mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 27.04.2024 : 12:11:38

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: lovci--kako morejo?
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11   Dol
Natisni
Avtor Tema: lovci--kako morejo?  (Prebrano 59807 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Stella
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 295


« Odgovor #90 : nedelja, 03.12.2006 : 12:08:27 »


Puško bi moral dobiti šele tisti, ki  bi se v nekaj letih dokazal v LD, da jo je vreden, ne pa tisti, ki takoj ko jo dobi z balkona strelja mačke na ulici.


Obstajajo tudi takšni, ki so se lovcem prav v ta namen pridružili! Angry

Tudi jaz nočem posploševat ampak je dejansko res, da je v LD mogoče 10% pravih lovcev ostalo pa...  Undecided Lips Sealed
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #91 : nedelja, 03.12.2006 : 19:13:22 »

Jih je preveč, se strinjam, čeprav so (na žalost) še vedno potrebni in je tistih pravih premalo.
Logiran
Tetameta
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 181


« Odgovor #92 : nedelja, 03.12.2006 : 23:13:56 »

Odnos do živali pa jaz vidim že po tem kakšen odnos imajo do lastnih psov. Lips Sealed

Kje hudiča to vse vidite? Očitno se jaz družim z napačnimi ljudmi... Ker vsi lovci, ki sem jih videla, so lepo skrbeli za pse... Vanje so vložili veliko časa (šolanje) in z njimi tudi lepo ravnali...

Pa še nekaj o odnosu do živali in ubijanju le-teh... Kdo hudiča mislite, da živali krmi pozimi (pa ne mislim take zime, kot je sedaj)...vi in vaši kužki? Ne? Se mi je zdelo... Na žalost so to lovci... Če živali ne bi krmili, bi poginile od lakote (lanska zima je že bila primerna za to)- kar je pa za moje pojme najhujša smrt (takoj za utopitvijo)... Shocked
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #93 : ponedeljek, 04.12.2006 : 09:11:02 »

Tetameta, na žalost je tako, da veliko ljudi nima lepe predstave o lovcih. Skoraj vsak je že doživel kakšno neprijetnost. Tudi naš sosed je lovec, zraven pa še alkoholik in duševni bolnik. S svojo puško že leta maha naokrog, zato se ga vsi bojijo. S svojimi psi ne ravna lepo niti strokovno. Dvomesečnega mladiča takoj zapre v pesjak, ko ga prinese od vzreditelja, potem pa vsi sosedje poslušamo jokanje, cviljenje, tuljenje, ki traja tudi cele noči. Šolanje? Niti slučajno. Svojega psa niti na jago ne vzame s sabo, čeprav je rodovniški in lovske pasme. O vzgoji in šolanju pojma nima. Na lastne oči sem videla, kako "urihtava" svojega psa. Skregano z vsako logiko, človeško in pasjo.

Ta bolnik tudi ne prenese, da bi imel še kdo drug psa, bog ne daj večjega od njegovega. Zelo dobro se spomnim, kako smo pred leti panično čuvali našo nemško dogo. Bolnik je namreč zagrozil, da jo bo ubil, tudi streljal proti naši hiši in celo svoje lovske kompanjone naščuval, da so po jagi v lovskih uniformah in puškah postavali pred našo hišo, se bahali s svojim orožjem in spuščali pse na naš vrt, da so opravljali potrebo.

Krmljenje živali? Sliši se zelo lepo. No, ta ista lovska družina, ki ji pripada ta bolnik, je pred leti poskrbela za cel škandal. So krmili muflone po naših gozdovih, so. Ampak potem so jih v zasedi pričakali, ko so živali prišle jest in na njih streljali. Zelo plemenito, kajne?

Verjamem, da poznaš dobre lovce, tudi jaz poznam kakšnega (by the way, iz druge lovske družine). Toda na žalost med njimi res prevladujejo bolniki, alkoholiki in zafrustrirani mačoti. Minilo bo zelo veliko časa in potrebno bo zelo veliko truda s strani lovske zveze, da bi ljudje spremenili svoje mnenje o njih. Preveč je zgodb o postreljenih psih na domačem dvorišču, postreljenih mačkih, grožnjah, lovskih veselicah... Čeprav verjetno niso vse resnične, pa verjamem, da jih je veliko še kako utemeljenih.

Osebno sem za ukinitev prostovoljnih lovskih društev in za ustanovitev profesionalnih gozdnih paznikov. In če bi bila lastnica gozda, bi šla od poncija do pilata, da bi dosegla prepoved vstopa lovcem na mojo posest. Jim ne zaupam, niso me prepričali, da so prisebni, ko vzamejo puško v roke in nočem, da bi pokalo kot na fronti. Hranjenje živali? Ja, bi se mogla sama potruditi, ampak raje to, kot da jih hrani nekdo drug in nato postreli.

Boš rekla, da sem idealist. Mogoče sem res. Toda resnica je, da lovcem mnogi ne zaupamo in se jih izogibamo v širokem loku.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #94 : ponedeljek, 04.12.2006 : 09:22:24 »

No, ce pa v zgornjem prispevku namesto besede "lovci" vstavite "lastniki psov" in namesto "puska" "pes" (seveda ustrezno sklanjate) pa priblizno dobite (tudi moje) mnenje o lastnikih psov oziroma psih.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #95 : ponedeljek, 04.12.2006 : 09:37:16 »

Kalsang, ta tvoj zabluzeni sosed lovec svojega psa ne jemlje na jago ravno iz razlogov, ki si jih navedla. Pes nima opravljenega ustreznega šolanja in izpita, zato se sme biti soudeleženec.

Kar se pa tiče streljanja psov in mačk na domačem dvorišču ter izzivanja lovskih mačotov pa je moje mnenje naslednje. Gre za kršitve, ki se obravnavajo po kazenskem zakoniku, torej je za to pristojna policija. In ne mi rečt, da ni pravne osnove za prijavo v primeru, da nekdo, in to še z orožjem, v katerem ni slepih nabojev,  izziva na javni površini, ki je pred tvojim domom. Saj je parking tudi javna površina, pa bomo poklicali policijo v primeru, da se nekdo sumljivo muva okoli tvojega ali sosedovega avtomobila.
Pa jo bomo menda poklicali tudi v primeru, ko nekdo, pa ni mus da je lovec, pod tvojim balkonom pol noči laja v luno, da bi iz sebe spravil alkoholne hlape.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #96 : ponedeljek, 04.12.2006 : 09:57:11 »

Jasno mi je, zakaj svojih psov ne jemlje na jago. To sploh ni point. Moj point je, da z vsakim svojim psom tako ravna. V čem je potem point biti lovec in nabaviti lovskega psa v njegovem primeru?

Prijaviti policiji? Povejte to mojim staršem, ki tam živijo. Mislite, da je prijetno klicati policijo, pa te nobeden resno ne jemlje, potem pa še kolega policaj pove kolegu lovcu in ta ima še večje veselje streljati proti tvoji hiši? Klicanje policije ne pali! Ker v naši vasi skupaj pijejo po bifejih. Pravna podlaga je, volje organov, ki naj bi posredovali, pa ne.

Nanook, kakorkoli že, rada bi samo povedala, če se vsi na glavo postavite, imamo mnogi takšne izkušnje z lovci, da se jih izognemo v širokem loku. Pa oprosti, v tem primeru se ne da zamenjat besede puška s psom, ker s psom ni še nihče od daleč streljal proti hiši. Po svoje razumem tvoj point, ampak je vseeno tvoja opazka malo zgrešena.

Ma, u bistvu se mi ne da več lapat. U k***c ta država, policija, lovci in debatni krožki po forumih.
Logiran
BELA Tisa
rad pišem
****
Sporočil: 358


« Odgovor #97 : ponedeljek, 04.12.2006 : 10:00:01 »

Biti lovec je tudi stvar prestiža in med lovci je veliko "uglednih" državljanov. Imajo svoj klan in sodnika ali policaja - lovca težko prepričaš, da je njegov kompanjon grešnik.

Nanook, delno se strinjam s teboj in imaš vso pravico do takšnega mnenja, vendar je po moje veliko višji procent neuravnovešenih lovcev kot neuravnovešenih lastnikov psov. Ja se pa tudi med pasjeljubci najdejo akoholiki in duševni bolniki.

Me prav zanima kaj bi pokazala anketa med lovci, do česa jim je več, do lova in veselic ali do zimskega krmljenja in gazenja po snegu.

Kalsang, sva povsem istega mišlenje. Nekaj takega sem hotela predlagati že v zgornjem postu, pa nisem znala povedati. Konec prostovoljnih lovskih društev in namesto njih gozdne paznike.

Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #98 : ponedeljek, 04.12.2006 : 10:23:03 »


Res je, da ta neuravnovešeni lovec narobe ravna s psom, sploh če ga zapira ali pa daje na ketno. Ampak zakaj si ne bi smel nabaviti lovskega psa. Mu je pač všeč in čisto njegova volja je, ali ga bo uporabljal za to, čemur je namenjen. Tud moja soseda ima lovskega psa, pa puške še povohala ni od blizu in je najverjetneje tudi ne bo. Pomanjkanje lova pač kompenzira z daljšimi sprehodi. Sprašujem kot laik, a če imaš lovskega psa in ga ne uporabljaš za lov to potem pomeni mučenje živali? Sama imam psa, ki je bil vzgojen za pomočnika pri lovu na divje prašiče, kasneje pa za naganjača živine v klavnice pa za vleko mesarskih in pekovskih vozičkov. Ali to pomeni, da jo mučim, ker ji na oprsnico ne pripnem vozička s kruhom ali pa v gozd spustim, da zavoha kakšnega divjega prašiča.
Pa da se ne bom oddaljila od teme. Žal mi je, da nekateri živite v takšnem okolju. Priznam, tudi pri nas kakšen lovec in policist stojita za šankom, pa debatirata o tem in drugem, ampak zame pri prijavah ovir ni. Če niso uspešne na prvem nivoju, bodo na drugem, če ne pa v medijih. Pa sploh ni potrebno it daleč, sedeš za računalnik, internet, pa takoj najdeš tistega, kateremu lahko izzivanje, streljanje ter ravnodušnost organov oblasti prodaš za med.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #99 : ponedeljek, 04.12.2006 : 10:49:02 »

Ne, vsekakor ni mučenje, če lovski pes ne hodi na jago. Ampak, tako kot si dejala, se je treba potem drugače ukvarjat z njim, hodit na daljše sprehode. Psi tega bolnika ne hodijo ne sprehode, ne živijo z družino, ampak ždijo v pesjaku. In cele noči tulijo in lajajo. Po naših zakonih je zanje preskrbljeno: ne valajo se v svojih iztrebkih, imajo vodo, hrano, niso shirani. Psihološko pa so vsekakor trpinčeni, saj se z njimi nihče ne ukvarja, kvečjemo se derejo nanje, ker zaradi pomanjkanje vzgoje tistih pet minut na dan, ko je pes spuščen iz pesjaka, skačejo po vsakem človeku, ki pride mimo in po možnosti izginejo za prvim vogalom. Temu sledi še več človeškega dretja, psa zbašejo nazaj v pesjak in spet se razlegajo žalostne serenade.

Zato sem zastavila tisto retorično vprašanje. Zakaj si takšni ljudje nabavijo psa, rodovniškega, čistokrvnega, kakršnegakoli? Da bi se bahali? Pred kom? Saj nihče psa ne vidi. Da bi bil pri hiši pes? A jih nič ušesa ne bolijo od njegovega tuljenja, da bi se vsaj zaradi tega zamislili nad svojim početjem?

V luči vsega že povedanega, bolno, res bolno.

Drugače pa naj pripomnim, da sva z Belo Tiso iz istega konca naše ljube Slovenije doma in tamkajšnje lovske družine niso v ponos lovski zvezi.

Pred par leti je bil na televiziji celo prispevek o drugem članu istega lovskega društva kot zgoraj omenjeni bolnik. V njegovi štali je bilo kakšnih deset konj, ki so skoraj do kolen stali v lastnih iztrebkih, zraven pa je imel v lesenem boksu kakšnih dvajset mladičev lovskih pasem, ki jih je prizadevno štepal mimo vseh pravil KZS in LZS. Prijavili so ga sosedje zaradi neznosnega smradu, obravnavala ga je inšpekcija, dali so ga na  televizijo. O ukrepih lovskega društva pa se ni nič vedelo ne govorilo. Še vedno je njegov član. Takšni lovci vsekakor niso ljubitelji živali.
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #100 : ponedeljek, 04.12.2006 : 11:01:09 »

Žal mi je, da živite v takšnem okolju. Jaz na srečo negativnih izkušenj (razen s prejšnjim tastom) nimam.
Ena izmed rešitev za vse zgoraj navedene probleme bi bila, da lovci orožja ne bi smeli imeti doma, temveč na "delovnem mestu". Ampak o tem na žalost ne odločamo mi.
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #101 : ponedeljek, 04.12.2006 : 11:31:11 »

Kalsang, se 100% strinjam.

Že šolanje na teletakt je zame sporno. To je prvo...

Koliko jih postrelijo, ko jih ne rabijo več. To mi je osebno razlagal nek lovec. Da ko je pes star ga je najceneje ustrelit.
Kako mnenje je sledilo iz tega se lahko sklepa.

Pol se gre pa lahko v zavetišče pogledat, vse tiste ki so imeli srečo. Ena psica je bila pri meni kar nekaj let, zdaj je pa nemški prepeličar. Očitno so ga uporabljali za lov, čeprav stresa plen.
V to me je pa do končno prepričalo to, da ko zasliši strele, se mu skoraj utrga, vrat potegne, kot bi bil žirafa, ušesa naprej rep v zrak in gasa iskat lovce! Enkrat ga je skoraj zamenjal za nekega smetarja.

Sej pravim... Samo dva lovca od cele čete, ki sem jih vidla ali slišala njihove sosede sta bila v redu.

Takemu razmerju se celo ljudje na tisti vasi,kjer sem najpogosteje, niti malo ne približajo, v odnosu do svojih psov.
Tam je samo eden, ki je cel psihopat, zaradi slabega ravnanja.

Tako da tiste "fore" dejmo zamenjat lovec in lastnik psa, niti malo ne zdržijo, razen za zavajanje.
Kar pišem, pišem izključno iz lastnih izkušenj, ki so takpšne kakršne so.

Ampak ko srečam lovca, ki ga do zdaj še nisem, ga ne obsodim v naprej in sem prijazna, ampak v meni je vedno prisoten strah! Zbledel je samo pri dveh.

To ni normalno in situacija v javnosti je pač taka, kakršna jo sami spoznajo.

Pri nas na obali enega istrskega goniča nisem vidla drugače "hranjenega" kot na verigi. Ko jih pa spustijo da se zlaufajo pa jim zbežijo v gozd. Tudi šolani!!!

Iskreno pa upam, da niso vsi taki!
Res si to želim!
Logiran
horvat73
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 217


« Odgovor #102 : ponedeljek, 04.12.2006 : 13:38:44 »

Citat
No, ce pa v zgornjem prispevku namesto besede "lovci" vstavite "lastniki psov" in namesto "puska" "pes" (seveda ustrezno sklanjate) pa priblizno dobite (tudi moje) mnenje o lastnikih psov oziroma psih.

Se podpišem  Wink


Citat
Nanook, delno se strinjam s teboj in imaš vso pravico do takšnega mnenja, vendar je po moje veliko višji procent neuravnovešenih lovcev kot neuravnovešenih lastnikov psov.

Ah ja? "Po moje" pa je zelo verodostojna statistika. Popolnoma si me prepričala  Tongue

V našem selu ima namreč sedež LD in poznam kar nekaj lovcev, za katere vem, da so povsem uravnovešeni lastniki psov (in pušk in skrbijo za živali in jih krmijo in ne streljajo na krmiščih in skrbijo za odstrel garjavih, bolanih živali, ki bi se drugače mučile in ki čistijo gozdove od svinjarije, ki jo dobri meščani namečejo vanj in ... da, na mojo žalost  Cry , ustrelijo tudi kakšno žival za trofejo, da), medtem ko o uravnovešenosti ne bi mogla trditi za večino tistih naših vaščanov, ki so lastniki psov, katere imajo na verigi (in še niso slišali za kakšen sprehod ali crkljanje, le da so nekateri tako dobri, da jih zvečer celo spustijo dol, da se gredo lahko razlaufat v bližnji gozd).


Zato pa: lovce, ki so pokvarjeni idioti, prijaviti in iti "do konca" in se ne ustaviti pri prvem nezainteresiranem policaju


Logiran
horvat73
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 217


« Odgovor #103 : ponedeljek, 04.12.2006 : 14:10:50 »

Kot zakleto sem ravno danes to dobila po mailu - ni sicer najbolj izviren, ampak vseeno ...  Tongue

Lovci lovijo, pijejo, lovijo, pijejo, še malo lovijo, pa še veliko pijejo. Na koncu dneva se zberejo, kolikor so jih še držale noge in pregledujejo svoj ulov. Vsak vlači izza najbližjega grma svoj ulov: zajca, lisico, fazana, srno, divjega prašiča, Franceljna ...
"Jebemti, fantje! Franceljna smo ustrelili," reče eden.
V hipu se streznijo od groze, nabašejo Franceljna v avto in oddrvijo naurgenco v Klinični center. Čakajo, čakajo v čakalnici, nakar pride ven dežurni kirurg in reče:
"Fantje, takole je. Strelna rana ni bila smrtna. Če mi vi ne biFranceljna pripeljali že odrtega in spucanega, bi ga lahko še rešili!..."
Logiran
Tetameta
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 181


« Odgovor #104 : ponedeljek, 04.12.2006 : 15:25:56 »


V našem selu ima namreč sedež LD in poznam kar nekaj lovcev, za katere vem, da so povsem uravnovešeni lastniki psov (in pušk in skrbijo za živali in jih krmijo in ne streljajo na krmiščih in skrbijo za odstrel garjavih, bolanih živali, ki bi se drugače mučile in ki čistijo gozdove od svinjarije, ki jo dobri meščani namečejo vanj in ... da, na mojo žalost  Cry , ustrelijo tudi kakšno žival za trofejo, da), medtem ko o uravnovešenosti ne bi mogla trditi za večino tistih naših vaščanov, ki so lastniki psov, katere imajo na verigi (in še niso slišali za kakšen sprehod ali crkljanje, le da so nekateri tako dobri, da jih zvečer celo spustijo dol, da se gredo lahko razlaufat v bližnji gozd).


Zato pa: lovce, ki so pokvarjeni idioti, prijaviti in iti "do konca" in se ne ustaviti pri prvem nezainteresiranem policaju




Se popolnoma strinjam... In nekaj podobnega že ves čas trdim (bolj neuspešno)... Undecided

No, ce pa v zgornjem prispevku namesto besede "lovci" vstavite "lastniki psov" in namesto "puska" "pes" (seveda ustrezno sklanjate) pa priblizno dobite (tudi moje) mnenje o lastnikih psov oziroma psih.

Se strinjam... Dobro povedano... Cheesy Grin

Če smo pa že pri ukinitvi prostovoljnih lovskih društev, pa bi laho tudi prostovoljna gasilska društva... Tudi tam ga samo pijejo, hodijo po tekmovanjih, se važijo v opremi, ko pa pride do požara so pa potrebni poklicni gasilci (pa še gozd zažgejo za foro- kolliko živali umre pri tem- in to zaradi zadušitve)...

OK, da ne bom preveč bluzila o nečem drugem... Predlagam vsem sovražnikom lovcev, da gredo pogledat v eno lovsko družino, kako stvari funkcionirajo in da ne sodijo vseh lovcev po enem idiotskem sosedu... Cool In če bi vi ukinili lovska društva, kdo bi potem skrbel za živali (vem, kok časa je moj foter zapravil za to, vse prostovoljno in brez plačila- razen kakšnega piva - po službi, med vikendi, med počitnicami)...in še živali bi se razmnožile čez vsako mreo, da o boleznih sploh ne govorim (garje, steklina- to ni samo pri lisici, psih, tudi srne imajo lahko steklino in takrat niso prav nič prijazne)...
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: lovci--kako morejo?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines