mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 21:56:05

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Koža in dlaka  |  Tema: Izpadanje dlake
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Izpadanje dlake  (Prebrano 3266 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
ulla1
novinec
*
Sporočil: 2


WWW
« : petek, 20.01.2006 : 12:48:41 »

Pozdravljeni, imam kuža airdelskega terierja Daša in mu je začela na koncu na področju ledvic izpadati dlaka, tako, da je že čisto gola koža, začel se je tudi praskati in nastale so garice. Začel pa je tudi veliko kihati, kar prej ni? Nevem kaj bi lahko to bilo, veterinar je rekel, da mu manjka vitamin biotin, vendar kljub terapiji ni nič bolje in še vedno se praska. Ali ima kdo podobne izkušnje? Ali sploh obstajajo dermatologi za kuže? Hvala Lp.
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #1 : petek, 20.01.2006 : 12:53:48 »

Jana je tvoj post prestavila sem[url].
m.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #2 : petek, 20.01.2006 : 12:55:43 »

Nekateri veterinarji se specializirajo za kožne bolezni. Mislim, da je na veterinarski ambulanti na Gorkičevi ulici v Ljubljani (pri dr. Zaninoviču) specialist za te zadeve dr. Sabina Stariha Pipan.
Logiran
Tara04
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 481


« Odgovor #3 : petek, 20.01.2006 : 13:24:12 »

Možno, da ima kako alergijo. Bolje da greš k specijalistu.
Logiran
LORDI
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 54


« Odgovor #4 : petek, 08.09.2006 : 17:03:52 »

Lep pozdrav!
Sem nova tukaj in me zanima glede izpadanje dlake. Moja psička je stara 10 mesecev pa me skrbi ker ji tako močno izpada dlaka, kot še nobenemu psu do sedaj. Je mešanka med zlatim prinašalcem in ne vem s katero pasmo še. Ji bi mogoče dodala k prehrani kakšne vitamine?
Brigita
Logiran
*LuNa*
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 127


« Odgovor #5 : petek, 08.09.2006 : 22:18:47 »

Preden rataš panična, naj te pomirim da je sedaj obdobje menjavanja dlake in da psi zgubljajo ogromno dlake. Poznam eno zklato prinašalko ki trenutno zgleda polovico bolj suha kot kakšnih 14 dni nazaj, in to samo zato, ker je šlo toliko dlake ven.
Za dlako se pa daje vitamine B, lahko kar navaden kvas, imaš pa tudi številne preparate, npr. missing link itd.
Logiran
aska2005
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.672


« Odgovor #6 : sobota, 09.09.2006 : 08:00:33 »

LORDI poleg kvasa ji lahko dodajaš enkrat tedensko tudi rumenjak in ob hrani ji daš žličko olivnega olja. Drugače pa kot ti je že *LuNa*  napisala, da je sedaj menjava dlake pri psih. Tudi moja je sedaj čisto oguljena, no počasi ji nova dlaka in poddlaka raste, odvečna pa pač ven frči. Če te pa preveč skrbi, pa je najbolje, da se obrneš na veterinarja, ki ti bo kj več povedal in jo pregledal....lp
Logiran
Meda
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 7


« Odgovor #7 : sreda, 06.12.2006 : 10:07:19 »

Pozdravljeni!

Doma imamo leto in 9 mesecev staro labradorko. Drugače je zdrava in še vedno otročje živahna. Vse to mi je jasno, da ji vsaj 2 krat na leto katastrofalno izpada dlaka in da je to normalno, vendar se mi vseeno zdi, da ji sedaj pa dlaka ne bi smela tako fajn izpadati kot ji, glede na to, da je zima in bi se njen kožuh v tem času moral debeliti in ne redčiti, tako kot je to normalno za spomladi. Pa sem že pomislila, da morda s psom ni nič narobe, da je to rezultat letošnje tople zime, ko v bistvu ne potrebuje tako debelega kožuha za zaščito pred mrazom. Kaj menite vi? Ima morda kdo podobne izkušnje?

Naša Luna pa ima namreč še eno večjo težavo. Vsaj vsake 3 - 4 mesece dobi kar hudo vnetje ušes (tako, da je obvezno potrebno zdravit z zdravili), kar mislim, da ni posledica prehlada, temveč čisto delovanje mikroorganizmov, čeprav ji redno čistim ušeske. Me ima že poln kufr in ko vidi, da prinesem s sabo dozo v kateri je tekočina za čiščenje, se mi skrije v hiško in noče ven, tako, da jo lovim na takšne in drugačne fore, da mi končno dovoli pridet zraven. Ima kdo kakšne izkušnje s podobno zadevo in v zvezi s tem kakšen predlog, kako bi se zadeva dala daljnoročnejše odpraviti ali pa vsaj omiliti.

Lep pozdrav!
Logiran
*LuNa*
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 127


« Odgovor #8 : sreda, 06.12.2006 : 21:13:45 »

Meda a je psička v stanovanju?
Ker če je, potem ji bo konstantno skozi cleo leto odpadala dlaka. Bodo obdobja, ko bo to zelo intenzivno in obdobja ko bo malo manj.
In kakšne barve je labradorka?
Če je rumena, je zanje psoebej značilno, da jim dlaka odpada celo leto. Moja Luna je tudi rumena in ima sicer obdobja ko dlako bolj intenzivno menja, ampak ji skozi celo leto dlaka kar precej odpada.
Poglej tudi, kakšno strukturo dlake ima psička. V obdobju intenzivne menjave dlake je opaziti "pomanjkanje" podlanke vsaj po hrbtu (nujno pa mora imeti podlanko na trupu), v ostalem obdobju, ko dlaka sicer odpada, pa ostane struktura nespremenjena (ni opaziti pomanjkanja podlanke ali krovne dlake).

Kar se pa vnetij ušes tiče, so pa labradorci zelo povrženi temu. Lahko je eden od vzrokov tudi hrana (probaj zamenjati hrano za kakšno manj močno oz. bolj naravno - vem za psičko, ki sicer ni labradorka, vendar od menjave hrane nima več problemov z ušesi). Zelo pogost vzrok pri labradorcih je tudi voda oz vlažnost ušes. Pazi da ji vedno obrišeš ušesa, ko je mokra. Pomaga tudi redno čiščenje ušes in dajanje kapljic takoj ko se začne intenzivno praskat. Mi smo imeli probleme z ušesi poleti in mi je veterinar svetoval, da ji lahko dam kapljice tudi preventivno, posebej če je veliko v vodi. Je pa treba vnetje ušes pozdraviti do konca, ker če ga ne, se bo ponavljalo.
Mogoče še nasvet: preden daš kapljice, stekleničko v roki ali v topli vodi segrej vsaj na sobno temperaturo. Tako da bo tudi manjši šok za psičko in bo mogoče raje pustila, da ji daš kapljice.
Logiran
Ancyka
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 137


« Odgovor #9 : nedelja, 24.12.2006 : 08:30:05 »

mislim, da je izpadanje dlake pri psih lahko povezano tudi z alergijo na hrano- dobijo se posebni dietni briketi, ki stvar uredijo, če je pes alergičen... v njih namreč ni snovi, ki jih pes ne prenese

če pa bo psički dlaka prenehala izpadati, potem gre najbrž res le za obdobje, ki je normalno, saj ji pač dvakrat na leto intenzivneje izpada dlaka

glede airdelskega terierja Daša pa mislim, da je bolje, da upoštevaš navodila veterinarja, saj gre najbrž za kakšno resnejšo stvar in tako izpadanje dlake povezano s kihanjem in garicami ni normalno
Logiran
Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Koža in dlaka  |  Tema: Izpadanje dlake
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines