mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 01.11.2024 : 02:18:39

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: bernski planšarski pes - čvek
Strani: 1 ... 141 142 143 144 145 [146] 147 148 149 150 151 ... 172   Dol
Natisni
Avtor Tema: bernski planšarski pes - čvek  (Prebrano 257227 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
scythe
rad pišem
Spol: Ženska
Sporočil: 430

« Odgovor #2175 : torek, 07.03.2006 : 11:49:23 »

Štefko: Zakaj solze, če je bil Green drugi? Važno je sodelovati, ne pa zmagati!  Cool Sicer pa je kristalno jasno, da je vsakemu posebej lasten pes najlepši in najboljši - ne glede na sodniške ocene.  Roll Eyes

Marc: Meni se zdi, da tale tema malo zamira - mogoče nas je minilo začetno navdušenje nad pisanjem?  sram

Marc & Štefko: lahko bi prilepila kakšne nove slike od Greena in Erosa. Po moje sta že ful zrasla! Bi jih bilo lepo videti.  Wink

Z Astorjem pa sedaj letiva ven na sneg. Sicer ne vem kako je z vašimi berniji - ampak predvidevam, da so tako kot Astor popolnoma nori na sneg. Si zaželim, da se takšna zima nikoli ne bi končala. Ker zunaj je res kot v pravljici - sploh ne grem več na sprehod brez digitalca!  Cheesy

Drugače pa (ker že dolgo nisem sem pisala), mi je končno uspelo izmeriti Astorja - ima 66cm plečne in 41,5 kg. Sicer malo manj kilogramov kot sem pričakovala, ampak konstitucija ni čisto nič bolj švoh na račun kilaže. Je ful atletske postave - kar je seveda posledica njegove hiperaktivne narave. Poleg Rine (od Rinchy) je to eden izmed najbolj hiperaktivnih berncov, kar sem jih kdaj videla. Še vsak, ki ga je videl v akciji, je bil šokiran in rekel, da to pa ni njegovi pasmi čisto nič podobno.  Grin

Pa še nekaj Astorjevih fotk iz zadnjega meseca:

- Poziranje na snegu
    - S svojo najljubšo žogico
    - Napad na vejo
    - Poljubljamo tla pod nogami  Grin
    - Zagledan v daljavo
    - Le počakaj, da te dobim!
    [/list]

Več fotk pa je tukaj -> kLiK

Logiran
    Štefko26
    novinec
    *
    Sporočil: 49

« Odgovor #2176 : torek, 07.03.2006 : 13:20:47 »

Scythe,

Ne tiste solzice so solzice srece, itak da sem bil vesel prvo na taki prireditvi, pa ker drugi. Glede teh raztav sem dobil tako negativno mnenje da bi vse zapru in na njim izvajal kar so oni delal psem, res no kolega so ven vlekel ker je znori in ni velik manjkal da bi se pokal na razstvavi.

Kar se pa tice sem bil zmeram za da se dobimo zopet kje, da se mal zjagajo tele nasi cukri, danes morem pa doma torto pečt za grena k ma jutri prvo leto,

Slikce od greena so na albumu:
    http://green.moj-album.com/

iz caciba v zagrebu pa še na temu :

http://pisiz.moj-album.com/

Vrtojba se pa bliza za berence je v nedeljo 9.4.2006,

Predlagajte datum pa se dobimo, ni problema sredi tega meseca prideta se za vikend brat in sestra od greena na počitnice,

LEp pozdrav vsem fanom berenskih kravc
    Logiran
    brina05
    nekaj malega že vem
    Sporočil: 157

« Odgovor #2177 : torek, 07.03.2006 : 19:09:32 »

živjo!

sem navdušena oboževalka bernčkov.
    doma mam sicer eno podobno živalco, vendar mogoče ne bi o tem- je namreč mešanka, a na pogled in po značaju tipična bernka. sram dobila sem jo za rojstni dan
    zanima pa me kdaj je primeren čas za sterilizacijo-po vaših izkušnjah-po prvi gonitvi ali prej?
    svojo psičko nameravam namreč sterilizirati in me zanimajo vaše izkušnje
    Logiran
    aska2005
    živim tukaj
    Sporočil: 3.672

« Odgovor #2178 : torek, 07.03.2006 : 21:58:28 »

brina05 jaz ti predlagam, da jo daš sterilizirati pred prvo gonitvijo...lp
    Logiran
    Rincy
    rad prihajam sem
    *
    Sporočil: 1.205

« Odgovor #2179 : torek, 07.03.2006 : 22:09:31 »

Moja punca je bila sterilizirana pred prvo gonitvijo.Veterinarji svetujejo različno,ljudje svetujejo različno..nekateri celo pravijo da mora bit vsaka psička enkrat parjena... Undecided Če bi bila na tvojem mestu bi dala psičko že pred prvo gonitvijo,tako kot smo dali našo.
    Drugače pa si preberi temo sterilizacija(pod zdravje se mi zdi  Wink )

Rina uživa na snegu,prav tako jaz(čeprav ga imam že rahlo dovol  Tongue ). V četrtek gremo na Roglo do nedelje,tako da se lepo imejte..dobite poročilo in seveda slike  Cheesy
    urša(rožica) mi je sporočila da uživajo(na smučanju) in da je Atos prava atrakcija!

lp,
    nina
    Logiran
    brina05
    nekaj malega že vem

« Odgovor #2180 : torek, 07.03.2006 : 22:24:56 »

hvala za odgovore. sm veliko brala na to temo pa me je vseen zanimalo vaše mnenje.
    drugače pa uživajte z kosmatinčki na snegu (upam da zadnjim to zimo).

čav
    Logiran
    scythe
    rad pišem

« Odgovor #2181 : torek, 07.03.2006 : 23:52:29 »

Brina05: no glede sterilizacije ti je že Rincy odgovorila. Bi pa lahko nam pokazala kakšne slikce tvoje psičke - ne glede na to, da je mešanka.  Roll Eyes Bernci so (ne glede na to ali so rodovniški, nerodovniški ali pa so podobni tej pasmi) pravi cukri in njihovih fotk ni nikoli dovolj.  Cheesy Grin

Jaz pa snega kar še nimam dovolj.  Roll Eyes Že tako ali tako mi je zima ljubša (pač oblečeš se lahko veliko stvari, da te ne zebe - poleti pa se več kot do kože ne moreš sleči  Grin ) - sedaj, ko imam Astorja, pa mi je zima še toliko bolj všeč - sploh ko vidim kako Astor obožuje sneg in se definitivno bolje počuti pozimi kot poleti - če ne drugega zaradi temperatur.  Wink

Pa še 2 fotki kako se je Astor danes valjal po snegu in postal "sneženi pes" - spominja pa tudi rahlo na kakšne vesoljskega kužka...  Roll Eyes

Valjanje po snegu

In Astor po tem...  Grin

Lp,
    Mojca

Logiran
    brina05
    nekaj malega že vem

« Odgovor #2182 : sreda, 08.03.2006 : 06:17:54 »

scythe:z veseljem bi poslala kakšno slikico, vendar mislim da ne morem (sem na mini paketu)

Astor je pravi sneženi pes. Moja Brina namreč ni tako navdušena nad njim. Mogoče še bo.

Še nekaj me zanima: kako je pri vas glede umivanja zob? Pri nas smo mlečne zobke že zamenjali, zdej bi pa radi belino in čistočo zobk čimdlje obdržali?

lp, Irma
    Logiran
    Olly
    rad pišem
    Sporočil: 273

« Odgovor #2183 : sreda, 08.03.2006 : 08:43:47 »

Brina! Pomoje, da lahko objaviš slikice  Undecided Drugače jih pa pošlji rožici na mail Wink pa jih bo ona objavila...če bo hotela...
    Logiran
    Rincy
    rad prihajam sem
    *
    Sporočil: 1.205

« Odgovor #2184 : sreda, 08.03.2006 : 09:11:37 »

Pošlješ jih lahko meni na mail( nina.bester@s5.net),pa ti jih bom objavila.
    Scythe,če se kaj prav spomnim(sem prebrala včeraj v eni temi),da ne smeš več limat slik iz tujih albumov-lahko pa nalepiš link.Samo za info  Smiley
    Drugače pa luškane slikce..se vidi da Astor uživa  Cheesy

lp
    Logiran
    scythe
    rad pišem

« Odgovor #2185 : sreda, 08.03.2006 : 09:17:00 »

Pošlješ jih lahko meni na mail( nina.bester@s5.net),pa ti jih bom objavila.
    Scythe,če se kaj prav spomnim(sem prebrala včeraj v eni temi),da ne smeš več limat slik iz tujih albumov-lahko pa nalepiš link.Samo za info Smiley
    Rincy: Sem mislila, da to velja samo za slike, na katerih se pojavi logotip ponudnika albuma. Pa se mi logotip dotičnega albuma ni pojavil, ko sem objavila slike. No ja, sedaj je  sram Ker ne morem popravljati svojih sporočil - predvidevam, da bo Jana slej ko prej popravila zadevico.
    Drugače pa - kakor jaz vem - tudi svojega maila ne smemo objavljati.  Wink Oz. ga lahko samo tisti, ki imajo najmanj midi paket.

Brina05: na internetu imaš ogromno ponudnikov javnih spletnih albumov, kjer si lahko ustvariš album in naložiš gor svoje slike. Nato pa nam napišeš link (povezavo) do tega albuma, da si bomo lahko ogledali tvojo lepotičko.  Cheesy
    Logiran
    scythe
    rad pišem

« Odgovor #2186 : sreda, 08.03.2006 : 09:29:34 »

Aja, pa še kar se tiče umivanja zobk.
    Čimprej jih začnite umivati! Počasi jo navajaj - najprej samo na zobno ščetko (da ji greš s krtačko čez kakšen zobek), potem drugič malo več...in tako naprej, dokler ne bosta prišle do orng čiščenja z zobno pasto (seveda mora biti pasta in ščetka za pse - no ja, ščetka je lahko tudi otroška - torej zelo mehka, ampak pasta pa mora biti za pse - jo dobiš v vseh trgovinah za male živali).
    Jaz sem naredila napako, ker sem Astorju do 8.meseca zobe umivala samo 1x na 14 dni. Sedaj ima pri 10ih mesecih zobni kamen.  Cry Sicer to naj ne bi bilo ravno pogosto pri velikih psih (naj bi dobili zobni kamen šele okoli 1leta - pa še to če mu ne čistiš zob), ampak Astor je očitno nagnjen h temu. Tako, da mu sedaj vsak dan umivam zobe.
    Mi je pa ravno zadnjič veterinarka rekla, da se zobnega kamna ne da odstraniti - imaš sicer encimske zobne paste, samo da ne pomagajo. Pomaga samo odstranitev zobnega kamna z ultrazvokom, kar pa je v našem primeru še nesmiselno, ker ga ima premalo, da bi ga samo zaradi tega dajali pod narkozo in čiščenje.

Zatorej - čimprej zobke umivat. Ne glede na to, da naj bi velike pasme zelo pozno dobile zobni kamen, so vsi psi individualni subjekti in je kateri lahko nagnjen h temu. Zato je bolje poskrbeti prej kot pa se kasneje tolči po glavi (tako kot se jaz!  Cry ).
    Logiran
    Marc
    nekaj malega že vem
    Sporočil: 121

« Odgovor #2187 : sreda, 08.03.2006 : 10:19:47 »

Jaz Erosu umivam zobe 2 do 3-krat na teden. In mu je zelo všeč. Včeraj, ko sem mu rekel, da greva zobe umivat in je moral potem počakat še par minut, je postal ful nestrpen in je začel kar cvilit.  Grin Sicer je pa njemu važno samo, da kaj v usta dobi, pa četudi je to zobna pasta. Do sedaj sem uporabljal pasto Petosan (piščanec), sedaj pa imam DentaClean (mint) in mi je bolj všeč. Zaradi vonja. Ščetke so pa v redu kar tiste v paketu po 4 z dolgim ročajem. Slikce Erosa so na linku http://barteros.moj-album.com/. Pa lep sončen pozdrav. Zdaj greva pa na sneg. Cheesy
    Logiran
    brina05
    nekaj malega že vem

« Odgovor #2188 : sreda, 08.03.2006 : 11:21:07 »

Mi je uspelo narediti album Smiley. zaenkrat je še bolj malo slikic. v prihodnje jih bo več.
    Lep dan,
    Irma
    Logiran
    brina05
    nekaj malega že vem

« Odgovor #2189 : sreda, 08.03.2006 : 11:22:11 »

tu je pa še link Roll Eyes

http://www.moj-album.com/album/2440150/
    Logiran
    Strani: 1 ... 141 142 143 144 145 [146] 147 148 149 150 151 ... 172   Gor
    Natisni
    mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: bernski planšarski pes - čvek
    Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
    Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
    splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.