mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 27.04.2024 : 21:55:09

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: lovci--kako morejo?
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 11   Dol
Natisni
Avtor Tema: lovci--kako morejo?  (Prebrano 59816 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Malko
novinec
*
Sporočil: 44


« Odgovor #45 : sobota, 11.02.2006 : 13:28:49 »

A dej dej, to je preveč.
Pri svojih skoraj 32 letih, bi pa že vedel koliko je lahko kazen za kaj takega (podobno kot prečkat cesto pri rdeči luči  Cheesy )
Sej če je pes za okras dnevne sobe se mu ne more naredit nič, isto kot če je privezan na ketni.
Če jo pes pri tem skupi, pa ne more biti za lastnika nobene kazni, kvečjemu za tistega, ki mu je kaj naredil.
Jaz popolnoma zastopim deklico iz prvega posta te teme, pes je neke vrste družinski član, se strinjatre.
A zdej če bom šel s psom na sprehot ob gozdu pa bo skakal okoli mene, me bo pa strah kdaj bo kdo zadel psa ali mene (sem bral v časopisu ka je hotel ustrelit merjasca, pa je poču svojga kolega  Roll Eyes )
Pa lp Malko.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #46 : sobota, 11.02.2006 : 13:32:27 »

Zakon pravi tako kot pravi. Meni je v bistvu vseeno, ko kakega psa pocijo ali pa ga povozi vlak/zbije avto, saj gre ponavadi za pse, ki so se itak sami setkali ali pa jih lastniki niso nikoli privezali. Ga poci lovec, zbije avto ali povozi vlak...FAJN! Eden manj!
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Malko
novinec
*
Sporočil: 44


« Odgovor #47 : sobota, 11.02.2006 : 13:39:27 »

Pa ti maš psa?
Sej se nočem kregat.
Sam jaz mislim, ko se tvojemu psu nekaj naredi, spremeniš mnenje.
Brez zamere.
Lp Malko
Logiran
Malko
novinec
*
Sporočil: 44


« Odgovor #48 : sobota, 11.02.2006 : 13:41:07 »

Aja sploh če ni nobene tvoje krivde, pa nisi nič kriv, pa skrbiš za psa.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #49 : sobota, 11.02.2006 : 13:41:26 »

Seveda. Moj pes ne spada v zgornjo skupino-tistih, ki se sami setkajo oz. jih lastniki nikoli ne privezejo.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #50 : sobota, 11.02.2006 : 13:42:44 »

Recimo lani in predlani je skupaj zmanjkalo kakih 5 psov (vlak povozil). Bilo je samo se vprasanje casa...
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
PETIT
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 124


« Odgovor #51 : sobota, 11.02.2006 : 14:55:30 »

Malko, pri svojih 32-ih bi res lahko imel tvoj pogled malce širši zorni kot, za razliko od tistega,ki ga ponazarjajo tvoje izjave.

Sam jaz mislim, ko se tvojemu psu nekaj naredi, spremeniš mnenje.
Zelo hipokratsko in egoistično! Se pravi da zakon velja vse do takrat, ko ne gre za tebe in tvojo lastnino?

Večkrat sem že napisal zato se mi upira, da bi ponavljal pa bom vendarle.

Lovci poznamo svoja lovišča, poznamo posamezno divjad, ki se nahaja na posameznem območju in poznamo tudi pse. ki se občasno ali stalno klatijo po naravi ter preganjajo divjad.
V nekaterih primerih se opozori lastnika najveškrat pa ne in sicer iz dveh razlogov:
1. lastnika boli K.... kje je njegov pes, sicer se ne bi klatil po naravi...
2. Če smo po opozorilu prisiljeni ukrepati, kadar situacija postane kritična, bi lastnik takoj zagnal vik in krik saj bi rekel: "vi ste rekli, da vas moti pes, zato ste ga zagotovo vi ustrelili", pa čeprav bi psa morda res povozil vlak, avto ali pa bi se zastrupil.
Tudi mi nismo neumni! Zakaj bi torej silili v težave, če ni potrebno?! Wink

Obstajajo tudi primeri, ko so naši člani povsem neupravičeno vzdignili orožje na psa. Pred kratkim se je tak primer zgodil na goriškem in čaka svoj epilog na sodišču. Osebno sem za to, da se tak član nemudoma izključi iz članstva a pravne poti so dolge. Saj veš: pravice-dolžnosti, te pa obligirajo vse državljane, tako tiste, ki imajo pse kot tudi tiste, ki jih nimajo!

Takole pa zgleda pasja pojedina:




Logiran
aska2005
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.672


« Odgovor #52 : sobota, 11.02.2006 : 15:12:30 »

Petit pa so dokazi, da so tisto živalco psi popapcali..uf grozno tud to. Sej nobena živalca ni idealna, pa tud tako je med ljudmi in lovci, sej jaz ne krivim lovcev, jih pa veliko dela napake, kot jih vsi delamo Grin  Je pa res neupravičeno po krivem psa odstreliti tudi če gre 100 stran od tebe. No zaradi potepuških psov ne morte lovci krivit vse pse , da so taki krvoločneži.  Moje v gozdu še nism spustila, sej se ne bojim, da bi mi ušla, samo , da jo kak lovec ne pihne kar tako, ker bi moja iz radvednosti kaj vohala naokoli, ker je pač še mlada pa radovedna in je še vedno zmeri kaj novega zanjo. Ma ziher je ziher in bo lepo na vrvici Grin
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #53 : sobota, 11.02.2006 : 15:26:06 »

Pomoje, se lahko  take slike  in  še celo kakšen  videoclip  napopa   in  prikaže  kako izgleda divjad  po  akciji  nekaterih "kužkov" Roll Eyes,  pa  nekaterim še ne bo prebilo....  še vedno se bo našel  kdo, ki bo rekel " ne ne, naš  pa  kaj takega ne bi naredil" Wink

Pač... je tako kot pravijo.  Pes je ogledalo lastnika.  Tisti človek ,ki ima  kanček morale v sebi , bo ; ali  psa  vzgojil tako kot je treba  in se  hkrati  tudi zavedal , da njegov pes ni  center vesolja, in  ,da  je gozd  dom  divjih živali  ter se temu primerno  tudi  obnašal.

Ostali katerim se pa j**e za cel svet  in je  vse " NAŠE".....  bo pa še naprej  v drugih  iskal krivca  ...  pa naj bo to  v lovcih, starih mamah, vesolčkih, gasilcih  ali  pa  še celo v  srnah Roll Eyes...  samo čakam , kdaj  bo  kdo napisal  , da so  srne napadle psa  in se je moral  revež  na  smrt  boriti za svoje življenje Roll Eyes

Petit pa so dokazi, da so tisto živalco psi popapcali..uf grozno tud to.

Če  bi  tam na mestu  kdo vprašal kakšnega  "idealnega lastnika  " bi ta  v zagovor  svojega psa  ziher reku , da so  jim to  marsovci naredili Cheesy.......
pač  enim samooklicanim ljubiteljem živali( svojega psa) ne prideš do konca....  imajo kožo debelejšo kot slon Wink Grin
Logiran
Malko
novinec
*
Sporočil: 44


« Odgovor #54 : sobota, 11.02.2006 : 15:46:26 »

Tiste slike so od napada psov na srno, nič ne rečem.
Sedaj pa takoj pobit vse pse a kaj. Pa če se vidi psa kjer ni lastnika 50m stran, ampak je 70, takoj na podlagi tega vstrelit psa?
To so izjemni primeri, ki se dogajajo, ki jih ne odobravam. So nevesti lastniki psov, ki jih kar spuščajo. Takim takoj denarno kazen (ne 500.000 sit ker ni vzgojna).

Slika spodaj je resnična, nič nerečem.

Škoda ko ni tudi slike ko je bilo tole, ko sem prej napisal zgoraj:

Ko sem bil star 9 let, sem imel jazbečarja, mladega, imeli smo še enega starega mešanca, ki je bil tako star, da bi poginil. Odločili se se doma, da dajo starega psa vstrelit. Na vasi je bilo to takrat po domače. Menili so se z enim lovcem. Se je pa sosed prej zmenil z lovcem v bifeju, mu dal za 2 deci (to sem zvedel kasneje, pa doma še danes ne vedo), da bi vstrelil mladega jazbečarja, ker je šel sosedu na živce. Pride lovec, jaz sem bil na balkonu, jazbečar je bil privezan in bum v jazbečarja kar sredi dvorišča, brez da bi tudi pozvonil in vprašal kje imate psa. Jaz sem bil na balkonu in vse skupaj gledal. 3 dni sem samo jokal, imel sem 9 let.
Lovec potem ni hotel vstreliti še starega psa, ko je videl kaj je naredil.

Sedaj, resnica je nekje vmes.
Če bi bili vsi idealni, lastniki psov imeli pse pod komando, vsi lovci bi bili pošteni, teh problemov nebi imeli, a je tako.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #55 : sobota, 11.02.2006 : 15:54:39 »

Zanimivo Undecided, kako nekateri scitijo izkljucno lastne interese. Se za psa jim ni mar, da le njim ostanejo njihove pravice nedotaknjene.

Ena taka, lovska iz neposredne bljizine:
Malo visje na pobocju zivi sibirski husky. Ko je prisel k hisi, je bil prijazen mlad kuzek, ki je spal v kuhinjski omarici med piskri in tam je spal se tudi takrat, ko je postal malo vecji "kuzek", vendar je bilo potem ze malo nevarno ga ven spravljati, ker je "zobke" pokazal, ce si prevec silil proti tistemu kotu, kjer so v elementu vratca manjkala. No, skratka, ta "kuzek" ne bi nikomur nic naredil, le svoj koticek je tu in tam branil. Tudi zivalce je imel rad in na sploh je bil najboljsi, najlepsi in najbolj prijazen pesjan dalec naokoli. "Hja, zakaj pa ograjo? Saj ne gre nikamor, saj sem vedno z njim zunaj in tako lepo polezava na soncu."
No, te ograje nikoli ni bilo, pa jo je "kuza" mahnil (zivijo na pobocju, nedalec od gozda in pasnikov) lepo malo na izlet, najprej v gozdicek, pa je malo zajce in ptice preganjal, vcasih prisel popraskan, krvav,... pa kaj zato. Dokler njemu ni nic, sploh ni problema, da se le naigra in da ponoci mir.
Ja, ker je bilo podrocje okrog doma hitro raziskano, se je podal malo dlje, pa se malo dlje, pa srecal dva plemenska bika in prva resna zabava se je zacela - dve uri je drzal bika v kotu ograde na silno strmem predelu, vse dotlej, dokler lastnik teh dveh bikov (hja, nasilnez, a ne) ni nekako resil situacije in odgnal pesjana. Pa ni bil pes nic kriv, kanede? Je pac sel mal na izlet. Skode res ni bilo, pa vendar.
Pa je naslednjic spet sel na izlet in vmes srecal credico (menda 11 kom.) ovcic. Take lepe bele ovcice, kot oblacki. No, po srecanju niso bile vec bele, pa tudi oblackom niso bile vec podobne. Tudi kuzek iz nase zgodbe ni bil vec husky barve, pa je kljub temu njegov lastnik vprasal lastnika ovcic, ce ima dokaz, da je bil njegov kuza z ovcami sam.

No, ne vem, kako so resili zadevo. Menda je nekaj denarja zamenjalo lastnike. Sicer me pa bolj malo briga. Ze od malega, se preden je lepotec okusil slast oblackov, je postalo jasno, da ta pes v nasi blizini nima kaj iskati. Maks ga ni maral in ocitno ni zastonj dobil steklen pogled in peno cez gobec, ko ga je zavohal v bljizini.

Ja, lastniki vedo povedati, da "kuzek" nic ne naredi, da je priden, da ga imajo nadvse radi, da... si samo vcasih zazeli na malo daljsi (in pestrejsi) sprehod. Kdo bi mu odrekel tako nedolzno zeljo?
Logiran

aska2005
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.672


« Odgovor #56 : sobota, 11.02.2006 : 15:58:33 »

 damayanti  sej imaš prav, psu nikol ne moreš zaupat, pa naj bo še tako ubogljiv, mrbit pa samo enkrat bo kej takega ušpičil. Jst stojim za mojo, če bo kaj ušpičila bom pač odgovovarjala, drugače pa ne. Nisem zato, da so psi kar tako spuščeni kjerkoli,ker vem, da naj bo še tako najbolj ubogljiv pes, nikoli ne veš kdaj ga kaj zamika. Tuzd za svojo, ki še odrašča- kmalu bo eno leto ne morm zagotovit, da bo vedno taka kot je, nobenemu psu/ički ne zaupam popolnoma. Vsak ima kosmata ušesa.  No vsaj jaz sem takega menja.
Logiran
aska2005
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.672


« Odgovor #57 : sobota, 11.02.2006 : 16:06:32 »

ja Jana dobro napisano. Jst za mojp nikol ne morm garantirat, kaj jo bo kdaj ušpičilo, kot nobeden ne. Res je moja še mladič, ja no skoraj odrasel mladič že, samo vseeno, je ful velika podgovornost na nas lastnikih psov. Ni važna toliko pasma, samo če imaš psa menim, da mora biti vrt ograjen, da ne uide kar tako od doma, pa kake lumparije ne naredi (če ga imaš vzunaj seveda). Vsak , ki ima psa/čko odgovarja za njihova dejanja.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #58 : sobota, 11.02.2006 : 16:37:55 »

Jaz mam pa filmcek, kjer dva "pulicaja" prideta do ene hise, kjer dedec joka, ces da je pes na smrt bolan, a ga lahko ustrelita, da ga on ne more, da ga ne more niti evtanazirat peljat, ker je nevemkaj in policaja psa res sicneta, nakar prileti iz hise ena zenska in se dere, kaj da pocno tam. Un tip (njen sosed) ji nekaj zabrusi in gre stran, zenska gre pogledat, kje je njen pes in zacne tulit. Prou res, pulicaja sta bla!
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
aska2005
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.672


« Odgovor #59 : sobota, 11.02.2006 : 16:45:44 »

Nanook pripni semkaj ta filemček.
Logiran
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 11   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: lovci--kako morejo?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines