mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 29.04.2024 : 18:24:31

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Učenje vaj, veščin in trikov  |  Tema: Kako naučiti psa različne trike
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 ... 44   Dol
Natisni
Avtor Tema: Kako naučiti psa različne trike  (Prebrano 134242 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #75 : sreda, 21.07.2004 : 01:38:24 »

Jaz se pa z Altijem ne strinjam cist!
S tem, da naj otroci ne trenirajo/ucijo psa! Jaz pa pravim, da je to super zadeva, tako za psa, kot za otroka!
Seveda pod pogojem, da je otrok zrel oziroma dovolj poslusen, da lahko psa trenira! S tem pa mislim povedati, da mora otrok strikno poslusati navodila instruktorja in ga tudi upostevati! Pa vse mora delati z veseljem!
Pri nes v pasji soli je bil fant star cca. 15 let in je imel zlatega prinasalca! Pesek je bil noro poslusen – poslusnost delal je 100%. Ta fant je hodil z njim najprej v malo solo, potem v solo poslusnosti, sedaj pa se na agiliti, kjer sta dobra (ne bom rekla odlicna, ker ne vem ali sta ze dobila kaksna odlicja, sta pa na veliko tekmovanjih)!
Je pa res, da je to edini fant – otrok, ki sem ga videla, da bi mu pes 100 % delal!
Tudi sama imam namrec brata starega 13 let! Skupaj sva hodila v pasjo malo solo. Jaz s svojo bokserko, on pa s svojim zlatim prinasalcem! Meni so ze na zacetku povedali, da naj si ne belim glave, ce bo pocasnejsa pri ucenju kot ostali, zato ker je bokserka! Pa ni bilo tako! Moja Lina je ze v mali soli obvladala vse, kar smo se ucili – bila je najboljsa in vedno prva pogrunatala zadeve, bratec pa nas je komaj dohajal! Zakaj? Zato ker je mulc malo gledal okoli in sploh ni vedel kaj je instruktoca rekla, zato ker se mu je zdelo trapasto, da bo ona njega ucila, zato ker je bila Lina boljsa in ce sem ga karkoli popravila, je bilo vse narobe, zato ker se mu vcasih pac ni dalo priti, zato ker je bil doma tako ali tako na striku, pa ni mogel delati ravno velikih napak in sta pri napakah tudi ostala, zato ker vaje doma niso bile opravljene, preucene, ali pa popravljene (v soli je premalo casa, da bi vse streniral tam)… zato ker je enostavno mislil, da pes vse pogrunta sam, samo reces mu in to je to!
In sta ostala samo pri mali soli, pa ceprav je rekel, da bo z njim hodil na agility! V solo poslusnoti je potem hodil njegov starejsi brat, pa je pes pocasi zacel dohajati nas, ki smo bili v mali soli dobri ali odlicni! Danes mene poslusa, starejsega brata tudi, mami tudi, brata bolj ne kot ja, sestre pa sploh ne, ker se ji smili, ko ga mora potegniti, ko po »luftu« za njim leti!

Mojemu bratcu je bilo najhuje, ker se je Lina v enem dnevu naucila dati glas, njegov zlati prinasalec pa ga se danes ne zna – pa pravi da ne zato, ker ga ne bil hotel znati, ampak zato, ker ga oni tega ne bodo ucili – misli pa si, da bi moral itak znati sam – pa saj je zlatko!

No, saj moj bratec dobro dela z njim, pa tudi priden je kar se tice sprehajanja psa in seveda tudi igranja – ker je njegov, ampak ga pa ne uboga kot bi ga lahko!

Tako, taksno je moje mnenje, ali naj otrok vozi psa v solo ali naj ga kaj uci ali ne, …


Je pa res, kot je ze Alti povedal, da so bokserji tihi psi in da ne lajalo veliko – nekateri redkokdaj! Saj moji tudi ne lajata kar tako, le kadar jima ukazem ali pa ko se zunaj kaj strasnega dogaja ali ko sta cuvaja! Pa se glas, ki ga spustijo s strahu (ali ko cuvajo) je zelo drugacen od tistega, kar je na ukaz – na ukaz je res glas, iz strahu (ali ko cuvajo) je pa bolj tuljenje!

Sedaj ti pa povem, kako sem jaz eno in drugo naucila dati glas (tako kot je ze Andi napisala)! Kadar sta dali glas – pa tudi ce je bilo to takrat, ko sta se igrali, sem jima ob tem, ko sta zalajali (vsaka posebej!) vedno rekla glas in ju zelooo pohvalila! Potem spet in spet – obe sta osvojili v prvem dnevu – Aika je morala le pogruntati ob katerem njenem pocetju sem tako srecna!


… joj, sem tako veliko napisala – upam, da ste razumeli kar sem hotela povedat …  Wink

Lp, Ursa

PS: Ti se kar ukvarjaj z njo (na nacin, kot ti/vam ga je predlagal instruktor), pa se kaksno knjigo o vzgoji psov si preberi, pa kar se kaj vprasaj in upostevaj mnenja, pa bo – vsi se ucimo in vsi smo enkrat na zacetku! Se eno vprasanje! Si ti z njo naredila izpit A?
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #76 : sreda, 21.07.2004 : 09:32:40 »

Linch, eva je napisala da gresta delat B in C izpit. Se ti zdi, da je 13 letna punčka sposobna delati obrambo?
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #77 : sreda, 21.07.2004 : 09:43:23 »

Nic mi ni jasno!

Citat
Izpit A sem ze koncala. Zdej bom sla delat se B in C.

Kaj lahko razberem iz tega?

Ne vem, ali so leta napacna ali pa enkrat pise mama, drugic pa ona!

Za obrambo pa nikakor ni primerna!!!

Lp, Ursa
Logiran
simi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.225


« Odgovor #78 : sreda, 21.07.2004 : 10:45:54 »

Ali, dobro bi bilo, da pišeš odgovore malo bolj jasno. Razen na obrambi v pasji šoli nikjer ne učijo psa lajat.
Pa še na obrambi, ga ne učiš daj glas, ampak ga učiš oblajanja.
Mislim, da vsak, tudi tisti, ki se ukvarjajo z obrambo v privat življenju ne smatrajo oblajanja kot daj glas.
Kako oblajanje zgleda mislim, da veš, oziroma bi ga morali tvoji spi že obvladat.
Za ostale pa oblajanje je, ko pes priteče v revir, se ustavi pred markerjem in nepretrgoma laja nanj, ampak ne histrerično ali občasno, ampak z enakim ritmom in intonanco.

Daj glas pa vsi razumejo kot "vov" in nič več.


13 letna deklica pa niti psihično niti fizično ni sposobna delati obrambe.
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #79 : sreda, 21.07.2004 : 11:08:55 »

Joj, Alti sorry, sem res bolj hitro prebrala (si pa ze izbrisal svoj post?)! Pa saj sem rekla, da se le delno ne strinjam s tabo!  Grin

Ceprav se vedno ne vem, ali sprasuje enkrat mama enkrat hci, ali kaj!  Huh  Huh  Huh

Lp, Ursa
Logiran
altervita
živim tukaj
***
Spol: Moški
Sporočil: 4.029


« Odgovor #80 : sreda, 21.07.2004 : 13:24:35 »

ja, sej, heh, sem videl, da nima smisla sam sebe citirat še enkrat, pa sem zbrisal, je vse dva posta nazaj napisano. Sam včasih je mene treba dvakrat prebrat, mal čudno mogoče pišem, ja...
Logiran
Eva3
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 254


« Odgovor #81 : sreda, 21.07.2004 : 18:41:15 »

Vsa sporocila do zdaj sem napisala jaz sama. Kaj sem se premlada za delat izpit A? Vbistvu sem redno hodila v solo, izpita pa nisem sla delat, ker je bila moja psica se premlada. Instruktor mi je predlagal, naj grem izpit delat v kaksno drugo kinolosko drustvo, kadar bo moja psica dovolj stara. To bi bilo sele oktobra. Pa sem se odlocila, da izpita ne bom delala in bom kar jeseni zacela z izpitom B-BH. Nikjer pa niso omenili, da sem premlada.
P.S.: Moja sosolka je isto stara kot jaz in je sla direktno delat izpit B-BH. Tega je uspesno naredila in zdej ji dovolijo, da bo nadaljevala z izpitom C.
Logiran
LIZA
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.939


« Odgovor #82 : petek, 23.07.2004 : 22:30:33 »

Ups!Tole pa tudi mene zanima,je kakšna omejitev pri starosti za izpit B-BH navzdol?Drugače ko sva z Lizo delali B izpit sem bila jaz stara 12 let Liza pa mislim da okrog 18 mesecev in nobeden ni nič kompliciral...Me pa res zanima,kako je z B-BH izpitom...

Upam,da jana ne bo preveč huda...smo malo iz teme zašli.Če mi bo kdo odgovoril naj kar v temo o izpitu Wink
Logiran
Eva3
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 254


« Odgovor #83 : nedelja, 25.07.2004 : 16:29:57 »

Pa kaj ni B, ali B-BH enako?
Logiran
LIZA
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.939


« Odgovor #84 : nedelja, 25.07.2004 : 17:36:19 »

Midve z Lizo sva delali 'stari' B izpit,pri katerem ni pisnega dela za vodnika in ni izpita v urbanem okolju pač pa samo vaje poslušnosti kot sedi v gibanju,prostor v gibanju,vodljivost na povodcu,prosta vodljivost,vaja naprej,vaja prinašanja...
Logiran
Eva3
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 254


« Odgovor #85 : sobota, 14.08.2004 : 15:59:25 »

No, pa naj napisemo se kaj bolj zanimivega. Veste mojo psico ucim, da naj ugane v kateri roki imam doloceno stvar. Pokazem ji obe roke, pa mi zacne lizati tisto, ki misli, da je prava. Ampak najveckrat ugane, ko imam v roki kroketek. Tongue Wink
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #86 : ponedeljek, 16.08.2004 : 19:49:17 »

to sem jaz s Sammyjem tudi delala, sam sem se naveličala. mislite, da je možno odraslega psa s plečno višino 58 cm naučiti sedenja z dvignjenimi sprednjimi tačkami? katero povelje se uporablja za to? jaz nimam domišljije... za slalomiranje med nogami med hojo mam recimo povelje 'skupaj', ker pač to delava skupaj. res se nisem mogla ničesar drugega spomniti.
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #87 : ponedeljek, 16.08.2004 : 20:10:25 »

mislite, da je možno odraslega psa s plečno višino 58 cm naučiti sedenja z dvignjenimi sprednjimi tačkami? katero povelje se uporablja za to? jaz nimam domišljije...
Jaz sem Berota naučila sedeti na zadnjih tacah in sprednje ima v zraku. Sem pa uporabila povelje PROSI. Se je zelo, zelo hitro naučil Wink Grin Psu daš povelje sedi in nad glavo hrano. Zelo hitro bo pokapiral, da če dvigne prednje tace, dobi nagrado Cool

Ima pa Bero 72 plečne in 50 kg.

Prosi pa zna tudi Bina (75 plečne, 60 kg), ampak se zaradi teže s prednjimi tacami upre na moj trebuh Roll Eyes Tongue

Lp jana
Logiran
flufi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 292


« Odgovor #88 : torek, 17.08.2004 : 15:30:12 »

Sammy,

kaj pa ce postavis psa s hrbtom obrnjenega v kot, da mu olajsas ta PROSI ?
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #89 : torek, 17.08.2004 : 21:09:10 »

ja, vem, da nekateri uporabljajo prosi, sam mi ni všeč. jaz ne bi tega uporabljala zato, da bi nekaj prosil. sammy prosi ponavadi tako, da se kar usede  Cheesy kaj pa 'v zrak'  Undecided, eh, ne se smejat, res nimam domišljije.
bina: štekam, ampak, a se potem pes nauči, da drži sprednji tački v zraku? ali pa samo, da ju dvigne na tvojo roko?
flufi: tega pa ne razumem. a ni potem vseeno, če postaviš psa k navadni steni?
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 ... 44   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Učenje vaj, veščin in trikov  |  Tema: Kako naučiti psa različne trike
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines