mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 23:18:56

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Tema: Bruhanje
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Bruhanje  (Prebrano 5769 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Tijasha
novinec
*
Sporočil: 6


WWW
« : petek, 14.09.2018 : 09:12:32 »

Zdravo. Imam psičko, staro 6 let, ki je sicer epileptik. Pred letom dni je imela vnetje maternice, kar smo z antibiotiki uspešno pozdravili. Pred mesecem dni smo končali z gonitvijo, ampak tokrat gnoja ni...Zdaj pa mi že 5 dni bruha. Driske nima, apetit včasih ja, včasih ne, pije ogromno vode. Bruha nekontrolirano- ji ne obrača želodca, ampak samo naenkrat izbruha vso tekočino in hrano. 3 dni nazaj smo bili pri veterinarju, dobila je 3 inekcije- antibiotik, proti slabosti in za pomiritev želodca. Vročine ni imela, je pa bilo na meji. Dehidriranosti prav tako zdravnica ni opazila. Naredili smo krvno sliko, ki je pokazala jetra in ledvice bp in neko rahlo vnetje- verjetno prebavil, saj je bilo rečeno da bi bili za maternico parametri precej višji. Naslednji dan ni bruhala, smo šli vseeno po inekcijo proti bruhanju in za pomiritev želodca. Včeraj pa je zopet bruhala...Dobili spet vse tri inekcije z antibiotikom vred. Danes se ji zaenkrat samo rigne in čisto malo bruhne...ampak še vedno ne vemo, kaj ji je?!? Izkušnje? Cry
Logiran
Binas
rad pišem
****
Sporočil: 298


WWW
« Odgovor #1 : petek, 14.09.2018 : 12:55:35 »

Vzrok je treba najti, ne samo injekcij. Torej veterinar je 100% da ni težav z maternico?
Bodi bolj natančna.

S čim hraniš psico?
Ali pobira hrano/nesnago tudi s tal?
Kaj se je v tem času spremenilo (druga hrana, priboljški, selitev, stres)?
Kakšna zdravila dobiva?

Jaz bi postopala nekako tako: Hemogram, bikemije, plinska analiza, urinogram, UZ trebušne votline.
Počitek (samo najnujnejši wx izhod, drugače se pa počiva).

1. dan samo čista kurja juha
2. dan (5 manjših obrokov, drobno naseckanega kuhanega piščanca/purana/ribe-kar pač psica dobro prenaša in je lahko prebavljivo) in zraven skuhan in zmiksan v pire korenček ali buča.
3. dan Enako kot zgoraj, le da dobi 3-4 obroke. Lahko dobi tudi žlico razkuhanega riža s sluzjo vred ali pa kvinojo, ajdo, proso.
4. dan 1-2 obroka

5. Bi morala biti OK in bi lahko hranila po starem.

Ta čas pa po navadilih antibiotik ali Ranital, kar pač imate. Zatem pa vsaj 3 mesece dodajanja probiotika, ki se ga na tešče (zakamufliraš v košček hrane, pelješ psa na wc in potem ponudiš obrok, zvečer enak postopek).

Moja psica je začela bruhat obdobno zaradi prehranskih občutljivosti, intoleranc. Jaz sem jo na bioresonančno testiranje peljala.
Logiran
Tijasha
novinec
*
Sporočil: 6


WWW
« Odgovor #2 : petek, 14.09.2018 : 18:01:40 »

Ja, vsaj tako je rekla...da se mogoče kaj kuha, ampak zaenkrat ni to to, ker so parametri prenizki. Psičko zadnje leto in pol hranim z briketi, prej je bila na surovi prehrani. Je pa non stop pod nadzorom, na sprehodu vedno pazim, doma okrog hiše pa je vse ograjeno. edina zdravila ki jih jemlje zadnjih 5 let so proti epilepsiji, drugega nič, niti ni bilo kakšne spremembe, ker se jim že na splošno zaradi epilepsije izogibam.
Danes je zopet dobila 4 injekcije in pa 2 za domov, da ji dam sama čez vikend-antibiotik, ter tekočino ki jo mora zaužiti pred obrokom. Sem že klicala prejšnjo veterinarko, grem v ponedeljek k njej na UZ, ker ga tukaj nimajo...ji bom rekla še za te ostale analize, katere ste priporočali in pa poskusila s to dieto- čeprav ji niti za jest ni...
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #3 : sobota, 15.09.2018 : 18:40:59 »

A ima vročino? Je kakšna opcija, da je pojedla kakšen tujek?
Logiran
Tijasha
novinec
*
Sporočil: 6


WWW
« Odgovor #4 : sobota, 15.09.2018 : 21:02:41 »

Evo, smo rešili...popizdila sem skoraj!! Tudi vročino je imela na meji-39 in sem že sama začela razmišljat da je potem res kaj pojedla, ampak ni...smo ravno od druge veterinarke domov prišli- piometro je imela. Pa še sama sem vet na to opozorila, ampak je vztrajala da parametri ne ustrezajo- če bi čez 2 dni ponovila krvno sliko, bi se že vedelo da je to to!!Če nebi sile naredila in prosila ene veterinarke naj jo vsaj slika, da ta tujek izločim, če že po njeno res ni bilo to, bi mi umrla. Vedno slabša je bila, moja vet pa mi reče naj jo opazujem še čez vikend, v PONEDELJEK pa bo spet krvne teste naredila. In če bi res čakala do ponedeljka...Hvala bogu da sem tečna ko drek in se ne sprijaznim z opazovanjem, če vidim da pes trpi in je prišla izven del. časa slikat...nekaj se je videlo, ne pa ok in ji je naredila še ultrazvok, tam pa našla polno gnoja + ko je odprla trebuh kasneje še polno vode Sad Takoj operirala, zdaj pa punca že doma pri meni počiva. Upam da bo vse ok.
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #5 : nedelja, 16.09.2018 : 09:25:52 »

Samo da se je dobro končalo!
Ja,včasih je treba biti kar malo tečen in vztrajen,   Undecided  se splača.
Hitro okrevanje želim!
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
Tijasha
novinec
*
Sporočil: 6


WWW
« Odgovor #6 : nedelja, 16.09.2018 : 16:04:50 »

Ja, hvala bogu se je v tem primeru, samo dobro veterinarko sem rabila- od zdaj naprej nikamor drugam več, samo k njej. Sicer mlada, ampak hudo samozavestna, tak da prav vidiš da ve kaj dela in govori. Mi ni žal, da sem tečna ko drek kaj se moje punce tiče Smiley Danes še počiva bolj kot ne, ampak gre na boljše, z repekom že pomaha in da lupčeka. Hvala za dobre želje!! Imam občutek da me bo še nekaj časa spremljala kot senca tale moja princeska Smiley Smiley
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #7 : nedelja, 16.09.2018 : 19:51:22 »

Če ima take hude posledice gonitve ste razmislili, da bi psico kastrirali?
Logiran
Tijasha
novinec
*
Sporočil: 6


WWW
« Odgovor #8 : ponedeljek, 17.09.2018 : 11:07:21 »

Ji je zdaj vzela ven maternico in jajčnike, tako da je sterilizirana in teh posledic več ne bo Smiley
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #9 : ponedeljek, 17.09.2018 : 19:23:23 »

<3
Logiran
Binas
rad pišem
****
Sporočil: 298


WWW
« Odgovor #10 : torek, 18.09.2018 : 08:24:53 »

Ja, čeprav tudi sama nisem navdušenec nad predzgonjimi S/K, to pomeni pred dokončano telesno rastjo in po rešenih kaki vedenjskih težavah zaradi strahu...Bi ob težavah pri gonitvah (vnetje maternice, daljša obdobja depresije, navidezne brejosti) dala čimprej S/K.

Fajn, da ste rešili še zadnji čas! Dobro okrevanje želim!
Logiran
Tijasha
novinec
*
Sporočil: 6


WWW
« Odgovor #11 : torek, 18.09.2018 : 14:42:25 »

Res je, po vsem tem kaj sem izvedela, se strinjam. Ni fajn gledat kako trpi po OP, ampak, v njihovo dobro...Drugih problemov kot to vnetje drugače nismo imeli z njo. Sem jo pa imela dat sterilizirat pri 10ih mesecih in je ravno takrat dobila epileptične napade. Imela jih je po 12 na dan in se po drugem več niti ni mogla postavit na noge Sad Veterinarka je takrat rekla, da je ne upa dati pod narkozo in potem smo pozabili na to...Do problema vnetja, je pa tudi potem ta veterinarka rekla, da je nebi dala, naj počakam če se bo vnetje ponovilo. Zdajšnja VET mi je pa vse lepo razložila- da je ta narkoza na isti bazi kot zdravila proti epilepsiji in da nima kaj biti narobe. Škoda da je nisem spoznala že prej, ker je že sama rekla da bi mi po prvem vnetju maternice takoj svetovala sterilizacijo. Kakorkoli, sem srečna da je vse ok, je pa tudi en nauk več v življenju...dobra veterinarka je zlata vredna.
Hvala za dobre želje, gre na boljše. Mi že sledi povsod, apetit se vrača, edino iz noseka še ji teče, grem jutri pokazat za ziher Smiley Ne prepuščam več nič naključju Smiley
Logiran
Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Tema: Bruhanje
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines