mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 29.04.2024 : 08:18:57

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: Vnetje analnih vrečk
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12   Dol
Natisni
Avtor Tema: Vnetje analnih vrečk  (Prebrano 57365 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Franka
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 187


« Odgovor #75 : četrtek, 10.11.2005 : 11:48:30 »

Hja mogoce briketov ne je ker ste jo navadili da ce briketov ne poje jih bo dobila iz roke ali pa bo dobila boljso hrano (domaco).
Jaz sem sigurna da ko bo res lacna da bo jedla brikete. Zjutraj ji daj brikete v posodico in ce ne poje jih pospravi in nato daj zvecer spet in tako nadaljuj. Sigurno bo zacela jesti.
Ce je blato mehko se te analne zleze ne spraznijo. Mogoce je res tezava v tem. Hm...
Logiran
lejca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 599


« Odgovor #76 : četrtek, 10.11.2005 : 11:56:50 »

Živjo!
Tudi moj pes se včasih drsa po riti. Sem ga pretipala in nisem začutila nobenih zamašenih analnih žlez.
Potem verjetno to ni to? Glist pa tudi nima, če je tista preventiva sploh dovolj. Lp
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #77 : četrtek, 10.11.2005 : 13:16:04 »

Lahko da se drsa zaradi tamalih glistic. te so posebej zoprne ker odlagajo jajčeca okrog anusa, psa srbi, poleg tega pa se stalno nanovo okužuje. V takem primeru dajanje recimo pratela na 6 mesecev ne zaleže nič. Pri mojih je delovalo, ko so nekajkrat zapored dobile sredstva za razglistenje na tri tedne. ponavadi pa se teh glistic tudi na ta način ne moremo znebiti, verjetno bi se v takem primeru obnesel kakšen Stronghold. Če glist ne vidiš, ne pomeni da jih ni.
Lahko poskusiš in daš psu pratel ali kaj podobnega in počakaš na učinek. Jaz bi se vseeno prej prepričala, da so analne vrečke v redu.
Logiran
tjashybosty
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 122


« Odgovor #78 : četrtek, 10.11.2005 : 13:39:46 »

Hja mogoce briketov ne je ker ste jo navadili da ce briketov ne poje jih bo dobila iz roke ali pa bo dobila boljso hrano (domaco).

Njen obrok zgleda tako: riž + meso + zelenjava + briketi. Sem pa danes zjutraj že čisto obupana nad njeno neješčnostjo briketov v trgovini kupila Whiskas in jih je pomalcala kot za šalo. Mogoče ji samo pasji ne odgovarjajo... Roll Eyes

Bom pa vsekakor upoštevala tvoj nasvet, pa bom potem videla, kaj in kako. Upam, da se bodo vrečke same spraznile. Smiley

LP, Tjaša.
Logiran
lejca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 599


« Odgovor #79 : četrtek, 10.11.2005 : 15:04:07 »

Kako pa naj se prepričam, če so analne vrečke vredu, če jih sploh nisem zatipala?
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #80 : ponedeljek, 14.11.2005 : 10:46:29 »

Danes se pa tudi jaz oglasam v tole temo! Sad

Eri in Doni je potrebno vrecke prazniti na 14 dni, drugace je smrad obupen. Ko se vozis jima kar iz riti tece (ce se ne stisne po cca. 14 dneh). Res je, da imata blato zelo mehko. Hrano smo zamenjali ... najprej sta jedli makarone in (v glavnem perutninsko) meso, sedaj jesta kaso, polento, riz in svinjsko meso, tako da je blato veliko trse kot je bilo (prej je imela vsaj Dona vsaj 3x na teden drisko), se vedno pa ni trdo.
Dona gre na sprehodu kakat vsaj 5x ... prvic skoraj klobasa, potem pa malo manj kot driska (ce ze nima driske kar tako)!

Matic se je naucil sam prazniti vrecke, ampak na 14 dni jima kar tece iz riti ... spricne, da je groza. Privc jima spricne (oziroma kar stece iz riti), potem pa vsaj se 3x stisne, da gre vse ven. Barva ... rjava.

Zanima me kaka je razlika med stiskanjem analnih vreck "od zunaj" in kaksna od "znotraj" ... kakor vem veterinarji stiskajo vrecke od znotraj - vsaj pri moji prvi psicki je bilo tako - ampak to se je dogajalo 1x na leto! Po mojem mnenju bi moglo biti stiskanje od znotraj veliko bolj udinkovito.

Kaj predlagate?
Surova hrana ... hmmm ... ze tako imata alergijo na hrano, tako da jima svinjskega surovega mesa ne morem dati (kakor vem se surove svinjine ne sme dajat!) .... govedino se jima pa surove ne upam dati, ker bo 100% driska. Drisko dobita ze ob prvi "spremembi" hrane ... se pravi ... ce dobita 1 pasji piskot se lahko kar pripravimo na hudo drisko!
Operacija? Ne vem ce bi ...
Kosti ... ne bo slo ... driska!
Kako naj jima strsam blato? Kaksen trdilec za smetano? Grin ... HECAM SE ... resno me zanima. Jaz nimam vec idej, driska je pa skoraj 1x tedensko (veliko bolje, kot je bilo, pa vseeno).

Drugace se ne praskata nic, pa tudi ne lovita repa ... nic ... samo smrdi kot polh!!! Bljak ... meni gre ze ob misli na to na bruhanje!

Prosim pomagajte ... od kje hudica pride do tega in kaj naj naredimo, ker tudi za punci ni ravno prijetno!

Lp, Ursa
Logiran
sebi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 310


« Odgovor #81 : ponedeljek, 14.11.2005 : 10:55:51 »

Pri nas pomaga, da je kakec bolj trd, če ji pripravim "haše". Od Bonie sem podedovala zmletega piščanca s kostmi vred (kupljen v Zalogu). To ji pripravim z makaroni. In potem kaka trdo. Bi to pri vas šlo Urša?

Smo pa bili mi tudi prejšnji teden prvič v 17 mesecih na stiskanju analnih vrečk. V tem obdobju je imela kar nekajkrat drisko. Upam, da bo še v naprej tako: ne pogosto praznenje.

Me pa zanima nekaj drugega: okoli Žiže riti ni nič smrdelo, ko je imela vrečke polne... Ali je to kakšen pokazatelj ali ni? Pri nas smo posumili vrečke, ko se je praskala po ušesih in ji je okoli oči začela izpadati dlaka. Prav tako se je začela med sprehodom nenadno obračati k riti in se lizati. Ni se vozila po riti, niti ji ni smrdela rit...

Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #82 : ponedeljek, 14.11.2005 : 11:05:02 »

Imata po vsej verjetnosti alergijo tudi na piscanca ... no, jaz nimam vec pojma na kaj imata alergijo, ampak takrat ko smo bili pri vetu, smo vso dosedanjo hrano ukinili (ravno zaradi ponavljajocih se drisk in pa tudi zaradi Erinih flekov na trebuhu - po dieti jih ni bilo vec).
Ne spomnim se tocno kako je bilo blato po frakciji (zmleti piscanec), ko sta ga dobili ... kaj prevec probavat pa tudi ne vem ce se mi splaca (bi si mogla 1 mesec dopusta vzet, da bi lahko driskajoce pse ven vozila! in zraven probavala) - a je kateremu drugemu surov zmeti piscanec pomagal pri "trsanju" blata?

Makaronov pa tudi ne smeta! Sad

PS: Dobivata tudi brikete (po novem suhe, prej sta dobivale namocene v vodo) - tudi briketi ne smejo biti kar eni ... trenutno jima odgovarjajo RC, Doni pa tudi Bosch (ker so bolj mocni - glede na njeno suhost, kar pa ni cudno, ce pa skoz nekaj driska).

Lp, Ursa
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #83 : ponedeljek, 14.11.2005 : 11:10:28 »

ursa, jaz bi ukinila tudi polento... je namrec iz koruze, ki je psi ne prebavljajo najboljse in poseldica je lahko tudi mehkejse blato.
Svinjina - zakaj pa ne surova (mislim, je kaksen drug razlog kot mozna okuzba s kaksno "kozlarijo")?
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #84 : ponedeljek, 14.11.2005 : 11:21:13 »

Za poletno pa nisem vedela, da jima lahko skodi. Meni se je zdela primerna zato, ker je mocnejsa od riza (glede na Donino suhost). Potem najbolje, da ukineva se to?
PS: Sej nam bo zmanjkalo hrane! Sad

Svinjine pa ne samo zato, ker se lahko s cim okuzita, ja ...
Kaj pa ce meso samo narezeva na koscke in na hitro vrzeva v krop? Bi bil ucinek isti?

Lp, Ursa
Logiran
sebi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 310


« Odgovor #85 : ponedeljek, 14.11.2005 : 11:22:57 »

Pa saj se lahko okužita tudi s surovo perutnino... A ni tako?
Logiran
Bonie
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 349


« Odgovor #86 : ponedeljek, 14.11.2005 : 11:28:04 »

Odkar jaz Bonie hranim v glavnem s surovim mesom (nekaj tudi kosti) ima stalno trdo blato. Prej ob briketih in kuhani hrani pa je bilo blato vedno mehko + velikokrat driske... Je pa pred kratkim vet ugotovil, da naj bi bila Bonie alergična na perutnino, govedino in svinjino, tako da zdaj je ovčetino, konjsko meso in zajca. Dajem ji pa zraven tudi nekaj kosti (rebra od jagenj so čisto mehka, kosti zajca tudi večinoma niso problematična...). Surovo meso in kosti namreč delajo blato bolj trdo.
Aja, pa meni je veterinar prepovedal še vse mlečne izdelke, koruza pa baje pri Bonie ni problem, ker na njo ni alergična, čeprav ji jaz ne dajem ničesar iz koruze...
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #87 : ponedeljek, 14.11.2005 : 11:29:37 »

Mi smo včasih Berotu vsak teden 1x dali kilo surove govedine (kupljene pri mesarju). Pa mu nikoli ni nič bilo. Sedaj tega ne dobiva več, ker potem cel dan tako prdi, da ni za zdržat z njim v istem prostoru Lips Sealed In tudi Bina je včasih dobivala surovo meso (dokler ga je še marala). Sedaj je itak postala gospa in se surovega mesa ne dotakne več Roll Eyes

Smo pa (recimo za primerjavo) Berotu samo 1x praznili vrečke (ima dobrih sedem let), Bini pa še nikoli (2,5 let). Je pa tudi Bero imel nekaj časa (ko je bil star cca. 3 leta) obdobje, ko je šel na sprehodu 3x kakat: prvič je bilo normalno, drugič že malo mehkejše, tretjič pa driska. Pa je vet rekel, da ima mogoče premastno hrano. Je pa to obdobje trajajo kar okoli pol leta... In se samo od sebe izboljšalo...
Logiran
Bonie
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 349


« Odgovor #88 : ponedeljek, 14.11.2005 : 11:34:02 »

Pred to dieto je Bonie tudi pojedla največ surove govedine (kupljene pri mesarju) in ni imela nobenih problemov. Blato je imela trdo, nič ni prdala, počutila se je super in še z veseljem je jedla...
Linch, če lahko jesta govedino, po mojem ni problem, če jima daš surovo.
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #89 : ponedeljek, 14.11.2005 : 11:42:48 »

Kaj pa vem, ce lahko jesta govedino ... tega mesa prej nista jedle, tako da je mogoce to resitev ... ampak problem je pri njima, da TAKOJ, ko "zamenjamo" hrano oziroma dodamo kaj novega ... driska!!!

Premastna hrana pri nas ni problem, ker je svinjina res zelo lepa ... malo mascobe pa ima, ampak nic pretiranega.

Po kosteh (ni vazno ali so konjske, goveje, svinjske ... nima veze) ... driska!

Kaj pa ajdova kasa? Bi to zapiralo ali odpiralo???

Ja, po moje lahko tudi s surovo perutnino kaj faseta ... bolj mozno, kot pa z govedino ... ce prav vem!

A katera ve kaksna je razlika med stiskanjem od "znotraj" in od "zunaj"?? Bi mogoce to dalj casa "drzalo"?

Lp, Ursa
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: Vnetje analnih vrečk
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines