno je obratnemu dihanju ali kako naj napišem...tisti ki imajo shih-tzuje to poznajo). Ker se mu to zgodi ob vsakem gibanju je že opustil misel na kakršnokoli gibanje in ratal čist apatičen, noče na sprehod, noče se igrat, samo spi, zjutraj noče niti na lulanje. Ko pa leži pa ne kašlja, ne kiha in je vse ok, samo gibat se ne sme.

Veterinar je poslušal srce in pljuča, pa ni bilo slišat nič sumljivega, naredil neke osnovne nevrološke teste s tačkami, pa je vse ok. V četrtek bo preiskava krvi, če pa se bo izkazala še nizka raven trombocitov, bomo nadaljevali še s preiskavami klopnih bolezni.

Naj še povem, da ima normalen apetit, iztreblja se normalno, ne bruha in tudi vročine ni imel niti en dan.

Če ima kdo že izkušnje s čim podobnim, bi bila ZELO hvaležna, da mi poda kakšne smernice, na kaj vse naj bom pozorna in kje se lahko skrivajo bolezni, ki dajejo takšne simptome. Zaenkrat se nagibamo k težjemu prehladu ali pa k erlihiji. Upam, da bo tisto prvo.

Lep pozdrav!
Logiran
takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #10 : torek, 13.02.2007 : 17:39:17 »

Moja teti ima shih-tzuja ki je imel podebne težave. Po zdravljenju z antibiotiki (veterinar je posumil na pljučnico), na kar se ni odzval in po neštetih obiskih na kliniki so ugotovili, da je kuža alergičen na določeno hrano. Istočasno je dobil tudi rahel izpuščaj, ki so ga najprej pripisali suhi koži zaradi centralne kurjave. Sedaj kuža je doma pripravljeno hrano z veliko zelenjave in piščančkom, in je popolnoma zdrav. Ste pomislili na alergijo? Ni nujno da je to to, možnost pa je.
lp
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #11 : torek, 13.02.2007 : 20:03:49 »

.. ščasoma kot da bi se dušil (podobno je obratnemu dihanju ali kako naj napišem...tisti ki imajo shih-tzuje to poznajo).

Verjetno izgleda kot back/reverse sneezing? O tem smo tudi že govorili: http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,7856.0.html

Ker pa tale back sneezing spremlja še apatičnost, izcedek in slabo počutje, bi jaz obvezno preverila zobovje. Popolnoma enake simptome je imel moj Ori, veterinarji so bolj kot ne tavali v temi. Obiskala sva 5 veterinarjev, kjer je en omenjal angino, drugi "prehlad" itd., dokler nisem šla do dr. Matka, kateri je opravil slikanje in videl hud gronolom. Dejansko mu je že načelo "nosno kost". Ko so mu zobek spulili, je bil mali kot nov, nič izcedka, nobenega kihanja, nič...Naj ob tem povem, da je ves čas normalno jedel, kot da ga nič ne boli, tudi trše stvari.

Logiran
AlenkaEka
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 100


« Odgovor #12 : torek, 13.02.2007 : 21:01:39 »

Možnosti, kot so ti že drugi povedali, je ogromno, ampak glede na težave, bi jaz ( zdaj lahko govorim, ko imam štiri mesečno kalvarijo napačnih diagnoz za sabo ), definitivno dala testirati kri na klopne bolezni - borelija, erlihija in babioza- če že daješ pregledat kri, naj ti naredijo vse tri teste. Če je karkoli od tega, je zelo dobro, da jo začneš zdraviti čimprej. Pa še nekaj mi pade na misel - pasja kuga. Je psička cepljena proti pasji kugi?
Nočem te strašiti, samo to so hude bolezni in je res pomemben čas - prej, ko se ugotovi, več možnosti imaš, da kuža z zdravili ozdravi.
Sama svojo psičko najbolj poznaš in povej veterinarju vse spremembe, ki si jih opazila. Ker pa praviš, da jim ne zaupaš, poišči vet., ki mu boš zaupala. Jaz ne bi več psa peljala tja, kjer jim ne zaupam. Saj tudi jaz ne grem kar k vsakemu zdravniku. Sploh pa je pomembno, da se ga psička ne boji in, da mu tudi ona zaupa in se tam dobro počuti.
Mogoče razmisli malo tudi o tem.
Upam, da bosta našli vzrok sprememb in ga tudi uspešno odpravili.
Držim pesti in vso srečo!
Lp
Alenka
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #13 : torek, 13.02.2007 : 21:08:32 »

Ja itak, klopne bolezni bi tudi jaz testirala!
Logiran
Felina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 450


« Odgovor #14 : torek, 13.02.2007 : 23:26:44 »

Najlepša hvala vsem. Trenutno imam veterinarja, ki mu zaupam, ampak hočem imeti stvari pod nadzorom in ga usmerjat v primeru (saj veste, več glav več ve...heheh), če njemu zmanjka idej.....do sedaj sva vedno tak funkcionirala (no, vsaj odkar sem ga prvič obiskala), predtem pa so bile katasrofa za katastrofo in sem še vedno malo živčna ob obisku.

Danes je mali dobil antibiotike ob treh popoldan in je zvečer že tekal po stanovanju, z veseljem šel na sprehod (večerno kakanje) in niti enkrat ga ni začelo dušit, kljub podvigom. Celi srečni smo. Bomo pa v četrtek šli dat kri, da se preverijo še kakšne bolj subtilne zadeve.

Hvala vsem še enkrat, upam, da se bo sedaj obrnilo na bolje, tako kot je začelo kazat.

Lp
Logiran
Strani: [1] 2 3  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Tema: "slabo počutje"?!?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines