mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 18.07.2025 : 22:40:06

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: COTON DE TULEAR - čvek
Strani: 1 ... 41 42 43 44 45 [46] 47 48 49 50 51 ... 210   Dol
Natisni
Avtor Tema: COTON DE TULEAR - čvek  (Prebrano 414447 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
ppetra
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.273

« Odgovor #675 : četrtek, 02.03.2006 : 14:50:20 »

Ppetra, vzrediteljica ti je verjetno dala tudi knjižico, v kateri je vpisano Lottino cepljenje. Tam piše tudi datum, kdaj moraš ponovno cepiti proti kužnim boleznim. Proti steklini pa moraš po zakonu cepiti med 3. in 4. mesecem starosti. Takrat bo Lotty dobila tudi čip in potni list.

A ni ta knjižica o cepljenjih tudi potni list?
Logiran
vesna
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.500

« Odgovor #676 : četrtek, 02.03.2006 : 14:51:47 »

Prvo cepljenje opravi vzreditelj (proti kužnim boleznim), ter odprava zajedalcev....
Kasneje si ti na vrsti - sama sem svojo še 2x cepila proti kužnim boleznim (tako mi je bilo svetovano s strani vzreditelja in veterinarja), pa še packa je bila, da je vse odpadke in kakce v gobček stlačla, prav tako je nas še čakalo cepljenje proti steklini.

In glede na to da je tvoja psička še tako mlada, zelo dvomim da je že cepljena proti steklini in da bi ti to cepljenje opravila komaj naslednje leto!
Torej naj ti ne bo tako vseeno ali imaš ali nimaš knjižice - kaj pa če se tvoji kužiki kaj zgodi pa boš mogla k veterinarju ti pa brez knižice?
Logiran
vesna
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.500

« Odgovor #677 : četrtek, 02.03.2006 : 14:52:20 »

Ja tale knjižica o cepljenju je tudi potni list - je modra knjižica!
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.435

« Odgovor #678 : četrtek, 02.03.2006 : 15:20:20 »

tako kot Lobsang pravi, zmeni se, da dobiš knjižico. naj ti jo vsaj pošlje, ali kaj takega. je pa tudi annie 3x cepljena + steklina, tako kot je bila nely, ko je bila mala! tudi zato, ker vse v gobček da!  Grin
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*

« Odgovor #679 : četrtek, 02.03.2006 : 15:42:22 »

Torej naj ti ne bo tako vseeno ali imaš ali nimaš knjižice - kaj pa če se tvoji kužiki kaj zgodi pa boš mogla k veterinarju ti pa brez knižice?

No ni mi čisto vseeno, samo niti nisem vedela kako pomembna je ta knjižica.
A pri veterinarju jo rabim tudi če ne grva na cepljenje?  A je to potem tako kot njena "zdravstvena" knjižica? (ne vem, ker sem imela samo mucka, ki pa ni imel te knjižice, je bil pa velikokrat pri veterinarju, reuček)
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.795

« Odgovor #680 : četrtek, 02.03.2006 : 16:10:50 »

Čisto dobornameren nasvet - jaz osebno bi s cepljenjem proti steklini počakala minimalno do starosti 9 mesecev.

LP,
Diana
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*

« Odgovor #681 : četrtek, 02.03.2006 : 16:17:22 »

Ja, sem ravno govorila z vzrediteljico in dobila podoben nasvet. Naj počakam in jo proti steklini cepim raje pri 5 - 6 mesecih (če se mi že mudi, tudi zaradi morja). Drugače je pa bila cepljena proti 5 kužnim boleznim in ji manka samo še cepljenja proti steklini. In če bi jo želela prej cepit, se zna zgodit da bi bilo to predoziranje, ker je bilo prvo cepivo zelo močno.
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*

« Odgovor #682 : četrtek, 02.03.2006 : 16:18:09 »

... aja pa ta navodila je dobila od veterinarja.
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*

« Odgovor #683 : četrtek, 02.03.2006 : 16:19:51 »

...joj še to, v knižici ima Lotty že dve nalepki, če to kaj pove.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Sporočil: 4.406

« Odgovor #684 : četrtek, 02.03.2006 : 17:21:42 »

Če ima že dve nalepki, je OK.
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*

« Odgovor #685 : četrtek, 02.03.2006 : 17:36:15 »

Juhu  Grin Grin Grin    (...hec, da me ne bo kdo razumel, kot da se norca delam!)

A potem, ko dobiva denarčke lahko prideva k vam v šolo, al naj počakava še na cepljenje proti steklini?
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Sporočil: 4.406

« Odgovor #686 : četrtek, 02.03.2006 : 17:52:34 »

Ne, kar v šolo pridita... Pa prijavita se zdaj, če se še nista... Je že gužva.
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*

« Odgovor #687 : četrtek, 02.03.2006 : 17:58:21 »

Joj, pa jaz sem čisto brez denarja (študentka pač:) ), pa še v dolgovih sem in še psičko moram odplačevat in še in še (sem tak primerek ženske, ki vse takoj zapravi Grin, pa ne da sem na to ponosna, samo tako pač je, vem grozna sem sram).

A se zdaj lahko prijaviva tudi za malo kasneje, recimo za pred poletjem?
Logiran
r1ata
midi
Sporočil: 323

« Odgovor #688 : četrtek, 02.03.2006 : 18:36:29 »

Ppetra, odgovarjam malo pozno, ker sem hotela prav po knjižici preveriti kako je bilo pri nas. Primer velja za Gija.
Prvič je bil proti kužnim boleznim cepljen pri vzrediteljici v starosti 6 tednov, drugič še vedno pri vzrediteljici v starosti 10 tednov, tretjič pa pri meni v starosti 5 mesecev. Proti steklini je bil cepljen pri vzrediteljici v starosti 4 mesecev to pa zato, ker se je razstavljal že v "puppy" kategoriji in ker je to obvezno. Nekateri nasprotujejo zgodnjemu cepljenju psov vendar je v skladu z zakonom o veterinarstvu in njegovimi podzakonskimi akti oziroma pravilniki v Sloveniji obvezno cepljenje mladega psa proti steklini takoj, ko dopolni 3 mesece starosti.

Prekopirano iz teme: Nemški bokser-čvek:

Na podlagi 1. točke 45. člena Zakona o veterinarstvu (Uradni list RS, št. 33/01, 110/02 – ZGO-1, 45/04 – ZdZPKG in 62/04 – odl. US) izdaja ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano
P R A V I L N I K
    o izvajanju sistematičnega spremljanja stanja kužnih bolezni in cepljenj živali v letu 2005 (142/04)
in
P R A V I L N I K
    o spremembi Pravilnika o izvajanju sistematičnega spremljanja stanja kužnih bolezni in cepljenj živali v letu 2005 (4/05)
in
Pravilnik
 o dopolnitvi in spremembah Pravilnika o izvajanju sistematičnega spremljanja stanja kužnih bolezni in cepljenj živali v letu 2005 (68/05)

VII. PREVENTIVNI UKREPI PRI PSIH
24. člen
(1)     Psi morajo biti cepljeni enkrat letno proti steklini. Od zadnjega cepljenja ne sme miniti več kot dvanajst mesecev. Splošno cepljenje psov proti steklini mora biti opravljeno najpozneje do 15. maja 2005.
(2)     Psi, rojeni od 1. januarja 2003 dalje, morajo biti označeni z mikročipi v skladu s pravilnikom, ki ureja označevanje živali, veterinarsko spričevalo in veterinarsko napotnico.
(3)     Mladi psi morajo biti cepljeni proti steklini takoj, ko dopolnijo tri mesece starosti.

itd ....

Jaz bi na tvojem mestu zaprosila vzrediteljico za modro knjižico, ki je neke vrste osebna izkaznica in hkrati potni list psa, in opravila vsa potrebna cepljenja. Gijevo knjižico držim trenutno v roki in to, da sta v njej dve nalepki še ne pomeni, da je bil cepljen dvakrat. Dobil je namreč kombinirano cepivo, zato dve nalepki za enkratno cepljenje. Verjetno je bilo tako tudi pri Lotty, saj dvomim, da je bila že dvakrat cepljena proti kužnim boleznim.

Skratka, preveri in nekje pač najdi denar za potrebna cepljenja. In upam, da ne boš užaljena, če si dovolim priporočati, da najdeš denar za pasjo šolo tudi sedaj in ne šele pred poletjem.

Lep pozdrav
Logiran

Mel
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.795

« Odgovor #689 : četrtek, 02.03.2006 : 18:48:44 »

Brez zamere vendar - zakon gor, zakon dol - prvo je zdravje mojega psa! In zato, še enkrat svetujem, da s cepljenjem proti steklini počakaš vsaj do 9 mesecev. Če misliš začet zgodaj razstavljat, je seveda druga pesem.

lp,
Diana
Logiran
Strani: 1 ... 41 42 43 44 45 [46] 47 48 49 50 51 ... 210   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: COTON DE TULEAR - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.