mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 29.04.2024 : 07:37:01

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Odgovorno skrbništvo ...  |  Tema: "LJUBITELJI ŽIVALI"
Strani: 1 ... 50 51 52 53 54 [55] 56 57 58 59   Dol
Natisni
Avtor Tema: "LJUBITELJI ŽIVALI"  (Prebrano 105534 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #810 : sreda, 26.10.2005 : 16:18:12 »

tukaj: http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,4132.135.html
Logiran
LuncaPunca
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 203


« Odgovor #811 : sreda, 02.11.2005 : 09:34:43 »

No, ker res nisem vedela kam naj napisem tole, se mi je zdela tale tema najbolj primerna.
Danes zjutraj mi je pa res skoraj zivec pocu. V nasem naselju sta dve punci (jih ne poznam, ker sem se pred kratkim preselila sem), ki obcasno peljeta njihovega zlatega prinasalca na 'sprehod'. Ze zadnjic, ko sta sle mimo nase hise, sta se ustavili in psa, ki sta ga imeli na flexiju, spustili toliko dalec na naso trato, da sta zacela nas (ki je bil takrat na terasi, hvala bogu privezan) in njihov pes kot nora lajat drug na drugega. Pa sem prisla ven gledat kaj je in sem jima rekla, da tega ne smeta delat. Pa ni nic zaleglo. Pa sem spet sla cez nekaj casa ven in sem jima rekla, da bom psa spustila, ce ne bosta nehali psov drazit. Pa je komaj zaleglo, da sta z dolgim obrazom sle stran.
Danes pa sta zopet prisli. Tokrat k nasim sosedom, ki so tocno na drugi strani ceste. Imajo nemskega ovcarja (ki je itak skoz na ketni, ampak to ni bistvo zgodbe) in punci sta najprej sle blizu njega in ga klicali in lajali in se drli, da se je psu utrgalo, potem sta videli kako dolga je ketna in spet njunega psa postavili tako, da sta oba lajala in rencala kot nora. Vse to je nas spremljal skozi okno in raje ne govorim kaksne zvoke je vse spuscal. No ko sta oni dve to gledali, sta si zazeleli, da bi se pes med rencanjem vsedel. In ker tega ni naredil (itak!), sta ga zaceli brcat in vpit na njega, da se naj vsede.
Edino sreco, ki sta jo te punci imeli (aja stari sta pomoje okoli 11-12 let), da sem bila v pizami. Sem sibala v kopalnico da se oblecem in grem ven, da ju vprasam cigavi sta in da jima malo pozenem strah v kosti s tem, da jima recem da ju bom prijavila na policijo, ker drazita druge pse in tepeta svojega (no to bom itak naredila, ko ju naslednjic vidim, da spet pocneta to - al ma kdo drug kaksen boljsi predlog? ). No pridem nazaj k vratom, oblecena seveda, in stopim ven, da jima grem povedat svoje, pa sta bili smrklji ze predalec stran. Pa sem ji se malo opazovala. Psa sta spet brcali in za namecek se 2x udarili s flexijem po glavi in enkrat z roko.
Trenutno sem tako jezna na tamali, da se opravicujem, ce tema ni prava, ali ce sem kaj narobe napisala. Saj tudi razmisljat ne morem.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #812 : sreda, 02.11.2005 : 12:45:51 »

Mas kak slauf (za vodo)?
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Majchy
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 296


« Odgovor #813 : sreda, 02.11.2005 : 12:53:19 »

ojoj...  Angry le kaj nekaterim ni jasno? groza! verjetno je to posledica neodgovornih staršev, ki niso vzgojili svojih otrok Sad
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #814 : sreda, 02.11.2005 : 13:00:56 »

Mas kak slauf (za vodo)?

Nuki  bereš mi misli Grin Grin Grin

tako sem jaz rešila problem  sosedovih pamžev in njihovega   ščeneta.

Pri nas  sta  ga  zanalašč  spuščali  , da je hodil  lulat na  cipreso(  tisto  smrečico , ki se zelo rada posuši  ob urinskem zalivanju).

Tako  so  bobili  vsi  šus  v glavo  najprej  cucek  potem  pa  še  oni dve.
Šlavf sem napeljala pa kar  iz  kopalnice  skozi  okno(  odprto na "kip")...  Sploh niso vedeli  od  kje jih je doletelo Wink.

Od takrat naprej  , so spremenili destinacijo pohoda Wink
Logiran
Majchy
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 296


« Odgovor #815 : sreda, 02.11.2005 : 13:05:51 »

Mas kak slauf (za vodo)?

hehehhehe... Smiley Tongue
Logiran
LuncaPunca
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 203


« Odgovor #816 : sreda, 02.11.2005 : 13:22:01 »

Mas kak slauf (za vodo)?
Da bi poskropila punci al psa? Grin

No da povem razplet zgodbe...
Prejle sem bila za racunalnikom, in se nas pesjanar spet zacne neki oglasat tam pri vratih. Grem pogledat in tamali dve spet pri sosedovih, tokrat brez svojega psa. Ampak sta pa spuscale neke zvoke, kao da lajata oni dve na njega. Pa se obujem in grem ven. Tamali dve sta ravno hotli it, pa ju ustavim in lepo vprasam cigavi sta. Pa povesta (itak sem takoj pozabla priimka), nato ju vprasam, ce sta oni dve bili prej tukaj s psom. Tamala je rekla 'ja', tavelika je rekla 'ne'. Pa recem: 'Ja kaj, a sta bili al nista bili?' Pa receta potem obe, da sta bile tu s psom. Potem jima pa recem, da ce se me spomneta, da sem jima ze zadnjic povedala, da psov ne smeta drazit tkole, da to ni lepo. Se manj je pa lepo ce psa tepeta al pa brcata, ces da sem ju vidla kaj sta pocele. In tamali zacneta: 'Ce.. ce.. ce... ce pa naju ni hotu ubogat...' Sem rekla,d a ni cudno da ju ni ubogal, ce je lajal na drugega psa in da sta imeli sreco, da ju ni ugriznil. Potem sem pa se rekla, da ker vem kako se piseta, da bom poklicala njune starse in jim povedala kaj se je zgodilo (ceprav tega ne bom naredila, samo tolk sem rekla, da sta me bolj resno uzeli), potem pa sem dodala, da ce ju se kdaj vidim, da bosta drazili psa ali pa ga celo udarli (aja, sem ju tudi vprasala, ce njiju doma tudi brcajo, al kje sta se to naucile), da bom takoj poklicala starse in policijo, pa da se naj pol naprej pogovarjajo.
Ok, sej je mogoce res, da sem mal prehudo reagirala, samo vseeno. Ko smo pogovor koncali (oz. monolog, sem bolj jaz govorila hehe), sem jima samo rekla, naj se pripravita na pogovor s starsi doma, da jih grem klicat zdaj. Tamali sta imeli izbuljene oci in sta sli stran. Kasneje sem bila zunaj s psom in ko sta spet sle mimo nas, sta samo gledale proti meni. Jih je bilo pomoje strah, kdaj ju bom spet 'napadla' CheesyGrin
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #817 : sreda, 02.11.2005 : 13:24:15 »

Kaj mislis. Wink
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
LuncaPunca
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 203


« Odgovor #818 : sreda, 02.11.2005 : 13:33:59 »

Ja no, jes bi raj punce pospricala Cheesy pa se smejala bi se zraven Grin Ah kolk sem zleht  Cool
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #819 : sreda, 02.11.2005 : 14:03:58 »

pri nas je bil pa en malce drugačen patron, dedec, ki je rad zavil v bližnji bife. nič hudega, saj se ga ni nilkoli tako nažrl, da bi se recimo zavalil v mojo (bodečo ) živo mejo in ne bi znal več ven (tudi take primerke smo imeli). Je pa s seboj na "sprehod" vodil svojega kužka. on je zavil v bife, še prej je pa psa spustil na naš vrt. Lastnik se je zabaval v bifeju, pes pa na mojem vrtu. Vse je prevohal polulal vse vogale vključno z vrati, da ne govorim, kakšno zabavo je imel, če so bile psice zaprte zunaj. Nazaj grede mu je lastnik požvižgal, pa sta šla. Ko sem ga začopatila, mi je ves začuden, ker nisem bila navdušena nad pasjimi obiski rekel, da pes pač uživa, ko pride na obisk k tolikim psicam. Sem mu rekla, da tu ni pasji kupleraj in da so psice doma na tuje pse zelo hude in da ga bodo nabile, če bodo slučajno spuščene. Pa ni verjel. No, pa sem res spustila psice, samo tri, da ne bi bilo prehudo, so ga malo povaljale in lepo poslinile. Lastnik ga je sicer še spuščal, samo pes je bil bolj pameten in ni več silil na tuj teritorij.
Sicer je pa šlauh krasna ideja. Za drugič
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #820 : sreda, 02.11.2005 : 14:13:35 »

LuncaPunca, saj nas je vec takih...zleht mislim. Smiley
Ko smo bili mali, smo spricanje redno prakticirali.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #821 : sreda, 02.11.2005 : 14:37:09 »

Sem mu rekla, da tu ni pasji kupleraj

 Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin

Tole je pa  izjava  stoletja. Grin
Logiran
York
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 143


WWW
« Odgovor #822 : četrtek, 03.11.2005 : 20:36:32 »

Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin

Tole je pa  izjava  stoletja. Grin

Damayanti besedo si mi vzela iz ust!!!! Sem prou solzna od smeha.....ja ta Lanabela me dostrat nasmeje!  Grin Cheesy
Logiran
Pumma
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 198


« Odgovor #823 : petek, 04.11.2005 : 08:14:39 »

S  ''šlaufm'' imam dobre izkušnje.No bilo je takole:En sosedov maček je čisto vsak dan sedel na naši okenski polici, da je bilo vse blatno in umazano.Potem je pa nastopila moja mt (mami, k je morala vse to čistiti,..).Vzela je vrtno cev in ga tako dobr zmočila, da smo se režali v tri dni.Aja, ker imajo perzijko, ki ima fuul dlake je potem izgledala prav drobcena. Grin In od takrat se izogiba naše hiše na zelo daleč. Wink Lp
Logiran
bolha2
odvisnež
*****
Sporočil: 871


« Odgovor #824 : petek, 18.11.2005 : 18:58:15 »

Nisem nikjer zasledila, da bi se razpravljalo o psih in mačkih, ki jih imajo ponekod za specialiteto. Pred kratkim sem gledala prispevek o tem na nemški tv. Na kitajskem imajo cele farme psov in mačk, ki jih potem uporabijo za prehrano ljudi in z njimi ravnajo strahotno. 

Pse imajo stlačene v eni ogradi, malo večjem pesjaku, in je notri toliko psov, da zgledajo kot sardine v konzervi. Pes se še normalno ne more obrnt na mestu, kaj šele, da bi se malo sprehodil. Mačke so pa z žico okoli vratu dali iz ene kletke v drugo in ker se je upirala, jo je kar z nogo potlačil notr v kletko. Kletka je bila tako velika kot jim imajo nekateri za zajčke doma, notri je pa spet bilo toliko muc, da so ena na drugi ležale. Največji šok je bil ta, da so mačke kar žive vrgli v kotel z vrelo vodo, ker jim potem laže kožo odrejo.

Z grozo lp
Logiran
Strani: 1 ... 50 51 52 53 54 [55] 56 57 58 59   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Odgovorno skrbništvo ...  |  Tema: "LJUBITELJI ŽIVALI"
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines