mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 23.05.2024 : 11:28:57

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: COTON DE TULEAR - čvek
Strani: 1 ... 56 57 58 59 60 [61] 62 63 64 65 66 ... 210   Dol
Natisni
Avtor Tema: COTON DE TULEAR - čvek  (Prebrano 289233 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
ppetra
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.273


« Odgovor #900 : torek, 30.05.2006 : 22:01:30 »

Ja to je pa tudi res.

Zdaj me pa nekaj drugega zanima kaj če recimo na razstavi dobiš slabo oceno, kot recimo pri mladičih ne prspektiven ali pa samo prspektiven. Je smiselno jit še na kakšno razstavo?
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #901 : torek, 30.05.2006 : 22:10:37 »

Odvisno od tega, zakaj dobiš takšno oceno. Kot neperspektivni so ocenjeni ponavadi samčki, ki se jim eno modo ni spustilo. V tem primeru je jasno, da to ni razstavni pes, razen če se modo pozneje spusti.

Če kuža dobi slabšo oceno zaradi pomanjkljivih ring manir, drugače pa je tipičen predstavnik svoje pasme, kar se tudi zgodi zelo pogosto (sodnik ponavadi na to posebej opzori), potem pa je treba delat na ring dresuri, saj se splača še kdaj stopiti v ring.

Vsekakor pa je za žep in živce (tako človeške kot pasje) zelo pomembno, da se razstavljalec zaveda odlik in pomanjkljivosti svojega psa, da ima o njem čimbolj realno predstavo in da za vsako slabo oceno ne krivi sodnika. Na žalost je takšna zrelost dandanes redka čednost in dosti razstavljalcev rine z glavo skozi zid s psom brez pravega razstavljalskega potenciala.
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.273


« Odgovor #902 : sreda, 31.05.2006 : 08:47:43 »

Kaj pa če se res zavedaš odliki in predvsem pomanjklivosti, potem si še bolj živčen in samo čakaš, da bo tudi sodnik to opazil in kakšna bo ocena zaradi tega.

No pa de ne bom preveč zašla s teme...

Ker zadnje dni dežuje, se sprašujem, ali coton potrebuje tudi v takem vremenu sprehod in koliko dela je potem z dlako ko pride s sprehoda? Bombažka, kaj delate v takem vremenu, ju vozite ven na sprehod, ali ju spustite samo pred hišo, za tiste nujne stvari?
Logiran
r1ata
midi
****
Spol: Ženska
Sporočil: 323



WWW
« Odgovor #903 : sreda, 31.05.2006 : 14:25:46 »

Ppetra, glede aparata za zobe. Saj tudi pri nas to znajo narediti. Toda pri Čupiju ne gre samo za zobke, ki rastejo v napačno smer (kar se da uravnati z aparatom), temveč za konkreten predgriz. Takšna zadeva se "uredi" z operacijo pri kateri del spodnje čeljusti pač skrajšajo, enostavno odrežejo. Si predstavljaš, to narediti svojemu psu. Jaz ne, pa tudi če mi kdo obljubi, da bo potem svetovni prvak. Je kakršen je, na srečo ga zobovje ne ovira pri normalnem grizenju.

V dežju pa se naš Čupi normalno sprehaja, Gi pa zaokroži okrog hiše, opravi svoje in ne kaže posebnega veselja po namakanju. Tako da ob takih dnevih kot sta bila pretekla dva, grem na sprehod samo s Čupkotom. Po normalno dolgi, uhojeni poti. Pa kako je srečen. Potem ga zavijem v brisačo in ko se osuši malo prečešem. Dlaka je krasna, mehka, snežno bela.
Logiran

ppetra
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.273


« Odgovor #904 : sreda, 31.05.2006 : 21:58:13 »

Potem je moja Lotka taka kot Čupko. Dež je sploh ne moti, ona si vzame čas pred hišo in postopa okrog, da najde prostor za lulat, pa tudi če zunaj ful lije, če geva pa na sprehod, ki je krajši (zaradi mene Smiley ), pa tudi ne pokaže, da jo dež kaj moti, še po lužah caplja, da me ja jezi. No in potem je vsa svinska do hrbta, tako da mora pod tuš, da ji sperem pesek s trebuščka (ki ga imamo pa prdvsem pred hišo in je prav zoperen).

Morda še to, kako sta kužka razpoložena ob takih deževnih in temačnih dneh? Moja Lotty kar spi in je čisto lena, če je pa sonček, pa prekipeva od energije.


Logiran
r1ata
midi
****
Spol: Ženska
Sporočil: 323



WWW
« Odgovor #905 : četrtek, 01.06.2006 : 12:50:48 »

Ja, res je pesek prava nadloga. Jaz imam srečo, da okrog hiše trava pridno raste, pa namenoma je ne kosim vsak teden. Na tak način je dovolj visoka, da po sprehodu v njej ostane večina peska, ki ga uspemo pomesti po cestah. Ko pridemo za domačo ograjo se še vedno igramo v travi in če je dovolj mokra in visoka deluje boljše kot tuš. Ampak vedno ni enako, če gremo ven v dežju se ta način obnese, če pa po dežju ali samo ob večji vlagi, pa ponavadi ne. Takrat moramo tudi mi prati trebuščke.

Živahen pa je naš Čupko vedno, tudi ob deževnem vremenu zna biti hiperaktiven in seveda mu mora slediti tudi Gi. On bi raje spančkal. Čupi nenehno poskuša koga pripraviti do igre - Gija začne gristi za ušesa, buta ga s smrčkom, vleče za noge, ... dokler ga ne zdrami. Ko se Giju več ne ljubi pa poskusi še pri dvonožnih žrtvah - prinese neko igračko in začne nežno renčati, dvigovat tisto igračo na noge ali na krilo, spuščati še druge čudne zvoke, .... Če tisti trenutek res nimamo časa zanj ni nadležen, igračko pusti, gre v svojo posteljico in čaka na ugoden trenutek ko lahko zopet poskusi.
Logiran

ppetra
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.273


« Odgovor #906 : četrtek, 01.06.2006 : 21:05:04 »

Ooo, kok fino k sta dva in mata družbo. Moeni je včasih ful hudo ko vidm Lotko kako bi se igrala pa nima prave družbice. Sej jaz sem kul, samo bi ji kdaj privoščila tudi njej enako družbo, pa ji žal tega ne morem, ker nimam prijateljev, ki bi imeli njej primerne kužke Sad
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.273


« Odgovor #907 : ponedeljek, 05.06.2006 : 00:44:18 »

Bombažka, a imete kdaj težave s kakci na dlaki?
Jaz z Lotko do zdaj nisem imela teh problemov, zadnje dni ji pa vedno kakšen ostane ujet v dlaki in sploh ko se ona spretno podrgne po ritki ker jo moti in zadevo še bolj zafecla, tako da je potem obvezno tuširanje ritke. Pa ne vem, a je to zaradi hrane, ali ker je dlaka že dalša? Pa ful je zoperno ker ga ne morem dobit iz dlake na noben drug način kot s tuširanjem.

So to težave, ki spremljajo dolgodlake kužke, ali se to nama slučajno dogaja?
Logiran
r1ata
midi
****
Spol: Ženska
Sporočil: 323



WWW
« Odgovor #908 : ponedeljek, 05.06.2006 : 09:01:42 »

Ppetra, nisi edina, ki ima takšne težave. Tudi pri nas se kdaj pa kdaj zgodi kakšna podobna "nesreča", predvsem po zaužitju kakšne "prepovedane" hrane oziroma takrat, ko iz mize pade preveč . Po moje je pri težavah kot jih opisuješ najpomembnejša konsistenca blata, kar posledično pomeni - prehrana. Mi smo kar nekaj časa, predvsem pri Čupiju, porabili zato, da smo našli ustrezne kakovostne brikete, ki mu ustrezajo po sestavi in okusu in dajejo najboljši "končni" izdelek. Ta naj ne bi bil pretrd (kuža se ne sme mučiti pri opravljajnu potrebe), nikakor pa tudi ne premehak (potem se mučimo mi). Moja dva s tem sedaj normalno nimata težav, Giju se kdaj pa kdaj ujame kakšna kroglica (jaz pravim, da kaka Casali rumo-kokos), ki pa odpade, ko mu malo potresem dlako okrog ritke. Če ne vidim takoj, ga pa seveda to moti, potem stisne ritko na tla in še malo pomeša, in .... rezultat je tu.

Drugače pa se moram spet malo pohvaliti. Gi je v tem vikendu postal šampion Bosne in Hercegovine - ..... - Ch. BiH Orobianco Guy.
Logiran

bauci
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.435


« Odgovor #909 : ponedeljek, 05.06.2006 : 09:03:18 »

hm, sicer so to muce... ampak imela sem 2 dolgodlaki.. eni se je kakec obvezno prijel na dlako... in kakala je 3x na dan. Cheesy  ta drugi pa nikoli, razen, če ima kako drisko, kar pa je redko... tako da ne vem, morda je tudi malo od sreče odvisno!   Grin  to mene pravzaprav tudi zanima... kako je to pri dolgodlakih...
Logiran
Joni
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 799


« Odgovor #910 : ponedeljek, 05.06.2006 : 09:16:12 »

Čestitke Giju za osvojen Ch-BIH!  Kiss



Lp, Tinkara
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.273


« Odgovor #911 : ponedeljek, 05.06.2006 : 11:07:57 »

Čestitke tudi od naju z Lotty Wink Kako pa napredujeta pri Ch-Slo, bo tudi kmalu?
Morda samo to, kaj vam bombažka pomenijo ti nazivi (okej poleg tega, da je ful lepo imeti tako lepega in uspešnega kužka in da ga boste morda kdaj dala parit, kar bi bilo celo škoda če ga ne bi)?

Ja, drugače pa kar se mojih težav tiče bo pa res hrana tista, ki dela probleme. In to tako kot je napisala bombažka, ko od mize pade preveč. Tako da bo moja razvajenka morala preit kar na več briketkov in maj pribolškov z mize (kar bo težko dopovedat moji mami Smiley ). 
Kar se pa sreče tiče tu, mislim da bo kar hrana tista. Če kuža je samo briketke (mislim, da jih hoče jest in to same) imaš doma pomoje pravi luksuz  Grin.
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.273


« Odgovor #912 : ponedeljek, 05.06.2006 : 11:17:54 »

Kako pa napredujeta pri Ch-Slo...

Aja, če ga že ni osvojil.
Logiran
r1ata
midi
****
Spol: Ženska
Sporočil: 323



WWW
« Odgovor #913 : ponedeljek, 05.06.2006 : 12:25:31 »

Joni, Ppetra, hvala za čestitke.

Ne, nimamo še slovenskega šampionata, ker so pogoji za njegovo pridobitev drugačni kot so bili v BiH. No, ja Gi je sicer 3 kratni mladinski šampion (JCh. Slovenije, Hrvaške in BiH), pravo prvaštvo, torej med odraslimi, je pa to prvo.

Pogoji za dosego naziva prvak Slovenije v lepoti so:
štiri kandidature CAC SLO, s tem,da mora od prve do zadnje kandidature preteči najmanj eno leto in en dan (366 dni),- vsaj dve kandidatura morata biti osvojeni na mednarodni razstavi,- vse kandidature morajo biti osvojene pri različnih sodnikih.

Gi bi sicer že lahko imel štiri CAC-e vendar od prvega še ni preteklo eno leto, tako da bomo zaključili po vsej verjetnosti enkrat proti koncu leta, saj je prvega dobil lani jeseni v Vrtojbi. Podobni/enaki so pogoji na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini pa sta bili ta vikend dve mednarodni razstavi in pogoj za pridobitev prvaštva je bil 2 CAC-a.

Na tvoje vprašanje o pomenu teh nazivov bom pa odgovorila zelo na kratko, čeprav bi lahko napisala par strani. Razstavljanje je moj hobi. Na razstavah pozabim na službene zadeve, peljem se na izlet v kraje kamor sicer verjetno ne bi šla, pojem nekaj dobrega - lokalnega, spoznavam nove ljudi in kramljam s starimi prijatelji. Poleg tega pa še pokažem svojega lepotca. In to je to. Sami njegovo nazivi mi ne bodo prinesli kakšne posebne koristi, spomini in prijetna doživetja pa bogatijo moje življenje in polnijo predalčke, ki jih bom z veseljem odpirala, ko ne bom več razstavljala.
Logiran

ppetra
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.273


« Odgovor #914 : ponedeljek, 05.06.2006 : 13:01:51 »

Kaj pa ko bo dobil slovenski šampionat, se bosta še udeleževala razstav (Slo, tujih)?
Imate še kak cilj glede šampionatov?
Logiran
Strani: 1 ... 56 57 58 59 60 [61] 62 63 64 65 66 ... 210   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: COTON DE TULEAR - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines